2022-01-04 425 瀏覽
雪糕紅豆冰$34⋯⋯必叫之選👍🏻奇趣曲奇號$39⋯⋯曲奇雪糕不太甜小丸子芒果沙冰配椰汁河$44椰汁河粉超滑溜B Duck 陪你過聖誕節怖置用心,入嚟食甜品都份外開心🥳
2021-12-11
2022-01-02 57 瀏覽
告別最愛甜品店😭😭😭湯丸糖不甩$35⋯⋯湯丸煙煙韌韌,軟軟綿綿超有嚼勁,花生碎、椰絲、芝麻非常香。焦上點點一起吃,湯丸變得不平凡😋奇趣曲奇號39,兩個雪糕球另有oreo 餅乾🍪雪糕夾埋一齊食,甜而不膩🥰焦糖味脆蕉朱古力味窩夫🧇$60窩夫熱呼呼,即叫即整,新鮮好味😋一個人較難食晒一份,太飽了😅小丸子芒果沙冰配椰汁🥥河$44河粉軟滑香口,芒果沙冰感覺清新👏🏻👏🏻👏🏻裝潢設計精緻,有別一般甜品店期待老闆再次重開🙏🏻
告別最愛甜品店😭😭😭

湯丸糖不甩$35⋯⋯湯丸煙煙韌韌,
軟軟綿綿超有嚼勁,花生碎、椰絲、芝麻非常香。
焦上點點一起吃,湯丸變得不平凡😋

奇趣曲奇號39,兩個雪糕球另有oreo 餅乾🍪
雪糕夾埋一齊食,甜而不膩🥰

焦糖味脆蕉朱古力味窩夫🧇$60
窩夫熱呼呼,即叫即整,新鮮好味😋
一個人較難食晒一份,太飽了😅

小丸子芒果沙冰配椰汁🥥河$44
河粉軟滑香口,芒果沙冰感覺清新👏🏻👏🏻👏🏻

裝潢設計精緻,有別一般甜品
期待老闆再次重開🙏🏻
2021-12-31
2021-12-15 164 瀏覽
就黎結業真係好可惜🥲叫左紅豆抹茶朱古力窩夫又脆又暖既窩夫配冰凍雪糕😆仲有朱古力醬同糖漿👍🏻口感豐富 幾好食~芒果啫喱雪糕船估唔到芒果都幾甜!好多芒果整成既製品 鐘意芒果既人可以試下。整體分數:7.66
就黎結業真係好可惜🥲

叫左紅豆抹茶朱古力窩夫

芒果啫喱雪糕船

整體分數:7.66
2021-12-01 137 瀏覽
三五知己聚埋一齊又想傾吓計最好就係去食糖水,😋咁就要搵間坐得舒服啲既,呢間喺大埔嘅糖水舖都算係數一數二環境唔錯嘅舖頭😊由於係假期嘅關係,所以都要等下位,大約等左半個鐘,都係可以接受嘅時間😌事不宜遲即刻講吓食咗啲咩先,分別係:朱古力醬香蕉窩夫配雪糕🧇一嚟到個賣相已經好吸引😍😍勁足料😏朱古力醬好多,窩夫做到外脆內軟又有蛋香味😋,配埋個雪糕簡直冇得彈🥳🥳芒果小丸子配楊枝甘露冰🍧呢個都ok,小丸子煙韌,係芒果有D酸但配落椰汁冰到係可以接受既🤪湯圓糖不甩🍡芝麻湯圓,正正常常,冇咩特別評價🤭總括嚟講都係一間出色嘅糖水鋪,值得一試

事不宜遲即刻講吓食咗啲咩先,分別係:

朱古力醬香蕉窩夫配雪糕🧇

芒果小丸子配楊枝甘露冰🍧

湯圓糖不甩🍡
芝麻湯圓,正正常常,冇咩特別評價🤭

總括嚟講都係一間出色嘅糖水鋪,值得一試
朱古力醬香蕉窩夫配雪糕
芒果小丸子配楊枝甘露冰
糖不甩
朱古力醬香蕉窩夫配雪糕
芒果小丸子配楊枝甘露冰
糖不甩
  • 朱古力香蕉窩夫配雪糕
2021-11-30 62 瀏覽
the ingredients is really fresh and scrumptious.For example, the waffle 🧇 is like 即叫即整 instead of put it in the microwave.Also, the chocolate using in this restaurant is really so good.It is like a high class chocolate instead of some low class chocolate. Maybe some one will say that the price of the food of this restaurant is so expensive. Yes, maybe compare to other, it is quite expensive. Yet, the quality of food is really same as the price!Every dessert in this restaurant will make my mouth
Every dessert in this restaurant will make my mouth watered.
٩۹(๑•̀ω•́ ๑)۶
  • 朱古力心太軟配雪糕
2021-11-29 86 瀏覽
因為太忙嘅關係好耐都冇寫過食評啦,但最近發現咗一間幾好食既甜品店,都想介紹下俾大家,就係大埔既唐老鴨因為係平日嘅夜晚去,所以唔使點等位就入到去,環境都尚算舒適😊法式焦糖燉蛋外面面層焦糖好脆,蛋同忌廉味都濃厚,仲要有生果,食起嚟冇咁單調,係一個唔錯嘅選擇士多啤梨雪糕窩夫好有心機咁切咗個公仔🧸但我就唔係太識欣賞,如果係俾小朋友應該係開心既😅講返個食品本身先,雲呢拿味雪糕正常冇咩特別,但個窩夫就有驚喜,係好味既,做到外脆內軟,加上個士多啤梨醬又唔會太酸同太甜,配埋一齊食就更加好味😋

法式焦糖燉蛋

士多啤梨雪糕窩夫
2021-10-28 160 瀏覽
食過糖老鴨幾次!食物每次都好新鮮!尤其窩夫,外脆內軟,份量可以兩個人share 岩岩好!而且有好多醬,連香蕉都好大方應該有原條,唔會得2,3塊咁少另外重叫咗芝蔴湯丸糖不甩,正常發揮!糖水舖之中,佢d 座位都幾闊落,坐得舒服,環境唔殘

另外重叫咗
芝蔴湯丸糖不甩,正常發揮!
糖水舖之中,佢d 座位都幾闊落,坐得舒服,環境唔殘
2021-09-22 163 瀏覽
中秋節重要節目不是賞月🎑賞花燈,食甜品是我們全家首選🤫早一日問定,會唔會開門夠晒誠意🤤唸住晚上11點會少啲人,越夜越誇張;等…朱古力醬香蕉🍌朱古力味雪糕窩夫🧇$57雪糕可揀雲尼拿、士多啤梨🍓食呢份甜品唔可以獨食,太大份,好飽肚窩夫脆口焦糖絕配,朱古力雪糕有脆脆在內,不會太甜,好好味😋米奇朱古力號$39好抵食!有2個雪糕球,賣相可愛食完真係甜到漏及飽😬芒果樂園配芒果雪糕$44料靚份量足,難怪食甜品必定唸起糖老鴨🤗
中秋節重要節目不是賞月🎑賞花燈,
甜品是我們全家首選🤫

早一日問定,會唔會開門夠晒誠意🤤

唸住晚上11點會少啲人,越夜越誇張;等…

朱古力醬香蕉🍌朱古力味雪糕窩夫🧇$57
雪糕可揀雲尼拿、士多啤梨🍓
食呢份甜品唔可以獨食,太大份,好飽肚

窩夫脆口焦糖絕配,朱古力雪糕有脆脆在內,
不會太甜,好好味😋

米奇朱古力號$39
好抵食!有2個雪糕球,賣相可愛
食完真係甜到漏及飽😬

芒果樂園配芒果雪糕$44
料靚份量足,難怪食甜品必定唸起糖老鴨🤗
2021-09-21
$45 (宵夜)
2021-06-24 450 瀏覽
呢幾日天氣熱我嘅friend就介紹我屋企附近嘅糖老鴨,佢哋嘅環境都算還好餐牌都幾靚,有好多可以揀 單係窩夫就有3.4頁,我揀咗一個朱古力窩夫配曲奇雪糕。啱先出爐 熱辣辣嘅窩夫配上曲奇雪糕又熱又凍 個口感超獨特!食完一個窩夫餐就差唔多飽啦,係甜品入邊算超抵食㗎啦!
  • 朱古力心太軟配雪糕
2021-06-02 262 瀏覽
第一次食依間,見到餐牌好多款揀諗左好耐最後要左窩夫同心太軟!2樣都好好味呀😋窩夫好香好脆!!加埋honey真係超match!一碟有3件~ share食都得!心太軟配曲奇味雪糕都好正好好味!
第一次食依間,見到餐牌好多款揀
諗左好耐最後要左窩夫同心太軟!
2樣都好好味呀😋
窩夫好香好脆!!加埋honey真係超match!
一碟有3件~ share食都得!
心太軟配曲奇味雪糕都好正好好味!
2021-05-10 248 瀏覽
本來我都唔想再寫食評!因為俾我食到我覺得最好食嘅全寶蘋果!令到我有返動力寫返食評今日經過門口見佢換咗個新Menu,(個menu又整得幾靚)見到有我最愛嘅金寶蘋果,當然即刻走入去試下先,入到去見到到個靚仔係到睇緊電話唔係點理我,服務態度差左啲,起碼問下我幾多位或者講聲隨便坐,不過算啦!起碼食到我鐘意食嘅金寶蘋果!講返個金寶蘋果先,上面個層焗到好香脆,下面啲蘋果夠玉桂味,唔會太苦太甜,仲要係配雲呢拿雪糕!仲有枝旗仔係雪糕上面幾得意👍👍👍(我試過配其他雪糕係真係唔好食!!!)
本來我都唔想再寫食評!因為俾我食到我覺得最好食嘅全寶蘋果!
令到我有返動力寫返食評

