紫粵軒

Tze Yuet Heen
餐廳: 紫粵軒
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
The dim sum at this restaurant is incredibly delicious and it is the perfect spot for a weekend dim sum lunch. The quality of the ingredients used to make the dim sum was great and the size of each piece was perfect. Everything was cooked perfectly and there were other options on the menu to other than dim sum like appetizers, rice and other main dishes. They also have a variety of desserts to choose from which were a perfect end to our meal. Lastly, the restaurant is very big and spacious and we had a lot of space between us and the table next to ours, which was really great.
Har  gao
Fried  shrimp  toast
Beef  balls
Siu  mai
2024-04-03 19 瀏覽
晚飯訂咗機次服務態度都可….接受!但在31/03/2024晚飯(3位),服務態度令我十分之失望🙍‍♀️!更加唔會再去喱間😡!。”唔好怨香港人北上消費,你哋有冇諗過服務態度係令客唔會再光顧-(失望),只係食晚飯、開開心心食餐飯!竟然服務態度”黑面”!欠佢什麼🤔⋯?如果永遠唔改服務態度,一定死路一條!
2024-03-31
有一段時間冇去紫粵軒 , 諗起以前呐點心同埋龍蝦泡飯好味 ,以前經常幫視, 但由於疫情同唔就腳所以有兩年以上有去 。 今日老遠控車再去食過, 點知超級失望 。 以前唔訂位基本上都唔會有位或者遲左打電話去 卜都會满座 點知令朝十點九去到竟然得兩三張枪有客 , 之後發現食物水準超級差 2 蝦腸呐蝦碱到涩 蝦餃無味 ,龍蝦泡飯又係冇味 。 全部嚼都得個藏字 . 用餐時間限時個半鐘, 但一坐低點菜有三個點心要差不多一個小時先至遞上, 服務態度還可以, 但食物質素超差, 食完之後個嘴都仲係覺得好鹹好字不斷要飲水, 唔會再去 !
2023-11-19 858 瀏覽
訂位先付$500,限時1個半小時,都冇辦法阻著別人做生意啦!當日我們小部份人11:45 分巳到達,酒樓內只有3至4 枱客人,門口的服務小姐面無表情,說你們現在可以入,不過1 個半小時要交枱,跟著眼晴繼續望著自己枱上的文件,沒有回望一下,我們只好在外面再等其他朋友到齊,如果不是付了$訂金,我就會去別家。等齊朋友準時12:30 入坐,他們又再提醒我們1:45 分交枱,經理下單時,又再提醒一次1:45分鐘交枱,果然是領導,態度也是一樣,怪不得服務員也一樣。中途我再加單 ,同樣再提醒1:45 分鐘交枱,我說我已經知道,他又說只是提醒一下,差不多1:20 分,經理過來說最後截單,1:45 分果然準時,服務生巳拿帳單過來,我們付錢後,有些朋友去洗手間,我們坐著,他們就馬上收拾枱上碗碟,不會多說一句,我周邊望一下,只有2枱還有客人坐著,其它空空的,難道他們想下班。食物一點不便宜,如果態度良好,還可接受,因為一分錢 一分貨,但一間星級酒店內的酒樓有著負分的員工,也不怕影響聲譽,可能他們不期望客戶再回來,不想多做。今時今日的香港,如何鼓勵香港人留港消費,付費也要看面口。我已說下次不會再來,不想看面口🥲
今時今日的香港,如何鼓勵香港人留港消費,付費也要看面口。
我已說下次不會再來,不想看面口🥲

