2019-08-25 233 瀏覽
今天8:30pm叫外賣,服務熱線告訴我要9:15pm先可送到家中,但9:35pm致電追著外賣但比3⃣️個接線生敷衍了事,結果外賣至今消失了!平時都唔覺得門市咁忙!
2019-01-21 274 瀏覽
夜晚成班人有啲肚餓,想搵啲嘢食,但又唔想落街買,最好嘅方法就係打電話叫外賣,今次揀咗KFC嘅外賣速遞, 12件雞,原價$276 ,特價175 ,有12件雞,六個人每人有兩件,外賣速度都算好快,唔使半個鐘就送到,最大好處係唔使天寒地凍落街買,啲雞送到黎嘅時候仲係熱辣辣
30 分鐘 (外賣送餐)
2019-01-08 225 瀏覽
KFC嘅雞不嬲都係宵夜首選,叫定先,到時送來,我叮番熱佢就可以食,又唔係真係好差,所以今次返工都有叫KFC,諗住做深宵嘅一點安慰,點知令我好嬲嘅嘢就發生左啦。😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡話說我下午四點鐘左右就喺網上落單,叫咗四件狂野鄉燒雞同四件蜜糖雞翼,然後有電郵確認我嘅落單,跟住夜晚8:00加單,打咗去2180-0000,嗰位仁兄都有確認同我講已經加咗單,咁我就滿心歡喜咁返工,諗住夜晚有得食😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡點知到咗預定時間,即係10點半送來嘅時間,佢都冇送到,到12點都係冇人影,完全無人通知過我話要取消呢張單,結果我夜晚就冇得食🤧🤧🤧🤧呢個經歷真係好嬲😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡跟住我嬲到打send 電郵去客戶服務中心投訴,先至有個分區經理打電話俾我,話可以賠償返俾我🤦🏻‍♀️呢個經歷真係令我以後都唔敢再叫KFC😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣

😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

2018-12-17 143 瀏覽
生日派對過時過節朋友聚會kfc都係走唔甩之一,係公司收到佢傳單,見到牛油蜂蜜炸雞心思思就叫左因為叫佢個餐唔係咁抵,所以我淨係額外叫咗兩件黎試,老實講其實味道係OK嘅,不過我都係鍾意佢原本辣味另外葡撻都係走唔甩

另外葡撻都係走唔甩
外賣送餐
之前網上見到日本推出chizza, 就覺得好似好好味,好想食。心裏諗香港幾時會有,唔係要特登飛去日本食咁誇張掛。 香港推出之後,今日終於有機會試。一上官網睇,一定要外賣速遞,咩事呀,點解唔可以堂食,點解唔可以親自去買。 依個都唔係主要問題,但等一個外賣竟然要2小時,係想趕客,定係一種噱頭 (而我同KFC距離不過5分鐘路程)等左2小時,外賣終於送到。一打開,一股想講粗口嘅諗頭立即湧上黎。 大失所望,粉仲多過肉。外層係啡色,一睇就知油炸時間過長,而且油用左好耐,另外,竟然唔係熱,只係少少暖,芝士已經凝結左。優點:一樣都無缺點:1。等候時間超級長2。價錢昂貴3。食物品質低總結:奉勸所有人唔好食,普通炸雞反而比較好

優點:一樣都無
缺點:
1。等候時間超級長
2。價錢昂貴
3。食物品質低

總結:奉勸所有人唔好食,普通炸雞反而比較好
120 分鐘 (外賣送餐)
2017-04-05 306 瀏覽
什麼叫薄餅雞?今日我地真係切切實實見識到....6:30落ORDER...預計送貨時間係9:00....算~!我等到左9:00..你送左D咩上黎比我????一盒4件凍左勁難食既雞~!!!呢盒野要98蚊......真係唔好咁啦.....錢唔係咁賺家~
什麼叫薄餅雞?今日我地真係切切實實見識到....

到左9:00..你送左D咩上黎比我????
一盒4件凍左勁難食既雞~!!!

呢盒野要98蚊......

真係唔好咁啦.....錢唔係咁賺家~
2017-03-31
150 分鐘 (外賣送餐)
$98 (宵夜)
  • 仲推介?咁我推介堂食
2017-03-04 663 瀏覽
忙碌得不可開交的三月,晚飯點外賣速遞最是省時方便。這幾天一直嚷着要試試肯德基電視廣告裏那XO醬炸雞,這天晚上終於如願了。經典XO醬至趣二人餐($123)有4件XO醬脆雞、一客辣汁蘑菇香飯、一客墨西唇脆脆配特濃芝士醬、兩客薯蓉,再附送兩件葡撻。當然堂食會便宜不少,但卻省卻了出外的用餐時間。網上對這款新口味的評價毁譽參半,没期望之下反而覺得不差。原味肯德基炸雞作底,炸皮厚實、脂肪澎湃、雞味一般,一直就是這快餐炸雞的常態,要評就只有那經典XO醬。面層辣椒乾多得有點駭人,其實辣味幾近全無,反而更像韓式甜辣醬,以香甜作為主導,嗜辣者定會覺得不是味兒,對哈韓的我而言卻是很對口味,只嫌汁醬偏乾了點。除辣椒乾外,有小量蝦米和零星瑶柱絲,還是帶丁點XO醬的風味的。不少人被廣告食照誤導了,那XO醬只佔雞件表面的二份之一,不過這款比正常家鄉雞才不過貴上五毛而已,算是對得起這價格吧!
經典XO醬至趣二人餐
一客墨西唇脆脆
網上對這款新口味的評價毁譽參半,没期望之下反而覺得不差。原味肯德基炸雞作底,炸皮厚實、脂肪澎湃、雞味一般,一直就是這快餐炸雞常態,要評就只有那經典XO醬
2017-03-02
100 分鐘 (外賣送餐)
一客墨西唇脆脆
經典XO醬至趣二人餐
2017-01-17 281 瀏覽
大時大節聖誕節公司就柯打左成16人餐番黎開個炸雞聖誕Party趁機一大班同事開心開心一下 ! 🎉我地經上網訂購,再自取,因為如果係外送服務要等成2.5小時,老闆當然No way la!😠D雞熱騰騰,好脆口,雞肉多汁又唔會"hi"

D雞熱騰騰,好脆口,雞肉多汁又唔會"hi"
2016-12-23
聖誕節
信用卡優惠
2016-12-02 245 瀏覽
家裡決定晚上不煮晚餐,但外面下著大雨,最後決定叫外賣。在網上訂購,原定8時半送到,最後變成9點,大家都快要餓死了。服務員態度很好,一開始便為遲到道歉。我們臨時才問她可否用優惠劵,她也儘量幫我們問,最後是可以用的。橫風橫雨,真不容易,雖然放食物的紙盒濕了,但我們還是默默接受了。有6個薯蓉,2盒雞粒,2盒飯和3大盒雞。燒雞比炸雞好吃,燒雞很香,皮很薄,炸雞的皮太厚,而且太重油炸味。薯蓉很軟,有薯味,與醬料很配。飯是白汁雞皇和磨菇飯,兩種都是kfc常有的,味道不錯,最重要是能飽肚。總括來說,我們頗滿意這頓晚餐。
家裡決定晚上不煮晚餐,但外面下著大雨,最後決定叫外賣。

