2021-04-24 898 瀏覽
一行四人即興約,隨機揀左老厝邊,初初冇乜人仲有啲擔心會唔會中伏,結果食到一半,佢啲位就開始坐滿🤣「眷村紅燒牛肉麵」$65「眷村紅燒牛三寶麵」$78第一次聽眷村牛肉麵,上網搵資料,同一般牛肉麵主要差異是紅燒牛肉🐂眷村調味配方加咗豆瓣醬提升香氣。牛肚爽勁不難咬,牛𦟌入味筋位淋,牛筋骨膠原感十足,不硬且帶香氣,飾演配角既蘿蔔都搶到風頭,入味!佢既麵唔係刀削麵,係偏幼身既麵,個人偏好有嚼頭口感粗身少少既麵😛「超濃芋泥蛋餅🍳」$38名副其實,陳述沒失實,表現出色🥰芋泥份量,多到爆出黎,濃稠剛好,蛋餅煎得表面微金黃色,香烤斑駁,進食時羹筷並用,確保材料逃不掉🤤一整塊放入口,大大的滿足幸福感!💁🏻‍♀️芋頭香甜 x 蛋香飄散 x 肉鬆咸香,加上餅皮既包覆,口腔充滿咸甜香🧚🏻‍♀️可能我描述太誇張,但芋頭控既我,非常鍾意呢個難得滿意既芋泥蛋餅!「塔香鹹酥雞」$38雖然雞既份量唔算多,但交到功課,一來佢好少碎屑狀雞,二來咸香足,三來外酥內嫩有肉汁,稱得上高質💃🏼「台式蒜味香腸」$30平日食開嘅台灣香腸都會偏向油膩,所以我都好少食,不過佢地叫我試,我食咗一片,好乾身好香,無咁油。 「蜂蜜檸檬愛玉」$22蜂蜜🍯
一行四人即興約,隨機揀左老厝邊,
初初冇乜人仲有啲擔心會唔會中伏,
結果食到一半,佢啲位就開始坐滿🤣

「眷村紅燒牛肉麵」$65
「眷村紅燒牛三寶麵」$78
第一次聽眷村牛肉麵,上網搵資料,
同一般牛肉麵主要差異是紅燒牛肉🐂
眷村調味配方加咗豆瓣醬提升香氣。
牛肚爽勁不難咬,牛𦟌入味筋位淋,
牛筋骨膠原感十足,不硬且帶香氣,
飾演配角既蘿蔔都搶到風頭,入味!
佢既麵唔係刀削麵,係偏幼身既麵,
個人偏好有嚼頭口感粗身少少既麵😛

「超濃芋泥蛋餅🍳」$38
名副其實,陳述沒失實,表現出色🥰
芋泥份量,多到爆出黎,濃稠剛好,
蛋餅煎得表面微金黃色,香烤斑駁,
進食時羹筷並用,確保材料逃不掉🤤
一整塊放入口,大大的滿足幸福感!
💁🏻‍♀️芋頭香甜 x 蛋香飄散 x 肉鬆咸香,
加上餅皮既包覆,口腔充滿咸甜香🧚🏻‍♀️
可能我描述太誇張,但芋頭控既我,
非常鍾意呢個難得滿意既芋泥蛋餅!

