2019-12-18 151 瀏覽
報紙看到美心MX的蕃茄焗豬扒飯早買價二十九元,當然覺得十分吸引,就準時五點半來到 裡等買,幸好這裡不多人,等約十人就買到,再等十五分鐘就可取到,不過這個不包飲品,但 可自取白開水,拿到焗飯回來都見到幾大份,豬扒拿起比心目中大片而且幾厚身,都有少少芝 士,蕃茄,醬汁比較杰了點同少,對於不太喜歡醬汁的人還可以,不過飯只是白飯同比較濕, 不是炒飯底,大約一碗白飯份量,食完其實都七成飽肚,都幾抵食,但只限幾天限時購買,之 後我再買一個回家,沒想到外賣份量更多,連先生食完都話好飽,以這價錢來講的確十分超值
2019-10-28 305 瀏覽
曾經係官塘美心食過去骨海南雞,真係好正,雞滑飯香,又因悅來坊間美心搬遷,好耐冇再食了今日突然間想食海南雞,立刻想起美心sir滑雞海南雞飯,見樂悠居附近有間,於是決完過去食午餐海南雞,全部雞腔部份,一啲都唔滑(其實有啲海南雞專門店,雞腔部份,煮得都好滑),沙律菜加咗芝麻醬,都幾香,但唔知係唔係菜出水,個盤底好濕失望既一餐,以後想食海南雞,唔會想起去美心食了
失望既一餐,以後想食海南雞,唔會想起去美心食了

2019-10-10 259 瀏覽
今日去荃灣廣場美心食下午茶。我同朋友一人一個下午茶餐,公司三文治餐加咖啡同埋奶油豬加炸菜肉絲米粉加熱檸水。公司三文治雞扒肉質都幾好,醬汁配合得唔錯,仲有薯片。咖啡都幾香幾滑奶油豬香口得黎又唔會燶,加埋奶去食甜甜地好正好味道。炸菜肉絲米粉料都算多味道唔錯的。熱檸水正常野。店員都有禮貌,環境都唔錯,座位都幾好所以都幾易搵到位坐唔需要四處搵位坐。而且仲可以用埋wechat pay同alipay去攞埋優惠。

熱檸水正常野。

2019-10-08
  • 公司三文治
2019-10-09 179 瀏覽
Sir滑雞餐配油飯 老火湯($53)要讚吓擺盤幾有心思,專登整幾格嘅盤for呢個餐。雞嘅份量一般,但勝在去骨,而且非常嫩滑。椰菜絲上倒滿芝麻醬,不過略嫌太重手。油飯同平時食個種唔同,呢到比較乾身,似雞味飯多啲,但我又幾鐘意呢種,飯硬度剛剛好,非常入味。btw小編好鐘意海南雞飯個隻甜豉油🤣🤣🤣🤣
Sir滑雞餐配油飯 老火湯($53)
btw小編好鐘意海南雞飯個隻甜豉油🤣🤣🤣🤣
Tea
2019-10-02 204 瀏覽
休息日,有時都訓得太晏,起身就已經可以食下午茶,一整天的假期變精神百倍。香港的平民式下午茶,除了茶餐廳,另一選擇有美心快餐 MX,其實MX茶餐的選擇真係十分十分多呀!有時我企係餐牌面前,想了又想,因為選擇太多,選擇困難證都出來了,哈哈!不算太早,2:30鐘到達都已經滿座了,可能大家假日都比較遲起身,等了一陣位子。黎得美心MX , 梗係叫佢出名燒鴨瀨粉 + 凍檸檬茶啦,再叫埋炸雞髀配紅豆冰, 同老公一人一個餐,份量好足夠!

2019-08-28 430 瀏覽
$30蚊左右ge下午茶首選首先價錢同份量相符,吾會因為係下午茶而突登俾少好多份量。叉鴨湯瀨粉味道方面,叫左ge叉鴨湯瀨粉有D肉味,而且肉都算多,吾似某D店舖俾好多骨你。(E點非常好另一方面,間餐廳有join某app,可以用黎叫外賣自取,用手機叫外賣比起親身去叫確實方便好多。Overall以 $30黎講算得上性價比。
$30蚊左右ge下午茶首選

首先價錢同份量相符,吾會因為係下午茶而突登俾少好多份量。

叉鴨湯瀨粉
叉鴨湯瀨粉

Overall以 $30黎講算得上性價比。
2019-08-02
外賣自取
2019-08-05 576 瀏覽
美心快餐最近以台灣食品為主題,今天吃了一個性價比十分高的下午茶。$29便有一碗念念不忘肉燥飯、一杯飲品和一款小吃。我選了鹹檸七和咖喱車仔三寶。肉燥飯的份量真的很小,不過對我來說已足夠了,因為若吃得太飽,便無法吃晚餐了。不過老實說,這肉燥飯全無台灣肉燥飯的風味,想來一試的話,別抱太大期望。鹹檸七一向是我很喜歡的飲品,冰凍解渴。咖喱車仔三寶,包括有魚蛋、豬皮和白蘿蔔,咖喱夠辣,一向是我的最愛。不到$30便有齊以上的食物和飲品,真的很超值!
鹹檸七一向是我很喜歡的飲品,冰凍解渴。
不到$30便有齊以上的食物和飲品,真的很超值!
2019-07-26 315 瀏覽
午飯時段想涼下冷氣又坐得舒服?荃灣美心MX可能滿足到你喎🤩!由於好肚餓嘅關係,叫左大大碗嘅「燒鴨飯」🥰好多時出街食燒味飯最怕嘅就係又乾又油🤮不過呢到就唔同喇!燒鴨件件都啖啖肉 ,唔會話太多骨,食落都幾入味架😋!另外想一提嘅就係個「飯底🍚」!飯味夠香之餘,仲非常軟熟,屋企煮都無咁好食呀🤭順帶講一講呢到嘅座位,全部都係有軟墊嘅,變相你就算食飽飽想坐係到唔郁,睇書睇劇玩手機都唔怕起身果下patpat痛,哈哈!

