2023-11-02 150 瀏覽
去親迪士尼 我真係必食呢個玉桂條😍甜度適中 又熱辣辣 真係好好食👍呢個小食站 位於反斗奇兵區 隔離仲有唔少嘅休息位置 係園區入面都算係一個好好休息嘅地方 小食站仲販售著唔同野飲同小食 好多選擇架🩷
去親迪士尼 我真係必食呢個玉桂條
😍甜度適中 又熱辣辣 真係好好食👍
萬聖節就嚟,唔少人都會去主題樂園感受下個氣氛。今次係我第一次嚟迪士尼嘅萬聖節theme,同埋事隔5-6年再嚟呢到,原來都多啲設施。係迪士尼一日當然避免唔到要食野,而主題樂園啲價錢一向都係貴好多,所以呢個post可以幫到慳慳荷包,避咗啲伏野。------------- ⇣ 食後感想 ⇣ -------------🍿 惡人爆谷(黑朱古力味)|$50呢個唔係伏嚟!!!!!!買個陣啱啱新鮮出爐,所以好焫手同焫口。朱古力分量好多,所以每一粒爆谷都包滿曬啲朱古力。不過唔係所有野新鮮出爐個一刻都係最好食,爆谷都係要攤涼一陣先脆身啲好食。分量都多,買嚟睇show食就最好喇!🍺 爆谷啤酒|$80呢個味道上唔可以話係伏,只係想像中好大出入。因佢寫爆谷啤酒,內心係諗到有啲焦糖味,會有啲似butter beer嘅感覺。但實際上,佢係一款非常普通嘅啤酒,係屬於啖口味嘅啤酒,完全冇爆谷味。如果係衝住「爆谷」呢兩隻字而試嘅朋友可以不了!🥖 朱古力玉桂條|唔記得😹所謂嘅朱古力其實係白朱古力,白朱古力都係朱古力嘅一種嚟嘅~白朱古力本身冇可可成分,所以唔會有朱古力味,而呢一個白朱古力醬mix咗橙色色素,都幾配合返萬聖節t

🍿 惡人爆谷(黑朱古力味)|$50
惡人爆谷(黑朱古力味)

🍺 爆谷啤酒|$80
爆谷啤酒

🥖 朱古力玉桂條|唔記得😹
所謂嘅朱古力其實係白朱古力,白朱古力都係朱古力嘅一種嚟嘅~白朱古力本身冇可可成分,所以唔會有朱古力味,而呢一個白朱古力醬mix咗橙色色素,都幾配合返萬聖節theme。在場都幾多人買呢個肉桂條,keep住有新嘅出爐,所以玉桂條本身都脆,同埋明顯食得到肉桂味。不過味道上太甜,而呢個都係普偏白朱古力產品嘅問題,如果一開頭知道係白朱古力玉桂條就唔會買了~
朱古力玉桂條

/大家鍾意見嘅話請follow、like & comment,你地嘅支持係我更大嘅動力!/

📍香港迪士尼樂園

食評只反映餐廳當日及該分店情況!

📸 打卡值 ▪ 💛💛💛🖤🖤
😋 好味值 ▪ 💛🖤🖤🖤🖤
💸 抵食值 ▪ 🖤🖤🖤🖤🖤
🤝 回頭值 ▪ 💛🖤🖤🖤🖤
惡人爆谷(黑朱古力味)
迪士尼經常見到嘅小食炸熱狗🌭️($52)外形味道同超級市場買嘅韓國熱狗棒一樣,外皮比較乾身,配芥末醬茄醬,按自己需要添加🌭️🌭️ 唔係即叫即整嘅關係,炸熱狗暖身,但唔係熱辣辣嘅程度☕️ 整體唔係一件必試嘅小食☃️☃️ 當然如果係好凍又落雨嘅一日,食一件炸物熱食,會令個人暖好多🔥🔥地點📍:香港迪士尼樂園