「塔香鹹酥雞」$38
雖然雞既份量唔算多,但交到功課,
一來佢好少碎屑狀雞,二來咸香足,
三來外酥內嫩有肉汁,稱得上高質💃🏼

「台式蒜味香腸」$30
平日食開嘅台灣香腸都會偏向油膩,
所以我都好少食,不過佢地叫我試,
我食咗一片,好乾身好香,無咁油。

「蜂蜜檸檬愛玉」$22
蜂蜜🍯 同檸檬🍋 彼此相處好融洽,
愛玉口感完美,滑捋捋,不會爽口,
因我曾經係某手搖店試過爽口愛玉😂

「古早味冬瓜茶」$18
簡單清新冬瓜味,甜度剛好不死甜。

我岩岩無意中發現佢係荃灣開分店,
住荃灣附近既我表示驚喜不斷交集,
睇怕每星期都要食一次當去左台灣😏

2021-02-28
午餐
  • 塔香鹽酥雞
  • 眷村紅燒牛三寶麵
2021-04-22 72 瀏覽
朋友帶我去食台灣野,一入到去已經覺得個裝修好有台灣嘅感覺朋友最鍾意食滷肉飯,又驚滷肉飯會太洗碗唔夠飽,所以叫咗一碗大,點知嚟到真係好大,味道亦都做到台灣食咁樣,啲滷肉肥瘦適中!鹽酥雞而我最鍾意就係食牛肉麵,佢啲牛肉炆得好淋又入味,個湯底好重牛骨味,加埋少少酸菜調一調味,令到整體冇咁重口味。而成餐飯最好食嘅一樣嘢就係呢個芋泥蛋餅,芋泥好香,唔會太甜,中間仲有啲肉鬆添,成件事夾埋真係好好食會好想再食多一次!
朋友帶我去食台灣野,一入到去已經覺得個裝修好有台灣嘅感覺

鹽酥雞

2021-04-22 116 瀏覽
滷原隻雞腿便當 $60+$8冬瓜茶估唔到佢便當嘅配菜整得幾有心機,茄子有特別煮過,林身且有肉醬好輕微嘅辣味。而西蘭花蒜味好出,唔係就咁𤆥俾你算。而主角滷雞脾同樣好入味😋佢嘅滷汁偏咸d,如果甜翻少少再正啲,雞脾大大隻上。午餐嚟講有菜有肉幾好🥰(係味道重dd)========滷排骨便當 $62+$8冬瓜茶滷排骨睇落都幾熱氣🤣大家都估唔到係炸,原來佢係深色過炸嘅少少,d肉比較薄身😂有一舊薄到得皮,不過朋友話味道都ok。同樣讚配菜幾好,整體份量好多,佢都唔太食得晒(女仔。可能要少飯)·推薦:👍🏻👍🏻(3最高)性價比:👍🏻👍🏻💛:值得一讚係填menu時已經有得揀冰度同甜度填寫,好方便。冬瓜茶30%冰30%甜最正😍====================起司肉鬆蛋餅皮夠薄,芝士份量啱啱好,味道濃淡適中,肉鬆好乾身香口,唔會好漏。比香港其他食過嘅嚟講算中上水平。😋
滷原隻雞腿便當 $60+$8冬瓜茶
滷原隻雞腿便當

========
滷排骨便當 $62+$8冬瓜茶
排⻣便當

推薦:👍🏻👍🏻(3最高)
性價比:👍🏻👍🏻
====================

滷原隻雞腿便當
排⻣便當
起司肉鬆蛋餅
台式🇼🇸食物向來都是我杯茶,近日就來到了位於大角咀的台式餐廳。甫一入餐廳,已經感受到濃濃的台灣風味😚。除了佈置成台灣掃街時的小攤檔外,店內亦掛住台式牌子。店名叫「老厝邊」,意思是老鄰居,予人親切感。而它更播着SHE的舊歌,很多集體回憶都回來了。😜🌯超濃芋泥蛋餅 $38重點推介是這個超濃芋泥蛋餅,濃濃的芋泥配上肉鬆和蛋餅,簡直是絕配。由於芋泥很甜,它特色製作了一個鹹鹹的蒜蓉醬,中和了芋泥蛋餅的膩滯感。🍾🐓花雕醉雞 $38醉雞有驚喜,吃下去而有淡淡的花雕酒味,而雞很紮實和鮮嫩,沒有骨,很美味。🐂🍜眷村紅燒牛肉麵 $65很大碗的麵,相當足料!麵偏淋身,至於牛肉亦很軟腍,絕不痴牙。🥩🍚滷肉飯(大)$38通常在香港吃到的滷肉飯,滷肉相對是偏乾身和瘦的。不過這裡的滷肉飯卻是半肥瘦,份外滋味。🥤芝麻鐵觀音奶茶(熱) $26這杯鐵觀音奶茶味道很濃郁,最欣賞它沒有吝嗇芝麻,一喝下去,整支飲管都是黑色,絕對適合芝麻控。最終埋單$205!總括而言,這小店真的很貼近台灣風味,而離開之後,我的腦海仍然播放着SHE的歌。😙
台式🇼🇸食物向來都是我杯茶,
近日就來到了位於大角咀的台式餐廳。

