餐廳: 翡翠拉麵小籠包
資訊:

2024-05-30 0 瀏覽
普通人去食樓面阿姐都睇你唔起,比錢仲要比樓面啲阿姐藐,午市去食得嗰幾張枱啲阿姐仲趕頭趕命咁唔想理你,人又蠢又唔肯嘥時間聽客講嘢,整錯咗就算投訴上客服都冇人理你,啲阿姐整錯我西西面臨走佢仲藐我一眼,我原先都打定輸數投訴上去,點知投訴上去就淨係同我道歉話會加強培訓喎鬼信你咩?你有冇培訓我都唔知啦,仲要我比完錢俾啲樓面阿姐咁嘅態度對待,仲要人比服務費,點諗都覺得蝕啦,食都唔好揀堂食,樓面啲態度太差,仲要投訴都冇用
2024-05-24 25 瀏覽
出街食晚飯,諗黎諗去都唔知食咩好,決定又去翡翠拉麵小籠包食🤣當日等左一陣就入得,我地2個人叫左4樣野食,分別係小籠包,炸子雞,蔥爆牛肉同蔥油拌麵首先小籠包,一如既往咁好食,個皮唔會話好易穿,好多汁,又夠熱,好味👍🏻然後係炸子雞,佢係孖寶入面既,星期一至四好似$188就有兩個餸,炸子雞幾好食,估唔到喎👍🏻再黎係蔥爆牛肉,都係孖寶黎既,不過我覺得牛肉份量有啲小,好似食幾舊就冇晒咁🤣最後係蔥油拌麵,唔知今次係米整定放太耐,上到枱硬晒,唔知食緊啲咩,夾都夾唔開總結今次我覺得唔太好食🥹有好幾樣野都冇平時咁好食,有機會再翻去試下

2024-04-26
2024-05-23 11 瀏覽
出街食晚飯,諗黎諗去都唔知食咩好,決定又去翡翠拉麵小籠包食🤣當日等左一陣就入得,我地2個人叫左5樣野食,分別係小籠包,鍋貼,酸菜魚,獅子頭同炒飯首先小籠包,一如既往咁好食,個皮唔會話好易穿,好多汁,又夠熱,好味👍🏻然後係鍋貼,今次凍左小小,食落冇之前咁好食,個皮都唔夠脆🥲再黎係酸菜魚,今次叫左小辣,上次太辣頂唔順,但係感覺冇小辣到🤣冇乜魚味,淨係食到辣🤣🤣然後係獅子頭,咁岩見到佢可以用$49加配,就試試佢啦,我個人覺得冇出面既咁好食,佢就似2粒大豬肉丸咁,冇特別最後係炒飯,好似叫干貝炒飯?唔記得個名啦🤣正正常常一個炒飯啦冇特別,我個人覺得唔太夠味,可能我自己本身鍾意啲重口味小小既野🤣總結今次我覺得唔太好食🥹有好幾樣野都冇平時咁好食,有機會再翻去試下

然後係鍋貼,今次凍左小小,食落冇之前咁好食,個皮都唔夠脆🥲

2024-05-13
2024-05-21 19 瀏覽
初搬入元朗,唔知有咩好食,行形點經過見到翡翠拉麵小籠包,諗住連鎖餐廳實冇死,就決定食佢當日等左一陣就入得,我地2個人叫左6樣野食,分別係小籠包,鍋貼,醉雞,炒飯同蔥油拌麵首先小籠包,個皮唔會話好易穿,好多汁,又夠熱,好味👍🏻然後係鍋貼,個皮都夠脆,入面都多汁,仲好夠熱👍🏻讚再黎係醉雞,我個人唔太鍾意,覺得太重酒味了,重到有啲苦,下次唔會叫然後係炒飯,好似叫干貝炒飯?唔記得個名🤣正正常常一個炒飯啦冇特別,我個人覺得唔太夠味,可能我自己本身鍾意啲重口味小小既野食🙈最後係蔥油拌麵,好食,唔會話太咸太淡,我個人覺得岩岩好👍🏻又唔會話好油

