2013-01-11 522 瀏覽
次次打去叫外賣已經態度差,今次仲要比人罵!個位聽電話亞姐真係無得頂!自己落錯ORDER仲要罵番人轉頭,比錢仲要比人罵!不知所謂!又唔係特別好食!中環好多外賣選擇!免費都唔會再叫,廢事又比人罵!
次次打去叫外賣已經態度差,今次仲要比人罵

比錢仲要比人罵!不知所謂
又唔係特別好食!

中環好多外賣選擇!免費都唔會再叫,廢事又比人罵!

2013-01-10
2013-01-09 269 瀏覽
食過幾次老地方, 佢最特別之處就係聽電話個位阿姐比幾十蚊食餐受氣飯真係唔食都飽今時今日既呢種服務態度係唔得架送錯食物不特只, 仲聲大大話自己無唔岩希望呢間茶餐廳可以改善下員工既態度
食過幾次老地方, 佢最特別之處就係聽電話個位阿姐

比幾十蚊食餐受氣飯真係唔食都飽

今時今日既呢種服務態度係唔得架

送錯食物不特只, 仲聲大大話自己無唔岩
希望呢間茶餐廳可以改善下員工既態度
2013-01-05
35 分鐘 (外賣送餐)
2012-11-17 195 瀏覽
第一次叫說真,如果同事下次叫,我又行得開的話,寧可自己去買mcdonald's西檸雞,怎料到是辣辣的害得我在云云眾多飯盒中找尋自己的西檸雞,卻也認不出這就是我點了的又多荵又多芫茜,汁很酸,頗辣,對於不太吃得辣的人而言不太可口本來叫菜飯,後來同事說沒菜飯,如果打電話的是我,又沒其他人搭單的話,必定取消訂單菜飯沒菜,結果是白得像白雲、白紙、白雪、白粥、白衣一樣的白飯幸好,可能店子都知道菜式辣,各送菜蜜一杯但又是$48,又不是很飽很美滿
第一次叫

西檸雞,怎料到是辣辣的
西檸雞
害得我在云云眾多飯盒中找尋自己的西檸雞,
卻也認不出這就是我點了的
西檸雞
菜飯沒菜
本來叫菜飯,後來同事說沒菜飯,
如果打電話的是我,又沒其他人搭單的話,必定取消訂單

幸好,可能店子都知道菜式辣,
各送菜蜜一杯
菜蜜
但又是$48,又不是很飽很美滿
2012-11-16
30 分鐘 (外賣送餐)
菜蜜
2012-05-17 81 瀏覽
今日同6位同事, 一齊出黎食Lunch, 諗唔到食咩既時候, 突然有人提議"食老地方"啦於是就黎左食一開波, 先黎menu$37蚊有個飯, 中環黎講真係平!是日快餐仲要$34蚊, 包熱飲!蕃茄牛肉飯普普通通咁啦蕃茄有少少酸, 其實就正常gei, 份量都幾多牛肉就真係mama地, 太有"咬口"不過咁平, 都ok啦凍啡不過不失最後埋單Hot milked tea, 包糖都幾靚
今日同6位同事, 一齊出黎食Lunch,
諗唔到食咩既時候,
突然有人提議"食老地方"啦

於是就黎左食

一開波, 先黎menu
Menu booklet cover
Menu
$37蚊有個飯, 中環黎講真係平!
是日快餐仲要$34蚊, 包熱飲!
蕃茄牛肉飯 (full)
蕃茄牛肉飯 (close)
蕃茄牛肉飯普普通通咁啦
蕃茄有少少酸, 其實就正常gei, 份量都幾多
牛肉就真係mama地, 太有"咬口"
不過咁平, 都ok啦
Cold Coffee
凍啡不過不失