甫一入餐廳,
已經感受到濃濃的台灣風味😚。
除了佈置成台灣掃街時的小攤檔外,
店內亦掛住台式牌子。

店名叫「老厝邊」,
意思是老鄰居,
予人親切感。
而它更播着SHE的舊歌,
很多集體回憶都回來了。😜

🌯超濃芋泥蛋餅 $38

🍾🐓花雕醉雞 $38

🐂🍜眷村紅燒牛肉麵 $65

🥩🍚滷肉飯(大)$38

🥤芝麻鐵觀音奶茶(熱) $26

2021-04-18 62 瀏覽
呢間位於大角咀嘅台灣嘢小編之前已經同朋友嚟食過幾次,水準都唔錯,值得大家一試環境真係有種去咗台灣嘅感覺,加上播住台灣流行音樂,非常有氣氛_秘製麻辣牛肉麵 $65餐廳有提供牛肉、牛筋、牛肚選擇,秘製麻辣好香口惹味,另外值得一讚嘅係白蘿蔔真係好甜😎_香炸魷魚鬚 $35餐廳有提供多款小食選擇,上次就試咗佢哋嘅鹽酥雞同花枝丸,所以今次就試埋魷魚鬚,味都幾香口,炸粉唔會太多_起司肉鬆蛋餅 $35嚟到除咗食起司肉鬆仲可以試吓佢哋嘅招牌芋泥蛋餅,重蛋香配埋肉鬆真係一流,食嘅時候不會太過油膩_經典珍珠奶茶 $24旺來綠茶 $26小店有提供多款台式茶飲,今次都係飲咗平時最鍾意嘅旺來綠茶,其實即係鳳梨綠茶,重鳳梨香味道幾清新有助解膩

秘製麻辣牛肉麵 $65

香炸魷魚鬚 $35

起司肉鬆蛋餅 $35

經典珍珠奶茶 $24
旺來綠茶 $26
2021-04-13 103 瀏覽
同媽媽係大角咀食飯見到呢間台式餐廳就入咗去裝修係古早味嘅台灣餐廳都幾有特式叫咗招牌超濃芋泥蛋餅係想扮蛋餅嘅蛋餅但皮太厚 值得欣賞係好夠料但個醬汁只係一個平平無奇嘅甜酸醬整體來講啲味道唔係太夾 所以係失望嘅個日食嘅滷肉飯 媽媽食落就知啲滷肉應該唔係新鮮肉 話有浸腥腥地嘅味 不過我食唔出只係覺得調味麻麻全部食物係炸花枝丸最好食!椒鹽好夠又炸得好香!奶茶就無咩特别了覺得不過不失啦 性價比黎講係中間偏貴。。。
同媽媽係大角咀食飯
整體來講啲味道唔係太夾 所以係失望嘅
個日食嘅滷肉飯
媽媽食落就知啲滷肉應該唔係新鮮肉
話有浸腥腥地嘅味 不過我食唔出只係覺得調味麻麻
全部食物係炸花枝丸最好食!
椒鹽好夠又炸得好香!
奶茶就無咩特别了
覺得不過不失啦 性價比黎講係中間偏貴。。。
超濃芋泥蛋餅
炸花枝丸  滷肉飯
見到人哋大讚個芋泥蛋餅好食,慕名黎試吓😚🔸大腸麵線💯個人好鐘意食麵線😚佢落左醋同蒜,好惹味😋大腸都有好幾舊,彈牙!🔸超濃芋泥蛋餅💯蛋餅都ok,不過覺得芋泥味唔夠出,淡左啲,點左佢個醬都唔錯既。🔸眷村紅燒牛肉麵🐮朋友食既牛肉麵,牛肉份量好多,大大塊。湯底正正常常唔算好特別,不過佢話個湯唔夠熱,熱啲會好食啲。🔸炸甜不辣💯呢個必食!炸得剛好,好有咬口,好煙韌的口感,好鐘意食!份量仲要勁多!🔸塔香鹽酥雞🐣鹽酥雞炸得酥脆,粉漿唔厚,都幾好食!🔸蜂蜜檸檬愛玉🍹愛玉超多😳微酸,飲落幾清新!呢間價錢真係唔貴!! 啲小食好出色,店員好似都係台灣人咁😳可以Encore系列😎
見到人哋大讚個芋泥蛋餅好食,慕名黎試吓😚

🔸大腸麵線💯

🔸超濃芋泥蛋餅💯

🔸眷村紅燒牛肉麵🐮

🔸炸甜不辣💯

🔸塔香鹽酥雞🐣
鹽酥雞炸得酥脆,粉漿唔厚,都幾好食!

🔸蜂蜜檸檬愛玉🍹
愛玉超多😳微酸,飲落幾清新!

