2021-10-11 0 瀏覽
一場去到旺角,食完魚蛋之後梗係要食呢啲橙色嘅滷水檔啦,呢一間真係好出名,每次經過都見到佢大排長龍(不過原來叫夠指定金額或者叫指定套餐係排快隊嘅),可惜今日得我一個人食咁就唯有乖乖地排隊啦。最鍾意食呢度嘅墨魚,佢哋嘅墨魚整得好彈牙,配埋佢哋嘅醬汁同埋甜醬係非常好味嘅。仲有爽口嘅火雞腎,豬膶同埋豬脷都係我每次經過都一定會食嘅。未有疫情之前,都會企喺街邊度食,依家唯有買個外賣返屋企食,好在而家天氣都唔算太熱返到屋企食都還可以。

2K
2021-09-06 132 瀏覽
真食評真分享真自費!好食先介紹!肥姐小食,出旺角掃街必食!冰凍的橙色生腸及墨魚加甜醬和黃芥末 獨有既港式滷味味道日日排長龍今日就排幾個快好多! 比海外多本雜誌推介為香港必食小吃之一最好食個人心水係大墨魚, 墨魚 冰凍開胃,份量多又新鮮,醬料美味!墨魚口感脆爽滷得入味!冰鎮過又涼又脆口感係最好食!黃芥辣嗆辣味食起黎更豐富!地址: 香港旺角登打士街55號4A舖平均消費$25評分8/10
真食評真分享真自費!好食先介紹!
墨魚口感脆爽滷得入味!冰鎮過又涼又脆口感係最好食!
黃芥辣嗆辣味食起黎更豐富!

地址: 香港旺角登打士街55號4A舖
平均消費$25
評分8/10
2021-08-17 223 瀏覽
每次去到旺角一定見到呢間舖頭大排長龍,為既原來就係食肥姐嘅皇牌。皇牌有分大細,我就叫左份細食。有墨魚,火雞腎同細生腸。每次食呢個我都會落大量甜醬!三樣食物都好新鮮,佢賣得咁貴真係有原因!
2021-07-21 295 瀏覽
肥姐小食係旺角長期大排長龍人龍店地點方便價錢經濟又好味,次次食都保持水準如果第一次食唔知叫咩好,就必點套餐:大墨魚+細生腸+火雞腎。滷味爽脆好吃,配埋個甜醬同黃芥末醬都好濃烈
肥姐小食係旺角長期大排長龍人龍店
地點方便價錢經濟又好味,次次食都保持水準
如果第一次食唔知叫咩好,
就必點套餐:大墨魚+細生腸+火雞腎。
滷味爽脆好吃,配埋個甜醬同黃芥末醬都好濃烈
2021-07-04 347 瀏覽
行開旺角 難得經過肥姐見條隊唔太多人 平時條隊非常長 今日咁好彩就整2串黎食下先😋超鐘意雞腎既我今次叫左紅腸同雞腎😍雞腎超爽口 好新鮮 再夾埋滿滿既醬汁真係無得彈啊(♥ω♥*)
  • 火雞腎
2021-06-15 358 瀏覽
起附近剪完頭髮,準備去搭巴士翻屋企途中,行過登打士街,心思思口痕想食野,沿路行都無野吸引到 好Sad…去到花園街路口就感覺突然少人左(平時行過好擠迫),一望原來係排隊神店,重要係撞正無人排隊,係無人排隊,係可以即刻買到唔洗等啊,滿心歡喜無人排隊梗係慢慢揀🍽<大皇牌套餐(大生腸/大墨魚/豬頭肉)>好抵嘅組合,最衰係腎已經賣曬,老闆娘好好人咁轉左豬頭肉,正啊,色香味之中,係香唔係好聞到,帶緊口罩啊嘛,三大串賣相都好靚,整齊排列,好吸引豬頭肉雖然係陪襯,都好正,好爽口彈牙墨魚唔洗講,大大舊,煙煙韌韌,好味生腸係排列得最整齊,賣相最靚,口感最正,爽脆彈牙,無得頂最正係個混醬,甜醬一食就好鮮味,明顯好重海鮮,芥末好嗆,比佢嗆左幾野,但好夾,加埋秘制豉油提鮮,成個組合無與倫比🍽<滷豬耳>爽脆嘅豬耳跟著皇牌大哥都無得輸,掂埋個混醬,又爽口又美味期待下一次可以奢望唔洗排隊仲可以搵埋火雞腎弟弟

無人排隊梗係慢慢揀

🍽<大皇牌套餐(大生腸/大墨魚/豬頭肉)>
豬頭肉雖然係陪襯,都好正,好爽口彈牙
墨魚唔洗講,大大舊,煙煙韌韌,好味
生腸係排列得最整齊,賣相最靚,口感最正,爽脆彈牙,無得頂

🍽<滷豬耳>
爽脆嘅豬耳跟著皇牌大哥都無得輸,掂埋個混醬,又爽口又美味

期待下一次可以奢望唔洗排隊仲可以搵埋火雞腎弟弟
2021-05-28
$22 (宵夜)
  • 皇牌套餐
肥姐小食真係好出名,次次經過都勁多人排隊,我亦都食過好多次,次次好好食,保持到水準!🍴皇牌 (墨魚,細生腸,火雞腎) $31 3串墨魚好爽口彈牙,入面有大大條墨魚腳,身,鬚,細生腸都好爽口,冇異味,火雞腎都係好爽口,食得出係新鮮整,夠曬凍啊!加埋甜醬芥辣,甜甜辣辣,真係好perfect!推薦指數: 8/10Keep到水準嘅港式滷味,暫時未揾到一間好食過佢!

🍴皇牌 (墨魚,細生腸,火雞腎) $31 3串

推薦指數: 8/10
Keep到水準嘅港式滷味,暫時未揾到一間好食過佢!
2021-06-04 193 瀏覽
尼間都成日幫襯因為佢d滷味真系十分爽脆同新鮮!我地每次都會食佢個皇牌同細皇牌,差異就在於細生腸同大生腸。我本身都唔系好敢食細生腸,所以今次就買左個皇牌試下。雞腎爽脆,啖啖肉!滿滿既醬汁毫不吝嗇。八爪魚爽脆有咬口,但唔會好似膠甘,好易咬,條條都肥美。大生腸都系好爽脆,無腥味,食左又覺得唔錯,接受到既!唯一唔好就系系街度食真系好麻煩,太多醬汁hi到周圍都系。不過都系我自己問題haha!歡迎大家都去試下!
尼間都成日幫襯
因為佢d滷味真系十分爽脆同新鮮!

我地每次都會食佢個皇牌同細皇牌,差異就在於細生腸同大生腸。
我本身都唔系好敢食細生腸,所以今次就買左個皇牌試下。

雞腎爽脆,啖啖肉!滿滿既醬汁毫不吝嗇。
八爪魚爽脆有咬口,但唔會好似膠甘,好易咬,條條都肥美。
大生腸都系好爽脆,無腥味,食左又覺得唔錯,接受到既!

唯一唔好就系系街度食真系好麻煩,太多醬汁hi到周圍都系。
不過都系我自己問題haha!

歡迎大家都去試下!
2021-06-03
2021-05-25 170 瀏覽
無論餓唔餓,行街有時候都想拮兩串小食食🍢成日聽肥姐小食店個名,今次都係第一次試,住喺旺角嘅朋友話佢由細食到大~~ 呢間旺角人氣舖頭,應該最出名係墨魚?見到都幾多款,唔餓嘅我就揀咗一串墨魚同一串豬頭肉,味道正常,又唔覺得好出色,我諗大家係食童年回憶?加芥末食幾正,可惜我唔記得走甜醬,下次一定要走!有冇人都係唔鍾意食甜醬 🙈🤣肥姐小食店地址:旺角登打士街55號地下4A號舖 (油麻地出口都近,就喺舊h&m附近)

無論餓唔餓,行街有時候都想拮兩串小食食🍢

肥姐小食店
2021-05-07 215 瀏覽
呢間鋪頭正正係我公司對面。所以我一餓就會落去買黎食,真係好好食。經常要排隊。好多人都會特登過黎排隊食。最鍾意食佢既套餐,買落冇咁貴而且可以食3款🤣真係食過之後番唔到轉頭,成日心思思想食🤤
2021-04-20 336 瀏覽
🦑港式冰鎮滷味🦑推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍去旺角登打士街掃街,一定見過大大個橙色招牌賣港式滷味嘅肥姐小食店大排長龍,冰鎮嘅墨魚、生腸、火雞腎,加上甜醬同黃芥醬就成為港式街頭小食。每次去完油麻地或者旺角都不其然咁買返兩串過吓口癮,無特別心水就會買皇牌套餐,有墨魚、細生腸同火雞腎,而且價錢相宜!食材新鮮爽口彈牙,最緊要當然要全醬啦~雖然响附近都有好多唔同特色嘢飲同小食,但港式小食係first priority!.··餐廳:肥姐小食店 (旺角)地址:旺角登打士街55號地下4A號舖
🦑港式冰鎮滷味🦑
推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍

皇牌Combo

餐廳:肥姐小食店 (旺角)
地址:旺角登打士街55號地下4A號舖
外賣自取
  • 火雞腎
  • 細生腸
  • 墨魚
2021-04-19 191 瀏覽
呢間舖係旺角真係已經好多年,我由中學到而家每次經過都見大排長龍,但我一直無試,因為硬係覺得有啲污糟。今次同朋友一齊,佢話好味咁我就試下啦!嗌左2串墨魚同1串豬耳。甜醬,甜豉油同芥末醬都要曬。係食落好彈牙既,但其實都係靠啲醬吊味詐嘛,如果唔落醬應該好似食緊rubber咁😅大家經過都可以一試既。
今次同朋友一齊,佢話好味咁我就試下啦!
皇牌(墨魚+細生腸+火雞腎)Price:$31📌旺角掃街既必食之選🤩相信大家都唔陌生,次次都大排長龍🥲記得要加埋芥辣醬🥰凍食既墨魚同生腸真係超級爽口彈牙,雞腎好有咬口🤤賣類似街頭小食既地方都唔少,但多數都係熱食,甚至唔夠凍係暖既,感覺超怪🤢呢間真係令人一試難忘!食過翻尋味😋
皇牌(墨魚+細生腸+火雞腎)
Price:$31

2021-03-17 274 瀏覽
大多時候都有人排隊, 但轉流好快都唔需要太多時間就可以食到入味就唔再講,有咬口,最重要新鮮.經開食過好多次水準都穩定, 俾到人信心.唯一一樣嘢要反映下, 希望個紙盒深少少更好.有時大風汁會濺到自己d衫 xx一路行一路食, 係我自己衰;)
大多時候都有人排隊, 但轉流好快
都唔需要太多時間就可以食到
入味就唔再講,有咬口,最重要新鮮.
經開食過好多次水準都穩定, 俾到人信心.

唯一一樣嘢要反映下, 希望個紙盒深少少更好.
有時大風汁會濺到自己d衫 xx
一路行一路食, 係我自己衰;)
  • 皇牌 / 大皇牌
2021-03-14 224 瀏覽
Geo條👅評分:⭐️⭐️⭐️⭐️(5⭐️最高)大皇牌套餐 $35好耐冇喺旺角食肥姐滷味,都係叫番大皇牌套餐!大生腸,墨魚同火雞腎配埋豉油,甜醬同芥末醬味道依舊咁好食🤤大生腸仲係咁爽口👍🏻
Geo條👅評分:⭐️⭐️⭐️⭐️(5⭐️最高)

大皇牌套餐 $35