2022-05-02 99 瀏覽
今日下午本帶著老人家飲茶,知客見到我哋行動慢,編左我地三個人坐兩人位,一直沒有人理會我們,我叫咗佢哋話三人位,一直冇加位。茶一路未開,見到鄰桌走,心想未有人理過,可以轉枱啦,結果又話唔得,要去問帶位喎。點知一問兩問,沒有人理會不特止,仲俾面色我哋睇。咁唔得唯有坐回原位,之後再叫佢加位啦,那個侍應差劣的態度大聲地同我哋講,佢今日做到而家冇停過手,點可以咁早理到我哋喎🤬!結果一肚氣。茶都仲未開(已經等左二十分鐘),邊度食得落,即走!其實呢份係你嘅工,你預咗忙,你要唔忙返屋企做少奶囉,C9 你可以唔好打工。你由朝忙到晚係你嘅份內事,唔可以搵啲客出氣,呢個時勢你可以返屋企唔好做,大把人想做。以後都唔會幫襯亦都唔會叫人去。
茶都仲未開(已經等左二十分鐘),邊度食得落,即走!
以後都唔會幫襯亦都唔會叫人去。
2022-05-01
2021-05-24 2366 瀏覽
之前去幫襯呢間店主要原因只係為左就腳 但此店食物普通 價錢偏貴之外 最最令人氣憤係嗰度嘅服務態度非常惡劣 經理 待應 知客等等 上下一心 都係只對有打賞嘅熟客笑 其他客人就晚娘咁嘅面口對待 呢種格局嘅店我永不再幫襯 免得貼錢買難受
2020-09-21 2893 瀏覽
在依度, 要食花膠啊,  海參啊, 魚翅啊, 鮑魚啊才比較合情合理, 因為D 點心又貴又唔好食, 鮮蝦荷葉飯係好大份, 但食了一些, 已經唔想食下去, 可能因為獨食了花膠煲, 胃口不合再填其他食物吧。 花膠煲好多大大塊花膠, 亦有薑絲去走腥味。海參煲也是滿滿的,  我媽食到唔想食, 其實一些貴價野, 真不宜太多, HK$88 兩個煲, 其實唔洗太大份量,  做好D 質素不是更加會打響名堂嗎 ?  我都唔知點評價.....  人地比多我, 都唔一定好, 我重質第一, 量是第三, 第二是服務態度, 我發覺只得一位服務員比較OK, 其他都差差地, 無咩服務可言。
花膠煲 & 海參煲
2020-09-10
2020-07-16 2069 瀏覽
雞湯翅味道適中,可惜雞湯料並不包括在內。28頭禾麻物有所值,味道口感都恰如其分。龍蝦18:45分時已全部售罄,炸子雞在19:00下單時也售罄。只好下次再評。冰梅骨有驚喜,水準之上。一斤上下的老虎班只是一般,卻不要忘記價錢才HKD 300-400。甜品並沒有很多選擇,全部都會送綠豆沙。不知道是人手缺乏還是顧客太多,服務員態度有點焦燥和怠慢。結帳時贈送了幾張雞湯翅贈券,下次吃滿900圓可以用一張,如此類推
2020-07-14
週日一行10人喺奧海城附近玩完,由於冇預訂任何餐廳嘅情況下,經過呢間酒樓,竟然有位,於是諗都冇諗就入咗去食,希望冇伏。10個人,叫咗九個餸,四個飯,本身以為份量咁少,會食唔飽,但竟然食得飽哂我地咁多人😀😀😀龍蝦伊面,份量俾我哋想像中少,其實伊面都唔係好貴姐,俾多啲面都唔得?芝麻西檸蝦球,檸檬味較重,酸酸甜甜咁,幾好食😋👍🏻南乳翠香雞,冇乜南乳味,但係幾香口,還可以。食到一半先記得影,雖然份量唔算多,每個餸都百零蚊左右,我地叫咗九樣嘢,除返埋每人都係百幾蚊,性價比都算高。但如果四至五個人嚟食,可能性價比就冇咁高啦。

芝麻西檸蝦球,檸檬味較重,酸酸甜甜咁,幾好食😋👍🏻

南乳翠香雞,冇乜南乳味,但係幾香口,還可以。

2020-06-28
2020-06-03 1600 瀏覽
我地同坐著輪椅嘅家人等位,睇住冇攞飛D人係咁入去。到我地上前投訴,知客反而大聲回應,毫無歉意。到我地離開嗰陣,輪椅出門口有困難,知客企係度望,完全無幫手,一D同理心都無,態度更...Terrible service. We were waiting for a table with a family member in a wheelchair. Numerous people got in and cut the line and when we confronted the waiters, they yelled back unapologetically. When we were trying to get the wheelchair out, the waiters crossed their arms and gawked at us without offering help. I would say they are not only unprofessional but apathetic as well.