• 塔香鹽酥雞
  • 大腸麵線(小)
  • 炸甜不辣
2021-04-12 67 瀏覽
眷村紅燒牛肉麵$65台灣牛肉麵最重要嘅當然就係酸菜,佢嘅酸菜幾好味,配埋牛肉麵一齊食簡直就係一流。牛肉好滑好好淋,唔使用力咬都可以食到,牛肉味又好濃。牛肉麵爽滑彈牙,係傳統台灣麵嘅感覺。古早味滷排骨便當$62便當份量非常大份,伴菜嘅份量亦都非常多,有好多雞髀菇同埋蔬菜。滷味排骨其實就係酥炸排骨再加滷味豆腐,酥炸排骨香脆之餘肉身亦都非常之滑,用嚟送飯簡直一流。超濃芋泥蛋餅$38芋泥味好濃同埋好滑,加落蛋餅度食真係一流。仲有芝士喺入面添!綿綿芋頭鮮奶$30芋頭鮮奶唔會好甜,芋頭味好香好濃,同鮮奶真係配合得幾好,我哋自己再額外加咗小芋圓,最後發覺小芋圓同芋頭其實都幾夾。
眷村紅燒牛肉麵$65

古早味滷排骨便當$62

超濃芋泥蛋餅$38

綿綿芋頭鮮奶$30
2K
喺大角咀覓食,呢區有好多小餐廳,有唔少我都去過,想試吓新嘢,咁響幾條橫街行吓睇吓,見到呢間台灣菜館,幾吸引,就入咗去試吓😊叫咗$78嘅「眷村紅燒牛三寶麵」,有湯麵同乾拌麵可以揀,揀咗湯麵;加一個$24嘅「經典珍珠奶茶(熱)」😋「牛三寶麵」即係牛肉、牛筋、牛肚麵,試一啖湯先,嘩!非常濃郁嘅牛肉味😋,「台灣牛肉麵」嘅牛肉一般係牛𦟌,呢度都唔例外,煮得好軟熟😋;牛筋同牛肚就超級腍,唔係一般嘅腍,係超級嗰隻,應該炆煮咗好耐,肉質極軟,好yummy😋;仲有兩件白蘿蔔都好鮮嫩甜美😋;呢碗係一碗高質素嘅「台灣牛肉麵」😋

2021-04-12 51 瀏覽
好掛住麻辣火鍋好掛住夜市好掛住台灣想食台灣野想到發顛🤣好彩香港都食到啊!!.📍老厝邊.🍚滷肉飯($38)-滷肉飯真係必點!!!又香又濃嘅半肥瘦肉粒煮得好淋,撈埋粒粒分明白飯真係無得輸喎!🍜眷村紅燒牛三寶乾拌麵($78)-一上枱已經聞得出煮得好夠火候嘅牛肉味🤤牛三寶有牛筋、牛腱同牛肚,全部都好淋好入味~湯汁好夠完全唔乾🤣🫔超濃芋泥蛋餅($38)-推介!!本身猶豫左好耐揀邊款蛋餅好🤭因為睇個名以為只係會有芋泥~點知原來有埋肉鬆嫁!!!😋肉鬆配芋泥真係perfect match黎~件蛋餅點埋個醬汁真係好好食啊💯🐓塔香鹹酥雞($38)-即叫即炸~咬入口唔會炸到好乾👍🏻🥤芋頭鮮奶($30)-🙆🏻‍♂️揀左久違了的芋頭奶😍微糖微冰啱啱好~芋頭綿蜜😋☕️桂圓紅棗茶($23)-養生系列係🙆🏻‍♀️嘅~好啱女仔飲嘅野飲,叫左微糖覺得啱啱好,飲得到都幾足料嫁~
好掛住麻辣火鍋
好掛住夜市
好掛住台灣

