2024-08-29 0 瀏覽
事隔幾日個心都好唔舒服,都特登要開返個帳戶寫差評俾你啊「油麻地紅茶」。當日落住大雨門口無簷蓬,我擔住遮想買個包做早餐,個專責賣包嘅阿姐當我完全透明,我只係想買一個麵包唔知要阻你工作幾耐時間,記住當時外面是落住大雨,雖然擔住遮,個身都濕,我望住佢佢就完全唔理我,我大概都企係度1分鐘,佢都完全無理到我,真心出面落住大雨你咪嗱嗱聲用你唔使10秒嘅時間就可以買個包俾人走,唔理話知你淋雨。最後我嬲到走人唔買,所講嘅都係事實,的而且確紅茶阿姐係無同埋心無心服務👎🏻👎🏻👎🏻,受過氣嘅人大家同樣都好有共鳴。
外賣自取
2024-08-24 143 瀏覽
今日去了這間所謂好出名的店排隊食晚餐,首先,裏面明明有好多位都唔明點解唔比入,應該佢知道我未人齊所以唔比入,算,入到去又比編坐係門口位,d人出出入入d冷氣又唔夠,好似坐街食咁,唯有用自己的風扇吹住食,d侍應又麻麻明明有幾個人只斟了一杯水?但我眼望明明佢都有派水去其他客喎。。。算,咁叫野食啦,朋友叫了咩焗咩意粉個意粉面焗到燶哂,咁都可以上比客人食?不過朋友話唔緊要咁我都癈事出聲,到我叫果碟黑椒牛扒意粉,上枱望都正正常常,點知食到差不多底先發現吓?點解會有咁多粒飯?頂,唔係無洗碟就放我d食物上去呀!我即刻搵個侍應問清楚,個侍應話可能d飯放係隔離所以會黏到喎,頂,你地覺得會唔會呀?總結,一間價錢又唔平,侍應又無禮物,食物又差,衞生又有問題的店,奉勸各位唔好幫襯。
2024-08-23
2024-08-17 74 瀏覽
我兩個人入去食 我叫一個餐 朋友叫另一個餐 個阿姐話我個餐冇 咪叫佢落咗我朋友個餐先 之後佢勁冇禮貌就叫我你落野飲啦 我話睇下先 佢就話每人有最低消費 我話我冇吾落餐 你話我要個餐冇 咁係咪要比時間我再睇食乜 好似我吾落 係到𥇣住哂 𥇣到我朋友要搵經理投訴

2024-08-17
2024-08-16 70 瀏覽
喺好耐之前,有次去食午餐,碟飯嚟到,小朋友唔小心撥一撥,搞到碟飯未放低就已經跌咗落地,樓面係有立刻清潔,我哋都覺得非常之唔好意思,同清潔嘅姨姨講唔好意思!不過,正路嚟講,我以為佢哋會比嗰一碟飯我,但係結果等咗好耐都冇嚟,於是我就問返職員啦….佢哋哇係因為我整跌而唔係佢哋嘅問題,所以唔會再做一份,加上單已經出咗,最後亦都照收錢,我覺得個感覺好差,勁離譜!整個過程佢哋嘅態度都係好差,完全係冇禮貌,好似係我做錯一件好大嘅事⋯⋯我知道亦都相當明白佢哋唔俾或者唔做過一碟飯係合乎「道理」,但相反,如果佢做返一碟飯俾個客都係「人情」…我覺得好多茶餐廳都係咁樣做!呢個係有人情味嘅表現!如果香港每一間茶餐廳都好似紅茶咁樣做嘅話,身為香港人我真係覺得好羞恥!真心,我認為佢哋由上至下態度極差,成班人好似黑社會咁! 嗰餐飯我真係食到好嬲!自此之後,亦都從來冇再去過…點解佢會排長龍?點解會被人追捧?真係匪夷所思。
2024-08-08 74 瀏覽
個收銀員有病 話唔得閒 態度勁差 食完之後比人西 大家唔好貼錢比難受 個餐正正常常 其實係香港食嘢唔追求服務好但態度咁差真係令人好燥底我都係比錢 後尾發現有散子 唸緊佢收唔收散子 但個收銀員話 我唔得閒(勁西) 就找返錢比我 你一早找完唔收都無問題。唔洗咁既態度既 我都係好心以為你哋餐廳要散子姐 唔要都無問題架☺️
個餐正正常常 其實係香港食嘢唔追求服務好
但態度咁差真係令人好燥底
平時食開都無咩問題,叫正正常常,但今日叫咖喱薯仔雞飯得一細舊薯仔,我就問侍應會唔會俾多舊,佢夠膽死話係得一舊,態度差,出餐hea,樓面又hea,真係失望。唔會再食呢間
咖喱薯仔雞飯
2024-06-03 220 瀏覽
叫外賣自取 個侍應態度已經有啲粗聲粗氣。睇外賣紙都要你企返出鋪出面睇 好似企一陣喺鋪入面啲空氣都要收錢咁😂本身又淨係收現金 八達通機都冇食物味道算係OK 但可以嘅話下次都唔會食呢間
叫外賣自取 個侍應態度已經有啲粗聲粗氣。
本身又淨係收現金 八達通機都冇
食物味道算係OK
但可以嘅話下次都唔會食呢間
外賣自取
2024-05-24 210 瀏覽
服務態度極差 早上07:05到達佢問我幾多位我說2位佢話人沒齊不可坐卡位 咁我行入去洗手間 佢攔住我 想唔俾我入 我向他說我去洗手間得唔得佢好大聲咁回答得呀 但態度非常之惡劣我朋友來到之後,他說這個人每天都同客人衝突 所以我以後都唔會幫襯紅茶
服務態度極差 早上07:05到達佢問我幾多位
我說2位佢話人沒齊不可坐卡位 咁我行入去洗手間
2024-05-22 189 瀏覽
經過打算食個早餐,餐廳內不是滿座,也没有人等位,還有很多枱空置,待應態度差,強迫坐指定枱,非繁忙時間一定要搭枱。請問餐廳負責人食個早餐需要多少時間 ? 應不會霸住張枱太久吧﹗今時今日還要這樣,我相信你們生意太好啦,要趕客走,祝你們永遠生意興隆。
2024-05-22
2024-05-10 184 瀏覽
硬過你屋企張枱既西冷牛扒,講唔到好唔好食,因為根本食唔到。其實紅茶做得好好,係客人啲牙唔掂或者隻牛過度健身。最荒謬既一餐,想睇老闆/員工試食表演,估計相當滑稽。
硬過你屋企張枱既西冷牛扒,講唔到好唔好食,因為根本食唔到。

