2020-11-22 419 瀏覽
一直都好想嚟試,唔係門口排晒長龍就係時間唔啱,今日好LUCKY喺LUNCH TIME時段一嚟到就有位。今日點咗All Day Breakfast同埋Burger。All DayBreakfast好豐富,多士同個炒蛋好味。Burger塊漢堡扒厚身但都Keep到Juicy,而且仲有勁多芝士。個漢堡麵包同All Day Breakfast嘅麵包都一樣好Good。可惜嘅係今日唔好彩,無蕃薯條轉咗薯條,不過薯條都炸得好香脆。咖啡Drink list估唔到有咁多口味嘅Latte,最後我簡咗杯Chai Tea Latte。飲落果然好有泰式風情,無得去旅行飲杯嘢望吓餐廳內外嘅裝潢當去咗啦。

,無蕃薯條轉咗薯條,不過薯條都炸得好香脆。

All Day Breakfast
Chai Tea Latte
2020-10-11
Chai Tea Latte
2020-11-15 276 瀏覽
香草三文魚忌廉意粉 $148本身想嗌burger既但去到果陣已經賣曬,所以最尾嗌左呢個意粉。雖然價錢係少貴,但食物質素其實相當唔錯。特別想讚下個忌廉汁真係好creamy,配埋好軟身既意粉簡直係perfect池,而三文魚係有好多粒,味道亦都唔錯。 Iced Hazelnut latte $49初初少驚hazelnut latte會過甜,但end up係甜中帶澀,第一啖係hazelnut既甜(係acceptable既甜),之後咖啡果種澀味慢慢出黎,唔會有搶味。(記住要攪勻,唔係既話兩種味就blend唔到)
香草三文魚忌廉意粉 $148

Iced Hazelnut latte $49

2020-10-25 608 瀏覽
作為屯門友,竟然一直都冇食過呢間,以前聽個名,以為係酒樓嚟😂點知係食西餐為主,位置係比較隱蔽,非屯門人最快都要喺西鐵站轉巴士,再行一陣先到。環境唔係好大,我哋係即日book位,夜晚得返outside位,不過outside位都幾有風味,小店裝修設計都幾有特色,menu嘅嘢食名好搞笑好有性格,有啲要睇返英文先知係食乜。整體嚟講係好食,特別啱鍾意食濃味嘢嘅朋友,價錢係貴架,兩個人都食咗差唔多700蚊,不過間唔中一次半次喺咁chill嘅環境食好西係一種享受嚟,呢間都係食得過~📍算啦!加油啦!海鮮 $248呢個海鮮餐有蝦、帶子、青口,樣樣都大大份,啖啖肉!白酒味重,啲麵包應該擺埋海鮮一齊食最好,就咁齋食包會好寡好乾,食埋啲菜,口感更豐富📍意大利佬講故仔 $138 其實係卡邦尼意粉,上面鋪咗好厚嘅芝士,重度芝士控會鍾意,不過我哋食落去就覺得芝士太多,個意粉啲汁濃得嚟有啲漏📍你個心太軟啦! $108呢個擺明係心太軟~ 呢間嘅心太軟真係數一數二好食,朱古力醬好濃好多,另外個雪糕球係有茶味但唔似係綠茶(?📍洛神花小麥啤 $68佢有幾款罐裝手工啤,menu有清楚介紹佢哋

📍算啦!加油啦!海鮮 $248

📍意大利佬講故仔 $138

📍你個心太軟啦! $108

📍洛神花小麥啤 $68

佢有幾款罐裝手工啤,menu有清楚介紹佢哋嘅甜度、苦度、香氣,仲有主要味道係乜。呢款小麥啤有紅莓、西柚同洛神花,香氣比較重,唔苦,容易入口,好啱討厭啤酒咁苦、比較少飲酒嘅女仔飲

2020-10-04 594 瀏覽
終於拎起心肝嚟食呢間小店啦,由於佢位置比較隱蔽。好彩今次兩點幾去唔使排隊小店嘅裝修非常之漂亮,雖然小店嘅面積唔係好大不過入面非常之有風格嘅裝修,好適合女仔打卡之用由於唔係太肚餓嘅關係所以叫咗一個漢堡包同埋一個沙律,佢價錢上面已經包左嘢飲,可以再加錢叫啲特別啲嘅味道嘅呢個漢堡包嘅薯條份量非常之多,仲係用比較特別嘅番薯條,勁好食,其實係偷望到隔離枱都係叫依啲見到個樣又靚又好似好好食所以跟隊一齊叫😂😂沙律嘅擺盤都非常之漂亮,佢係用咗泡菜汁,不過個人認為個汁太多,有d濟,不過如果鍾意食多汁嘅人應該會好開心,炸雞就普普通通,咖啡一如既往都係有拉花同幾好飲總括嚟講,呢間小店都比我有非常之多嘅驚喜,本身諗緊係咪得個靚字其實係唔好食,因為有好多咖啡店買嘅價錢同佢一樣但係比嘅嘢食質素非常之一般同差,點知依間非常之好超乎我預期雖然地點有啲唔方便不過都推薦人哋嚟

雖然地點有啲唔方便不過都推薦人哋嚟

2020-09-27 690 瀏覽
開頭聽個名以為係酒樓但其實係一間裝修好靚,好有個性既食西餐小店我地早到左門口有得坐住等坐左0係入面以為自己去左旅行全部野好食整到好香青口好有白酒味隻雞入面有飯同埋唔會整到好乾好鞋beef wellington塊片唔會碎晒,不過冇問我想幾多成熟,但最後都好好味,有7成熟海鮮拼盤最有驚喜,好香,食落口唔會成口油整體好滿意洗手間乾淨staff好主動加水又有禮貌只係個份量以呢個價錢來講細左少少同埋個走廊少少窄(好多香港少店都係咁既>_<")下次會再來食
我地早到左
門口有得坐住等
坐左0係入面以為自己去左旅行
全部野好食
整到好香
青口好有白酒味
隻雞入面有飯同埋唔會整到好乾好鞋
海鮮拼盤最有驚喜,好香,食落口唔會成口油
整體好滿意
洗手間乾淨
staff好主動加水又有禮貌
只係個份量以呢個價錢來講細左少少
同埋個走廊少少窄(好多香港少店都係咁既>_<")
下次會再來食
海鮮拼盤
BEEF WELLINGTON
青口
題外話/補充資料: 附近有錶位不過好滿 好多人就咁泊出面條馬路
2020-09-27
海鮮拼盤
BEEF WELLINGTON
前排晚市未開,同朋友約親都係下午,想傾耐啲又坐得舒服,cafe都係不二之選☕️今次就揀左呢間响屯門置樂既聚福樓試下😀位置唔算方便,但星期日一點到都要等左半個鐘先有位.Menu 每日都會有啲唔同,不過睇網民話唔all day breakfast值得試,我同朋友就分別點左All day breakfast 同黑松露鮮蝦意粉😋飲品就叫左Dirty Green Tea Latte 同 Jasmine LatteAll day breakfast ($148) All day breakfast入面有齊炒滑蛋、茄汁焗豆、多士、薯餅、沙律、煙肉同香腸,仲有一個小樽裝住既草莓脆脆乳酪🍓整體質素正常,份量都合理,不過以呢個價錢黎講驚喜欠奉,只屬於正常發揮黑松露鮮蝦意粉($148)黑松露鮮蝦意粉一上枱就好香松露味,鮮蝦份量正常,都算大隻同爽口🍤扁身既意粉都頗有口感,整體黎講算係唔錯Dirty Green Tea Latte & Jasmine Latte兩杯飲品都係跟上面兩個主菜加8蚊就有啦,飲品款式都幾多,花多眼亂👀最後我揀左Dirty Green Tea Latte,都幾好飲,茶味頗濃👍🏻至於朋友既J

All day breakfast ($148)

黑松露鮮蝦意粉($148)

兩杯飲品都係跟上面兩個主菜加8蚊就有啦,飲品款式都幾多,花多眼亂👀最後我揀左Dirty Green Tea Latte,都幾好飲,茶味頗濃👍🏻至於朋友既Jasmine Latte,我無試飲,不過朋友都覺得唔錯👏🏻