想食台灣野想到發顛🤣好彩香港都食到啊!!
📍老厝邊

🐓塔香鹹酥雞($38)-即叫即炸~咬入口唔會炸到好乾👍🏻

2021-04-11 49 瀏覽
最鐘意捐窿捐罅幫襯一d 小店,今日就嚟咗大角咀舊城區一間充滿台灣特色的懷舊小店,總算係冇得去旅行之中,都可以頂下旅行癮!眷村紅燒牛肉麵🍜$65正宗台灣🇹🇼紅燒牛肉麵唔係用普通嘅牛肉,係用比較貴嘅牛展,食落去有筋有肉,不過整得好食真係唔容易,呢間係我食過咁多牛肉麵之中比較入味的一間!眷村紅燒牛根乾伴麵🍲$62乾伴麵都用咗牛腩汁,牛筋好有口感,唔會套淋,又唔會太硬!花雕醉雞🐓$38醉雞好香花雕味,啖啖肉!一舊骨都無!最緊要入味,食得出浸咗好多個鐘先有呢個味!香炸魷魚鬚🦑$35充滿台式風味嘅鹽酥魷魚鬚!剛剛炸起脆卜卜!鮮味十足呢!值得一食再食嘅台式小店!#大角咀美食#紅燒牛肉麵#台灣菜#台式風味#花雕醉雞#牛展#我愛台妹#食好西#必食#老厝邊#台風#性價比高#抵食之選

眷村紅燒牛肉麵🍜$65

眷村紅燒牛根乾伴麵🍲$62
乾伴麵都用咗牛腩汁,牛筋好有口感,唔會套淋,又唔會太硬!

花雕醉雞🐓$38

香炸魷魚鬚🦑$35
充滿台式風味嘅鹽酥魷魚鬚!剛剛炸起脆卜卜!鮮味十足呢!

值得一食再食嘅台式小店!

2021-04-10 938 瀏覽
大角咀依家越來越多好嘢食喺嗰度開當,特別係埃華街,唔行唔知而家呢條街美食雲集!🥳🥳🥳🥳今次就試吓呢一間食台灣野嘅!😍😍😍望入去已經十分之有台灣風味!望一望餐牌,價錢唔貴!🤑🤑🤑而且裏面有一半嘅店員都真係台灣人😜😜😜當然有台妹啦😏😏😏今次叫咗4分嘢食再加兩杯嘢飲,加埋都係$200 ,食到飽一飽認真抵食🤑🤑🤑花雕醉雞呢個花雕醉雞唔係雞件加花雕酒,而係將雞肉卷成雞卷然後浸係花雕酒入面!😋😋😋淨係睇外表都知誠意搭夠!🥳🥳🥳嘉義雞肉便當呢個雞肉便當嘅雞肉係雞絲, 10分健康,而且便當會送兩個涼菜,🤩🤩今次就有雜菇同埋翠玉瓜,有菜有肉🥳🥳薯餅蛋餅蛋餅係一定要食嘅嘢🥳🥳🥳呢個薯餅蛋餅足料!裏面仲有芝士,食落有拉絲🥰🥰🥰原塊薯餅喺蛋餅入面,感覺好滿足🥰🥰🥰炸甜不辣呢個甜不辣食落依然好煙銀,而且係新鮮炸出嚟😍😍熱辣辣!🥰🥰每款飲品都可以選擇甜度同埋落幾多冰,因為台灣野偏向甜,所以都建議大家唔好揀咁甜啦!芝麻鐵觀音奶茶呢杯芝麻鐵觀音奶茶啲芝麻多到我飲到好飽😂鐵觀音嘅味好出,鍾意飲芝麻嘅朋友一定唔可以錯過😚😚😚😚芋頭鮮奶喜歡芋頭嘅朋友必試嘅飲品!裏面有粒粒芋頭🥳🥳
花雕醉雞