2020-05-20 1224 瀏覽
今日嚟到奧運,貪佢夠靜,特登選間酒樓慢慢坐下休息吓,見都有人排糖心軒,即管試一試,等左10分鐘到已經有得入座,叫咗三籠點心,春卷好好味,入面啲蝦好大粒,另外家鄉炒銀針粉好少地方有得食,呢到炒得好味,又唔算好油,值得推介
2020-03-08 1053 瀏覽
Anyone likes yumcha?☺️呢間既點心係同區黎講質素都算係咁。佢既蛋散比較出名,我d朋友都幾鐘意食😂😂但我就麻麻地個質感。 我幾鍾意佢嘅XO醬蘿蔔糕,辣辣地幾惹味!
Anyone likes yumcha?☺️
2019-03-19 4175 瀏覽
今天約了朋友食午飯,我到達時,朋友手中已拿着號碼紙,說下一張枱就到我們,但是,朋友說沒有飛的熟客都直入,不用取號碼紙等位,因此,我朋友已備兩個熟客打了尖。剛好見到兩位食客結賬走人,我們正準備入內,結果,又被熟客搶了枱,十分無奈,於是我去投訴門口知客,她說:投訴她也沒用,要投訴就投訴經理罷!十分無禮!十分氣忿!既然只招待熟客就不要派飛叫人等,永遠都是等下一張,永遠也等不到,取了號碼紙的永遠只有等的份兒
2019-01-26 3078 瀏覽
I had dinner today in 大角咀糖心軒. Very poor service. Fiod is cold including 紅燒魚翅, 鹹魚豆腐雞粒煲 , and 龍蝦伊面! I m still here now, can’t help post this before I leave. The first time I feel the urge to leave a comment here.
2018-11-30 3211 瀏覽
今日約左安妮傾下計,就Book左糖心飲茶,貪佢夠就腳。兩個人叫一籠燒賣點心,一個鮑汁雞粒炒飯就已經夠,志在開壺靚普洱茶。安妮好咀刁,指明要食碟豉椒炒尖椒,青椒辣辣地加埋豉椒好惹味,真係辣得好過癮!鮑汁雞粒炒飯濕濕地易入口又暖胃,雞粒啖啖肉,食完兩個都飽飽。最後當然唔少得食埋個甜品「杏汁撞蛋白」,呢個甜品唔少野,勁在即叫即撞,個滾熱辣杏汁撞落碗蛋白度,真係滑過雙皮奶,而且杏汁甜而不膩,清清地十分滋潤,秋冬季節食就岩岩好!由於呢碗糖水係即叫即撞,隨時要等成廿分鐘架,趕時間就記住早啲嗌!
豉椒炒尖椒
鮑汁雞粒炒飯
杏汁撞蛋白
2018-11-20
豉椒炒尖椒
鮑汁雞粒炒飯
杏汁撞蛋白
2018-11-26 2315 瀏覽
呢間糖心軒是好有良心的酒樓,無論食物水準還是服務態度,令我完全地欣賞。這裡給妳品嚐到色香味俱全的食物、有素質的服務態度。而且價錢是妳意想不到的經濟!呢個龍蝦伊麵一黎到已經分開兩碟,已經開邊了,極度ok方便我呢個懶人哈😀有水準的伊麵不得了,係喺出面食唔返嘅味道。
呢個龍蝦伊麵一黎到已經分開兩碟,
已經開邊了,極度ok方便我呢個懶人哈😀
有水準的伊麵不得了,係喺出面食唔返嘅味道。
2018-11-23
  • 龍蝦伊麵
2018-11-04 1985 瀏覽
今日糖心軒嘅臘味煲仔飯好正, 仲有專人用過熱鍋聽住啲食物, 服務週到,仲有我自己鍾意嘅臘腸同潤腸, 煲仔飯超香呀! 仲有每次必定叫嘅雞湯魚翅, 呢度仲要毫不吝嗇,超多魚翅,價錢仲要相當便宜。
2018-10-29
  • 臘味煲仔飯
  • 雞湯翅
2018-10-10 1443 瀏覽
到訪這店已經數不清次數。無論午餐或晚餐,基本上次次都不會失望。鄰近奧運站,好的中式飯店不太多,糖心軒是本人推介的。食物質素和份量都幾符合價錢,環境不太嘈吵。員工服務就普通,有時好友善但亦有差。本人覺得部分員工的質素可以提升,相對飯店的收費!今次我們點的食物大致上都好好,點心全部都熱騰騰的。除了牛肉腸粉! 腸粉的皮太軟,似糊狀,亦不滑。以前吃常吃的蛋白杏仁茶比較濃濃。雖然今次我們沒有叫 海參撈麵,但本人推介,麵爽,汁味道好恰到,可以試試。

以前吃常吃的蛋白杏仁茶比較濃濃。

2018-10-09
2018-07-29 2758 瀏覽
花膠同魚唇都係滋養食物,貴有貴食,平有平食。花膠,就是傳統「鮑參翅肚」中的「肚」,是由大魚的魚鰾製成的膠狀之物,我屋企就成日用來煲湯。它含蛋白質、膠質、鈣質等,可以「增精強腎、美容護膚」,真係男女都啱。 每次想平平地吃花膠菜,就會來「糖心軒」。冷盤「黑蒜陳醋花膠」$68,黑蒜本身味道酸酸,加上陳醋及麻油香,花膠滑嘟嘟的: 「手拍青瓜」$40,咁多年都冇加價: 重點推介「鐵板蔥燒魚唇」$68,一大碟鐵板上,熱辣辣: 花膠以外,魚唇也是寶。它不是魚的嘴唇,而是鯊魚尾部沒有翅針的鰭,含豐富膠質,多吃有滋陰、養顏、補充骨膠原等食療功效。魚唇被燒得焦香,蔥惹味,份量也不少,真係出街食好過自己整。 「魚肚煎蛋」$52,貌不驚人,卻好食的。煎蛋裏面濕潤,有滑蛋感,我每次來都會點。呢味反而我會試在屋企自己煮: 「鮑汁鳳瓜」$53 「雞湯豆苗餃」$38 / 「巨巨蝦餃」$42 「豉油煎腸粉」$36 「雞湯菜」$53 /「黃沙豬潤腸」$42 「蝦腐皮卷」$38 若果菜心、腸粉等都要近 $50,這裏一系列花膠魚唇菜,我覺得相對划算。

「手拍青瓜」$40,咁多年都冇加價:

重點推介「鐵板蔥燒魚唇」$68,一大碟鐵板上,熱辣辣: