2019-04-28 542 瀏覽
有日去油麻地個戲院睇戲夜晚晚唔知食咩好同女朋友去咗間酒店地下食叫做紅茶館門口嘅餐牌價錢其實都唔貴鋸下扒都唔錯餐牌我同女朋友係冇揀二人餐我地每人揀塊扒黎食嘅忌廉湯加錢有埋湯同嘢飲個湯不過不失唔錯嘅餐包蒜蓉包佢濃晒咁但我鐘意脆脆咁好好味呀安格斯西冷 $148 加錢有埋嘢飲同湯西冷好好味 都算幾貴整得好香 有肉味 好好食啲汁唔多夠 但塊扒就係咁都好正碳燒紐西蘭肉眼扒 $168呢個扒都好好食肉質鬆軟有肉味 口感唔錯凍檸茶冇乜特別我地食飯期間留意到個場好似有人做緊speed dating咁好得意總括黎講呢間性價比超級高呢個價錢黎講味道好 環境都唔錯
有日去油麻地個戲院睇戲

呢間性價比超級高
呢個價錢黎講
味道好 環境都唔錯
2018-09-29
$195.8 (晚餐)
安格斯西冷
碳燒紐西蘭肉眼扒
2018-02-15 2294 瀏覽
$1xx吃得到M7 10 onz,而且係夜晚,超划算。不過扒當然唔會係非常高質,但呢個價錢來說算是不錯,不過肉解凍似乎有點問題,煎得破熟但一邊食一邊滲血水@@ 芝士焗西蘭花很.難.吃......似水煮西蘭花上鋪上白汁,非常非常不推薦!!🙄🙄🙄醬汁也很很一般,最後我問侍應生要了一小盤鹽😂😂這店舖的調味真的蠻有問題的,除了上述的菜味道一般外,想不到巧克力心太軟竟然·是·鹹·的!!我知道煮甜點要放一些鹽,但也放太多了吧😂😂😂😑
2017-11-02 2016 瀏覽
路過呢間餐廳無數咁多次,點都好,總要在炒魷魚之前都要幫襯一下次。這裡位處內街,其實又點會有人行街路過丫,所以,來得呢度都係專誠來捧場的。午市時間到來,坐了約7成客,環境舒適座位夠闊,仲有體育台睇,好正,加埋free wifi,超適合我呢d單丁人士。忌廉湯唔係杰身,但味濃,亦有少少磨菇碎,幾好味,牛扒好大塊,肉稔,牛肉味就普普通通啦,黑椒汁好濃,加埋條腸好似好抵,但其實唔多夾,配菜是薯溶,唔係薯條我少少失望,但味道和口感都正常。整體來說呢度食午餐有水準,加埋環境配套,值得一試。
2017-07-19 2015 瀏覽
黎到食西餐!平日夜晚黎到,人流唔算多🤘🏻有得坐房👍🏻環境幾舒服,靜靜地,幾啱傾計架 一一一一一一一一一一一一一一 1️⃣美國自然豬 $128 評分: 7.5/10 20mm厚既豬扒,外層燒得幾香🐷厚得黎唔會韌,而且仲幾多肉汁😍近骨既位肉質更軟淋,脂香味更出 2️⃣炭燒紐西蘭肉眼扒 $168 評分: 7/10 炭燒牛扒,嗌左5成熟,肉香味重,肉質軟淋有口感,但脂香味相對唔重 3️⃣夏日特飲: 芒果沙冰 $28 評分: 7/10 4杯新推出既夏日特飲!買一杯,第二杯半價😈芒果沙冰好重芒果味,用左菲律賓芒果,飲落就好似芒果乾陣味,幾正