2021-04-17
2021-05-05 177 瀏覽
一向有食開,今次諗住試下個刨冰,點知就出事。上枱果陣幾靚,但係d醬比好少。啲冰超級快溶,溶晒之後就淡到得番水既味。然後我地問職員有冇得加醬,佢話每一細羹要收5蚊,咁其實即係焗住你要加錢..但係本身都要差唔多$70呢個係我已經好俾心機,無味都照食,但係最後真係頂唔順,食到咁就走咗

2021-04-03 203 瀏覽
一直都諗住幫襯小店!見有foodpanda ,就諗住試下好吾好食。叫左雜果涼粉,全部碎雜果,哈密瓜又硬又無味,應該係頭頭尾尾,仲要加奇異果,酸既,仲要一舊芒果都無!老實講,不如學b仔涼粉俾罐頭雜果,可能仲好d。本身仲要收45蚊,以為有返咁上下足料。點知,真係好難食,做生意唔好咁hea !唔怪得見佢當時一個客都無。第一次幫襯已沒有信心,開頭諗住見佢下午茶時段有平,想試下窩夫,而家咪搞了!我屋企人話買左咁耐糖水,未試過一間可以咁差。中伏而家先明白,點解對面間野咁up dup,反而多客過佢。

我屋企人話買左咁耐糖水,未試過一間可以咁差。中伏

而家先明白,點解對面間野咁up dup,反而多客過佢。

外賣自取
2021-03-26 173 瀏覽
大埔真係美食多籮籮😋飯後甜品當然不可缺少嘞!今晚嚟到<糖老鴨>甜一甜我個第二個胃先!🟧焦糖醬香蕉窩夫配雪糕有三塊焗到金黃色嘅窩夫,切開已經知道口感一定好香脆,食入口濃濃蛋香味喺我口腔爆發出嚟🤩焦糖醬香濃,但又唔會好甜,簡直同窩夫非常之夾😍香蕉每片嘅厚度都切得好平均,呢個窩夫真係值得一食😋🟨楊枝甘露配原味奶凍滑滑嘅奶凍配上香甜濃香嘅楊枝甘露,食完真係會令人回心微笑😊🟪芋圓糖不甩芋圓口感好煙韌,加上清甜嘅花生椰絲粒,味道都唔錯!🟥冰糖木瓜燉雪耳雪耳口感唔會滑潺潺,木瓜清甜!

🟧焦糖醬香蕉窩夫配雪糕

🟨楊枝甘露配原味奶凍
楊枝甘露配原味奶凍

滑滑嘅奶凍配上香甜濃香嘅楊枝甘露,食完真係會令人回心微笑😊

🟪芋圓糖不甩
芋圓糖不甩

芋圓口感好煙韌,加上清甜嘅花生椰絲粒,味道都唔錯!

🟥冰糖木瓜燉雪耳
冰糖木瓜燉雪耳

雪耳口感唔會滑潺潺,木瓜清甜!
芋圓糖不甩
冰糖木瓜燉雪耳
2020-12-06 432 瀏覽
🥳裝修冇唔少公仔,顔色又繽紛,都幾有童趣,幾岩帶小朋友黎,👨‍👩‍👧而的確見到有一家大細一齊黎食,小朋友食得幾開心😂花生醬煉奶香蕉窩夫配朱古力雪糕 $56🎈擺盤幾有心思。👍窩夫份量多,有三大塊,外表小脆既,🤨但略嫌內裡太軟太淋,不過配花生醬煉奶,再加朱古力雪糕,真係幾夾😚朱古力心太軟配曲奇雪糕 $59📸自家木盤,岩影相~一切開,🤩係成功既心太軟~🍫朱古力味都夠濃。.雖然味道係平民甜品水準,但每款甜品同擺款都睇得出有心思設計過既,😛而且五十幾蚊份量又幾多,算係幾唔錯😚

花生醬煉奶香蕉窩夫配朱古力雪糕 $56

朱古力心太軟配曲奇雪糕 $59