首先小籠包,個皮唔會話好易穿,好多汁,又夠熱,好味👍🏻

然後係鍋貼,個皮都夠脆,入面都多汁,仲好夠熱👍🏻讚

2024-03-24
2024-05-03 66 瀏覽
親戚返咗香港想食上海野,所以揀咗翡翠拉麵小籠包,這間好久沒有去。食物質素依舊美味😋調味恰到好處不會過鹹及油膩。上海小籠包,鮮肉內餡有滋味濃郁嘅湯汁,湯汁清澈,不會過於油膩。鮮肉鍋貼🥟肉質鮮嫩多汁上海生煎包及蘿蔔絲酥餅一般。炸醬拉麵有鹹香及微辣的味道,麵條有彈性。上海排骨拉麵,排骨炸得剛剛好,不會太多粉漿,排骨金黃香脆,肉質唔黐牙,仍然保留肉汁。兩杯飲品味道一般,一杯是苦瓜味道。另一杯是芒果味🥭,但不是新鮮芒果榨汁,似係一些濃縮飲品溝水。
親戚返咗香港想食上海野,所以揀咗
翡翠拉麵小籠包,這間好久沒有去。
食物質素依舊美味😋調味恰到好處
不會過鹹及油膩。

上海小籠包,鮮肉內餡有滋味濃郁嘅湯汁,
湯汁清澈,不會過於油膩。
上海小籠包

鮮肉鍋貼🥟肉質鮮嫩多汁
鮮肉鍋貼

上海生煎包及蘿蔔絲酥餅一般。
上海生煎包
蘿蔔絲酥餅

炸醬拉麵有鹹香及微辣的味道,麵條有彈性。
炸醬拉麵

上海排骨拉麵

兩杯飲品味道一般,一杯是苦瓜味道。
另一杯是芒果味🥭,但不是新鮮芒果榨汁,
似係一些濃縮飲品溝水。
2024-04-20
上海小籠包
鮮肉鍋貼
炸醬拉麵
上海排骨拉麵
2024-03-01 199 瀏覽
去到要等一陣位,不過都好快就可以入座,如果想食上海嘢,通常都會嚟呢間,多分店好方便😉涼菜拼盤,一次可以試晒三種菜式,最鍾意鎮江骨👍🏻酸酸甜甜好味道牛肉拉麵牛肉份量都唔少,湯底亦都夠味道,小朋友好鍾意食😆招牌小籠包入邊有滿滿湯汁,好味道,不過好容易穿🤣柚子蝦球🦐蝦球好彈牙,配上酸酸甜甜柚子汁好開胃奶油津白因為好想食菜,所以叫咗呢碟奶油津白,奶油醬汁令到娃娃菜顯得更加鮮甜酒釀小丸子呢道菜比較普通,因為小丸子比較少,而且太腍🥺

牛肉拉麵
牛肉份量都唔少,湯底亦都夠味道,小朋友好鍾意食😆

招牌小籠包
入邊有滿滿湯汁,好味道,不過好容易穿🤣

柚子蝦球🦐
蝦球好彈牙,配上酸酸甜甜柚子汁好開胃

奶油津白

酒釀小丸子
呢道菜比較普通,因為小丸子比較少,而且太腍🥺
2024-02-11 149 瀏覽
年三十晚食呢間,六點周圍都攞唔到位,得呢間有飛等位。我地三個人叫咗上海小籠包$45味道唔錯,湯汁都多,皮厚度正常招牌擔擔麵$68大碗份量算多、湯底濃厚,雖然有兩隻辣椒提示,但食落唔算辣、都有少少麻醬味,幾有風味砂窩雲吞雞(6人份量)$228雲吞有概有八至十粒,有半隻雞,雞髀位置肉質較嫩,金華火腿雞湯底,其實三個人都夠食。後尾叫咗個鍋貼$42,服務員好好建議我哋埋單當外賣叫,咁可以慳返個+1服務費👍🏻

上海小籠包$45
味道唔錯,湯汁都多,皮厚度正常

招牌擔擔麵$68

砂窩雲吞雞(6人份量)$228

2024-02-09
2024-01-31 174 瀏覽
係商場二樓,位置容易搵,平日晚餐時段唔需要排隊,直接入座兩個人落單二人套餐,信用卡有discount。任選三款前菜,幾款都唔錯,甜酸骨好開胃!蝦球非常之一般,酸酸甜甜嘅味道有d奇怪,食得唔係好慣,我地覺得唔係幾好味。都係雲吞湯啱食,雲吞食曬,湯都飲埋~仲有酒釀丸子,好鍾意哩道菜!白菜都唔錯,中規中矩。套餐裡面仲有一杯豆漿。如果唔想用QR code落單,可以叫人寫野,環境光猛,斟茶及時,服務態度ok的
係商場二樓,位置容易搵,平日晚餐時段唔需要排隊,直接入座