服務員態度很好,一開始便為遲到道歉。

有6個薯蓉,2盒雞粒,2盒飯和3大盒雞。

薯蓉很軟,有薯味,與醬料很配。

總括來說,我們頗滿意這頓晚餐。
2016-11-21 333 瀏覽
不想外出,但媽媽還在旅行未回家~所以要和爸爸、妹自己找晚餐吃。最後決定叫雞好了XD!!本來打算點3人餐,但見到有個4人餐頗吸引就點了~和風紫菜4人桶餐 ($224)我見網上寫會有四包和風紫菜調味粉,但來到只有三包而已。不過其實落一包已經很夠~可以吃掉外層的脆皮才曬到雞肉面上吃~而且本來我們就選了香辣脆雞 (4件),所以本來的辣味已經夠惹味喇!今的雞肉即使雞胸的部份也算嫩口呢一桶總共有8件的,所以另外4件雞~我們選了狂惹香燒雞我覺得這款的肉汁比較豐富,而且肉質也滑嫩一點。烤出來的皮有一種焦香味的不錯。不過這款也是辣的啊!除此之外,因為使用網上訂購滿$200 還送了2件香烤蜂蜜雞翼甜甜的雞翼是雞全翼來的喲~ 這餐的話本來也有4件的巴辣香雞翼,所以計起上來只是吃雞已經可以吃得很飽啊!另外還帶2客的馬鈴薯蓉也是送的。餐還有2盒巴辣雞粒 (共18粒),之前很喜歡吃這個的啊誰知這天送到來~外層的脆皮已經不胞,變得超稔~吃落的口感怪怪。墨西哥脆脆配特濃芝士醬 - 這是我妹很喜歡吃的。芝士味道濃厚~不過那些脆脆很大的一塊,沾醬時比較麻煩><4件經典葡撻 -這也是我妹喜歡吃的。充滿了蛋香且甜而不膩~吃完

和風紫菜4人桶餐 ($224)
我見網上寫會有四包和風紫菜調味粉,但來到只有三包而已。

一桶總共有8件的,所以另外4件雞~我們選了狂惹香燒雞

不過這款也是辣的啊!

另外還帶2客的馬鈴薯蓉也是送的。
餐還有2盒巴辣雞粒 (共18粒),之前很喜歡吃這個的啊
墨西哥脆脆配特濃芝士醬 - 這是我妹很喜歡吃的。
芝士味道濃厚~不過那些脆脆很大的一塊,沾醬時比較麻煩><
4件經典葡撻 -這也是我妹喜歡吃的。
充滿了蛋香且甜而不膩~吃完雞再吃這個也沒問題

倒是最後吃剩了2個辣汁蘑菇飯 (笑)
2016-11-13
2016-08-21 134 瀏覽
懶出街所以外賣炸雞,不過又不會叫……全部都係雞~ 這份$229的任你嘆自選套餐好特別,可以在家鄉雞、香辣脆雞、狂惹香燒雞裏揀十隻,另外兩款澱粉質我們揀了肉醬意粉及辣汁香菇意粉,小食有五六款包括薯角、粟米、薯蓉等等中揀出兩款,我們繼續雞下去所以選擇了巴辣雞粒和巴辣香雞翼,因為經網上購買所以多送薯蓉及香烤蜂蜜雞翼各兩件~今次的全部雞沒有食到嚡肉,單純是食炸雞皮食到膩,但一食到嫩肉還要是流肉汁就不得了~ kfc肉醬意粉是第一次食,茄醬偏酸,肉碎又不是很多,草草撈着意粉食~本篇完~
懶出街所以外賣炸雞,不過又不會叫……全部都係雞~

