餐廳: 米拉
資訊:

3天前 0 瀏覽
系東廣場內除了搵食之外,搵杯野飲下先夠配搭....心心思思來到米拉店,點杯野飲先...良心老闆,店鋪飲品選擇多, 細用心為你們服務, 飲品價錢合理...仲有印仔卡! 讚百香寒天綠醇茶
系東廣場內除了搵食之外,搵杯野飲下先夠配搭....
心心思思來到米拉店,點杯野飲先...

百香寒天綠

醇茶

4天前
$26 (其他)
2022-03-26 308 瀏覽
周不時經過會見到呢間嘢都圍咗好多人所以就去試下我本人係好愛飲益力多綠茶然而得好少茶飲鋪係有呢個選項所以見到貼住益力多特飲就跑去試下但當我望清楚先發現佢得益力多加水果點知老闆好熱情咁問想飲咩我就即管問下點知老闆話我講得出佢做到都做所以就開開心心買咗啦咁我第一次係買嘅微糖冰飲到第一啖真係哇咗一聲佢嘅茶底真係好出綠茶嘅味道係完全冇比益力多蓋過咗相互mix得啱啱好相對其他大店一係得益力多味,一係得酸酸嘅淡茶味呢間小店真相當唔錯重點先$24蚊,老闆仲要用2支益力多又足料又平係極值得回頭嘅一間店所以我後來又買咗杯係少甜嘅就發現甜多啲,茶味都冇咁出所以微糖少冰對我而然係最啱啱好提外話:老闆真係好熱情好nice讚💛💛💛💛💛
周不時經過會見到呢間嘢都圍咗好多人
佢嘅茶底真係好出
綠茶嘅味道係完全冇比益力多蓋過咗
相互mix得啱啱好
相對其他大店
一係得益力多味,一係得酸酸嘅淡茶味
呢間小店真相當唔錯
重點先$24蚊,老闆仲要用2支益力多
又足料又平
係極值得回頭嘅一間店
所以我後來又買咗杯
係少甜嘅
就發現甜多啲,茶味都冇咁出
所以微糖少冰對我而然係最啱啱好
提外話:老闆真係好熱情好nice
讚💛💛💛💛💛
益力多綠茶
2022-03-06 160 瀏覽
其實玫瑰奶茶應該唔係得呢度有🤣只係我飲開啲大路嘢,一見玫瑰咁特別就嗌嚟試下啦!➼ 玫瑰鮮奶茶我嗌咗微甜,個甜度非常好!冇呃我🤣(有好多話係微甜仲係好甜㗎🥲)少少甜更加突出咗茶香同微酸嘅玫瑰味👍🏻好似將平時飲開嘅玫瑰花茶mix埋奶茶咁🤣

➼ 玫瑰鮮奶茶

玫瑰鮮奶茶
玫瑰鮮奶茶
2021-11-25 288 瀏覽
老細同我講話好耐冇見我🤭我都真係好似有幾年無去😅今次叫杯韓式粒粒雪梨爽先,潤一潤喉嚨😘杯韓式粒粒雪梨爽好有雪梨味,唔會好甜,感覺好清潤,好啱冬天飲,而且仲有蘆薈粒,又健康,20幾蚊一大杯,好抵!
韓式粒粒雪梨爽
韓式粒粒雪梨爽
2021-08-28 420 瀏覽
🔸️ 觀塘多嘢食就人人都知👫喺嗰度食到飽飽濟濟飲咩好呢⁉️我哋無意中發現呢一間飲品店老闆好熱情👍係自家店嚟㗎佢推介咗我哋飲呢一款飲品🥰-----------------⭐ 話梅檸檬 $21🔸️ 我哋叫咗無糖但都有少少甜味,甜度適中💕酸酸地好開胃❗入面仲有啲寒冰 好彈牙🤗🧸推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐-----------------㊙️總括而言, 飲品店嘅性價比高,想試埋其他唔同類型嘅飲品呀 🥰❗-----------------米拉觀塘成業街7號東廣場地下45號舖
🔸️ 觀塘多嘢食就人人都知👫
喺嗰度食到飽飽濟濟飲咩好呢⁉️
我哋無意中發現呢一間飲品店
老闆好熱情👍係自家店嚟㗎
佢推介咗我哋飲呢一款飲品🥰
⭐ 話梅檸檬 $21
🔸️ 我哋叫咗無糖
但都有少少甜味,甜度適中💕
酸酸地好開胃❗
入面仲有啲寒冰 好彈牙🤗
🧸推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐

米拉
觀塘成業街7號東廣場地下45號舖
2021-08-09 325 瀏覽
This small shop may seem very average but the drinks are really good compared to large chain stores. It’s cheap and the flavors are on another level I’m a boba critic myself and I can say the drinks are one of my fav !! Especially the taro one
2021-08-01 313 瀏覽
我相信好多人都喜歡揸住杯臺式飲品一路行一路飲,特別係夏天!見天氣咁熱就忍唔住買一杯嚟飲下!米拉係我東廣場入面嘅首選!因為我飲過咁多間臺式飲品,佢哋既茶底係同我係臺灣飲既最相似,水果茶亦比其他地方飲既更加優勝!因為佢哋個味道比較真實,唔會比人覺得好化學嘅感覺!味道方面甜道也是適中的,即使是正常甜!價錢方面也不算昂貴(對於九龍來講),而且老闆十分有禮貌!商場人流多,有時等候會較為有點兒擠迫,但只要大家互相遷就,或者去附近行多一個圈再回來領取飲品!這樣就會令到個環境更加完美!
2021-07-31
台式手搖飲品最得我歡心既都係:珍珠奶茶,又滑又香微苦既奶茶,加上甜蜜Q彈的珍珠,真係肥左都抵!今次係第一次幫襯米拉,睇睇menu,突然想飲鮮奶,所以決定叫黑糖珍珠鮮奶,少冰,微甜,埋單$28。微甜雖然落少左黑糖,但配埋本身甜既珍珠都算好甜下,個人覺得可以再落少啲黑糖。珍珠非常有嚼口,好Q,甜度適中,而珍珠size就比一般連鎖店細啲,咬落口感唔錯。鮮奶飲落滑口,冇奶腥味。同其他食客既體驗有少少唔同,店員比我感覺有啲唔耐煩,態度一般。但飲品好飲到唔記得影相xd

鮮奶飲落滑口,冇奶腥味。

但飲品好飲到唔記得影相xd

2021-04-20 482 瀏覽
以前在附近上班,不久就會跟同事叫下午茶,作為奶茶聯盟的成員國,當然會點盟友的奶茶。多年後重回舊地,就點了個最基本的「黑糖珍珠奶茶」,重新品嘗昔日的風味。茶底夠濃,珍珠夠Q,店主依舊仲好細心問我是不是外賣,要不要加袋裝好。以前可以很方便的拿回公司喝,現在已經回不過去了,於是跑到附近的晒草灣球場,給自己五分鐘幻想一下身處仍然可以呼吸自由空氣的台灣,一邊看球,一邊享受這杯不知道日後能不能再喝的黑糖珍珠奶茶。

黑糖珍珠奶茶
2021-04-18
黑糖珍珠奶茶
2021-03-20 627 瀏覽
之前試過係外賣平台order過呢間台式飲品嘅奶茶,覺得幾好味,所以我今次就決定買佢😆高纖胚芽奶茶 (少甜)$21欣賞呢間小店嘅其中一個原因係 - 佢有胚芽飲!佢啲胚芽又香又脆口,唔會一遇水就冧個款,如果胚芽份量可以多少少就一定更滋味(或者另外加多份胚芽)另外,奶茶底偏向似台灣餐廳即沖個款,同平時嘅ShareTxx 或者台式飲品店唔同,我個人係好鍾意呢款奶茶,又唔會太甜😍😍😍 老闆態度又nice,價錢又抵,大家記住去飲,支持小店!💛

高纖胚芽奶茶 (少甜)$21
高纖胚芽奶茶

老闆態度又nice,價錢又抵,大家記住去飲,支持小店!💛
2021-01-22
高纖胚芽奶茶
2021-02-26 604 瀏覽
建議:微糖已經好夠甜 😋珍奶癮起,路經觀塘東廣場,揀左係天仁對面既Mila 💛 之前都聽朋友講,依間好好飲今日就黎試一試真偽🥤 點左最基本既珍奶 (微糖 走冰) $19容量唔係好大杯,不過都夠飲😌 啲珍珠夠煙韌,有口感。重點係個茶底夠濃👍 奶既份量岩岩好,值得下次再encore價錢都幾親民🥳 對比起連鎖店,有時真係小店好飲好多🤭
建議:微糖已經好夠甜 😋

