2021-09-03 38 瀏覽
前幾日嚟到呢間懷舊嘅餐廳,呢度嘅嘢食簡直係窮人恩物!平靚正!🥩西冷牛扒餐($88+$22)呢份牛都好大份!食落去有咬口、好有牛味,今次叫咗蒜蓉汁,上面仲有好多蒜蓉🥰!跟餐配嘅薯條係波浪薯條,都好夠脆!另外仲有餐湯、餐包、飲品同埋甜品,咁多嘢食一定夠飽!🥩吉列豬柳 ($20)呢份豬柳講抵真係無得彈,20蚊大大份,仲有啲配菜,當時我就揀咗黑椒汁,辣辣地,豬柳味道唔錯同埋有咬口。🍔芝士漢堡包($48)呢個漢堡包都算足料同有誠意嘅,因為牛肉係手打同有厚度,肉味都好濃,醬汁都同個包都幾夾,食食下都好飽肚添,2個人share都食唔哂啊!🥦芝士西蘭花($28)食得太多肉,都想食啲菜中和下,叫個焗西蘭花就最好不過啦!西蘭花清甜,芝士焗出嚟都有拉絲效果,絕對令人滿意啊!

🥩西冷牛扒餐($88+$22)

🥩吉列豬柳 ($20)

🍔芝士漢堡包($48)

🥦芝士西蘭花($28)
2021-09-02 73 瀏覽
餐廳有懷舊feel,格仔檯布,鐵板牛扒,全部充滿兒時回憶。西冷牛扒吱吱喳喳…..黑椒汁淋上牛扒上,散發出香氣,非常誘人。牛扒肉質軟熟,絕對不是採用了鬆肉粉之類,原汁原味,夠入味。肉眼扒友人喜歡肉眼扒,比較薄身,肉質同樣軟腍,正。芝士漢堡包賣相可媲美漢堡包專門店,好得!麵包鬆軟回彈。漢堡扒又厚又大件,牛味香濃,爆汁,配搭蕃茄,生菜,好好味。套餐配餐湯羅宋湯,忌廉湯兩款。我選了羅宋湯,材料豐富,又濃又鮮甜。街坊價錢可食到如此高質,真心推介。

餐廳有懷舊feel,格仔檯布,鐵板牛扒,全部充滿兒時回憶。

西冷牛扒
吱吱喳喳…..黑椒汁淋上牛扒上,散發出香氣,非常誘人。
牛扒肉質軟熟,絕對不是採用了鬆肉粉之類,原汁原味,夠入味。

肉眼扒
友人喜歡肉眼扒,比較薄身,肉質同樣軟腍,正。

芝士漢堡包
賣相可媲美漢堡包專門店,好得!

套餐配餐湯羅宋湯,忌廉湯兩款。
我選了羅宋湯,材料豐富,又濃又鮮甜。

街坊價錢可食到如此高質,真心推介。

2021-09-02
垃手然圾!唔會再幫襯!係度食野慘過手然狗!!食過飯都受氣過人,如果係食廿蚊蚊鐵板餐既人可以唔洗幫襯,D侍應個個串過馬手然,問有冇廿蚊鐵板餐,一句得埋嚟話:冇!之後叫左個雜扒餐,由落單到上菜搞左成個鐘先有得食員工服務態度極之有問題,條阿嬸侍應自己落錯單又唔手然認,Diu你老母唔係你落唔通我自己寫單咩,麻煩老細見到炒手然左佢!之後等撚左半個鐘連條毛都冇,一時又話冇曬雜扒餐,一時又話要等。然後每次上餐都上手然錯曬,叫d侍應催下張單,個個行過扮睇唔到,前後比間鋪手然左成個鐘先有野食。結果嚟埋D狗屎垃圾,當D客人係狗咁手然塊牛扒燶手然到仆佳薯條乾手然到我以為食緊返叮隔夜薯條塊豬扒硬到我已經不予置評...然後雞扒變左雞翼,仲要硬手然到切唔開,好手然好野👍👍👍最後埋單105,但你咁手然樣質素,我去食Pepper Lunch好過啦!免費都唔會再去,未去過既人就自行恆量,完!
垃手然圾!唔會再幫襯!係度食野慘過手然狗!!

