2025-06-26
老虎堂係TST終於開番分店!曾經有段時間對老虎堂嘅黑糖波霸珍珠非常上癮,每星期都要買一杯黎飲😆🤭今次去到鋪頭,一路睇住店員手炒d「波霸」,一路試住升級版新品,真係幾過癮,啲珍珠倒落鑊嗰刻真係好澎湃🤤仲有新開張買一送一優惠!計番一杯都係$17!呢杯黑糖波霸珍珠鮮奶,口感真係又大粒又Q彈,黑糖又炒得夠味,唔係死甜,搭配升級嘅濃厚的鮮奶奶蓋,好好味!本身我自己唔鍾意飲奶茶底,所以波霸鮮奶好岩我口味!發現menu仲有新推出嘅草莓厚奶凍,係店員推介比我,佢話岩岩店鋪做好左一兜奶凍好新鮮,推介我試試,一望奶凍真係有成5cm咁厚,搭配草莓鮮奶,味道偏甜🍓🥛如果中意飲甜d既人會岩d~奶凍好滑溜,唔太重奶味,同珍珠係兩個唔同既口感。分店仲有得賣黑糖波霸珍珠雪條,之前係便利店見過,但過咗一排都少咗貨,呢到賣$22一支!❄雖然係雪條,但係咬開入面,啲波霸珍珠️都唔會雪到硬哂,仍然煙煙韌韌🖤