雖然餐廳裝修特別,但我覺得以同樣既價錢,香港有好多Cafe仲好食同位置更方便,所以未必有下次了🙈
2020-08-17 596 瀏覽
呢間餐廳環境係好靚,網上見到係黃店先支持下。但好可惜,我未試過食一間完全唔飽既餐廳,味道又好一般,食物質素同價錢 完全唔成正比既餐廳!!!!!! 。。總之吾會再黎,同我best friend 都好失望。haha,吾怪得 facebook上都咁多負評=_=。唯一值得讚個場景佈置好靚,有啲員工都幾好。最後埋單 差唔多$800( 二人價錢),但我地好似食緊啲出面普通500-600既野。 好垃圾囉。。。。希望你地繼續加油
2019-12-23
2020-07-10 729 瀏覽
位於屯門置樂既聚福樓以非常精緻既裝修造賣點。但好可惜佢座位唔多,晚飯時間最好book檯先。龍蝦湯。龍蝦味好濃,但湯入邊欠缺龍蝦肉。反而係有兩隻蝦。呢個炸物拼盤有炸蝦,炸蕃薯條,炸雞,炸餃子。炸蝦好有水準,炸粉唔算好厚。仲保留到蝦嘅爽口。但餃子就比較硬身。龍蝦汁帶子意大利飯。呢個龍蝦味冇龍蝦湯咁重,帶子煎得好香。依然保留到帶子嘅鮮味。三文魚班尼迪蛋。呢兩隻蛋整得幾靚,配埋新鮮三文魚感覺好Fresh。

龍蝦湯。龍蝦味好濃,但湯入邊欠缺龍蝦肉。反而係有兩隻蝦。

2020-07-10 663 瀏覽
這是家披著中菜館皮的文青小清新cafe,店內裝潢感覺被植物包圍,感覺是市區的休閑好去處,還有適合打卡的霓虹燈,喜歡拍片的朋友一定要去一去。還有聽聞有著屯門最好吃的All Day Breakfast,便決左去一探究竟。-🍳All Day Breakfast 全日早餐有芝士蕃茄、煎蘑菇、薯餅、火腿、煙肉包香腸、炒滑蛋多士、黑醋藜麥沙律菜及玉米片雜莓乳酪。.基本上每樣食物都感受到廚師有認真處理食材,巴馬臣芝士配上蕃茄一如既往是完美的搭配;蘑菇雖然只有一小個,但調味絕不馬虎;薯餅炸得香脆;煙肉有點燶,但不會過咸,香腸用的是德國豬肉腸;滑蛋奶味重,而且真的很滑,可惜是放久後,滑蛋令麵包有點軟爛,有點扣分;沙律菜很新鮮,而且是我喜歡的黑醋,還用心地加了藜麥;難得地有乳酪,而且加了點玉米片增加口感,加分!-☕️玫瑰拿鐵淡淡的玫瑰香配上香濃的拿鐵,味道簡直一絕。美美的拉花加上玫瑰花瓣乾,少女心爆棚,超級適合打卡。-❗️店內面積較小,如果要去最好提前訂座。

All  Day  Breakfast

🍳All Day Breakfast
玫瑰拿鐵

☕️玫瑰拿鐵

❗️店內面積較小,如果要去最好提前訂座。
All  Day  Breakfast
玫瑰拿鐵
  • all day breakfast
2020-07-03 435 瀏覽
今日喺屋企附近揾野食,見到一間小店個餐廳名叫聚福樓,仲諗住佢係食中菜,點知原來佢係食西餐。餐廳裝修好靚,幾有特色,我地叫咗個all day breakfast同一個pasta,再加兩杯咖啡。咖啡賣相好靚,而且好香All day breakfast 好豐富,炒蛋好滑意粉質感好好

咖啡賣相好靚,而且好香

All day breakfast 好豐富,炒蛋好滑

意粉質感好好
2020-07-02 299 瀏覽
早兩日入屯門搵個好朋友食飯,朋友介紹呢間玩味重嘅黃店cafe,重到連菜式名都唔知講乜😂。。🔘威靈頓牛柳 (我個牛皮包係邊到) | $288評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 威靈頓牛柳大約5至6成熟,完全啱啱好,肉質好幼嫩,依然保持到肉汁,一切開就流晒出嚟。外層酥皮非常酥脆,仲有啲杏仁碎,所有野一次過食,放落口已經有一陣衝擊🤤。。🔘白酒煮青口 (青口先生又(走)左路!只係帶條麵包就夠?) | $98評分: 🌕🌕🌕🌑🌑評語: 青口啱啱夠熟,唔會煮過龍,白酒味剛好滲入左青口肉入面。食落唔覺有沙或污糟野,但份量唔太多。。。🔻💛🔻睇英文先知係乜菜式😂推介指數:⭐️⭐️⭐️

🔘威靈頓牛柳 (我個牛皮包係邊到) | $288
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

評分: 🌕🌕🌕🌑🌑

🔻💛
🔻睇英文先知係乜菜式😂
推介指數:⭐️⭐️⭐️
2020-06-19 425 瀏覽
開頭睇到聚福樓呢個名,以為佢係中菜,點知係一間西餐廳,啲菜名全部都好搞笑,要睇英文先知佢係乜😆 餐廳嘅上菜速度好快,但我地食唔切所以啲嘢食擺到凍咗😥成餐飯只係用左大半個鐘就食完喇~ 另外餐廳有個心思位係每張枱會襯返同一隻色嘅碟上菜😗•🥢 唔知媽咪今日會煮咩湯呢? (是日例湯) $68/碗龍蝦湯嘅🦞龍蝦味好濃🤤小小可惜係無落龍蝦肉,不過每碗都有兩隻大蝦🦐爽口彈牙!正!跟湯嘅麵包原來係酸種麵包,似法包咁少少硬身,食落有淡淡嘅麥味,但烘得脆啲會更加正~•🥢 小豬仔好慢好慢咁去打排球 (慢煮醬燒豬肋骨) $2481份有4-5條豬肋骨,肉質好淋而且好入味😋•🥢 真係米收埋隻雞 (意大利飯釀燒春雞) $248上枱時原隻上畀我地影左相,然後再拎返入廚房切6份,好貼心~ 雞皮燒到脆卜卜,肉質算嫩~入面嘅意大利飯唔算太硬,而且都吸收左雞味,不錯~•🥢 估你唔到的一盤野 (炸物拼盤) $148有炸蝦、炸番薯條、日式炸雞、炸餃子,種類真係有啲估唔到😂 最特別應該就係炸蕃薯條🍠😋 上枱嘅時候都新鮮熱辣脆卜卜,而且唔太油~•🥢 阿蟹肉同埋蟹膏你想點呢? (蟹肉蟹膏忌廉長通粉) $158長通粉煮得有點太硬😣蟹膏

唔知媽咪今日會煮咩湯呢

🥢 真係米收埋隻雞 (意大利飯釀燒春雞) $248

估你唔到的一盤野
🥢 估你唔到的一盤野 (炸物拼盤) $148

阿蟹肉同埋蟹膏你想點呢
長通粉煮得有點太硬😣蟹膏味唔太濃,但忌廉汁好惹味👍🏼

龍蝦喺意大利帶住微笑咁食飯
🥢 龍蝦喺意大利帶住微笑咁食飯 (龍蝦汁帶子意大利飯) $168
比起龍蝦湯,呢個意大利飯真係無乜龍蝦味,反而有浸好濃嘅酒味😥而個飯口感就正正常常,唔算太硬~不過帶子就好好食,無煮過龍,所以好嫩好彈牙~😋

紐西蘭媽媽慢煮肉眼
🥢 紐西蘭媽媽慢煮肉眼 $268
肉眼的牛味普通,肉質有啲韌~不過配菜之一嘅薯仔好食🤩
2020-06-07
唔知媽咪今日會煮咩湯呢
小豬仔好慢好慢咁打排球
真係米收埋隻雞
估你唔到的一盤野
阿蟹肉同埋蟹膏你想點呢
2020-05-18 643 瀏覽
要數屯門黃店cafe, 相信聚福樓一定榜上有名每逢星期六日總係大排長龍今日好好彩,同朋友大概3點嚟到,只係等咗10分鐘左右就有得入去Menu選擇唔算好多都係意粉egg benedict all day breakfast依啲大路cafe嘢我同朋友都揀咗all day breakfastAll day breakfast $148賣相好正雖然唔算堆到好豐盛,但個scramble egg好吸引我另外加左杯茶,嘢飲要散嗌整體嚟講,食物質素唔算差但依個價係屯門嚟講,都真係貴貴哋😂唔會話唔去會後悔,但嚟支持黃店都唔會失望嘅
要數屯門黃店cafe, 相信聚福樓一定榜上有名
每逢星期六日總係大排長龍

Menu選擇唔算好多
我同朋友都揀咗all day breakfast

All day breakfast $148

賣相好正
雖然唔算堆到好豐盛,但個scramble egg好吸引我
另外加左杯茶,嘢飲要散嗌

整體嚟講,食物質素唔算差
2020-03-21
1K
2020-05-16 2745 瀏覽
在網上搜查到這家咖啡廳,看到相片中的環境不錯,經過附近所以想去打卡一下。去到的時候看到門面與相片中的有分別,不打緊吧,反正來到就進去飲杯東西休息一會兒。進到去發現咖啡廳的環境不大,幸好有一點裝修配合感覺好一點吧。由於我們不肚餓,所以只點兩杯飲品而已,但職員的面貌有點不太好。有點口乾想拿杯水飲,自己去取也被女職員盯著眼的樣子望寶,好像怕別人會偷東西,令人感覺不太好,難道不想麻煩你們也有錯嗎?💥榛子咖啡 HKD$43(熱飲),咖啡有心型拉花賣相不錯,咖啡杯用了黃色和藍色配著,感覺挻特色呢。咖啡味道挻香濃,味道不會太甜剛剛好。💥蜜桃水果冰茶 HKD$45,點了少冰版本所以不會太冷,飲品味道略為淡了一點。桃味不突出,茶味很淡,可能用得太多水沖泡了。由於沒有寫不准拍照片,所以期間去了拍照片,但卻被女職員問著還要拍多久😅。其實不可以拍照片可以張貼告示,不用這個憑度吧,難道因為我們只飲東西而不吃東西就這樣?另外也沒有寫明最低消費的,特意行過來打卡卻令人很失望。

2020-05-15
2020-05-10 761 瀏覽
看到食評好壞也有,但畢竟每人想法不一,於是上星期訂位決心一試。看看是否和評論一樣 。當初店家已確認一次booking,但後來再多打一次給我,原來剛好下雨,怕我訂了outside位置會淋雨,所以多打一次給我。本人早了半小時到達,心想應該要等到原訂時間才能入座。但與老闆傾談後,原來早已替我預留位置。所以馬上可以入座。看看餐牌,其實食物名稱超搞笑,真虧老闆想到這些名字,真的會令人會心一笑。本人叫了一個牛皮包係邊到,估你唔到一盤野和三文魚塞我塊臉。原來牛皮包即威靈頓牛柳,三文魚塞你塊臉即三文魚漢堡,估你唔到一盤野則有炸蝦,炸番薯條,炸雲吞和炸雞。威靈頓牛柳做到岩岩好的熟度,加上汁醬同吃,味道剛好。炸盤剛好可以配搭酒類飲品同吃,一流。特別一提,店家有雞尾酒,生啤,手工啤,咖啡,特飲可選。老闆還會在有空時候和客人交談,問問客人對餐飲滿意與否,老闆知道我愛重口味威士忌雞尾酒特意為我特調一杯特別版給我,還問我對這個特調版滿意嗎…說真的,不論老闆還是服務員真的很好。一個努力改進和客人交流的店家,下次再有機會定必再嘗。

本人叫了一個牛皮包係邊到,估你唔到一盤野和三文魚塞我塊臉。

特別一提,店家有雞尾酒,生啤,手工啤,咖啡,特飲可選。

2020-05-10