之後叫左個雜扒餐,由落單到上菜搞左成個鐘先有得食

結果嚟埋D狗屎垃圾,當D客人係狗咁手然
塊牛扒燶手然到仆佳
薯條乾手然到我以為食緊返叮隔夜薯條
塊豬扒硬到我已經不予置評...
然後雞扒變左雞翼,仲要硬手然到切唔開,好手然好野👍👍👍

雜扒餐
2021-08-22 58 瀏覽
之前黎過食覺得好抵食,今次途經長沙灣再幫襯,點咗其他扒同樣好食抵食,再加了個芝士漢堡,食到捧住個肚走人。餐除咗包了飲品同餐湯,餐包之外,還有甜品,牛柳餐5成熟既牛柳,品質好靚,而且有2塊,每塊都真係好厚好厚,切入半生熟既牛柳,入口嫩滑,外面熟鎖住肉汁,食落好有肉味,黑椒汁夠香濃。呢個set我哋揀咗意粉。厚切豬扒餐同樣有2塊,都一樣好大塊,餐廳menu 寫豬扒採用美國大草原自然豬扒,食落味道係有d唔同,或者就係天然豬肉味,味道好,唔嚡,不過又唔係真係十分厚切,不過有2塊,都可以啦。蒜蓉汁有超多蒜蓉,好香口。呢個餐我哋揀咗薯條,薯條係波浪粗切,吸入醬汁好好味。芝士漢堡上次都有點,明知食唔晒,不過情願帶走都要order, 呢個我覺得係鎮店之寶,漢堡扒夠厚,牛肉滑,有肉味,同其他既配料比例妥當,食落剛剛好,個麵包,用牛油煎得好香脆,加上蒜香味,夠晒邪惡,好好吃。成個包一開四先食到,因為真係太大,下次一樣會order。甜品可以選擇雪糕或啫喱,我們選擇了雪糕。雪糕一點都不hea,係比利時焦糖脆餅味, 好好味。同餐廳名一樣,食物超多肉,選擇多,而且價廉物美,喜歡港式扒餐既朋友一定喜歡。

餐除咗包了飲品同餐湯,餐包之外,還有甜品

牛柳餐

厚切豬扒餐

芝士漢堡

2021-08-18 60 瀏覽
這夜去長沙灣吃飯,到了一間名字很有趣的餐廳——肉肉強食by鋒膳。餐廳主要供應鐵板扒餐,很適合喜歡肉食的食客。先吃吉列豬柳,採用日本宮崎快樂豬,每天限量50份,十分抵食,因每份只售$20。我們改用碟上。吉列豬柳炸得非常香脆,但能夠保留當中的肉汁,不會太乾。可以選配一款汁,我們選擇了黑椒汁,讓吉列豬柳味道更加醒神。除了吉列豬柳,還配搭顏色鮮艷的蔬菜,營養更加豐富。這夜點了肉眼和西冷牛扒。兩者均選擇了五成熟,也選配薯條。西冷牛扒口感比較柔嫩,肉眼則較煙韌。分別選配了蒜蓉汁和洋蔥汁,兩者味道濃烈,令牛扒味道更上一層樓。薯條所配的茄汁是獨立包裝,確保衛生。因為轉做配餐,所以可以有餐湯和餐包。餐包是熱烘烘的,足夠把牛油溶化掉,令餐包吃起來更加美味。餐湯方面,我們選了一紅一白 ,羅宋湯和忌廉湯也是用料十足,值得一讚。飲品是雜果賓治以及紅豆冰,均選擇了少冰。雖然冰塊少了,但甜度還是恰到好處,吃過熱騰騰的鐵板,很需要喝點凍飲來降溫呢。套餐還附送甜品,可以選擇啫喱或者雪糕,很平穩的。