2023-11-15 638 瀏覽
大閘蟹當造🦀要把握時間嚐鮮😋昨晚與朋友到九龍東皇冠假日酒店品嚐🌟金秋大閘蟹宴(每位$748)餐廳環境非常優雅,用上我最愛的💟💜紫色為布置主色。呢個餐好豐富,滿足曬蟹控🦀🥢脆盞蛋白炒蟹粉伴青瓜海蜇頭頭盤已經有蟹食,蛋白炒蟹粉滑溜又鮮甜,仲食到帶子粒粒。😍🥣海皇燕窩蟹肉羹滿滿的燕窩好有氣派,配新鮮蟹肉,非常足料,每啖都鮮味爆燈💕🦀大閘蟹三隻每人3隻,每隻約四両,夠滿足。可以清蒸或桂花蒸,當然試曬2款。大閘蟹爆膏,回味無窮。❤️😍☕棗皇薑茶呢杯一試難忘,非常夠薑,又夠大杯,可以驅走寒氣。🥬蟹粉蟹肉扒菠菜苗蟹粉同蟹肉份量多,菠菜苗幼嫩新鮮👍🍚石鍋蟹粉帶子炒飯石鍋保持炒飯溫度,食到底都仲係熱辣辣🔥炒飯乾身有鑊氣😋餐廳同幸福醫藥旗下品牌 - 「好幸福」做緊聯乘活動,仲送左盒❤️好幸福特濃薑萡,食蟹之後服用暖胃驅寒。產品含高濃度薑提取物,薑味濃郁,一片薑萡 = 兩杯薑茶,仲更加入維他命B6,有助消除疲勞,保護脾胃健康。平時都食得,健康養生👍

餐廳環境非常優雅,用上我最愛的💟💜紫色為布置主色。

呢個餐好豐富,滿足曬蟹控🦀

🥢脆盞蛋白炒蟹粉伴青瓜海蜇頭

頭盤已經有蟹食,蛋白炒蟹粉滑溜又鮮甜,仲食到帶子粒粒。😍

🥣海皇燕窩蟹肉羹

滿滿的燕窩好有氣派,配新鮮蟹肉,非常足料,每啖都鮮味爆燈💕

🦀大閘蟹三隻

大閘蟹爆膏,回味無窮。❤️😍

☕棗皇薑茶

呢杯一試難忘,非常夠薑,又夠大杯,可以驅走寒氣。

🥬蟹粉蟹肉扒菠菜苗

蟹粉同蟹肉份量多,菠菜苗幼嫩新鮮👍

🍚石鍋蟹粉帶子炒飯

石鍋保持炒飯溫度,食到底都仲係熱辣辣🔥炒飯乾身有鑊氣😋

2023-11-14
2023-11-13 1144 瀏覽
識咗咁耐廣東菜咗食又食都係迎合老人家口味,因為上一次我食咗個大閘蟹宴覺得好好食,帶咗奶奶去食,今次帶咗我爸爸媽咪屋企人去食,真係100分。今次我食咗好多主題王牌嘅嘢,因為媽咪鍾意食片皮鴨,我就特別叫咗一隻片皮鴨。咁佢呢就介紹我哋點海鮮醬之餘,仲可以點蜜糖原來金可以跟配合得好好好好味另外叫咗半隻鹽香雞佢幫我哋燒過之後叫我哋配合柚子醬一齊食又係好味到癲。跟住我哋帶咗個蟹肉伊麵。另外再嗌咗個士多啤梨火龍果咕嚕肉,士多啤梨火龍果咕嚕肉真係好好食,直頭想叫多一碟外賣,熱辣辣,真係好好食另外再叫咗金沙蝦球,呢一個真係金沙蝦球天花板,鹹蛋黃好足夠,同埋佢上面有少少趣卜卜,加上啲蝦全部都係新鮮彈牙。另外因為我嗌咗一個獨立嘅蟹鉗比我個女$188.1隻(這個反而啲蟹肉太多這個麻麻哋)。嗌咗一個蟹肉菠菜都好食嘅都夠蟹肉一粒粒逐個拆肉㗎所以都係手工菜!今次識到佢哋個廚師真係酒店嘅水平,而且價錢都OK合理又唔係特別貴加埋先二千幾蚊我哋食咗好多個餸。飽到想嘔好食到而家要比五個正😙好食之餘,仲要係開心,因為食係好緊要,食到好食嘅嘢個人真係好好好開心我哋成家人都開心快樂地食了一個好高水平晚餐,共享天倫。心情特別好。
今次我食咗好多主題王牌嘅嘢,
跟住我哋帶咗個蟹肉伊麵。另外再嗌咗個士多啤梨火龍果咕嚕肉,
另外再叫咗金沙蝦球,呢一個真係金沙蝦球天花板,
鹹蛋黃好足夠,同埋佢上面有少少趣卜卜,
加上啲蝦全部都係新鮮彈牙。
另外因為我嗌咗一個獨立嘅蟹鉗比我個女
鹽香燒雞,配柚子醬
金沙蝦球
士多啤梨火龍果咕嚕肉
  • 片皮鴨
位於香港九龍東皇冠假日酒店既紫粵軒推咗「金秋大閘蟹宴」,大閘蟹宴只係至到11月30日,套餐除咗大閘蟹,亦會有湯品同熱菜,大閘蟹仲可以選擇桂花蒸,趕係大閘蟹季完之前黎試下,唔係又要等多一年先食大閘蟹。餐廳位置寬闊,店員服務亦都好好。✨「金秋大閘蟹宴」晚市套餐🌟脆盞蛋白炒蟹粉伴青瓜海蜇頭坐底後會先揀咗蟹既蒸法,然後會上每人一份頭盤,蛋白炒蟹粉用炸脆米網裝住,蛋白滑身,仲有一絲絲蟹肉、蝦仁同扇貝,調味剛好。仲有酸甜爽脆既青瓜海蜇頭,好開胃。🌟海皇燕窩蟹肉羹跟住到湯品,用咗大量食材熬製既上湯,加上燕窩同蟹肉,仲有切條既帶子,好足料,上湯加海鮮鮮味十足。可以按個人口味加胡椒粉調味🌟大閘蟹三隻套餐包咗每人三隻大閘蟹,餐廳選用正宗江蘇大閘蟹,每隻約四両重,可以揀清蒸或桂花蒸。我地要咗各一半,桂花蒸大閘蟹打開會有淡淡桂花香,但蟹膏及蟹肉的味道又唔會俾桂花影響。大閘蟹肉厚,部份除咗飽滿既黃膏仲有白膏,較軟身黏口。鮮味十足。店員仲會等你食完一輪先再上第二輪,唔會放到啲大閘蟹凍晒。🌟棗皇薑茶食完蟹唔少得飲返杯薑茶暖胃,棗皇薑茶薑味濃郁,仲有淡淡紅棗甜味。💥💥另外客人仲會收到好幸福特濃薑萡同$5好幸福薑萡萬寧

