2021-03-24 980 瀏覽
真係,真係,真係😍😍😍好好食,皮脆,肉嫩,有肉汁,剩係雞脾本身已經好食到爆炸,重有椒鹽係表面😍😍😍,好好食,好香,雞髀醃到嫁夠味,炸醬又好掛皮,提升左雞髀既層次!👍🏻👍🏻👍🏻太陽蛋既角色都好重要,因為有蛋黃汁,撈落d飯度食,真係無人抗拒到,本世紀既絕配,真心大愛🥳🥳🥳🍗🍗🍗再講埋價錢,$35...$35...$35...🙀🙀🙀點做到嫁,唔洗賺錢嫁,痴線嫁!
真係,真係,真係😍😍😍

再講埋價錢,$35...$35...$35...🙀🙀🙀
點做到嫁,唔洗賺錢嫁,痴線嫁!
2021-03-24
2021-03-23 378 瀏覽
超厚蛋既三文治🥪🥪,餐蛋🍳治真係 係好普通既食物,但整得好食,都唔係容易嫁,越普通嘅嘢,越睇得出煮個人嘅心機同技術👍🏻👍🏻。餐蛋治嘅餐肉一定要厚,簿嗰啲雖然好欣賞廚師既刀功,不過真係食唔到咩味囉!午餐肉一定要夠厚,而且仲要煎到燶邊,咁先夠香,雞蛋可以嘅話一定要用日本蛋,但明白成本太高,出邊食嘅通常都會用普通雞蛋,呢一間好明顯係用兩隻或以上嘅雞蛋,先做到咁厚嘅效果,佢個雞蛋有落調味料,帶出咗雞蛋嘅蛋香,再配上半吋厚嘅午餐肉,一啖咬落去,真係好滿足呀。
2021-03-15
2021-03-22 275 瀏覽
今日特登令到薄扶林道,去gathering,食嘢,因為想支持下黃店💛💛💛。佢飯嘅選擇唔係好多,得七款,我就食咗個最大路嘅豬扒煎雙蛋飯,本身都冇乜期望,諗住大路野,正正常常就OK。點知有驚喜喎💖💖,豬扒醃得都幾林,嗰醬汁好好味呀👍🏻👍🏻,唔似平時嗰啲黑椒汁啊,肉汁啊咁樣。仲要配兩隻太陽蛋,篤爛個蛋黃,等啲蛋黃汁漏落個飯度,連埋原本嘅醬汁,撈埋啲飯一齊食,好正呀😍😍👍🏻👍🏻。
2021-03-20 262 瀏覽
呢碟係炸香蕉,行過佢哋門口,見到有張食物圖片,望咗好耐,都唔知係乜嘢,之後就睇佢嘅文字啦,原來係炸香蕉🍌🍌🍌,好少好少好少地方有得食。炸香蕉係我嘅概念,都係將一隻香蕉直接炸,然之後喺上面加好多醬料,加好多配料咁樣,但呢間嘅炸香蕉好特別,佢用啲嘢,唔知係乜嘢,包住隻香蕉,之後個面沈上一啲花生碎,成條🍌🍌🍌掉落去炸。食果時配上朱古力同蜜糖,效果出奇地夾,有少少脆脆地,又有少少硬硬地,又有軟軟地,又甜甜地,又有香蕉味,呢個配搭好有心思!

2021-03-18
2021-03-18 284 瀏覽
點做到㗎,點做到㗎,點做到㗎!啲雞翼就快冇位擺啦,都只係$35咋,仲想點呀!有圖有真相,一碟炸雞翼太陽蛋飯,太陽蛋下面係滿滿嘅白飯,而在震撼嘅就係圍邊嘅炸雞翼,為到好似唔駛錢咁。啲雞翼炸得好好食呀,首先雞翼本身已經夠味,炸漿都有味,最後我仲食到有椒鹽味應該係喺面度再沈多一陣椒鹽,好香口好惹味。最後我竟然食唔晒呀,平時係好多地方買外賣食,都會覺得唔夠飽,但我竟然比呢碟炸雞翼太陽蛋飯K.O.左 ,d飯食唔晒,唔通我戰鬥力弱咗,定係碟炸雞翼太陽蛋飯太足料?
點做到㗎,點做到㗎,點做到㗎!

啲雞翼就快冇位擺啦,都只係$35咋,仲想點呀!

香炸雞翼蛋飯
2021-03-18
5 分鐘 (堂食)
香炸雞翼蛋飯
2021-03-17 73 瀏覽
呢排join左社交平台個碗仔翅關注群,個心成日心思思想食碗仔翅,但又好驚果d一早煲好晒,等人叫就即筆一碗出黎果d,因為唔知煲左幾耐,而且咁無heart 都唔荒好食la !經過西環薄扶林道嘅Gathering ,係門口見到d 食物相都幾吸引,於是就入去買碗黎食!料都幾多,有好粗既素翅,有粉絲,有黑木耳,有冬菇絲,有蛋,d肉應該唔係豬肉,唔知係咩肉,幾滑,又有奄過,幾好味,d粉唔會開到杰撻撻,質感好好,大大碗都只係$25,最緊要係即叫即煮,係邊度搵呀?

碗仔翅
2021-03-09
5 分鐘 (堂食)
碗仔翅
2021-03-08 77 瀏覽
呢間小店,係真正既良心小店,除咗食物收入好平外,見到店內有好多感謝狀,上過莊既都會明,真係好值得宣揚!講返食物先,相中六件超大卷既金菇肥牛卷只係$30,性價比非常高,剩食呢盒野都可以當一餐。本人覺得金菇肥牛卷既精粹係醬汁到,佢地個汁都無得輸,完全可以帶出肥牛既牛肉味,如果只配肥牛又會有點膩,配埋金菇就剛剛好,一啖入面有金菇菜,有肥牛,重有秘製醬汁,呢個組合,可以好送飯!呢間我都成日食,下次介紹其他食物!
呢間我都成日食,下次介紹其他食物!
金菇牛肉卷
2021-02-04
8 分鐘 (堂食)
金菇牛肉卷
2020-11-25 169 瀏覽
叫左兩個飯加兩個烤餅嘅外賣🥳🥳🥳~牛肉煎蛋飯個肥牛好香好入味,識食一定係吉穿蛋黃撈飯食,佢個蛋黃勁大個🍳焗魚飯個魚好彈牙最緊要係冇骨🐟🐟🐟司華力腸都好大條熱辣辣 味道就係司華力腸嘅味🤣🤣仲有個煎蛋 好大塊應該有兩隻大雞蛋!本身以為蟹柳芝士烤餅會唔夾 點知夾埋又幾好食!特別要highlight嘅係邪惡雞扒烤餅🐔🤣真係好邪惡 超大份同足料 個雞嘅texture比較似雞肉漢堡扒 一個人應該難啲食得曬😂佢仲有菜係入面 超厚🌮🌮🌮overall 係一間會再食嘅高質黃店!😍😍💖💖💓💓
2020-11-24
30 分鐘 (外賣送餐)
  • 煎蛋牛肉飯
  • 蟹柳芝士烤餅
2020-11-12 208 瀏覽
住開果頭都知,成條水街都食肆,而且係多國種類,有好多選擇,呢間小店想試好耐,但佢收得早,好難撞啱佢未關門,今日終於試到!入去睇佢餐牌,種類都幾多,而且唔貴呀,多數都係二三十!今晚買左個芝士多士同蟹柳烤餅個芝士多士好香芝士味,好滑,好濃,一拎起已經聞到好香,放入口,嘩!味蕾大享受,落足料,食得出唔係平芝士!一定會再食。個烤餅都唔錯,餅餅皮係脆既,蟹柳好甜呀,絕對唔係出面果d面粉蟹柳,有驚喜,都只係賣$22,好平抵食!
入去睇佢餐牌,種類都幾多,而且唔貴呀,多數都係二三十!
今晚買左個芝士多士同蟹柳烤餅
抵食!
2020-11-03
  • 雙重芝士多士
2020-09-30 643 瀏覽
糧尾啊!糧尾啊!又係搵廉價美食既時候!呢間店舖細,堂食設兩張小圓枱,容納4-8人。老闆娘一手打理全間舖,煮食,招呼堂食,上菜,接外賣單,執枱,收銀,全部一腳踢,非常敬佩。老闆娘好有人情味,食物仲超抵啊,三十幾蚊一個飯!.💰呢間小店都設有GumPay比錢方法,即時增值,即時QR code比埋錢,剩低下次用。.🔸椰香黃咖喱雞配烤餅 ($35)分數: (7.6/10)估佢唔到!佢入面啲雞好多,而且全部好嫩滑!咖喱少少辣,好香,椰汁味又微微甜甜地,烤餅雖然較細,但點咖喱十分開胃!.🔸焗魚司華力腸煎蛋配飯($35)分數: (7.8/10)抵到爛... $35咁大塊魚係咩事?!仲有埋短短既司華力腸,大大塊煎蛋蓋住飯。飯有少許醬油調味,魚完全唔腥,怕腥既我好喜歡呢種魚。小編認為係全店最抵食!.🔸金菇肥牛雞串飯($35)分數: (7/10)雖然金菇肥牛咬落去有油咇出嚟感覺好邪惡,但配埋個醬汁好惹味。另外個雞串又係好嫩滑。.🔸章魚燒($28)分數: (6.8/10)外面夠脆,不過餡唔夠豐富,木魚絲好乾脆,冇平時嗰種咁香。.GumPay首次增值$100送$20,經我Bio條link,再送多$20!建議最好
糧尾啊!糧尾啊!又係搵廉價美食既時候!
呢間店舖細,堂食設兩張小圓枱,容納4-8人。
老闆娘一手打理全間舖,煮食,招呼堂食,上菜,
接外賣單,執枱,收銀,全部一腳踢,非常敬佩。
老闆娘好有人情味,食物仲超抵啊,三十幾蚊一個飯!

💰呢間小店都設有GumPay比錢方法,
即時增值,即時QR code比埋錢,剩低下次用。
🔸椰香黃咖喱雞配烤餅 ($35)
分數: (7.6/10)
估佢唔到!佢入面啲雞好多,而且全部好嫩滑!
咖喱少少辣,好香,椰汁味又微微甜甜地,
烤餅雖然較細,但點咖喱十分開胃!
椰香黃咖喱雞配烤餅

🔸焗魚司華力腸煎蛋配飯($35)
分數: (7.8/10)
抵到爛... $35咁大塊魚係咩事?!
仲有埋短短既司華力腸,大大塊煎蛋蓋住飯。
飯有少許醬油調味,魚完全唔腥,怕腥既我好喜歡呢種魚。
小編認為係全店最抵食!
焗魚司華力腸煎蛋配飯

🔸金菇肥牛雞串飯($35)
分數: (7/10)
另外個雞串又係好嫩滑。
金菇肥牛雞串飯

🔸章魚燒($28)
分數: (6.8/10)
外面夠脆,不過餡唔夠豐富,木魚絲好乾脆,冇平時嗰種咁香。
章魚燒

建議最好搵你附近去開既小店試用💛
2020-09-24
椰香黃咖喱雞配烤餅
焗魚司華力腸煎蛋配飯
2020-07-25 451 瀏覽
外賣金菇肥牛鷄串飯,D飯未熟,仲係生,牛是乾的,鷄串是沒有味道的。邪惡芝士雞扒蛋烤餅味道則不錯。熔芝士加上鷄扒,配搭美味。宜多加留意食品質素,以免浪費食店心機及食物。

邪惡芝士雞扒蛋烤餅味道則不錯。熔芝士加上鷄扒,配搭美味。

宜多加留意食品質素,以免浪費食店心機及食物。

外賣自取
2020-07-01 472 瀏覽
因住在附近,有時晚上會到聚買外賣。我每次都幫襯咖喱雞飯或者薄餅,$35一份真的很平宜,初頭諗$35咁平,會否唔好食呢,當日偷偷望老闆娘煮咖喱,原來每一份雞都是即時炒,再放入咖喱再煮。咖喱味道剛剛好,雞肉份量亦不是,加$3 可跟汽水。誠意推薦。
外賣自取