餐廳主要供應鐵板扒餐,很適合喜歡肉食的食客。

套餐還附送甜品,可以選擇啫喱或者雪糕,很平穩的。
2021-08-18 921 瀏覽
貴人出門招風雨室內出室外唔夠三分鐘就落雨出出入入左幾次都係咁🙃—————————————————————今晚我要鋸扒😤喺長沙灣見到有間樓上鋸扒餐廳上到去除左見到都幾多人就見到裝修好有懷舊扒房feel紅色格仔檯布由於好肚餓關係所以叫左個漢堡食大大塊厚厚嘅手打漢堡多汁又惹味都只係$48🤤全部扒餐都係鐵板上所以現場不停響起滋滋聲聽住呢啲聲真係越聽越肚餓雜扒餐一淋上黑椒汁就白矇矇一片肉香撲鼻 數一數雞牛豬都齊雞翼豬扒牛扒煙肉仲有腸仔 好豐富食完個禁正既雜扒再用汁撈埋個意粉完美中島個5成熟嘅肉眼都好大件👨🏽見到我個蒜蓉汁已經牛咁眼不停話啲蒜蓉唔要俾我🤣今次生熟程度真係控制得幾好懷舊扒餐唔少得一定係最後嘅甜品有雪糕同啫喱選擇識揀一定係揀啫喱多奶🙊為呢個懷舊餐劃上完美句號。呢度食都係免加一架👍🏻—————————————————————⦾ 肉眼 $88⦾ 雜扒 $78⦾ 轉套餐 +$22⦾ 芝士漢堡包 $48
貴人出門招風雨
今次生熟程度真係控制得幾好
懷舊扒餐唔少得一定係最後嘅甜品
有雪糕同啫喱選擇
識揀一定係揀啫喱多奶🙊
為呢個懷舊餐劃上完美句號。
呢度食都係免加一架👍🏻

⦾ 芝士漢堡包 $48
芝士漢堡包
2021-08-15
2021-08-16 58 瀏覽
想食鐵版餐所以特登過黎長沙灣,因為除左懷舊裝修外佢既味道都非常好!鐵版黑椒肉眼配薯菜肉眼5成熟煎得好靚,其實呢個生熟度好多西餐廳都唔係好準確,但基本上我每次黎到既5成牛扒都一定岩岩好,有肉汁又有牛味,寫明不添加鬆肉粉所以食落真係有分別!肉質鮮嫩又有肉汁!鐵版蒜汁雞扒配飯雞扒超大塊而且煎得好香,雞皮脆身又有雞味,一D都唔會油膩!洋蔥汁吉列豬柳呢個限時每日二十份好彩仲有得叫,吉列豬柳炸得好脆而又有肉汁,爽脆爆汁既口感估唔到可以用嚟形容炸豬扒!最後今日既甜品係啫哩,仲有得揀加煉奶,真係去返以前既年代,大件夾抵食!

鐵版黑椒肉眼配薯菜

鐵版蒜汁雞扒配飯

雞扒超大塊而且煎得好香,雞皮脆身又有雞味,一D都唔會油膩!

洋蔥汁吉列豬柳

2021-08-15 91 瀏覽
平時經過幾次…都無諗住會去呢間餐廳食,但有一次同事講開,話呢間有poster寫住$20吉列豬扒,大家都話不如我地兩個叫一份午餐,之後再加$20叫一份吉列豬扒,一齊試下,大家share咁咪好抵食。餐廳係樓上一樓,上到去覺得間餐廳好懷舊,啲座位/枱布,都好有70年代嘅感覺,而食物賣相就有啲似花園餐廳嘅感覺。我地一坐低就諗住叫$20吉列豬扒啦,點知…原來係晚市6點後先有供應,我地計劃失敗左,但係唔緊要…午餐都係要照食嘅。我地各自點左一份午餐,(1)洋蔥美國豬扒炸蝦意粉,個洋蔥汁味道唔太濃,但都算夠味,豬扒唔韌,而且肉質好林,但炸蝦就太厚粉。(2)卡邦尼吞拿魚天使麵,個卡邦尼汁味道就淡左啲,而吞拿魚份量就好多,仲好好味,正!

羅宋湯
洋蔥美國豬扒炸蝦意粉
卡邦尼吞拿魚天使麵
2021-08-12
洋蔥美國豬扒炸蝦意粉
卡邦尼吞拿魚天使麵
  • 吉列豬扒
2021-08-13 107 瀏覽
天氣熱,唔想煮飯!同老公外出覓食😆附近這間 肉肉強食地方很大一定唔使等位啦成間店舖卡座為主,加上粉紅色格仔枱布,好有童年回憶呀🤩80年代食個扒 真係大日子🤣🤣吉列豬柳每日限量50分竟然仲有呀,即刻叫啦😏20蚊真系半賣半送,配上洋蔥汁份量仲好多添用上宮崎快樂豬,肉質嫩滑好juicy!有少少肥但係咁先最好味㗎嘛☺️☺️揀咗牛柳五成熟,呢個比美高級扒房,火候掌握得剛剛好!外焦內軟粉紅粉紅的 而且牛味濃郁,一啲都唔韌呢個配黑椒汁就最perfect喇 👍👍最後意猶未盡見到芝士漢堡包🍔$48真係超值,漢堡扒成寸厚,而且好juicy!麵包熱辣辣蔬菜新鮮,唔錯嘅選擇!估唔到長沙灣都有如此高登嘅平民扒房食,值得再來🥳🥳
天氣熱,唔想煮飯!同老公外出覓食😆
附近這間 肉肉強食地方很大一定唔使等位啦