✨「金秋大閘蟹宴」晚市套餐

🌟脆盞蛋白炒蟹粉伴青瓜海蜇頭

🌟海皇燕窩蟹肉羹

🌟大閘蟹三隻

🌟棗皇薑茶
💥💥另外客人仲會收到好幸福特濃薑萡同$5好幸福薑萡萬寧優惠券,薑萡可以幫助暖胃驅寒,化氣健脾,食一片薑萡就等於飲兩杯薑茶。

🌟蟹粉蟹肉扒菠菜苗
🌟石鍋蟹粉帶子炒飯
食完蟹會上埋兩份熱菜,菠菜苗連超多蟹肉,每啖都食到蟹肉。最後會係熱辣辣既石鍋炒飯,石鍋上菜既時候仲好熱,余温會令底下既飯有飯焦,有脆脆既口感,炒飯粒粒分明,加咗帶子同蟹肉,味道唔錯而且份量多。
2023-10-05 2047 瀏覽
紫粵軒 印象很好的酒店中菜館不論心理或生理 每次也感到幸福無比今次做孝順女 娘親開心女兒也愉快⍥ 醋香鱈魚粒 ❙ $128與其形容為粒 倒不如叫鱈魚塊更為貼切魚塊先炸 然後甜香醋快炒酸酸咪咪 清新又開胃⍥ 蜜汁烤叉燒 ❙ $188比一般叉燒淺色大慨是沒有太多色素的意思半肥瘦厚切叉燒挺軟稔 沒有太甜膩 但後勁濃郁偏鹹 些少失望⍥ 金沙蝦球 ❙ $298XXL蝦球賣相已令人垂涎欲滴大蝦黏滿鹹蛋黃脆波波密集恐懼症的人應該會頭皮癢吧!?香脆的波波 沙沙的鹹蛋黃 爽口彈牙的大蝦三種口感真的配合得太完美雖然有點膩 但我個人還是吃了三隻⍥ 砂鍋乾蔥牛柳粒 ❙ $298職員打開蓋後還聽到吱吱渣渣的聲音熱騰騰 「鍋」氣十足不少乾蔥 三色椒 芹菜 鴻喜菇最讚的牛柳粒份量也不少充滿牛肉香氣 又軟稔多汁白飯殺手 這個美譽沒有誇張⍥ 三杯金不換西班牙黑豚肉 ❙ $308黑豚肉很爽口好吃想不到拍檔是綿密南瓜片金不換份量極少 存在感低單吃是完全沒有其的香氣跟我們想像中的東南亞風味有點距離但整體也是好吃的小炒 ⍥ 銀魚茄子蒸豆腐 ❙ $158滑豆腐跟茄子厚度大小相若面頭放上不少銀魚簡單的餸菜
紫粵軒 印象很好的酒店中菜館

沒有太甜膩 但後勁濃郁偏鹹 些少失望

⍥ 金沙蝦球 ❙ $298
XXL蝦球賣相已令人垂涎欲滴
大蝦黏滿鹹蛋黃脆波波
密集恐懼症的人應該會頭皮癢吧!?
香脆的波波 沙沙的鹹蛋黃 爽口彈牙的大蝦

簡單的餸菜 做得不錯
在家也可試著做喔

• 金沙蝦球
2023-09-14 1088 瀏覽
之前去紫粵軒多數是中午時段,欣賞其環境及座位分佈給人舒適的感覺,而且點心及炒飯麵例如龍蝦湯脆米泡飯質素好,服務也很好。今次因慶祝生日,又見酒樓推出套餐,菜式似乎不錯,網上預付又有折扣,所以特別來捧場,結果並沒有讓我們失望,的確性價比很高。套餐(每客人計)包括大蝦帶子沙律、竹笙花膠羹、脆皮牛坑腩(脆皮可口牛腩入口夠腍身)、黑蒜燴海參、海藻浸菜苗、紫粵軒炒香苗(熱度很夠)、雪耳燉木瓜(熱度夠)及桂花紅棗糕。另外因為是會籍平台apps的會員,還得到一客免費壽桃飽。個餐本身份量已足夠,每款菜式都很足料,加埋壽桃飽是豐富得不能再豐富。要特別讚酒樓的員工服務到位,不會過於殷勤,但又適當及迅速地回應到客人要求。曾經光顧過一些價錢貴一大截的酒店及米芝蓮級中菜廳,亦未必能給客人這種舒適的服務。

大蝦帶子沙律
桂花紅棗糕
雪耳燉夏威夷木瓜
美味壽桃飽
2023-09-14
今日屋企冇煮飯,兩個人來到將軍澳皇冠酒店紫粤軒吃晚飯,兩個人食唔哂片皮鴨、冬瓜盅等菜式,但都可以試吓最近新出的精選菜式 香煎蜜椒澳洲牛仔柳:牛柳肉質好稔但鮮味,份量慷慨,伴碟有彩椒和雜菌都幾平衡,略嫌醬汁的黑椒味比較濃 蟹肉燕窩燴菜苗:比較清淡的菜式,可以中和一下黑椒的濃味,蟹肉和(海燕窩?)的份量都好多,鮮味又養顏,菜苗有幾款可以揀,我哋試咗菠菜,如果有得揀豆苗會更加好 龍蝦湯響米泡飯:餐廳招牌菜之一,平時在這裡飲茶一定會點,午市百幾蚊有一大窩超抵食,今晚叫咗一人份,餐廳用咗可愛的小砂鍋上菜,其實份量都唔少㗎,每人都裝到兩碗,鍾意龍蝦湯的香味,爽口的蝦肉、消暑的瓜,還有脆米加上泡飯的特別口感 七味椒鹽豆腐:這個是裝咗手機程式會員的免費贈品,薄薄的外皮好香脆,而豆腐好滑,好好食餐廳的環境幾舒服,餐桌距離夠遠,座位寬敞,服務態度亦不錯 無論是和家人吃飯或者見客,都推介這間餐廳,而且網上訂座或者用好多信用卡都有折扣優惠,性價比好高

香煎蜜椒澳洲牛仔柳

蟹肉燕窩燴菜苗

龍蝦湯響米泡飯

七味椒鹽豆腐

餐廳的環境幾舒服,餐桌距離夠遠,座位寬敞,服務態度亦不錯

2023-07-29
紫粵軒是一間較為高級的酒樓,服務員服務很好👍酒樓內外環境都是非常舒適💯紫粵軒有很多款不同的晚市套餐,不過可惜沒有我們心中想吃的美食🍲最後我們散叫主餐牌的美食,而且我們吃過也覺得好食☺️推薦和分享給大家網友們參考📱我們點選了5款不同的小菜😆1️⃣脆皮燒腩仔$178真是很脆皮💖2️⃣花膠絲粟米羹$414熱辣辣,多花膠絲😁3️⃣黑椒珊瑚蝦球粉絲煲$328蝦球大大粒,又有好多粒🫰粉絲很乾身😚4️⃣香菇乾燒四季豆$168大大碟😆惹味🥰5️⃣砂鍋蒜香帶子炒飯$268炒得非常惹味,帶子粒多,足料,四人吃的份量😚📍餐廳名稱: 紫粵軒📍📍餐廳地址: 將軍澳唐德街3號香港九龍東皇冠假日酒店2樓📍
紫粵軒是一間較為高級的酒樓服務員服務很好👍酒樓內外環境都是非常舒適💯

我們點選了5款不同的小菜😆
1️⃣脆皮燒腩仔$178
真是很脆皮💖

2️⃣花膠絲粟米羹$414
熱辣辣,多花膠絲😁

3️⃣黑椒珊瑚蝦球粉絲煲$328
蝦球大大粒,又有好多粒🫰粉絲很乾身😚

4️⃣香菇乾燒四季豆$168
大大碟😆惹味🥰

5️⃣砂鍋蒜香帶子炒飯$268
炒得非常惹味,帶子粒多,足料,四人吃的份量😚

📍餐廳名稱: 紫粵軒📍
📍餐廳地址: 將軍澳唐德街3號香港九龍東皇冠假日酒店2樓📍

• 砂鍋蒜香帶子炒飯
  • 黑椒珊瑚蝦球粉絲煲
2023-06-01 1432 瀏覽
兩食片皮鴨網上預付連加一服務費=$347佢係兩食的 鴨鬆冇影到相片皮鴨皮係脆脆地 不過始終不及5年前在深圳海岸城購物中心某餐廳既片皮鴨香脆 但都不過不失生菜包鴨鬆我覺得ok,不過家人就麻麻地,始終口味見人見智。個年輕高瘦靚女服務員服務好好 勁溫柔因為用app 成為紫粵軒會員 所以有迎新優惠送椒鹽豆腐一碟(價值$88)侄仔好鐘意食我都好鐘意食 外脆內滑黃金蝦多士$128/6件 相中因為被家人夾走一件所以影得5件😂因為侄仔鐘意食所以黃金蝦多士最後叫多一份 所以收據中顯示$256金沙蝦 $298 一碟有8隻蝦既份量 咸蛋黃味有人鐘意食 有人唔鐘意食 好唔好味見人見智 我鐘意咸蛋黃+熱氣野+海鮮 就岩我食囉半隻炸子雞$238 好好味呀😍😍😍皮蘇肉嫩半隻特色鹽香雞$238 都係好好味呀😍不過因為有家人今日身體不適既關係 為左比佢早啲番屋企休息上晒菜後要外賣拎番屋企食😁因為我本身朋友介紹用$1000 join 左Afiniti member所以才會book呢間紫粵軒體驗吓因為Afiniti member有呢個消費滿$1000減$500既coupon優惠所以唔計網上預付了的片皮鴨,埋單只係$633👍
兩食片皮鴨網上預付連加一服務費=$347
佢係兩食的 鴨鬆冇影到相
生菜包鴨鬆我覺得ok,不過家人就麻麻地,始終口味見人見智。
個年輕高瘦靚女服務員服務好好 勁溫柔
我都好鐘意食 外脆內滑

金沙蝦 $298 一碟有8隻蝦既份量 咸蛋黃味
半隻炸子雞$238 好好味呀😍😍😍皮蘇肉嫩
半隻特色鹽香雞$238 都係好好味呀😍
不過因為有家人今日身體不適既關係 為左比佢早啲番屋企休息
上晒菜後要外賣拎番屋企食😁