最後埋單
埋單
包糖幾靚
Hot milked tea, 包糖都幾靚
2012-05-17
7 分鐘 (堂食)
Cold Coffee
蕃茄牛肉飯 (close)
Menu booklet cover
蕃茄牛肉飯 (full)
Menu
包糖幾靚
2011-11-05 61 瀏覽
老地方通常代表了"照舊"也是等於照舊點同樣的東西常餐豐富非常牛油麵包+火腿奄列+單併粉麵+飲品但意想不到既係.. 外賣的話, 火腿奄列浸左係碗裝滿湯既粉麵入面..搽滿牛油係軟身既麵包上面份外好味道, 林林的~可惜火腿奄列浸左係自選既蝦卷米線就令人卻步奄列亦都爛晒.. 火腿漏晒出黎..蝦卷好鹹不過都算是豐富肉質凍檸賓繼續係我既至愛, 甜得黎伴住有檸檬.. 帶點清爽怡人另外有司華力腸配薯條司華力腸又係好鹹之作難道是日廚師味覺偏淡?! 試味失準?!
老地方通常代表了"照舊"
也是等於照舊點同樣的東西
常餐豐富非常
牛油麵包+火腿奄列+單併粉麵+飲品

搽滿牛油係軟身既麵包上面份外好味道, 林林的~
火腿奄列 ︳蝦卷米線
可惜火腿奄列浸左係自選既蝦卷米線就令人卻步
奄列亦都爛晒.. 火腿漏晒出黎..
蝦卷好鹹不過都算是豐富肉質
凍檸賓
凍檸賓繼續係我既至愛, 甜得黎伴住有檸檬.. 帶點清爽怡人
司華力腸配薯條
另外有司華力腸配薯條司華力腸又係好鹹之作
難道是日廚師味覺偏淡?! 試味失準?!
凍檸賓
2011-08-19 14 瀏覽
又係下午茶時間係一張無咩選擇既menu 揀食咩其實真係一件難事脆皮蝦卷拼沙律 絕對名不副實!! 蝦卷個皮一d 都唔脆, 反之係林既!! 將現成蝦肉「煎」熟個皮而已, 好失望 個沙律仲離譜, 淡口一pat 野, 極之唔好食飲品要左紅豆冰。幸好紅豆夠多, 不過奶溝水既情況好嚴重!!無選擇又唔好食係lunch 已經唔係叫好食既情況下相比, tea 既quality 仲要差.......
又係下午茶時間
係一張無咩選擇既menu 揀食咩其實真係一件難事

將現成蝦肉「煎」熟個皮而已, 好失望
個沙律仲離譜, 淡口一pat 野, 極之唔好食

飲品要左紅豆冰。幸好紅豆夠多, 不過奶溝水既情況好嚴重!!

無選擇又唔好食
脆皮蝦卷拼沙律
紅豆冰
2011-07-23 10 瀏覽
If it wasn't so difficult to get seats around Central during weekdays, I probably won't come here.In any case it's quite economical and the food ain't too bad.Their curry is TERRIBLE I was shocked by how bad the "curry" is. Basically there's hardly any curry powder/tumeric in there.. just plenty of flour mixed in. It didn't even taste like curry. Just 一pat野, really gross.Their soup noodle dishes are better, well, at least are decent.Their 碟頭飯 are OK. Just junk meat with lots of rice Will make

Their curry is TERRIBLE

Will make you full for sure.

What really bugs me about the place is that you gotta look for seats yourself, seats aren't assigned..
1K
2011-07-04 6 瀏覽
來到老地方,盾自然想找一些經典的食物吃,炒河是其中之一。不過,今次要的不是牛河,而是叉燒河。因為都想試試這份新意是如何。河粉的軟硬度尚算適中,鑊氣也夠,熱度剛好。只是叉燒有點過於乾身,入口咸得來有一點渣,是不足之處。
2011-06-30
2011-02-15 21 瀏覽
今朝翻到去 同事問我一唔一齊叫早餐反正無試過 好啦!!叫左個餐係有火腿煎雙蛋通粉 牛油餐包同凍奶茶餐飲冷熱同價 好抵等左幾個字就黎左喇個通粉唔會太軟 個湯又好好味不過個奶茶有點過甜 下次都係叫少甜先總括黎講 覺得真係好抵!!!
今朝翻到去 同事問我一唔一齊叫早餐
反正無試過 好啦!!
叫左個餐係有火腿煎雙蛋通粉 牛油餐包同凍奶茶
餐飲冷熱同價 好抵