揀咗牛柳五成熟,呢個比美高級扒房,火候掌握得剛剛好!
外焦內軟粉紅粉紅的 而且牛味濃郁,一啲都唔韌
呢個配黑椒汁就最perfect喇 👍👍

麵包熱辣辣蔬菜新鮮,唔錯嘅選擇!
估唔到長沙灣都有如此高登嘅平民扒房食,值得再來🥳🥳
2021-08-12
2021-08-09 63 瀏覽
來到長沙灣想快食一個鐵板餐,原來都有間可以選擇,就係肉肉強食,我都係見d 朋友話抵食,所以一於同謙來會一會d 扒。謙謙來到已經自己order 西冷牛扒要薯菜,黑椒汁,白湯, 而我就想食魚,所以叫左比目魚扒, 蒜蓉汁,紅湯 ,兩杯紅豆冰, 另外加20蚊仲有吉豬食又真係好抵的。呢到裝飾幾舊式,紅白格仔枱布, 上鐵板時會提你用餐巾遮檔一下,黑椒汁倒下時炸炸聲, 成件吉豬都沾滿黑椒汁, 吉豬入面都juicy,西冷肉質都ok 唔會過腍帶點咬口。比目魚夠哂滑和大件,配菜都幾多有粟米,甘筍仔,車厘茄,西蘭花等。食完手扒再食返個小甜品,有雪糕和啫喱選都ok。

謙謙來到已經自己order 西冷牛扒要薯菜,黑椒汁,白湯,

食完手扒再食返個小甜品,有雪糕和啫喱選都ok。
2021-08-09 54 瀏覽
很久以前, 這裡是匯豐銀行分行的舊址, 之後, 小時候最記得是那條特別的樓梯, 地下的口前還有只匯豐獅子和拿著散彈槍的巴藉保安守護著。沒想到現在這鋪位轉成了餐廳。印象中這間鐵板餐廳不是第一手接來做的餐廳, 從內部的格局保留了上一手的茶餐廳的設備, 特別在於每張枱都鋪上紅白仔枱布, 令整間餐廳充滿著80年代西餐的味道。餐牌主要是各或肉類放在鐵板上, 另加$22可配飯/意粉/薯菜, 還有餐湯, 餐包, 飲品和甜品! 也沒什麼原因不花那一點點錢來完整這晚餐吧。餐湯喝到一半才記得拍照, 餐包上枱時微暖, 付上一小塊牛油。餐湯最特出之處是混在湯的一兩粒牛肉碎, 明顯是把餐牌內的下欄碎肉物盡其用, 不過我也毫不介意這做法, 湯內牛肉碎的味道鮮甜美味, 像是在主菜前的序幕。可是湯未喝完, 熱烘烘的鐵板隨之而送上, 可見他們在上餐的程序上是沒先後時序的規劃。紙巾還來不及攤開, 店員就連忙地把汁醬澆在鐵板上, 油都飛濺到四處。幸好, 牛扒的肉質能挽回剛剛失態的服務, 牛扒比鐵板長度多, 廚師把它分切成兩半再堆放在上。明顯地牛扒沒有被偷工減料的加工方式, 正如他們餐牌所寫的一樣, 值得一讚。起初是選了5成

起初是選了5成熟的煮法, 但在鐵板奉上的扒餐根本不必講究, 煮好的牛扒一旦坐在那塊熱得如火般的鐵板上, 不消一會熱力就會把牛都烘熟透了。可是另外沒有與鐵板直接接觸的部份, 中間鮮紅色的部份卻有點過生。牛扒的分佈有1/3都是肥膏, 以比例而言真的太多。 一般餐廳在原條牛柳到貨時廚師都會預先把牛改成合適的大小比例才出餐, 這一點有望餐廳可再作改善。

最後甜品分別可選雪糕或啫喱, 雪糕用了這款在市面不常見的牌子。很多時都會見到某大雪糕名牌或是成本比例便宜的雀巢雪糕, 這款的味道比較膩, 吃了兩口便放棄了, 但用作配濃郁的黑咖啡可是很相襯。

兩人一共花了二百多的鐵板餐, 相比其他知名的店舖更便宜, 質素與份量更好。當然上餐的次序與牛扒的肉和膏的比例也得調節一下。
2021-08-09 638 瀏覽
肉肉強食好耐無食鐵板餐 呢度嘅鐵板餐性價比好高 抵食得嚟 配菜比出面快餐店好好多 我地嗌份紐西蘭西冷牛扒同美式雜扒 兩份我哋都加咗$22轉餐 包湯包餐包飲品 可以揀埋意粉/飯/薯條 食完真係好夠飽 男仔一定夠食!我哋我哋兩個都要咗羅宋湯 有淡淡嘅蕃茄味 酸酸辣辣十分開胃 再加個暖暖地嘅餐包 呢個配搭係茶餐廳必食😂😂紐西蘭西冷牛扒我地要咗5成熟配黑椒汁 一份入面有三大件食落肉質細滑 肉汁豐富 軟硬度適中 牛扒來講算容易咀嚼 跟餐係粗薯條 有脆有滿滿薯蓉嘅 薯控表示好滿足😂😂 美式雜扒配洋蔥汁同我地平時食開個啲都好唔同 平時個啲係豬 雞 廚師腸 但尼度係用司華力腸 仲有煙肉 跟餐嘅意份另上 軟硬度適中 無油但放咗陣都唔會黐埋一舊 撈埋個汁食好爽口配菜更係好有誠意 同出面唔同嘅係佢哋用嘅翠玉瓜、蕃茄仔同西蘭花 三樣都好鮮甜 仲有粟米粒 食咗咁多肉要有返啲菜清下腸胃🤣我哋仲嗌多咗一個手打牛肉漢堡包 有菜有蕃茄有芝士 個包面包底同我哋出去食貴價burger一樣 亦有搽咗層牛油煎香 塊手打牛肉漢堡 我都覺得可以同佢哋有得fight😂😂 口感十足得嚟易咬 肉汁啱啱好 同配菜一齊咬亦不太狼狽 不過女仔
肉肉強食

我哋我哋兩個都要咗羅宋湯 有淡淡嘅蕃茄味 酸酸辣辣十分開胃

再加個暖暖地嘅餐包 呢個配搭係茶餐廳必食😂😂

我哋仲嗌多咗一個手打牛肉漢堡包 有菜有蕃茄有芝士 個包面包底同我哋出去食貴價burger一樣 亦有搽咗層牛油煎香 塊手打牛肉漢堡 我都覺得可以同佢哋有得fight😂😂 口感十足得嚟易咬 肉汁啱啱好 同配菜一齊咬亦不太狼狽 不過女仔口細食個時點都有啲唔方便😅

最後嚟多個不是十分甜又不膩嘅雲呢拿雪糕做結尾
係有頭有尾好完整嘅晚餐♥️ 飲品就唔多講啦 同出面茶餐廳個啲都差唔多 不過係好飲嘅😉
  • 鐵板牛柳
  • 羅宋湯
2021-08-07 56 瀏覽
今日好想食扒,搵左依間又平又抵食的扒餐。手打牛肉漢堡:先講份量,好勁,牛扒,好厚,應該有成寸厚。個漢堡特登再「刊」熱返,令個飽再脆d。。蕃茄都係厚設漢堡:個肉有質感,又juice,而且個芝士剛剛融落嚟,同漢堡好相映成趣。唔係多d 人嚟食,我自己食都飽。西冷扒: 好大件,要5成熟再選鐵板上,好好味。肉眼:厚切肉眼扒,而且好juice,有質地口感。如果加餐都係$22。有紅湯、白湯,餐飲、甜品。我哋多叫一份$20 吉列豬柳,原本以為係細份,點知咁大份。小心食唔晒。肉肉強食 by 鋒膳 (長沙灣)長沙灣東京街3
今日好想食扒,搵左依間又平又抵食的扒餐。