所以才會book呢間紫粵軒體驗吓
所以唔計網上預付了的片皮鴨,埋單只係$633👍🏻我想講呢個價錢,食物質素,比起前排係綠x軒食既抵更多 家人都認同!
體驗過上次果間後 真心覺得紫粵軒真係沒令人失望!黎紫粵軒前睇OpenRice食評話服務態度好差,我都擔心我會黑住面咁體驗,但係我感受到服務態度好好!
因為岩岩好我媽微信消費劵有$637,所以剛好可以幫我媽咪用埋微信消費劵,不是搵老媽子笨,因老人家不懂電子付款,幫佢用晒微信消費劵再比番現金佢。😁😁

呢間野我要比滿分(針對我所食既野+服務態度好)
其他野食好唔好食唔知道
2023-06-01
用餐優惠
優惠券
  • 炸子雞
2023-05-02 1676 瀏覽
今日要去將軍澳做嘢,朋友介紹呢間飲茶,特登訂檯試試。星期日有分兩輪,我就食1:30。當日中午好爆,爆到餐廳出面𨋢旁邊都放左兩張枱,如果呢間係五星酒店入面既餐廳,好似唔太得睇。講返食物先食物方面叫咗:蝦餃,黑松露野菌餃,叉燒腸,金錢肚(無影相),梅菜蒸菜心(無影相)📸先講咗有影相既蝦餃大大粒,餃皮都做得唔錯,晶瑩,口感正常,不過同其他高級酒店中菜蝦餃比,係厚咗小小。蝦新鮮,起碼入面有一粒蝦,蝦肉都爽脆。黑松露野菌餃呢個好清新,瓜菜同黑松露既比例岩岩好,黑松露唔會太搶鏡,仲食到瓜菜既甜,好食。今次點心最好食係呢個蜜汁叉燒腸粉,腸粉拉得好薄,叉燒大粒有口感,甜甜的。我一個食咗大半碟跟住到無影相既食物…沙嗲金錢肚大大塊,蒸得好冧,但沙嗲醬有啲咸咗少少。梅菜蒸菜心呢個係大餐牌叫,我expect酒店中菜廳會用菜心苗同埋擺盆靚啲。但拎到過嚟就好似梅菜湯菜心…菜心仲有小小老值得一提嘅係呢度會用機械人送餐,幾得意Overall點心都唔錯,假日黎飲茶要預早訂位一定。

📸先講咗有影相既
露筍蝦餃皇

黑松露野菌餃

蜜汁叉燒腸粉

跟住到無影相既食物…
沙嗲金錢肚大大塊,蒸得好冧,但沙嗲醬有啲咸咗少少。

值得一提嘅係呢度會用機械人送餐,幾得意

Overall點心都唔錯,假日黎飲茶要預早訂位一定。

露筍蝦餃皇
黑松露野菌餃
蜜汁叉燒腸粉
2023-04-28 1362 瀏覽
紫粵軒已是我在將軍澳和朋友吃飯的不二之選, 除了在區內粵菜水平手執牛耳外, 平日的超值折扣令人均消費貼近屋村酒樓, 以酒店食堂來說性價比算是最高的一家. 今次點了北京填鴨, 折扣過後比之前關注組推介的國福尚座還要便宜, 北京填鴨二食, 味道水準中上, 肉切得較厚實, 但肉質和肉汁OK, 皮夠焦香也夠脆, 最有趣的是除了烤鴨醬外, 也附上蜜糖作為沾醬, 既鹹且避甜, 配搭有趣.小菜的海山骨最得我心, 也就是蝦醬炸排骨, 蝦醬深入肉裡, 基本上不用其他醃料, 味道香濃. 外皮極之香脆, 如薯片一樣, 送啤酒一流. 另外的黃金蝦也有水準, 除了鹹蛋平均沾在蝦肉身上, 外面的粒粒脆強化本身的口感, 蝦肉大而爽彈, 又是送酒的佳品.Tsz Yuen Hin in Crowne Plaza Hotel is my favourite restaurant in TKO. The Peking roasted duck has the quality at the same time it is one of the cheapest in HK. Using honey as the dip sa

Tsz Yuen Hin in Crowne Plaza Hotel is my favourite restaurant in TKO. The Peking roasted duck has the quality at the same time it is one of the cheapest in HK. Using honey as the dip sauce is also interesting. The deep fried pork ribs with shrimp sauce and the salted egg shrimp are two best dishes for drinking beer.