等左幾個字就黎左喇
個通粉唔會太軟 個湯又好好味
不過個奶茶有點過甜 下次都係叫少甜先
總括黎講 覺得真係好抵!!!
2011-02-08
15 分鐘 (外賣送餐)
$20 (早餐)
2011-01-27 37 瀏覽
第一次試呢間~同事話2點後茶餐比較抵呢間幾抵!叫左個紫菜雞扒米線凍飲唔使加錢添!!呢樣真係覺得幾抵等左20分鐘左右一打開個蓋...咦 咁少紫菜??原來係個雞扒低下..哈哈 都幾多下添!!不過可能因為係湯入面一段時間 d米線漲漲地 同埋好易斷~個雞扒好大塊!!都好好味 好香不過個湯因為有塊雞扒所以油左d叫左杯凍檸水 有4片檸檬=D 有d比好少架炸 呢樣我要讚一讚=D值得去試下;)
第一次試呢間~
同事話2點後茶餐比較抵
呢間幾抵!
叫左個紫菜雞扒米線
凍飲唔使加錢添!!呢樣真係覺得幾抵
等左20分鐘左右
一打開個蓋...咦 咁少紫菜??
原來係個雞扒低下..哈哈 都幾多下添!!
不過可能因為係湯入面一段時間 d米線漲漲地 同埋好易斷~
個雞扒好大塊!!都好好味 好香
不過個湯因為有塊雞扒所以油左d

值得去試下;)
2011-01-26
20 分鐘 (外賣送餐)
2010-12-13 11 瀏覽
十一月五日 (星期五)有一陣子沒有吃過老地方每當在附近想不到吃什麼時,就會到這裡今日都不例外老公仔早去到,先行找位我不久也到了星洲炒米是我必叫的吃起來不太油膩,辣醬的味道慢慢滲入口中味道濃而又不太辣用料足,每次都有大量的炒蛋,蝦仁和义燒等滑蛋义燒炒飯原來不是炒蛋,滑蛋比較稀,吃得出一條條的蛋絲义燒是半肥瘦的不可以說是好味,總算可以入口這裡的凍檸茶是不錯的,可以一試
十一月五日 (星期五)

有一陣子沒有吃過老地方
每當在附近想不到吃什麼時,就會到這裡
今日都不例外
老公仔早去到,先行找位
我不久也到了

是我必叫的
吃起來不太油膩,辣醬的味道慢慢滲入口中
味道濃而又不太辣
用料足,每次都有大量的炒蛋,蝦仁和义燒等
滑蛋义燒炒飯

滑蛋义燒炒飯
原來不是炒蛋,滑蛋比較稀,吃得出一條條的蛋絲
义燒是半肥瘦的
不可以說是好味,總算可以入口

這裡的凍檸茶是不錯的,可以一試
2010-11-05
2010-05-09 6 瀏覽
五月五日 (星期三)又是想不到哪裡吃午飯的日子...好就去老地方!今日遲了出來,心想可能要等很久...豈料剛來到便有人埋單,而且還是兩人位...大喜!老公仔很久沒吃過這裡的燒味飯,尤其是燒雞肶....於是點了個义燒燒雞肶相併飯而我就不是太餓,所以決定選常餐看到相片,大家都發覺燒雞肶比以前縮水了以前是差不多大半隻的,現在只得三塊食物質素是沒變的,半肥瘦义燒肉質很鮮嫩燒雞肶亦很恰到好處...雞肉頗滑雞少了,但飯則很多....想不多有兩碗老公仔不能KO那碟飯呢...我的常餐真的很平常....在此不多描述了...唯值得一提是今次師傅炒的蛋異常的有心機...炒得很美呢...加分!!!
五月五日 (星期三)

又是想不到哪裡吃午飯的日子...好就去老地方!