價錢都幾親民🥳 對比起連鎖店,有時真係小店好飲好多🤭
2021-02-02 521 瀏覽
係觀塘返工,有時lunch口痕想買杯野飲周圍台式飲品店平均30起跳一杯偶爾一次係openrice搵到呢間小店,見到咁平就lunch完去買。去到睇餐牌好多選擇,正當仲諗緊飲咩,店員叔叔有禮貌話叫我慢慢簡,最後簡左胚芽珍珠奶茶。只係22蚊...味道仲要非常不錯。見到呢間小店仲有賣其他小食同包,下次再黎試下。不過要留意呢間小店係只係提供外賣。
係觀塘返工,有時lunch口痕想買杯野飲
周圍台式飲品店平均30起跳一杯
偶爾一次係openrice搵到呢間小店,
見到咁平就lunch完去買。
去到睇餐牌好多選擇,正當仲諗緊飲咩,
店員叔叔有禮貌話叫我慢慢簡,
最後簡左胚芽珍珠奶茶。
只係22蚊...味道仲要非常不錯。
見到呢間小店仲有賣其他小食同包,下次再黎試下。
不過要留意呢間小店係只係提供外賣。
  • 胚芽珍珠奶茶
2020-11-19 444 瀏覽
放工後要喺觀塘上運動班,之間只有少少時間,又肚餓想喺附近搵小食,見到米拉可以在OpenRice嗌定外賣,就試吓佢呢份外賣自取餐,可以預好時間,ready拎餐先去囉唔使等,方便忙碌的都市人。/今次揀左一個費城芝士牛肉包,配低糖凍綠茶,唔太甜,啱晒要減糖嘅我。/費城芝士牛肉包🌟本身諗住食個 light meal叫包,點知個包比想像中大件,最後要留番一半落堂食。面包烘烤好表皮仲脆脆地,入面加左芝士同牛肉,配埋芥末醬,味道幾夾,係美國風味啊。🇺🇸🤣
費城芝士牛肉包🌟

2020-11-16
  • 費城芝士牛肉包
2020-11-17 342 瀏覽
今日去勁多人介紹嘅平民食堂東廣場。行左一個圈,其實啱食嘅舖頭唔多,又唔係話特別平架。我地啱啱食完鹽水雞真係好口渴,一定要飲返啲野。珍珠奶茶控嘅我見到呢間一位出名嘅KOL介紹嘅台式飲品店,個名叫米拉。佢就開喺一間連鎖店對面,望下個Menu真係O左嘴,因為係出奇地平,一杯珍珠奶茶都係廿蚊有找。我叫左杯胚芽珍珠奶茶,叫左少甜少冰。唔係誇張唔係賣廣告,呢間係我飲過有史以來最好飲嘅珍珠奶茶。奶茶中茶味偏濃,奶都適中。要讚一定係珍珠!好煙韌,淋身好有咬口!呢間小店完全可以擊敗對面間連鎖店!就價錢就已經打敗左啦~老闆係一個上年紀嘅叔叔,親力親為,好熱心嘅老人家。仲問我杯野得唔得,我飲住點頭,心裏頭大叫掂到爆啦!呢間舖頭我已經幫襯左兩次,第二次買左杯俾朋友,佢都讚好飲。喺觀塘住同返工嘅,又鍾意飲珍珠奶茶嘅一定要去試。

2020-10-14
  • 珍珠奶茶
2020-11-04 311 瀏覽
💛黃店🔱今次要介紹嘅食物就係位於觀塘 !📜”米拉 (觀塘)📌 地址:觀塘成業街7號東廣場地下45號舖🕐營業時間: 1100-2000 🍽分店地區: 觀塘📝評價💬📢 1️⃣布甸珍珠奶茶$22又平又大杯既珍珠奶茶😍😍正呀!東廣場多野食個個都知 小店你又知吾知🥰🤣 今次試左呢個正正的💛 布甸珍珠份量均勻 兩種感覺都有齊曬💕KS評分 5分最高🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️
💛黃店
🔱今次要介紹嘅食物就係位於觀塘 !
📜”米拉 (觀塘)

📌 地址:
觀塘成業街7號東廣場地下45號舖