其實紅茶做得好好,係客人啲牙唔掂或者隻牛過度健身。

最荒謬既一餐,想睇老闆/員工試食表演,估計相當滑稽。
2024-04-18 266 瀏覽
有朋友嚟到香港想食茶餐廳感受下本土地道文化,咁就提議不如試下紅茶冰室啦!之前食過味道都ok!不過香港各大茶餐廳嘅食物都大同小異,隨便揀間都差唔多!😆當日我哋就揀咗晚餐先食紅茶冰室,想食嘅常餐全日都供應,就算晚餐時段去食都無問題😛於是乎就點咗2個常餐😆豬扒湯通粉份量都幾多,味道也不錯!配炒蛋丹麥多士都好食,一般茶餐廳都係配方包,個人就比較喜歡丹麥多士👍朋友果份炒蛋就食到雞蛋殼😫感覺不太良好!👎埋單時收銀姐姐態度十分惡劣,大大聲話唔收毫子,仲要求下次唔好俾d咁“巢”嘅$20紙幣佢,途中仲要加插口音不太正宗嘅“普通話”,態度刻意地差,令人聯想起“澳牛”嘅態度!朋友說咁差嘅態度係好影響旅遊業!
2024-04-14
2024-04-12 226 瀏覽
返返下工、有人請食蛋撻、萬歲、因為同事見到新鮮出籠、即刻買返一打返黎食、熱辣辣、香頻頻!紅茶袋咬落脆卜卜、食到外脆內軟、十足蛋香、特別剛剛出爐、還keep到熱辣辣的口感,當小食相當不錯!

紅茶袋

外賣送餐
出爐酥皮蛋撻
呢個品牌一直都有幫襯,特別係油麻地呢間之前已經嚟過多次午餐,呢間餐廳比我嘅體驗就係好多客人,夏天要喺門口排隊熱到非常,而呢度嘅侍應生,態度服務吸引一種非常差的體驗,雖然身為香港人都明白香港嘅茶餐廳文化。今天兩人過來食下午茶,落單後竟然姐姐同我講,餐廳要有每人最低消費,才可以落單,如果唔係就不可以喺度食嘢,呢啲就係香港餐飲業嘅奇怪現象,自取滅亡式的商業手法,難怪香港人不留港消費,是你們商家咎由自取。

2024-03-22
下午茶
2024-03-12 287 瀏覽
午飯時間我點了一個梅菜肉餅,打算食下新鮮蔬菜所以選配薯菜,誰知上菜只有一個焗薯加梅菜肉餅,於是我馬上要求換一碟飯,女侍應一句回應:「落左檯,我唔會換」就走開,同行三人都十分愕然,我於是再次示意侍應並要求換飯,她拒絕要求,我懶得跟她費口水,要求見經理,女侍應黑面離開,過了大約5分鐘,女侍應突然從後丟下一碟飯後(發出頗大聲音)馬上離開,態度十分惡劣,咁嘅質素直接拉入黑名單啦😤
除左個菠蘿包,無乜值得排隊幾年前系荃灣紅茶食過,覺得真系中下茶餐廳貨色,而家間間仲要排隊,所以都幾年無食,今日行過油麻地,見到吾使排,咪又入去食下,點知道坐低都未叫野,外面已經開始排隊。吾值得排隊原因—裝修一般茶餐廳,—早餐餐單亦無特色,尤其是早餐無豬趴麵。—漏單,系伙計到處問客人有無人未來餐至知道—食物質數偏低,除了菠蘿包。沙爹牛肉麵餐($41)2分—沙爹味算幾好—牛肉分量亦算OK,系吾滑—麵底生的時候好硬,耐左就毫無彈力。—炒滑蛋比較多油,—咖啡正常—性價比中下沙爹牛肉米($41)2分—米粉吾滑,吾彈口,當然你可以話傳統米粉系咁,但個人比較喜歡新一代QQ的感覺。—其他同上—檸檬水正常菠蘿包($7)4分—切開都睇到個酥皮仲系一塊,吾會碎,同平時的菠蘿包吾同,各有特色。—$7分量夠曬大—————

除左個菠蘿包,無乜值得排隊

吾值得排隊原因

—裝修一般茶餐廳,

—早餐餐單亦無特色,尤其是早餐無豬趴麵。

—漏單,系伙計到處問客人有無人未來餐至知道

—食物質數偏低,除了菠蘿包。

沙爹牛肉麵餐($41)2分

—沙爹味算幾好

—牛肉分量亦算OK,系吾滑

—麵底生的時候好硬,耐左就毫無彈力。

—炒滑蛋比較多油,

—咖啡正常