2024-01-30
用餐優惠
信用卡優惠
2024-01-12 125 瀏覽
因為就係屋企樓下商場 所以多次幫襯 用餐環境好舒服,啲嘢食keep住高質素。最扺贊嘅係服務,每次去 個個侍應都好有禮貌同親切友善,仲好有耐心俾客人任揀座位,每個侍應 無論上菜嘅、執枱嘅定係收銀嘅都會講「多謝」
2023-11-16 198 瀏覽
好久沒来翡翠拉麵小笼包吃嘢了,今日老公放假一起去逛街吃东西,我們点了上海粗炒.陳醋雲耳.上海燻鱼.红油炒手,样样都好吃,我最锺意吃的是陳醋雲耳好够酸入味好开胃,还有女侍应服務好好,
陳醋雲耳上海燻鱼
陳醋雲耳上海燻鱼
2023-09-26 270 瀏覽
今天晚上7時用openrich先訂了2位翡翠拉麵小籠包吃飯,叫了小籠包,宋嫂魚羹及其他食品,總體食品達標,但筷子太不潔?環境也好,食品也很快送到,最後往櫃台付費時,太慢了。需改善。
2023-09-10 261 瀏覽
屋企人係上海人,所以食飯就揀左上海菜黎食前菜就有涼拌青瓜,媽媽最中意食!而本身自己都好中意食咕嚕肉,去到邊有呢個餸都想叫黎送飯 呢度啲咕嚕肉唔錯,酸甜都幾好 唔會非常淋身!
屋企人係上海人,所以食飯就揀左上海菜黎食

呢度啲咕嚕肉唔錯,酸甜都幾好 唔會非常淋身!

2023-08-04 317 瀏覽
星期五夜晚收工去YOHO食飯見到咁多人排隊就決定食 但係體驗極差 張枱唔平 紙巾有酸臭未 奶油津白有wasabi味,職員話係草青味唔係wasabi味…蔥爆牛肉啲牛肉醃到仲嫩過沙嗲牛肉啲牛肉,完全冇牛肉味,乾扁四季豆食落似食日本野,陣味真係好神奇,酒釀丸子叫左3次一共15分鐘先上,又冇桂花味,成個場勁熱好似冇冷氣咁,其實點解依家香港人嘅要求可以咁低?睇住啲人仲要食得好滋味真係唔知發生緊咩事…兩個人原本套餐380蚊加一加茶位變450蚊埋單…
2023-08-04
用餐優惠
信用卡優惠
2023-02-03 790 瀏覽
同朋友行Yoho Mall攰攰地,求求搵個地方坐下抖下,就腳入咗呢間翡翠拉麵小籠包。叫咗招牌擔擔麵($68)、鮮肉窩貼($50)、蘿蔔絲酥餅($45)、菜肉雲吞湯($60)、高力豆沙($58)、桂花酒釀丸子($35) ,賣相企理精緻,味道平平無奇,無讚也無彈;最好食係鮮肉窩貼,餡料多,調味適中,外皮夠熱唔會太燶;全部食物份量偏小🙃被安排坐卡位,都算闊落舒服,可惜樓面人手唔係好夠,叫人幫手做嘢唔容易😅
招牌擔擔麵
桂花酒釀丸子
下午茶
鮮肉窩貼
2022-12-10 491 瀏覽
約咗個多年無見嘅朋友,因為佢在國外生活,所以梗係要去搵中菜食,始終喺外國,很難搵到好嘅中菜餐廳,因為好多酒樓都無位,所以最後去咗翡翠拉麵小籠包。我哋叫咗小籠包、蘿蔔酥及小食拼盤(鎮江肴肉、甜醋茄子、雞絲粉皮同川辣皮蛋豆腐)。小籠包皮薄多汁,今餐最好食的!上湯好有鮮味,肉香嫩滑,點上香醋更滋味,味道更有層次。蘿蔔酥就比較失望,酥脆感係有的,不過油味較重,調味比較寡,蘿蔔份量奇少,味道淡,唔清甜。小食拼盤中特別鍾意甜醋茄子,味道酸甜開胃。鎮江肴肉都唔錯,達標。但雞絲粉皮嘅粉皮則太厚同唔夠煙韌。整體嚟講都自唔錯,不過略嫌有少少貴。

整體嚟講都自唔錯,不過略嫌有少少貴。