2023-03-18 242 瀏覽
唔夠人手 等左40 分鐘都未攞到外賣 個冬菇頭員工仲黑面過你 又無禮貌 咁嘅店應該很難有回頭客 未食已經扣晒分 如果唔改善 應該。。。。。。眼望入去枱冇人執,衛生環境唔多好 食嘅人要慎重考慮
外賣自取
2023-03-16 188 瀏覽
叫了一份皇后過橋米線套餐配上川味麻辣湯底,順便小食叫左一份准山魚肉春卷做外賣。米線湯底完全沒味,因為第一次試呢間食肆,未知辣既程度,所以叫了小辣,完全沒辣個種感覺😂😂🤣此套餐包含12款配料和配菜,豬膶極不新鮮,而且雞翼同餃子整到非常乾身及沒味道。😓😓😓😓😓😓另外,米線完全唔彈牙,只有木耳和青瓜比較有味道。准山魚肉春卷既味道,非常清淡的炸物。兩樣配搭的味道都食唔到岀來。🙃🙃成個米線套餐只能用上清淡餐來形容。
另外,米線完全唔彈牙,只有木耳和青瓜比較有味道。
成個米線套餐只能用上清淡餐來形容。

2023-03-15
5 分鐘 (外賣自取)
2023-03-07 132 瀏覽
經過見到有新野。禁啱呢幾日天氣反覆,有啲想作病,即刻放棄最愛既麻辣湯,轉食新野藥膳雞米線。雖然Poster已經寫明半隻雞,但碗野一到,眼都突一突,洗唔洗禁多雞 禁大碗!?湯...good good good 一聞就知足料。飲落 就知係正野,唔係求其個啲調味假野。雞...夠多,真係有半隻,未到話好滑,但唔差 好食。米線...夠滑$78....呢個價,抵到呢。一定會再食。食完再飲埋啲湯,野飲都唔洗。重點,食完成日暖晒 精神晒。
雞...夠多,真係有半隻,未到話好滑,但唔差 好食。
米線...夠滑
$78....呢個價,抵到呢。一定會再食。
食完再飲埋啲湯,野飲都唔洗。
重點,食完成日暖晒 精神晒。

2023-03-07
🍽皇后酸辣米線(豬軟骨):豬軟骨味道不錯,幾入味,不過肉質有些少「孩」,唔夠滑。除左個餸,本身都有幾粒豆卜、腐竹、酸菜、蓮藕片等,對於女仔,叫一個餸都已經好夠飽。🍽雞翼:⋯⋯ummm,味道無特別,唔係話有咩特制醃料,咪普通阿媽都係咁整嘅咸咸地雞翼。如果唔係要重溫阿媽hea整雞翼,可以唔洗試😀(仲要的骰到咁🤣)
2022-09-27 218 瀏覽
首先,价钱方面比较平民$30-60左右,适合学生,但是汤底不太浓郁,没有什么味道,水太多,吃起来没有什么感觉。特别是番茄汤底。对于重口味的朋友来说,这家的米线味道太淡了。
2022-07-13 220 瀏覽
初嘗試,環境氣氛0,人已經冇,比啲音樂都好吖,之後就有個肥矮嘅喺度播你老豆索K同大大聲講野,可能太靜就顯得大聲。野食好快到但啲質素我覺得未到好差好差但都係唔好食,個牛一半以上肥肉,豬頸肉都瘦過佢,個湯底又油,其他食材就普通到冇得再普通,豬骨湯飲唔出,藥善湯好重味唔知係咪正常,辣我唔食就唔知啦。衛生上冇咩問題嘅,就有啲枱櫈唔穩。我唔係成日成貴野所以都唔特別嘴叼但我都覺得認真麻麻,唔會有下次,寧願比貴啲食好啲。
2022-06-29 439 瀏覽
有次友人的輕輕推介下,這次便來到九龍城就來了這間皇后米線。看到餐牌上川味麻辣湯,想不到原來非常特別,因為店員端來時,看見湯裏面有有些豆卜、雲耳、韭菜等等,還以為會不會給錯了,但發現原來這是湯裏邊的配料,那麼就更加特別。另外其他配料就點了豬腩肉,他不是片裝那些豬腩肉片,而是好像東坡肉那般呈丁方形狀的,豬皮沒有毛,五層肥瘦相間,味道也相當不錯。滑雞,不是雞球的狀態,好像雞絲一般,不算太過大件,不過份量都不少的,不過沒有什麼特別味道,就要以麻辣湯底去提供味道薯粉不太煙韌,不過它竟然滑身沒有波浪紋的,比較特別,因此與別不同,沒太大嚼勁凍檸茶也看似有六七片之多的檸檬,不過檸檬可能不太鮮美,因此檸檬味都欠奉,不過用來解辣都還好的。雖然它這個兩餸米線加杯嘢飲都要50多接近$60 ,不過麻辣湯底比較特別,不像是平日那些化學物料或是所謂的一滴香的麻辣味,確實有使用其他物料煮出來的感覺,因此這個價錢,在九龍城吃這個麻辣米線,還算是可以接受的。
有次友人的輕輕推介下,這次便來到九龍城就來了這間
另外其他配料就點了
味道也相當不錯。