一一一一一一一一一一一一一一

2017-07-06
2017-07-17 1347 瀏覽
約咗嗰個好耐無見既好朋友見面、聚聚傾傾計,因為要就時間,同想傾耐啲,所以就揀咗呢間餐廳!到餐廳時間約下午3:45,餐廳都幾多人,但仍然屬寧靜,是個傾計的好選擇;我們2人,叫咗兩個下午茶餐:公司三文治 & 檸檬批,對餐廳服務、味道及份量都好滿意!無限時,對於我們講極唔完的話題,感覺十分好,到晚餐時無需要轉場,繼續我們的聚會;晚餐我哋就揀咗:羅宋湯 + 蒜蓉飽 + 卡拜尼意大利粉 + 熱檸水 & 梳乎厘,味道好好,份量足夠我們2人食!一天休閒聚聚,長達4-5小時,傾吓計、食吓嘢,食品有質素,待應服務貼心良好,整體感覺好,下次再傾計會將嚟,同時推介朋友幫襯,good........
一天休閒聚聚,長達4-5小時,
2017-07-16
  • 卡拜尼意大利粉
2017-03-17 1790 瀏覽
香港地方細周圍都係人要搵個拍拖嘅好地方靜靜地兩個人坐低傾吓計都唔係咁容易不過男朋友就搵到呢個地方今日帶咗我去呢個地方夠晒靜係主要食西餐嘅男朋友知道我好鍾意食田螺所以就帶咗我嚟到呢度試呢度嘅田螺真係好好味好多汁而家好少地方仲有殼嘅焗完之後田螺都好多汁蒜蓉味好香而且仲有牛油另外就係點做我最鍾意食嘅牛脷佢呢隻牛利有厚度好味唔會好似出邊嗰啲咁樣咁薄非常有咬口而且先幾十蚊非常抵食配埋個燒汁
香港地方細周圍都係人要搵個拍拖嘅好地方

而且先幾十蚊
非常抵食

配埋個燒汁

2016-12-08 1722 瀏覽
“紅茶館,情侶早擠滿..” 不,這裡沒有擠滿,很寧靜,是聊天好地方。和朋友叫了幾道菜,一起吃。金槍魚焗飯很香;不過金槍魚很硬原本有雪糕,不過我們走了雪糕。窩夫質地有點硬,脆一些會更好。我們發覺這窩夫點心太軟的朱古力醬,挺好吃這個士多啤梨拿破崙太腍,太多忌廉了,拿破崙應有的鬆化呢?朱古力心太軟的皮略為薄;裡面的軟心朱古力味濃可是太稀了,一切開便湧出來,流得太快。
和朋友叫了幾道菜,一起吃。
芝士金槍魚焗飯
金槍魚焗飯很香;不過金槍魚很硬
香蕉窩夫
士多啤梨拿破崙
這個士多啤梨拿破崙太腍,太多忌廉了,拿破崙應有的鬆化呢?
朱古力心太軟
朱古力心太軟的皮略為薄;裡面的軟心朱古力味濃
可是太稀了,一切開便湧出來,流得太快。
2016-11-20
朱古力心太軟
2016-10-09 1825 瀏覽
某天路過, 看見出示餐牌價錢相宜, 今個下午帶同一位外貌有少許跟平常人不同的家人品嚐, 叫了個牛尾薯菜, 從未吃過那麼難吃的薯條, 大概是翻炸隔夜的, 硬硬的, 其他食物還可以;我要說的是他們服務質素極之差劣, 在整個晉餐過程中,家人都是用很正常的晉餐程序, 但是他們的目光不斷停留在我家人身上, 叫人厭惡, 使人不安, 就算家人很禮貌地跟他們說聲謝謝及再見, 換來的卻是冷然反應 !!我想問你們活在什麼的世界, 眼光可以如此狹隘渺小, 你們很可憐!!!!紅茶館有幾間分鋪, 是否同一等質素!!!!!??????