唔係多d 人嚟食,我自己食都飽。

西冷扒: 好大件,要5成熟再選鐵板上,好好味。

肉眼:厚切肉眼扒,而且好juice,有質地口感。

如果加餐都係$22。有紅湯、白湯,餐飲、甜品

長沙灣東京街3
2021-08-04
  • 手打牛肉漢堡
  • 肉眼扒
2021-08-06 547 瀏覽
餐廳裝修唔算豪華, 但坐得十分舒服, 卡位都多, 桌面都比較大.有口罩袋, 但好似要問佢拎先會比!成個餐廳必推既係吉列豬柳(20$)超級平, 不過每日限量50份!肉身本身好滑, 仲要份量好大件, 基本上完全夠一個人飽肚仲要質素唔差, 中意食飯可以配個飯.手打牛肉漢堡 (48$)個包唔乾,小小油汁, 牛肉比較多汁, 手打牛為主,食落去口感唔錯, 肉味重又有小小菜中和返.重要既係價錢好低食!鐵版西冷(88$)價錢正常, 不過如果包埋餐會好d , 加餐需要22$都可以接受的 姐係平均110左右就包晒湯同飯同野飲.如果唔加餐只食扒會太油太濟.餐廳聲稱唔會落鬆肉粉! 但口感一樣都好易入口, 唔算硬, 所以健康得黎又好食. 餐湯正常茶記水準, 呢個價錢黎講算係合理, 小小料味道唔算太濃, 但可以接受.甜品方面, 呢隻牌子雪糕就真係一般d, 呢隻牌子雪糕既奶味特別重,同其他牌子會比較唔同. 味道就見人見智啦!整體我會話呢間餐廳算係好抵食!如果我得閒經過都會再黎食另外值得一讚既係 餐廳店員好好服務, 都好熱情!值得一試!

有口罩袋, 但好似要問佢拎先會比!
成個餐廳必推既係吉列豬柳(20$)
超級平, 不過每日限量50份!
肉身本身好滑, 仲要份量好大件, 基本上完全夠一個人飽肚
仲要質素唔差, 中意食飯可以配個飯.

手打牛肉漢堡 (48$)
個包唔乾,小小油汁, 牛肉比較多汁, 手打牛為主,
食落去口感唔錯, 肉味重又有小小菜中和返.
重要既係價錢好低食!
鐵版西冷(88$)
價錢正常, 不過如果包埋餐會好d , 加餐需要22$
都可以接受的 姐係平均110左右就包晒湯同飯同野飲.
如果唔加餐只食扒會太油太濟.
餐廳聲稱唔會落鬆肉粉! 但口感一樣都好易入口, 唔算硬,
所以健康得黎又好食.

餐湯正常茶記水準, 呢個價錢黎講算係合理, 小小料
味道唔算太濃, 但可以接受.
同其他牌子會比較唔同. 味道就見人見智啦!

整體我會話呢間餐廳算係好抵食!
如果我得閒經過都會再黎食
另外值得一讚既係 餐廳店員好好服務, 都好熱情!
值得一試!
2021-08-02
2021-08-06 56 瀏覽
今日約咗個朋友去深水埗買電腦同食飯,買完嘢之後佢帶咗嚟咗長沙灣呢間餐廳。餐廳係刻意營造港式扒房感覺。紅色格仔枱布,鐵板餐,加上播放住七八十年代嘅歌,感覺真係好懷舊。▪️牛柳鐵板餐 $128叫咗五成熟,鐵板唔算好熱,牛柳切開仲係幼嫩嘅粉紅色,自己偏向用鹽代替汁,所以黑椒汁叫佢分開上。跟餐要咗薯條,本身仲有一堆雜菜,即係西蘭花粟米甘筍仔翠玉瓜咁🙃▪️鐵板美式什扒朋友見到就已經兩眼發光話要叫呢個,因為呢個係佢童年回憶🤣幾大堆頭,有薄牛扒豬扒腸仔雞翼同煙肉,無叫餐嘅關係,墊底係雜菜。估唔到係生炸雞翼😍扒類肉質鬆軟,唔會柴口,如果唔係司華力腸而係廚師牌更好🙃食完超強滿足感▪️芝士漢堡包做法都係舊時港式漢堡包,係個包用咗洋蔥包,漢堡扒啖啖肉又實淨,感覺唔肥膩,芝士同茄汁絕對係漢堡包嘅Perfect match😋▪️紅豆冰呢杯都係童年回憶,紅豆煲到淋晒,去埋椰奶勁香,亦都唔會過甜總結:如果唔係食牛柳,一人一舊水落到樓,性價比超高🤤

▪️牛柳鐵板餐 $128

▪️鐵板美式什扒

朋友見到就已經兩眼發光話要叫呢個,因為呢個係佢童年回憶🤣

▪️芝士漢堡包

▪️紅豆冰

呢杯都係童年回憶,紅豆煲到淋晒,去埋椰奶勁香,亦都唔會過甜

總結:如果唔係食牛柳,一人一舊水落到樓,性價比超高🤤