午餐
2022-05-22 218 瀏覽
震驚到我。。。點解有米線可以咁難食。。。難食到忍吾住要寫食評。湯底得顔色但係完全冇未,仲要有一陣生味。得啲肉叫做ok。不過有果句講果句,個凍檸茶非常好,真係跟足少冰少甜。其他真係不敢苟同
2022-05-09 133 瀏覽
從來都未試過咁難食既米線🥹我點嘅係過橋米線 佢有雞翼 餃子 青瓜 雲耳 等等 但係另外上的 然而係超級無敵難食 凍冰冰 好似隔夜餸咁 湯底呢 我點的是藥膳湯底 然而係一啲藥材味都冇都唔緊要 仲要係苦既成碗野我真係食左兩啖就走咗去🥲仲好意思叫自己做米線皇后真係笑死人
一啲藥材味都冇都唔緊要 仲要係苦既
成碗野我真係食左兩啖就走咗去🥲仲好意思叫自己做米線皇后
真係笑死人

2022-05-08
2021-10-07 408 瀏覽
星期日想簡簡單單食個晏晝,就出嚟九龍城行吓買,順便咗啲大閘蟹,諗住夜晚食,然後食個米線🍜我哋叫咗12宮女蕃茄湯底米線$62有跟小食,裏面有青瓜 海蜇 秋葵 餃子🥟雞翼 份量唔係太多,但OK好味嘅🤗大眾化嘅環境同大眾化嘅價錢還可以啦😄豬軟骨湯底,加咗蘿蔔 豬軟骨清清地OK啦!凍檸茶跟餐加$9🍹

我哋叫咗
12宮女蕃茄湯底米線$62
有跟小食,裏面有青瓜 海蜇 秋葵 餃子🥟雞翼

豬軟骨湯底,加咗蘿蔔 豬軟骨
清清地OK啦!

凍檸茶跟餐加$9🍹
2021-09-25 251 瀏覽
今次係我第二次幫襯呢間鋪頭,上一次去食已經覺得一般,諗住隔咗咁耐仲起度就試多一次啦,點知仲衰過上次😑今次叫咗藥膳湯底豬腩片豬膶,一嚟到見到個碗好大,都有啲豆腐卜,當歸片,但係我搵咗好耐都見唔到有腩肉片,原來啲腩肉切到仲細粒過一毫子,點樣叫做係片呢,真係同五香肉丁差唔多,豬潤就普普通通冇乜特別,飲湯底只有藥材味冇湯底味就好似用咗啲當歸同杞子加啲滾水一樣,啲米線極少,食完之後個碗底仲剩返好多啲唔食得嘅當歸(邊有人會連當歸食㗎),叫咗杯奶茶飲左一啖就已經冇飲,呢間野真係垃圾,都唔知點解可以喺九龍城開咁耐😑我寧願行返去九龍城廣場食譚仔
我寧願行返去九龍城廣場食譚仔
藥膳湯底
2021-09-03 191 瀏覽
見到呢間米線有多種湯底,其中有我最鍾意的藥膳湯底,仲可以配豬潤,我就簡左呢個配搭,朋友就簡左12宮女,咩都有唔洗諗。12宮女有六格小食同肉燥,佢配左蕃茄酸辣湯,但真係有啲淡,而且味道好單一,無咩層次。啲送就每樣一件,係個碗好大,米線分量都算多。但無邊樣係特別出色,比較一般。個藥膳湯都一樣偏淡,純粹有啲苦苦地同埋有啲藥材係面咁,勝在個米線都多,豬潤都有起碼5塊,不過好鞋,over 左。個咖啡超淡,奶水咁,最後換左杯黑啡,但都係好淡,而且侍應態度認真麻麻,出而係馬路,但唔會關門,走冷氣而且好嘈,又大塵。之前疫情試過買外賣,咩都話無,因為無人手整,而家個市好返啲,諗住試多次,點知都令人有點失望。