燒鴨飯
2019-07-24
燒鴨飯
2019-07-16 222 瀏覽
今日一大早過咗荃灣嗰邊搵朋友食早餐, 朝早嘅選擇唔係太多好多都仲未開工!!見到咁啱有間美心就即刻入去~~~美心嘅雞扒餐以前真係成日食~不過今日我嗰舊雞扒好似梳左水咁😢😢😢超級細件啊!!! 不過好彩味道無乜點變🥰都係好好味~如果再大件d就好🥺🥺🥺🥺蛋都夠滑唔錯架喔
今日一大早過咗荃灣嗰邊搵朋友食早餐,
朝早嘅選擇唔係太多好多都仲未開工!!
見到咁啱有間美心就即刻入去~~~

美心嘅雞扒餐以前真係成日食~
不過今日我嗰舊雞扒好似梳左水咁😢😢😢

蛋都夠滑
唔錯架喔
2019-07-15 229 瀏覽
美心下午茶必點當然係公司三文治啦😍公司三文治每一層都有唔同嘅餡料 例如番茄生菜同埋雞肉😆食每一啖都有多重享受 最加埋薯片汽水簡直冇得頂 😍 下次一定要再同屋企人食過 因為實在太正啦
美心下午茶必點當然係公司三文治啦😍
2019-07-13 213 瀏覽
最近網上外賣平台FoodPanda 和美心MX 合作推出優惠,可減免30元,好抵呀所以晚上特地叫了美心MX外賣。點了咖哩牛腩飯咖哩不香,牛腩牛騷味重,重點是非常的韌,完全咬不開,食了一半實在沒辦法食下去了。又點了京都肉排,貪他甜甜酸酸的好開胃,怎料味道和賣相也一樣的不濟。這是什麼煮法?完全沒有用心之作。米飯是半生熟狀態, 混雜很多咬不開的飯焦,唯一 值得讚賞的是紅青蘿蔔湯很清甜,有媽媽煲的味道。經過這次叫美心MX外賣的經驗,本人對美心的出品完全失去信心,毫無水準, 粗製濫造,令人非常失望。
所以晚上特地叫了美心MX外賣。

點了咖哩牛腩飯

這是什麼煮法?完全沒有用心之作。

外賣送餐
2019-07-12 148 瀏覽
嚟到美心MX終於唔洗淨係得飯揀唐揚雞咖哩稻庭烏冬以快餐店既質素個唐揚雞係唔錯炸完都唔油 好乾身加埋專屬醬汁 個烏冬本身已經好多雜菜多到遮住左個烏冬佢真係用稻庭烏冬架所以幾十蚊都幾抵食
嚟到美心MX
多到遮住左個烏冬
佢真係用稻庭烏冬架
所以幾十蚊都幾抵食

2019-07-01 253 瀏覽
美心 MX 下午茶 有優惠券, 平宜 $3 😀 太好了選了 公司三文治 配熱飲豐富包括有:番茄、青瓜、雞蛋、火煺、雞肉、生菜伴 : 脆卜卜薯片少量沙津醬一起大啖咬 😃熱檸🍋水檸檬質量差、苦澀味其實,對我來說,這.. 吃得太飽了那麼,晚餐不用啦又可以節省$回家,晚上 吃點水果,可以了👌
美心 MX 下午茶

有優惠券, 平宜 $3 😀 太好了

選了 公司三文治 配熱飲

豐富包括有:
番茄、青瓜、雞蛋、火煺、雞肉、生菜

伴 : 脆卜卜薯片

少量沙津醬一起
大啖咬 😃

熱檸🍋水
檸檬質量差、苦澀味

其實,對我來說,這.. 吃得太飽了
那麼,晚餐不用啦
又可以節省$

回家,晚上 吃點水果,可以了
👌

2019-06-30
優惠券
2019-06-18 150 瀏覽
今早同家人去海洋公園,就約係美心食早餐,都唔少人食要等等先有位坐,我地叫了三個早餐,火腿通粉配多士,仲有火腿和蛋,這個餐都幾抵食,火腿通粉都幾大碗,通粉不太淋身而湯咸度剛好都不錯,多士和蛋就凍左啲。太耐無食糯米雞,好厚身又大隻,一夾入面都有唔少材料,味道都不錯,溫度只可講微溫,如果再熱啲更好味道。家人食的雞扒多士黎手到嚇一嚇,雞扒細到嚇親,又乾身,而且仲要凍的不好食,多士都係偏凍。三個餐可配飲品,要了奶茶和咖啡,茶底不錯,咖啡味唔夠濃,但三杯飲品味道都正常。
2019-05-27 188 瀏覽
我一向都好鍾意食唔同快餐店嘅四寶飯,一來份量夠多,二來快餐店通常啲燒味都幾好食,所以我食親都會食燒味飯。今次就嚟試吓美心嘅唔好煩,佢五寶飯入邊包括、鴨、紅腸、叉燒同埋鹹蛋。如果你覺得太細份可以叫佢加飯,但對我來講個份量啱啱好,不過燒味嘅份量比較少,紅腸大概有三塊左右,叉燒有四舊,鴨有兩件,而雞就俾雞髀位,都算係有誠意,但係叉燒嘅味道比較乾,食入口都覺得麻麻地。不過$44呢個價錢包埋嘢飲都算係差唔多。