題外話/補充資料: 我要說的是他們服務質素極之差劣, 在整個晉餐過程中,家人都是用很正常的晉餐程序, 但是他們的目光不斷停留在我家人身上, 叫人厭惡, 使人不安, 就算家人很禮貌地跟他們說聲謝謝及再見, 換來的卻是冷然反應 !! 我想問你們活在什麼的世界, 眼光可以如此狹隘渺小, 你們很可憐!!!!紅茶館有幾間分鋪, 是否同一等質素!!!!!??????
2016-10-09
2016-06-17 2951 瀏覽
紅茶館...情深你款款...我講緊既係紅茶館 ☕️酒店裏面既西餐廳。呢間酒店🏩香港有好幾間,但專開喺唔係咁旺既地區,佢間西餐廳長期都無乜人,估佢唔到其實幾好食😍,價錢仲係超值,性價比極高!今日我去油麻地嗰間,service 就認真麻麻😟,紅磡同土瓜灣嗰間好好多,不過食物水準就一樣咁好👍🏻。我最鍾意佢地個自然豬🐷,口感同#黑毛豬 無乜分別,一樣又淋又juice,只係百幾蚊份。佢地有個all day afternoon tea set,$88揀三款,我實揀我最愛既燒咸牛脷🐮,仲有個周打蜆麵包湯🍲都幾正,麵包好脆🍞。我地仲嗌左咸豬手、紐西蘭肉眼扒等等,仲加$28仲加隻egg benedict,實在太豐富。最後唔少得係佢一set三款既甜品🍮,雪糕pancake🍰、心太軟同拿破倫🍩,樣樣都好合格,尤其個心太軟,同大酒店既水準差唔多﹗最後埋單一人$170,真係去花園餐廳都唔得啦﹗包房都係$800 minimum charge,邊得黎咁平架﹗
田螺
心太軟
2016-06-17
  • 自然豬
2015-11-09 2820 瀏覽
餐牌價錢咁平就入去試試,地方夠靜服務態度一流,下次可以同朋友去食慢慢傾計,跟湯個包又香又脆,雜扒價錢平肉種類夠多香草腸好味最出色羊扒,咖哩雞好食不過太小肉同汁個包唔脆,睇餐牌酒價錢好抵飲不次試試
麵包周打魚湯
芝士白汁焗西蘭花
雜扒餐
農夫包咖哩雞
2015-06-30 2515 瀏覽
這次又是買了團購餐,沒想到連這團購餐都一樣吸引好吃,還選了酒喝,真的滿足的一個晚上。*****************************來到取位,安排了大堂的一個角落,近門口出入,有點熱。後來安排我們換了在房內,感覺這裏好一點,喜歡這裏的環境多一點。這個是頭盤,牛油果煙三文魚他他。這個頭盤很好吃,內裏的沙律是還有三文魚的,如不是吃下,還以為是普通的芒果雜菜沙律。然後當晚加錢HKD18,便可以享受一杯酒,如果每人多付一點,便可以享受1枝酒,每人可以飲2杯的份量,所以大家都加錢要了一枝瑰玫酒,看看顏色多美。海鮮忌廉湯配蒜蓉包。蒜蓉包有點不太脆,蒜蓉味也可以,餐湯味道像忌廉湯加了海鮮一樣。這2人餐提供3款的主菜選擇,這是朋友選的炭燒頂級紐西蘭肉眼扒。看看這肉眼扒份量都很大的,朋友說好味。我自己選了加拿大立魚柳配黑松露忌廉汁。看上去和肉眼扒相比很小,其實這裏有2塊魚柳肉的,一點都不少。我也愛吃這薯仔,細細隻圓形,半個一口,入口很香薯仔的味道,真的好味。這個2人餐還有餐飲,我要了杯凍檸茶,又是大大杯的,味道茶淡不濃,最重要是無限添飲,真的不錯。最後還有甜品,綠茶雪糕。賣相已讓大家開心,綠茶

*****************************

來到取位,安排了大堂的一個角落,近門口出入,有點熱。
看看這肉眼扒份量都很大的,朋友說好味。
最後還有甜品,綠茶雪糕。賣相已讓大家開心,綠茶雪糕奶味重一點,但都不錯。
用餐優惠
團購
2015-02-12 2147 瀏覽
又同朋友仔BOOK左位食團購,$110一位去酒店食西餐, 真係幾抵WO~一坐下, 覺得四周環境實在好差,1條L型的巷仔, 放置左幾張餐桌係度,其實地方窄到做LOBBY都有點兒...而且周不時有人拉喼經過,好騷擾啊!先上來既係煙三文魚伴黑魚子釀蛋,其實賣相冇乜特色,所以都冇影到相,黑魚子賣相同魚子醬類近,不過呢款好似有點太咸, 煙三文魚都係, 醃得太久了...蟹肉忌廉湯則太淡,蟹肉? 咪冇味囉~ 好似蟹狀軟膠咁...大家見到既係西冷配鵝肝,西冷非常軟呢,不過好明顯是鬆肉粉既味道,因為牛肉味幾乎沒有,只得醃料既咸味,同大家樂食既感覺相差不多鵝肝好細喔,不過都唔好食,冇所謂了...
又同朋友仔BOOK左位食團購,

$110一位去酒店食西餐,

真係幾抵WO~

一坐下, 覺得四周環境實在好差,

1條L型的巷仔, 放置左幾張餐桌係度,

其實地方窄到做LOBBY都有點兒...

而且周不時有人拉喼經過,

好騷擾啊!
先上來既係煙三文魚伴黑魚子釀蛋,

其實賣相冇乜特色,

所以都冇影到相,

黑魚子賣相同魚子醬類近,

不過呢款好似有點太咸,

煙三文魚都係, 醃得太久了...

蟹肉忌廉湯則太淡,

蟹肉? 咪冇味囉~ 好似蟹狀軟膠咁...
大家見到既係西冷配鵝肝,

西冷非常軟呢,

不過好明顯是鬆肉粉既味道,

因為牛肉味幾乎沒有,

只得醃料既咸味,

同大家樂食既感覺相差不多

鵝肝好細喔,

不過都唔好食,

冇所謂了...
題外話/補充資料: 其實價錢咁平, 我係覺得OK的, 賣相可以呃到人 不過如果食左就知其實......
2014-12-28 1881 瀏覽
西式晚飯:豬仔骨,龍蝦意粉總消費:$178浪漫位:可以同另一半安靜的睇電視~戲飛錢都慳翻!▷▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬◁旺角一帶成日人山人海咁,一到晚飯時間想食個西餐真不知去邊好。今次我們沿彌敦道行到油麻地。走到一條安靜的巷里尋找一頓情侶的家常便餐。梁生說紅茶館是專做內地旅客生意的酒店,其餐廳一般安靜,提供分量足,但價格廉宜的食物。位於油麻地的這家分店在深長的走廊外放了個餐牌,排餐普遍由$70幾到百幾元都有。意粉,三文治,扒,甜品樣樣都有。要平我建議選每日精選,下面呢個星期六特價6-8oz的豬仔骨配薯菜,只需要$58!!!這裡配洋蔥圈,不是薯條,有點失望呢~╮(╯﹏╰)╭賣相同味道均與快餐店相約。另一個則是特地點給梁生的海鮮意粉。這個芝士焗龍蝦意粉要$78 一份,個人覺得肉質稍鞋,不怎麼新鮮。意粉汁沒有咸味,索取胡椒的時候店員主動說可以翻煮。服務挺好的~喜歡這裡的原因主要是人少安靜,我們坐到房間里對著電視食飯。好有家的感覺哦。這裡的食物質素大概跟快餐店無異,但私密度和性價比可很高!

西式晚飯:豬仔骨,龍蝦意粉

總消費:$178

浪漫位:可以同另一半安靜的睇電視~戲飛錢都慳翻!

▷▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬◁

梁生說紅茶館是專做內地旅客生意的酒店,

其餐廳一般安靜,提供分量足,但價格廉宜的食物。

意粉,三文治,扒,甜品樣樣都有。

另一個則是特地點給梁生的海鮮意粉。

喜歡這裡的原因主要是人少安靜,我們坐到房間里對著電視食飯。

2014-12-27
是曰跟朋友聚餐,第一次來這裡,一入到去發覺很有氣氛,亦不太嘈雜。叫了雜扒餐跟湯意粉或薯菜,雜扒有牛扒,豬扒,羊扒,加二條特式腸,二個洋葱圈,真係好大堆頭,好抵食。味道也很好,牛扒,豬扒大大件又入味,羊扒都好食,起碼不是像大x樂般,醃都语硽,一d味都無,求其煎熟交貨就算,特式腸水準ok,加埋黑椒汁很配合,我要既雜扒就是這様,不是最好,又不太差。雖呢個扒要138元但好值,有環境有氣氛,傾計聚會一流,食物服務又不差,今時今日,仲係旺區,仲想點呀。
雜扒餐加意粉
2014-09-20
雜扒餐加意粉
2014-07-16 2103 瀏覽
其實呢間餐廳已經來了好幾次,所以先寫下感受。 這裡花款很多,而且大部分是有機的,在油麻地可以找到這類的餐廳真的很難。兩個人去食晚餐:叫了兩個SET,都不用100 大元一位,非常經濟。食物方面,首先來的餐湯,可以由紅/白湯,味道都有點兒artifical ... 所以不太推介,不果分量就很多!還會有蒜茸包送。豬扒飯要等好久。。。 不果味道不錯,不會太咸,分量大,可以兩個女孩子SHARE 都可以!豬扒很嫩,上面的 CHEESE 也很濃郁。牛扒就沒有分幾成熟,因爲這是薄切的,所以 有一點太熟的感覺,但很有牛味道! 配菜十分新鮮!
其實呢間餐廳已經來了好幾次,所以先寫下感受。

兩個人去食晚餐:
叫了兩個SET,都不用100 大元一位,非常經濟。

The Famous and Big Pork Chop Rice
Steak with Organic Vegetables
Mixed Vegetable Soup