2025-07-04
打邊爐真係個人最愛,一年四季都可以打邊爐,完全唔會厭🙈 今次呢間火鍋店主打養生火鍋湯底,咁就唔驚太熱氣啦🍲 最平$198就可以任飲任食兩個鐘,我哋呢晚揀咗C餐,貪佢有多啲食物種類可以選擇😎鍋底♦️膠原蛋白養顏美容鍋店員介紹要先飲啖湯底再打邊爐。湯底呈奶白色,感覺又真係幾滋補喎🥰♦️清涼解熱雪耳鮮椰子鍋另一款湯底特別適合夏天,用上清熱嘅椰子熬製而成,味道清清地,配埋蔬菜真係好夾🥥肉類特別推介澳洲M6和牛前腿心,牛味真係好香濃,雖然望落去佢唔算好多雪花紋,但係淥完之後係非常嫩滑👍🏻 另一款主打美國PRIME牛下肩胛肉質較實淨,兩款都各有特色🐮 呢個套餐連羊肉都有兩款,紐西蘭羊肉卷同羊肉卷,鍾意羊肉嘅朋友會好開心🐑 海鮮食海鮮都可以輕鬆回本,鯇魚骨腩冇泥味,入口幾嫩滑🐟 竹簽蝦同蟹籽墨魚滑爽口彈牙🦐 青口同沙白我地都encore咗好多次🐚火鍋配料用餐廳提供嘅平板電腦可以嗌多款嘅火鍋配料,包括有花膠、栗米餃、白菜豬肉餃、韭菜豬餛飩、滑豆腐同埋豬肝😎 各款餃類都幾飽滿,我就特別鍾意佢嘅粟米餃,除咗有豬肉嘅香味仲有粟米嘅甜味🌽自助吧呢度有多達40款食物可以自己夾,每樣嘢都排列整齊,而且有相對應嘅名牌。
鍋底
♦️膠原蛋白養顏美容鍋
♦️清涼解熱雪耳鮮椰子鍋
肉類
海鮮
火鍋配料
自助吧
呢度有多達40款食物可以自己夾,每樣嘢都排列整齊,而且有相對應嘅名牌。各款蔬菜、丸類、豬紅、水魷等都有供應🥬
甜品
呢度簡直係甜品控嘅天堂,有超過30款甜品可以選擇😻 當中一定要推介嘅係新推出嘅燕窩系列,係滋潤養顏嘅首選🥰 燕窩芒果楊枝甘露奶凍、燕窩黑芝麻奶凍、燕窩燉蛋、燕窩檸檬撻等等,每款都係美味又養顏👍🏻 我最鍾意嘅就係個賣相好特別嘅燕窩燉蛋,喺隻蛋殼入面有滑捋捋嘅燉蛋🥚
飲品
呢度連有得啤酒任飲真係好正,可以同朋友飲飽食醉🍻 唔飲啤酒嘅話,仲有汽水同埋一啲較養生嘅無糖飲品可以選擇🥤
呢間火鍋店幾高性價比,特別係鍾意靚嘅朋友,由湯底去到甜品都有啲滋潤養生嘅選擇,真係可以靚住食,食住靚啊😋