地點📍:香港迪士尼樂園

夏日炎炎日日30幾度!入到迪士尼樂園當然要解下暑先,衝咗去開toy story 既翠絲小店買我至愛玉桂條同菠蘿雪糕沙冰👅🤩玉桂條系新鮮熱辣整,外脆內軟,仲有肉桂嘅香未,加上咬囉甜甜嘅沙糖😝菠蘿雪糕沙冰🤩大大杯凍冰冰嘅雪糕真係救我一命🥲😝菠蘿嘅雪糕加上冰凍嘅菠蘿味沙冰簡直一流🥹🥹
2022-01-22 452 瀏覽
佢嘅肉桂條超香!🥰🥰🤤🤤我次次入都會食 但少少甜🤣🤣但都會照食💛💛一定行過去買!不過會同fd分嚟食🤣影相打卡最好😍😍😍!如果天空靚 影相超靚!🥰🥰
佢嘅肉桂條超香!🥰🥰🤤🤤
我次次入都會食 但少少甜🤣🤣
但都會照食💛💛一定行過去買!
不過會同fd分嚟食🤣
影相打卡最好😍😍😍!如果天空靚 影相超靚!🥰🥰
2021-12-31 293 瀏覽
聖誕版白朱古力Churros $50因為節日關係,多左白朱古力係面🤶好靚😆但食落有d乾同硬😅勞蘇雪條 $42又係覺得好得意就買🤣依個岀奇地幾好食,唔係得個樣😆士多啤梨味酸酸甜甜幾開胃😋😋大家入到去,都好易受到d氣氛影響忍唔住手買野黎食😆😆
聖誕版白朱古力Churros $50
因為節日關係,多左白朱古力係面🤶好靚😆但食落有d乾同硬😅

勞蘇雪條 $42

大家入到去,都好易受到d氣氛影響忍唔住手買野黎食😆😆
2021-12-08 184 瀏覽
每次經過都會聞到好香嘅肉桂條味道經過一定會食,熱辣辣嘅肉桂條今次聖誕節出咗一個期間限定版有兩隻色都是白朱古力,一隻係綠色一隻就粉紅色免頭仲有啲星星糖,影相十分之靚
每次經過都會聞到好香嘅肉桂條味道
經過一定會食,熱辣辣嘅肉桂條
今次聖誕節出咗一個期間限定版有兩隻色
2021-11-29 308 瀏覽
位於Toy Story Land既翠絲小食亭係Disneyland黎講呢個小食亭既小食都算高質素除左我今次試既三眼仔蒸包外仲有栗米· 炸熱狗 · 肉桂條賣平時三眼仔蒸包會係奶皇餡今次聖誕節轉左新look新形象之餘三眼仔會多左頂聖誕帽即時有聖誕氣氛而且仲轉埋口味由奶皇餡變左做栗子蓉餡襯番12月既冬日氣息 ♡ 聖誕限定版三眼仔栗蓉蒸包($38/3psc)三眼仔蒸包雖然細細個但超級無敵可愛 · 打卡影相一流栗蓉餡味道甜甜地 裡面有一粒粒既栗子碎蒸包咬落仲有少少鬆軟不過蒸包仔細細個填飽肚仔就無可能但影相打卡就無限可能
位於Toy Story Land既翠絲小食亭

即時有聖誕氣氛
而且仲轉埋口味
由奶皇餡變左做栗子蓉餡
襯番12月既冬日氣息

♡ 聖誕限定版三眼仔栗蓉蒸包($38/3psc)
三眼仔蒸包雖然細細個
細細個填飽肚仔就無可能
但影相打卡就無限可能
外賣自取
2021-10-27 247 瀏覽
踏入10月迪士尼樂園有好多小食已經加入左萬聖節嘅元素🎃小食既賣相打卡一流,勁可愛,見到隻三眼仔有少少唔捨得食。1️⃣三眼仔蒸包 $35依款萬聖節系列嘅三眼仔蒸包變左吸血鬼造型🎃期間限定,打卡唔錯,價錢可以接受,食落包身幾軟熟,入邊嘅奶黃餡味道唔算好突出,整體不過不失🧛🏻🧛‍♀️2️⃣菠蘿雪糕刨冰 $55依款菠蘿雪糕刨冰打卡一流👍🏻飲落好重菠蘿味,酸酸地唔會好甜,雪糕好重菠蘿味食落都幾滑,夏日炎炎飲好解渴🥳

1️⃣三眼仔蒸包 $35

2️⃣菠蘿雪糕刨冰 $55
2021-10-08 135 瀏覽
三眼仔迷你奶黃包 / 38超級可愛打卡一流奶黃包味道正常唔好抱太大期望——————————————————推介度: 7/10——————————————————翠絲小食車——————————————————
三眼仔迷你奶黃包 / 38
超級可愛打卡一流奶黃包
味道正常唔好抱太大期望
三眼仔迷你奶黃包