朋友最近上網見到酒店中菜廳有promotion: 星期一至四,預付”片皮鴨兩食”、”叉燒燒腩仔拼盤” 同 ”海鮮泡飯”享半價優惠於是約埋住附近嘅朋友一齊嚟個晚飯歡聚🔸紐西蘭蜂蜜片皮鴨片皮鴨皮脆肉嫰最特別嘅係配附一碟紐西蘭蜂蜜🇳🇿🍯第一次試加咗蜂蜜嘅片皮鴨,原本怕會好甜,估唔到蜂蜜同片皮鴨又幾夾啵,陣蜂蜜味幾香😚另外,包片皮鴨嘅餅皮份量十足👍🏻,共有兩個蒸籠嘅份量,足夠4-6 人享用🔸鴨鬆生菜包 🦆🥬呢道係片皮鴨嘅第二食調味不過不失,生菜夠爽脆🔸叉燒拼燒腩仔呢到嘅叉燒 is just my cup of tea 🍵味道唔錯,叉燒肥瘦亦適中燒腩仔嘅皮脆卜卜,雖然做緊特價,用料都冇馬虎🔸龍蝦湯響米海鮮泡飯龍蝦湯熱辣辣都算有幾多海鮮料喎加埋響米脆卜卜,多一層口感表現中規中矩另加:🔸石鍋鮑魚粒叉燒煎蛋飯迷你石鍋碗~卡哇伊呢~ 既可愛又保溫♨️隻蛋嘅蛋白煎得金黃香脆,蛋黃仍然保留住微微流心🍳啲叉燒如同拼燒腩仔拼盤嘅質素鮑魚粒份量唔都少比海鮮泡飯更有驚喜🤩朋友們都好滿意呢晚嘅聚餐位於酒店環境舒適寬敞,服務不錯做緊優惠嘅幾款菜式味道不錯之餘,性價比亦非常高特別推介”紐西蘭蜂蜜片皮鴨” 同 喺正價menu
於是約埋住附近嘅朋友一齊嚟個晚飯歡聚

🔸紐西蘭蜂蜜片皮鴨
片皮鴨皮脆肉嫰
最特別嘅係配附一碟紐西蘭蜂蜜🇳🇿🍯
紐西蘭蜂蜜片皮鴨

🔸鴨鬆生菜包 🦆🥬
呢道係片皮鴨嘅第二食
調味不過不失,生菜夠爽脆
鴨鬆生菜包

🔸叉燒拼燒腩仔
呢到嘅叉燒 is just my cup of tea 🍵
味道唔錯,叉燒肥瘦亦適中
燒腩仔嘅皮脆卜卜,雖然做緊特價,用料都冇馬虎
叉燒拼燒腩仔

🔸龍蝦湯響米海鮮泡飯
龍蝦湯熱辣辣
都算有幾多海鮮料喎
加埋響米脆卜卜,多一層口感
表現中規中矩
龍蝦湯響米海鮮泡飯

另加:
🔸石鍋鮑魚粒叉燒煎蛋飯
迷你石鍋碗~卡哇伊呢~ 既可愛又保溫♨️
隻蛋嘅蛋白煎得金黃香脆,蛋黃仍然保留住微微流心🍳
啲叉燒如同拼燒腩仔拼盤嘅質素
鮑魚粒份量唔都少
比海鮮泡飯更有驚喜🤩
石鍋鮑魚粒叉燒煎蛋飯

朋友們都好滿意呢晚嘅聚餐
位於酒店環境舒適寬敞,服務不錯
做緊優惠嘅幾款菜式味道不錯之餘,性價比亦非常高
特別推介”紐西蘭蜂蜜片皮鴨” 同 喺正價menu上嘅“石鍋鮑魚粒叉燒煎蛋飯”
紐西蘭蜂蜜片皮鴨
石鍋鮑魚粒叉燒煎蛋飯