2021-04-24 739 瀏覽
經過順便買左杯外賣奶茶同豬腸粉,有驚喜!奶茶真心好飲!茶味香醇,入口滑溜,一d都唔“鞋”口,仲有回甘。腸粉個花生醬都好得!雖然間鋪一d都唔起眼,估唔到飲品咁有水準!一試難忘。其他茶記飲唔返呢個味道亞姐都好好人,知我趕返工,快快手幫我整!
亞姐都好好人,知我趕返工,快快手幫我整!
2021-04-23
外賣自取
早餐
  • 奶茶
2020-05-28 691 瀏覽
行經茶餐廳門口,很不幸地遇上阿姐拎住奶茶色嘅水,就咁倒係地。我講咗聲有冇搞錯呀,仲要畀佢依依哦哦。唔知好唔好食,但衞生太差,阿姐又冇禮貌,一定唔會幫襯😡😡😡

唔知好唔好食,但衞生太差,阿姐又冇禮貌,一定唔會幫襯😡😡😡
2020-03-28 512 瀏覽
喜歡懷舊的人士,可以一試這間近觀塘海濱的茶餐廳(其實就在宏利大樓旁而已)😍這間餐廳在樓上有懷舊既香港設計,卡位,麻雀台,階磚地板,大大風扇~我地等唔及下午茶就食個雜扒飯同叉燒燒肉米👍🏻每款配埋野飲都係$4X。雜扒飯配洋蔥汁好出色,有雞豬牛扒午餐肉腸仔,新鮮又將扒煎得唔錯,特別係將雞皮煎得好脆好香口啊😛不過叉燒就太瘦了,而且個湯唔太match,燒肉都ok既(皮脆脆瘦均衡)不過店裡可能會遇到街坊食煙或打麻雀架~
2019-07-25 627 瀏覽
最近在觀塘碼頭附近返工,發現有間小店,店鋪好細,但係長期排長龍,原來佢係一間茶餐廳,即叫即整嘅早餐店,見咁多人排隊,望下餐牌有三文治🥪餐,公仔麵餐(咸牛肉,腸仔,雞蛋🥚,火腿,午餐肉),炒麵,炒米粉,腸粉,燒賣,飲品(咖啡,奶茶,檸茶,檸水)凍飲加$2,價錢合理,即管試一試,最後叫左個腸蛋麵加凍奶茶,$27,雖然前面有成7-8個人,要排隊,但都好快就有,10分鐘內就有,因為有三個伙記,一個大廚,一個包裝,一個茶水。

2019-06-25
10 分鐘 (堂食)
早餐
2018-07-29 765 瀏覽
平價的工廠茶餐廳今日難得有時間,去左美德茶餐廳食早餐。同事話茶餐廳性價比好高,因為環境有點惡劣,沒有冷氣,所以冬天去比較好😂夏天去食真係會食到一身汗。今次早餐$32原本只需要$28,因為我加左出前一丁麵底。真心講句,我們唔講環境,佢食物的質素性價比很高,呢份早餐如果係其他餐廳需要$38-$45所以月尾想慳錢,美德真係首選!如果介意環境,其實我見好多人都外賣返公司食。不過佢個位置比較隱蔽,所以要搵到佢門口再行上去😝😝😝😝不過觀塘人實搵到的!
平價的工廠茶餐廳

今日難得有時間,去左美德茶餐廳食早餐。

夏天去食真係會食到一身汗。

今次早餐$32

原本只需要$28,因為我加左出前一丁麵底。

所以月尾想慳錢,美德真係首選!
如果介意環境,其實我見好多人都外賣返公司食。

2017-09-27 832 瀏覽
美德茶餐廳初體驗,在觀塘近海旁大迴旋處旁,想試是因為它樓下有個姨姨煎蛋的專業模樣很吸引。點了蛋治配涷檸檬茶。蛋治真的好味,有媽媽煮的味道。檸檬茶中上。這裡有點蛇竇feel, 所以沒特別便宜。。 ​​​
2017-09-26
$22 (早餐)
  • 蛋治
2017-09-16 442 瀏覽
雞扒煎蛋腸仔飯 ($36)觀塘工廠區樓上茶記🍛草根妹妹要食個男人的浪漫 - 碟頭飯 🙋呢個碟頭飯嘅雞排麻麻地😅有陣雪味😲連黑椒汁都蓋吾住强力雪味❄😂蛋 同脆皮腸仔都正常👀唯一安慰系佢地杯熱咖啡系吾錯嘅😏吾會澀吾會酸🙆🌞
雞扒煎蛋腸仔飯

雞扒煎蛋腸仔飯 ($36)

呢個碟頭飯嘅雞排麻麻地
😅有陣雪味😲
連黑椒汁都蓋吾住强力雪味❄😂

蛋 同脆皮腸仔都正常👀唯一安慰系佢地杯熱咖啡系吾錯嘅😏
吾會澀吾會酸🙆🌞
Food Pork Chop BunBread was fresh. The bread was oven reheated and have a slight crispy tasteDecor & ViewOld style 冰室 feel .Window seats overlooking Kwun Tong Ferry Park.
Food
Pork Chop Bun
Bread was fresh.

Decor & View
Old style 冰室 feel .
2010-02-17
  • Pork Chop Bun