本篇完~

2016-06-16 114 瀏覽
今日唔想出去食,又叫咗外賣速遞,佢話本身要等兩個鐘。不過可能係平日,等左九個字到就送過嚟巴辣雞翼,味道偏辣,不過皮好脆,肉質都好嫩葡撻,我比較鍾意食KFC啲葡撻,味道唔係好甜,但係好香蛋味香燒雞,味道比較甜。原味家鄕雞好脆,味道可以,唔太咸,肉質都幾嫩,不過冇咩雞味。薯格,送到黎都已經唔脆白汁雞王飯,白汁好濃,雞肉份量比較少,蔬菜份量比較多,有紅蘿蔔薯仔,質地都比較硬
巴辣雞翼,味道偏辣,不過皮好脆,肉質都好嫩
葡撻,我比較鍾意食KFC啲葡撻,味道唔係好甜,但係好香蛋味
薯格,送到黎都已經唔脆
2016-05-28 81 瀏覽
公司lunch meeting, 叫咗元氣+2185個0熱度夠,雞、葡撻依然保持脆身。兩個筒餐16件雞放同一紙盒內,好重手,好莊觀。滿心期待食新品越南牛油雞,因為本身都幾鍾意食越式牛油雞翼,但呢個有啲失望,聞落好香,但外貌同味道之出過嘅芝士脆雞近似,面頭有一層黃色粉,小小蒜味,完全無越南牛油雞翼嗰層鬆厚嘅麵衣同濃烈蒜香。肉醬意粉也頗難食,還是白汁雞皇飯穩陣。寫於明朝,刑活着己有木桶炸雞食
公司lunch meeting, 叫咗元氣+2185個0

寫於明朝,刑活着己有木桶炸雞
2016-05-26
2016-05-25 122 瀏覽
KFC因為弟弟病了不能吃熱氣食物所以不能吃pizza hut我們就叫了KFC自己吃沒有我弟弟的份不過他也不喜歡KFC所以也不會失望今次我忘了拍照不過我覺得樣子也沒什麼特別都是炸雞那樣的樣子越南牛油雞★(★☆)☆☆☆大姐和我也覺得炸粉太硬了比平時的硬很多簡介寫了越香越脆可能他們以為硬就是脆Which is 兩樣不同的事沒有牛油香我覺得有青檸和蒜頭香我大姐說吃得出香料和牛油味但我真的吃不出牛油味

KFC
2016-05-22
  • 巴辣香雞翼
  • 狂惹香燒雞
2016-04-26 180 瀏覽
KFC我家叫外賣的話都是叫pizza hut或者KFC以前也有叫過wildfire, pizza express和piccolo pizzeria & bar等較貴價,好吃的pizza店但因為我弟鐘情於pizza hut最後連KFC也很少叫了(當我在時因為我較喜歡KFC多於pizza hut所以通常都外賣KFC後來當我留學於澳洲時我姐以為我弟也愛吃KFC於是叫了KFC我弟特意入我姐房跟我姐說她們偏心我就算我不在都要叫KFC自從那次後我的主導權就被禠奪了 >_<現在叫pizza hut多過KFC)雖然KFC實在不夠韓式炸雞好吃但cheap cheap地都算吾錯KFC的雞我最喜歡吃巴辣香雞翼第二就是狂惹香燒雞今次有新雞-大阪燒脆雞我大姐說想試於是晚上十點叫外賣甘夜叫KFC當然有例行的沒雞要換雞(今次是狂惹香燒雞換香辣脆雞)幸好大阪燒脆雞還有剩大阪燒脆雞★★★☆☆雞上有木魚片,沙律醬和大阪燒醬大阪燒醬酸酸甜甜的我不是太喜歡因為我比較喜歡大阪燒的主要部分多於表面但若特別喜歡大阪燒的表面的話可能會喜歡這種雞雞本身的話醎醎的很香雞味但不是很脆要我說的話其實不是太像大阪燒只模仿到大阪
KFC
我家叫外賣的話
都是叫pizza hut或者KFC
較貴價,好吃的pizza店
但因為我弟鐘情於pizza hut
就算我不在
都要叫KFC
自從那次後
我的主導權就被禠奪了 >_<
現在叫pizza hut多過KFC)
雖然KFC實在不夠韓式炸雞好吃
我大姐說想試
於是晚上十點叫外賣
甘夜叫
KFC當然有例行的沒雞要換雞
(今次是狂惹香燒雞換香辣脆雞)
幸好
大阪燒脆雞還有剩
大阪燒脆雞
★★★☆☆
雞上有木魚片,沙律醬和大阪燒醬
大阪燒醬酸酸甜甜的
我不是太喜歡