嘉義雞肉便當

薯餅蛋餅

炸甜不辣

呢個甜不辣食落依然好煙銀,而且係新鮮炸出嚟😍😍熱辣辣!🥰🥰
芝麻鐵觀音奶茶

芋頭鮮奶

喜歡芋頭嘅朋友必試嘅飲品!裏面有粒粒芋頭🥳🥳
2021-04-09
15 分鐘 (堂食)
2021-04-07 61 瀏覽
餐廳唔大,正常情況下台與台之間都幾貼😢依加疫情有塊隔板就好啲~裝潢行台式夜市風,嗚好掛住台灣🥺✅秘製麻辣牛三寶麵 ($78) 🌟4/5分湯底濃郁,少麻少辣,挺重藥材同香料味,略嫌有少少苦澀味。牛三寶分別係牛展、牛筋同牛肚,全部都炆得好淋身👍🏻☺️2大舊厚牛展,夠哂入味,數條牛筋亦充滿膠質~麵質係我地鐘意既幼麵,軟硬適中,幾好食😋✅古早味滷味排骨便當 ($78) 🌟4/5分酥炸排骨超大塊,大過你個頭🤓醬香得黎亦唔會淋哂,個邊仲有少少脆。仲有2款配菜,炒絲瓜同麻婆豆腐,份量十足👍🏻仲有滷蛋同豆乾,幾入味🤤整體大大份,男仔都一定飽😳不過略嫌個個餸都有汁,太濕😝✅薯餅蛋餅 ($30) 🌟4/5分原來呢個都係台灣經典風味😳係台灣都未試過,今次就試下😋6大舊蛋餅,每一部分都食到薯餅同滿滿芝士,滿滿既卡路里,點會唔好食😍薯餅仲食到粒粒薯仔,口感唔錯👍🏻✅青蛙撞奶 ($24) 🌟4/5分係台灣夜市成日見到但無飲,今日見到又試下😜好奇問下店員係咩黎既,店員超細心解釋,值得一讚👍🏻珍珠煮得軟身且煙銀,奶茶原來加入左冬瓜糖,微甜味道亦唔錯☺️總括來講,老厝邊環境就一般,但服務親切☺️食物款式夠多,質素唔錯,而且大
餐廳唔大,正常情況下台與台之間都幾貼😢
依加疫情有塊隔板就好啲~裝潢行台式夜市風,嗚好掛住台灣🥺

✅秘製麻辣牛三寶麵 ($78) 🌟4/5分
秘製麻辣牛三寶麵 ($78)
麵質係我地鐘意既幼麵,軟硬適中,幾好食😋

✅古早味滷味排骨便當 ($78) 🌟4/5分
古早味滷味排骨便當 ($78)

✅薯餅蛋餅 ($30) 🌟4/5分
薯餅蛋餅 ($30)
薯餅仲食到粒粒薯仔,口感唔錯👍🏻

✅青蛙撞奶 ($24) 🌟4/5分
青蛙撞奶 ($24)

總括來講,老厝邊環境就一般,但服務親切☺️食物款式夠多,質素唔錯,而且大大份😋幾有驚喜~
秘製麻辣牛三寶麵 ($78)
古早味滷味排骨便當 ($78)
薯餅蛋餅 ($30)
青蛙撞奶 ($24)
2021-04-03 52 瀏覽
大角咀又兩間好出名嘅台灣餐廳上次試完那個之後今次就試埋另一間老厝邊超濃芋泥蛋餅依個係好多網上必食推介芋泥好棉但又咸又甜認真搞唔掂個人同朋友都真係唔太識欣賞如果將兩者分開應該會好食好多大腸麵線(小)$30大大碗但記住佢只係細碗分量十足 勁有台灣味但真係太多估唔到small size都咁大碗大腸就係眼見嗰五塊餸料多唔多就見仁見智味道唔會好鹹 唔錯當時見到隔離枱叫咗大碗係依個嘅再多一半真係唔洗錢咁🙈🙈🙈古早味滷排骨食完那個之後就好想食滷排骨雖然依度都係炸左再滷但滷完之後就已經唔再脆滷得都唔太入味同那個相比那個係依到出色好多整體其實都唔錯份量好多麵食較為出色點左個益力多綠茶一啲都唔甜都冇益力多嘅苦澀味我估應該係用台灣嘅可爾必司整?
大角咀又兩間好出名嘅台灣餐廳

整體其實都唔錯份量好多
麵食較為出色
點左個益力多綠茶
一啲都唔甜都冇益力多嘅苦澀味
我估應該係用台灣嘅可爾必司整?
2021-04-02 65 瀏覽
住在這區,但未黎過這間,見op多食評,所以都想一試,星期五放工帶個女黎食😊,要等位,約20min可以入坐了🙂等位時已看過menu, 心裡已揀了食物🤣,我們order了炸朱扒便當,鹽酥雞,黑糖珍珠牛奶,細既魯肉飯,芋蓉蛋餅店裡算寬敞,我們坐靠門口的枱,很大風,都係坐入面較好,order了食物,約10min就有得食了,一黎就是便當,亞女話幾好食👍😊,朱扒都幾大件,還有紅蘿白等的伴菜,但我覺得話好好食又未算😂,再黎是黑糖珍珠牛奶,幾好飲喎🙂,鹽酥雞很普通,但menu上講到好特別咁,真係唔覺有什麼特別😑,細既魯肉飯,是一般吧,講明要整作時間的芋蓉蛋餅,要等既,一黎是熱騰騰的,好食既,但未至於話下次都要食果種😅,價錢.....唔太記得,約100多些吧

2021-03-19
20 分鐘 (堂食)