老公仔很久沒吃過這裡的燒味飯,尤其是燒雞肶....
於是點了個义燒燒雞肶相併飯
而我就不是太餓,所以決定選常餐

看到相片,大家都發覺燒雞肶比以前縮水了
以前是差不多大半隻的,現在只得三塊
食物質素是沒變的,半肥瘦义燒肉質很鮮嫩
燒雞肶亦很恰到好處...雞肉頗滑
雞少了,但飯則很多....想不多有兩碗

老公仔不能KO那碟飯呢...

我的常餐真的很平常....在此不多描述了...
2010-05-05
2010-04-18 10 瀏覽
四月七日 (星期三)同老公仔有時想不到吃什麼,就會來到老地方了!因為由燒味,常餐到炒飯都應有盡有!今次我都點了在老地方常吃的星洲炒米老公仔是日不太餓,於是叫了斑腩燴意粉我們都點了凍檸茶,味道不錯!不過記得叫小甜呢星洲炒米,大碟,咖哩醬很濃,料都足,有义燒,炒蛋,蝦等!我自己一個經常吃不完一碟呢斑腩燴意粉,汁是似糖醋那種甜中帶點酸的味道!意粉份量比炒米粉少,斑腩有6-7件,算新鮮呢!
四月七日 (星期三)

今次我都點了在老地方常吃的星洲炒米
老公仔是日不太餓,於是叫了斑腩燴意粉

我們都點了凍檸茶,味道不錯!不過記得叫小甜呢

星洲炒米,大碟,咖哩醬很濃,料都足,有义燒,炒蛋,蝦等!
我自己一個經常吃不完一碟呢

斑腩燴意粉,汁是似糖醋那種甜中帶點酸的味道!
意粉份量比炒米粉少,斑腩有6-7件,算新鮮呢!
2010-04-07
2010-03-10 21 瀏覽
三月九日 (星期二)今日晏晝自己一個人食飯,去咗老地方買外賣。買咗食評內最多人讚嘅义燒燒雞脾飯連熱檸茶一杯, $25. 原來外賣比堂食平$8,超抵。食評果然無介紹錯,啲义燒雖然瘦啲,但肉質都幾淋,燒雞脾就有半隻左右,而且蜜味豐富,幾正。飲埋杯檸茶,飽晒。我12:40 pm 去到買,間歺廳已經坐滿人咁滯,如果堂食,應該要等一陣位了。
三月九日 (星期二)

價目表
2010-03-09
價目表
2010-03-07 23 瀏覽
三月五日(星期五)今日很忙,所以吃個quick lunch 便算...二話不說,去老地方!我點了常餐!要了奄列(有腸仔,火腿)牛油麵包,沙嗲牛肉米粉,飲凍檸茶,老公想吃雞脾,幸好還有貨...已經很久吃不到了,可想而知好味的程度呢!奄列(有腸仔,火腿),不錯!用料十足!麵包還可以,今次的牛油很足夠五香肉丁米粉,當然不錯是罐頭來的老公仔吃燒雞肶义燒飯,义燒和燒雞肶都很好吃,老公仔還點了三碟薑蔥,他說撈飯一流!吃罷,趕快回公司工作!
三月五日(星期五)

奄列(有腸仔,火腿),不錯!用料十足!
麵包還可以,今次的牛油很足夠
五香肉丁米粉,當然不錯是罐頭來的

吃罷,趕快回公司工作!
燒雞肶义燒飯
五香肉丁米