推介度: 7/10

翠絲小食車

三眼仔迷你奶黃包
2021-09-20 121 瀏覽
菠蘿雪糕沙冰 / 55夏日炎炎食菠蘿沙冰消暑一流最驚喜係雪糕都係菠蘿味 仲要有啲gelato煙韌嘅感覺——————————————————推介度: 8/10——————————————————翠絲小食車——————————————————

菠蘿雪糕沙冰 / 55

推介度: 8/10

翠絲小食車

菠蘿沙冰
2021-09-14 109 瀏覽
【 透心涼的菠蘿沙冰 】🌞天氣咁熱,去迪士尼樂園玩全日又熱又曬,見到d小食亭的凍飲,雪糕真係覺得好吸引。🍦講到我最鍾意的小食一定係反斗奇兵內翠絲小食車的雪糕菠蘿沙冰,咁熱天時,食一啖即刻透心涼,菠蘿沙冰好清甜,好解渴,值得推介。🍡另外玉桂條都係唔錯的選擇,大大條,外脆內暖,有好香的玉桂味,非常好味。
【 透心涼的菠蘿沙冰 】

2021-09-11
下午茶
2021-09-03 133 瀏覽
—Churro($40)人山人海 買小食都要排隊可能係未放完暑假?!見到好多爸爸媽媽帶小朋友入園店員冇停手keep住整 所以拎上手係熱辣辣起碼有2隻手掌咁長 灑滿糖粒同玉桂粉外脆內軟糯 入迪士尼必食————————————————————————翠絲小食車Jessie's Snack Roundup大嶼山香港迪士尼樂園反斗奇兵大本營BB-8 Snack Cart @Tomorrowland大嶼山香港迪士尼樂園明日世界

Churro($40)
人山人海 買小食都要排隊
可能係未放完暑假?!
見到好多爸爸媽媽帶小朋友入園
翠絲小食車Jessie's Snack Roundup
大嶼山香港迪士尼樂園反斗奇兵大本營

BB-8 Snack Cart @Tomorrowland
大嶼山香港迪士尼樂園明日世界
隔兩個post又返返去迪士尼🤣,因為打短文可以偷懶下,平日返工已經好攰啦!輪到試Toys story land嘅小食亭🧸,保溫箱困住咁多三眼仔,要拯救佢哋出嚟!————————————————👅三眼仔迷你奶黃包($38/3件)🔸 每隻三眼仔造整算工整啦,奶黃餡唔太香,包質尚算鬆軟👀,影相打卡必買!👅菠蘿雪糕沙冰($55)🔸熱暑辣辣要杯沙冰解暑,菠蘿味唔算太糖水味,沙冰好凍㗎🥶,飲太大啖小心凍到頭痛,唔敢食嗰粒不停甩色嘅色素波波啦————————————————🚩總結:可接受價錢又打到卡📸,OK啦!———————————————— 🌟注意:雪糕好快溶,都係放入肚好啲————————————————📍 翠絲小食車地址:大嶼山香港迪士尼樂園反斗奇兵大本營

————————————————
👅三眼仔迷你奶黃包($38/3件)

👅菠蘿雪糕沙冰($55)

————————————————
🚩總結:可接受價錢又打到卡📸,OK啦!
————————————————
🌟注意:雪糕好快溶,都係放入肚好啲
📍 翠絲小食車
地址:大嶼山香港迪士尼樂園反斗奇兵大本營
嚟到disneyland一定要食啲得意打卡嘢食啦!ʕ •ᴥ•ʔ見到呢個咁cute嘅三眼仔奶黃包就忍唔住要食了~✨三眼仔奶黃包 ($38/3) 佢哋放保温櫃入面 所以拎上手仲暖暖地~打卡食物就無expect係流心/好好味 但出乎意料咁個包口感幾Q 奶黃饀無流心但甜度適中以為佢隻眼係用平時啲白朱古力眼 但係係用麵包!好有心機啊!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)😋好味程度: 6/10🤩打卡程度: 8/10🥳再試一次程度: 5/10
見到呢個咁cute嘅三眼仔奶黃包就忍唔住要食了~

✨三眼仔奶黃包 ($38/3)
佢哋放保温櫃入面 所以拎上手仲暖暖地~

😋好味程度: 6/10
🤩打卡程度: 8/10
🥳再試一次程度: 5/10

2021-07-30
5 分鐘 (外賣自取)