2021-05-26 356 瀏覽
首先 我係好鍾意食米線既米線皇后 呢個名真係好加分 因為非常之有氣勢想試食好耐但真心好失望 十二宮女皇后 蕃茄湯個碗好大 但其實分量吾係好多講番個蕃茄湯 好似係滾水加蕃茄咁 係有蕃茄色 但冇咩味 重點個十二宮 分量好精緻每樣一粒 一件咁
首先 我係好鍾意食米線既

重點個十二宮 分量好精緻
每樣一粒 一件咁

午餐
2021-05-20 286 瀏覽
作為一個米線粉絲,當然要走遍港九新界試哂啲米線佢!今次試呢間喺九龍城的米線皇后,見幾得意就無考慮太多入去了門面裝修行可愛風格,都ok多枱。可能平日關係不太多人喺入面,都坐得鬆動,尚算舒服,冷氣夠。食物和友人各叫了一碗米線,飲品及小食。份量好足!唔單止碗大,米線份量都好夠!啱哂我呢啲長期好胃口人士落單後上菜亦非常有效率!味道不過不失,價錢亦尚算親民,👌👌

門面

食物
啱哂我呢啲長期好胃口人士
落單後上菜亦非常有效率!味道不過不失,價錢亦尚算親民,👌👌
2021-04-27
2020-07-25 1132 瀏覽
收工同老公lunch, 簡簡單單食碗米線, 唸住快啲食快啲返屋企, 見到li間米線店有好多食物panda紙袋, menu嘅辣湯底又吸引🤤.🍜皇后酸辣湯x薯粉 (HKD29+HKD9 滑雞片)原來8款湯底均有韮菜, 芽菜, 雲耳, 蓮藕片, 腐皮, 豆卜, 本身唔嗌配料其實都頗豐富. 小辣嘅酸辣湯酸味辣味balance, 勁多酸菜呢!!! 店家選用嘅薯粉係幼身嗰款, 軟硬適中好掛汁, 滑雞片都有好多件yummy.🍜川味麻辣湯x米線 (HKD29+HKD10 竹笙)BB辣, 小辣, 中辣, 大辣🌶🌶🌶🌶!!!唔係講笑的!!!初初見到湯底好似好稀, 以為小辣都無乜野, 最尾用左枱頭勁多紙巾抹汗🔥, 米線口感軟腍, 每啖都辣到....我揀左索湯度十粒星嘅竹笙食哂咁多條真係啖啖刺激, 四川嘅辣度唔係講笑, 尤其係切開嘅豆卜更加麻辣, 嗜辣之人必食.🍜麻辣大腸 (HKD32)佈滿辣椒油辣椒籽勁足料又厚切嘅肥腸配我地兩碗薯粉/米線係perfect的.🍜皇后水果茶 (HKD16)Li度嘅水果茶份量係平時我食開嘅米線鋪x2咁大杯🤩, 靚姐話係檸檬茶底, 仲有鮮果. 飲完再拮黎食, 驚喜唔係罐頭菠蘿🍍,

🍜
皇后酸辣湯x薯粉 (HKD29+HKD9 滑雞片)

🍜
川味麻辣湯x米線 (HKD29+HKD10 竹笙)
川味麻辣湯x米線

BB辣, 小辣, 中辣, 大辣🌶🌶🌶🌶!!!
唔係講笑的!!!
🍜
麻辣大腸 (HKD32)

🍜
皇后水果茶 (HKD16)
皇后水果茶

Li度嘅水果茶份量係平時我食開嘅米線鋪x2咁大杯🤩, 靚姐話係檸檬茶底, 仲有鮮果. 飲完再拮黎食, 驚喜唔係罐頭菠蘿🍍, 係新鮮ga! 士多啤梨🍓同藍莓都甜甜的, li個特飲正👍🏻.
🍜
柚子蜂蜜 (HKD18)
柚子蜂蜜
2020-07-25