2023-10-30 1364 瀏覽
燒肉相信永遠都不會厭,對於揀飲擇食的我最愛就是食肉😆這間一直以飛驒牛為主打,更是獲得飛驒牛協會認可的一間燒肉店🤩可見真材實料之程度🈵前菜 - 泡菜 $35醃菜十分入味,爽口帶微辣,令人胃口大開。雞泡魚乾 $100一上菜雞泡魚是呈透明,需要輕輕煎煎,口感比平時食的口感大不同!這款反而是帶點彈牙煙韌。厚切牛舌 $250誠意推薦‼️牛味香濃,將表面燒成微微焦香,不用點任何醬汁已經整個口腔充滿牛的肉香♨️飛驒牛五部位2枚 $540一份就可以品嘗到牛肩、里脊、臀骨、西冷及上後腰脊肉❤️當中個人喜歡牛肩,肉質彈牙,帶有入口即溶口感!是滿滿的滿足感🫶🏻牛尾湯飯 $110一上菜就飄來陣陣牛的香氣,牛尾肉質幼嫩,湯飯的飯軟硬適中,每粒米飯都吸了牛湯👍🏾冷麵 $100經過一餐豐盛的牛宴,配上一碗冰凍小清新的冷麵,為整個味覺享受再次提升,一解油膩感。麵質亦很爽口彈牙,是跟吃燒肉時值得要點的配搭👐🏻

前菜 - 泡菜 $35

醃菜十分入味,爽口帶微辣,令人胃口大開。

雞泡魚乾 $100

厚切牛舌 $250

飛驒牛五部位2枚 $540

牛尾湯飯 $110

冷麵 $100

• 飛驒牛五部位
  • 厚切牛舌
2023-12-24 210 瀏覽
10月1日, 星期日, 和暖自己郁有燒, 四個人, 食左~~~和牛壽司  有赤身和霜降兩個部位, 都是稍稍淡口, 宜點醬油吃牛肉拼盤  八款, 十六件, 不同部位的牛肉. 西冷, 肉眼心, 友三角, 上後腰脊肉, 和尚頭, 臀骨肉, 里脊肉, 龜之子. 全部是A5級數的和牛, 大致入口融化, 甘香滋美肉眼  好大塊, 唔太薄, 口感嫩滑, 脂香美味, 宜分享海鮮拼盤  帆立貝鮮嫩, 魷魚爽口, 是比較好. 虎蝦唔彈牙, 蟹腳好幼, 有待改善. 豆腐雪糕  好味道 坐房唔怕嘈親人.  牛肉質素好高.

10月1日, 星期日, 和暖

自己郁有燒, 四個人, 食左~~~
和牛壽司
 有赤身和霜降兩個部位, 都是稍稍淡口, 宜點醬油吃
牛肉拼盤
肉眼
 好大塊, 唔太薄, 口感嫩滑, 脂香美味, 宜分享
海鮮拼盤
豆腐雪糕
 好味道
坐房唔怕嘈親人.
 牛肉質素好高.

2023-11-10 268 瀏覽
香港真係有好多食燒肉嘅餐廳,今晚想食啲肥膩嘢,去咗銅鑼灣嘅肉料理 廣,呢度有油脂豐富嘅日本飛驒牛,食肉獸表示滿意。呢度有啲抵食嘅套餐或者散叫都唔錯,心大心細嘅人有排揀😂先食一碟雞泡魚乾,輕輕燒一下就食得,送酒一流。然後開始食肉!第一碟係厚切牛舌,店方一啲都唔孤寒,真係好厚的!每邊都燒到金黃之後就食得,肉質爽口多汁,味道濃郁,非常推介。之後係火炙飛驒牛壽司,飛驒牛油脂好豐富,可以教多少少wasabi減低肥膩感,好正!重頭戲係飛驒牛五部位拼盤,一碟有齊五個精選部位😍 我自己鍾意油花多嘅霜降西冷,近乎入口即溶,好滿足!食飽晒之後仲有雪糕送,餐廳仲要冇限時慢慢食慢慢坐!下次約朋友再嚟過。

呢度有啲抵食嘅套餐或者散叫都唔錯,心大心細嘅人有排揀😂

先食一碟雞泡魚乾,輕輕燒一下就食得,送酒一流。

2023-11-09
2023-10-31 137 瀏覽
今天來到銅鑼灣渣甸中心的肉料理‘’廣‘’。店舖環境企理,招呼亦很週到。首先吃的是溫泉蛋凱撒沙律, 味道不是酸不是甜竟然是鹹的,加上溫泉蛋的蛋香令味道十分配合。點了兩件飛驒牛壽司,雜錦海鮮飛驒牛軍艦和海膽飛驒牛軍艦,飛驒牛代替了原本的紫菜,令到整件軍艦入口更加軟滑。這裏的燒烤爐是從下面抽風的,一點油煙味也沒有。條狀的厚切牛舌於燒烤過程中受熱更加均勻,入口又軟又爽。跟著再來飛驒牛拼盤,內有上後腰脊肉,臀骨肉,里脊肉,牛肩肉,霜降西冷。 除了臀骨肉有少許根,其它都非常軟滑肥美。意猶未盡又吃了一個黑松露壽喜燒,黑松露混合蛋黃倒上飛驒牛上,牛肉早已滲入特製豉油汁加上熱飯和黑松露蛋漿真係其味無窮。最後又吃了一鍋飛驒牛咖哩飯,咖哩味調教得很好,有一種吃上一口便停不下來的感覺。
今天來到銅鑼灣渣甸中心的肉料理‘’廣‘’。
店舖環境企理,招呼亦很週到。

這裏的燒烤爐是從下面抽風的,一點油煙味也沒有。
條狀的厚切牛舌於燒烤過程中受熱更加均勻,入口又軟又爽。

2023-10-30 70 瀏覽
早前去日本旅遊,回港後仍念念不忘日本的飛驒牛,今晚就到銅鑼灣飛驒牛聞名的「肉料理廣」開餐,先點了溫泉蛋凱撒沙律(沙律菜新鮮、調味十分開胃)及飛驒牛壽司,貪心的我倆梗係兩款都試吓,即是海膽飛驒牛軍艦及雜錦海鮮飛驒牛軍艦各一件,兩件各有特色👍海膽飛驒牛軍艦壽司的海膽鮮美豐潤,口感滑順,帶有淡淡的海洋風味,與飛驒牛軍艦的嫩滑牛肉完美融合;而雜錦海鮮飛驒牛軍艦壽司則以各種精選海鮮搭配飛驒牛軍艦,每一口都充滿了鮮甜、鮮嫩和豐富的口感,真是美味的享受😄接下來就是我最喜愛的厚切牛舌(爽口美味)及飛驒牛拼盤,可以一次過試到牛的五個部位,包括有霜降牛肩肉及西冷、赤身里脊肉、上後腰脊肉及臀骨肉,真開心😬讓我分享吓這樣美味的食物:口感豐富的霜降牛肩肉和西冷,它們帶著豐富的肉汁和柔軟的質地;赤身里脊肉展現出鮮明的肉質和優雅的口感,帶來細緻的咀嚼體驗;上後腰脊肉則呈現出豐滿的紋理和濃郁的肉香,而臀骨肉則帶有濃厚的牛肉風味,我倆真是停不了口的把這十件肥美的飛驒牛一一放進嘴巴裏細味品嘗😋美食不要停,我們還點了壽喜燒風和牛西冷,由服務人員為我們適心烹調,又會問我們喜歡吃生D還是熟D,真貼心🤗吃的時候牛肉生熟程度啱啱好

美食不要停,我們還點了壽喜燒風和牛西冷,由服務人員為我們適心烹調,又會問我們喜歡吃生D還是熟D,真貼心🤗吃的時候牛肉生熟程度啱啱好,正合我們心意,加埋黑松露蛋及少許飯一起吃,真是大滿足❤️

最後的主食我們挑選了韓式石鍋飛驒牛肉咖喱飯,結合了韓式石鍋飯和咖喱的獨特風味,飛驒牛肉的嫩滑和石鍋的熱力使咖喱飯散發出濃郁的香氣,令人胃口大開。

整體而言,這裏的飛驒牛都是高品質的,服務又好,絕對值得一試!
2023-10-29 65 瀏覽
天氣開始涼返d,又到食燒肉既時候,呢度除左有日本和牛同日本菜之外,仲有好多韓式料理,一次可以食哂2家口味👍🐟雞泡魚乾($100)比平時食到既厚身同通透,燒過之後入口香甜,帶微微既燒焦味🐮厚切牛舌($250)牛舌窄身厚切,入口軟稔同充滿肉汁,個人鍾意燒到微微焦香再點少少鹽同wasabi 食,已經好夠味🐮飛驒牛五部位2枚($540)一碟可以試哂到牛肩、里脊、臀骨、西冷同上後腰脊肉。五個部位都有唔同既口感。🍜冷麵($100)燒肉同冷麵真係好夾,酸味可以自己落醋調較,冰涼既湯底加上爽彈既麵條,口感好清新🍲牛尾湯飯($110)牛尾煮到好淋,一夾就散,配上濃濃既牛骨湯底,天氣開始轉冷,整返碗就岩哂

🐟雞泡魚乾($100)
比平時食到既厚身同通透,燒過之後入口香甜,帶微微既燒焦味

🐮厚切牛舌($250)

🐮飛驒牛五部位2枚($540)

🍜冷麵($100)

🍲牛尾湯飯($110)

2023-10-27 83 瀏覽
好耐冇去食燒肉,今晚去咗銅鑼灣嘅肉料理 廣,呢度主打日本飛驒牛,油脂好豐富,肉味突出。今期仲有黑毛和牛,食肉獸一定要嚟朝聖!先食火炙飛驒牛壽司,加少少wasabi,味道非常唔錯!如果牛肉再生啲就更加好!之後食啲沙律先,清下味蕾。然後就開始食肉😋 飛驒牛五部位拼盤好正,啱晒有選擇困難症嘅人,五個部位有唔同嘅口感,牛肩肉同西冷真係好好食,肉質軟熟,油脂好香,如果想減低肥膩感,我覺得可以加少少wasabi食。仲有,唔好燒到過熟,會影響個口感。厚切牛舌都係必食推介,厚口又juicy,燒到外表金黃色少少香脆就啱啱好!食飽晒之後仲有雪糕送!我揀咗開心果味,so happy😊

之後食啲沙律先,清下味蕾。

食飽晒之後仲有雪糕送!我揀咗開心果味,so happy😊
2023-10-26
2023-10-24 54 瀏覽
去完名古屋冇耐,好掛住果度啲飛驒牛⋯係Blue Tuesday,約咗朋友一齊食返餐飛驒牛lunch,食完高質燒肉晏晝做野都快啲!⭐️set G - 日本A5飛驒牛肩里脊肉定食 $380個油花超靚!一開始個侍應好細心咁問我地識唔識燒,仲幫我地燒埋!佢仲教等塊牛出小小血水再反轉,係最好😍可能係因為特別調過,食落都特別惹味🤤set E - 日本A5飛驒牛九枚燒肉定食 $350有3款唔同部位嘅牛🤤食落都各有風味,但如果比我揀嘅話,我會prefer set G,一來又大大塊肉,肉質同肉味都好出~二來牛肩肉係我favourite🤭碎飛驒牛他他 $100因為我地都鍾意食他他,都額外叫咗個~佢地同嘅都係飛驒牛,mix咗蘋果碎,食落好fresh!同時佢地嘅set係包埋前菜(漬物)、茶碗蒸、味噌湯同埋甜品,成餐食得好飽~

⭐️set G - 日本A5飛驒牛肩里脊肉定食 $380

set E - 日本A5飛驒牛九枚燒肉定食 $350

碎飛驒牛他他 $100

2023-10-24 46 瀏覽
都有一段時間冇食過日式燒肉 今日就同朋友lunch出嚟食飛騨牛 分別同朋友叫左兩個lunch set同埋一個小食share🤤E 日本A5飛騨牛九枚焼肉定食 ($350) & G 日本A5飛驒牛肩里脊肉定食 ($380)lunch set分別都包左前菜。前者包括:飛驒牛霜降三片、飛驒牛赤身三片、飛驒牛肋間肉三片。而後者各有四片A5 飛騨牛肩肉油脂及里脊。每一片都充滿油花,燒嘅過程中都已經聞到陣陣牛香。每一款燒完都係入口即溶,大滿足🥰碎飛騨牛他他 ($100) 平時食開嘅牛肉他他都係切粒上 呢到係比較特別嘅一點係佢哋將切條上 增加口感😛 將牛肉碎同濃郁的蛋黃撈埋 口感好軟滑😏

碎飛騨牛他他 ($100)
2023-10-17 46 瀏覽
因為係二樓鋪,所以路過唔望真啲都會搵唔都!本來對呢間嘢期望唔算話太大,入到去人都唔算話太多,不過不得不被佢嘅A5和牛征服,實在太震撼,非常美味,雖然我都分唔清係邊個部位打邊個部位,不過每一舊肉都唔會踩雷,性價比超高
2023-10-12 59 瀏覽
依間店舖有得訂位,而且位置好容易搵到價錢亦都唔算貴所以想食燒肉嘅話我都會去依一間我每次去都係叫【和牛伊呂波套餐】💰$290🥢茶碗蒸🥢天婦羅🥢刺身🥢和牛🥢麵豉湯🥢白飯🥢紅豆或豆腐雪糕💰本身個套餐係$170我就轉左牛肉做和牛,所以嗰餐就變成$290價錢其實一啲都唔貴因為佢嘅小食數量已經好多而且啲和牛嘅質素唔錯仲要有埋甜品環境上亦都坐得好舒服就算兩個人去,每次都俾四人枱或者六人枱真心推介👍🏻👍🏻
依間店舖有得訂位,而且位置好容易搵到
價錢亦都唔算貴

因為佢嘅小食數量已經好多
而且啲和牛嘅質素唔錯
仲要有埋甜品
環境上亦都坐得好舒服
就算兩個人去,每次都俾四人枱或者六人枱
真心推介👍🏻👍🏻
2023-10-03 875 瀏覽
❤️🧡🤎燒一燒飛驒肉肉🥩燒肉真係令人回味無窮,燒完嘅肉肉 放入口 又香又嫩又多汁🤤諗返起都流口水!今次去咗銅鑼灣食燒肉肉,依度主打飛驒和牛!😍💛碎飛驒牛他他💛 $100前菜就揀咗他他,將蛋液撈埋一齊食🍳會令和肉多一份蛋香同順滑!食落口嘅時候會有洋蔥粒解膩🧅,繼而打開味蕾!❤️飛驒牛五部位❤️ $780五個部位分別係赤身里脊肉、赤身上後腰肉、赤身臀骨肉、霜降西冷、霜降牛肩肉!🤩由赤身食到霜降,將油脂香層層遞進🥩Hatty最鍾意食赤身臀骨肉、霜降牛肩肉,肉質嫩滑多汁🤨油脂分布平均又香!🩷厚切牛舌🩷 $240厚切嘅口感又會唔同啲!厚切牛舌食到爽脆嫩滑嘅感覺,口感超豐富!👅🤎黑醋粟牛奶🤎 $60第一次飲黑醋粟牛奶,味道酸酸甜甜,但係有奶香,易入口好順滑!🥛🧡泡菜🧡 $30 💚生菜💚 $50泡菜可以作開胃小菜,又或者連埋生菜🥬肉肉一齊食,清新解膩!依度嘅飛驒牛真係好高質,如果怕燒得唔靚,都有店員幫手🤤佢哋服務好好又體貼!成餐飯都食得開心!BTW記得save post,方便向店員查詢有關肉肉啦❣📍肉料理 廣📍銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心2樓
❤️🧡🤎

厚切牛舌

🤎黑醋粟牛奶🤎 $60
黑醋粟牛奶

🧡泡菜🧡 $30 💚生菜💚 $50
泡菜可以作開胃小菜,又或者連埋生菜🥬肉肉一齊食,清新解膩!
泡菜
生菜

📍肉料理 廣
📍銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心2樓
2023-09-04
$786.5 (晚餐)
碎飛驒牛他他
厚切牛舌
黑醋粟牛奶
泡菜
生菜
2023-10-01 43 瀏覽
約左朋友去銅鑼灣行街街,行街之前去~肉料理 廣~我呢個食肉獸食飽飽先有戰鬥力架ma。餐廳裝橫以紅黑色為主,夠氣派有格調同夠寛敞坐得舒服。特選燒肉定食呢個定食有壺漬小牛排、上小牛排、上牛舌同上外橫隔膜,四款揀兩款。壺漬小牛排,經過調味,味道啱我少少甜,但有醬汁係面燒時要特別留意呀。上小牛排,肉質嫩,多汁好吃,燒一燒就好好食。日本A5 飛禪牛肩里脊肉定食牛肩肉牛脂非常豐富,入口即溶,而牛里脊牛質較結實,牛味香濃。“飛驒牛”是指在岐阜縣內經過14個月以上肥育的黑毛和牛。要經過認証先可以叫飛驒牛架。海膽飛驒牛軍艦油脂豐富既飛驒牛刺身包住鮮甜既海膽,咁既口感第一次食,好驚喜。最後食埋杯香滑雪糕,就非常完美。

餐廳裝橫以紅黑色為主,夠氣派有格調同夠寛敞坐得舒服。

特選燒肉定食

上小牛排,肉質嫩,多汁好吃,燒一燒就好好食。

日本A5 飛禪牛肩里脊肉定食

海膽飛驒牛軍艦

最後食埋杯香滑雪糕,就非常完美。

2023-09-27 58 瀏覽
銅鑼灣這家燒肉專吃飛驒牛!裝修和服務也是很不錯。喜歡的朋友不要錯過~海膽飛驒牛軍艦生牛肉包裹著海膽和魚子,還有粒粒分明的日本米,實在是仿如飛到日本吃的享受。海膽鮮甜牛肉嫩。飛驒牛五部位(三枚)5款牛肉各有特色,但全部都又嫩又肥美,入口即溶無得輸~大蝦什菜天婦羅即叫即炸超級酥脆,配上醬汁感覺沒那麽熱氣,各款蔬菜都應有盡有。蝦子也十分新鮮。韓式石鍋飛驒牛肉咖哩飯石鍋熱辣辣醬汁超多,和一般的咖喱飯不同,加入鷄蛋和牛油等令飯更香~

海膽飛驒牛軍艦

飛驒牛五部位(三枚)
5款牛肉各有特色,但全部都又嫩又肥美,入口即溶無得輸~

大蝦什菜天婦羅

韓式石鍋飛驒牛肉咖哩飯
2023-09-27 49 瀏覽
睇吓啲雪花幾靚🥹追求和牛入口即溶嘅你,千祈唔好錯過呢間日式燒肉店🥰超級推介飛驒牛五部位拼盤!! 一次過食晒唔同款式🫢唔好叫我揀最鍾意邊款,因為全部都好好食🤭仲有超邪惡嘅海膽飛驒牛軍艦,一咬就化開,一啖融合咗海膽嘅鮮味同牛油香味🤩另外仲叫咗大蝦什菜天婦羅,有兩隻超大嘅蝦子,仲有好多款蔬菜,最鍾意番薯同埋南瓜!韓式石鍋飛驒牛肉咖哩飯係見到隔籬枱叫完好香之後叫埋一份😂😂上枱冇失望,充滿咖喱同埋牛油嘅香氣😙😙