2024-04-02 34 瀏覽
來屯門行Donki,忍唔住想食返個下午茶!見到屯門呢到都開咗呢間章魚小丸子,仲有位置坐來食,即刻同朋友買返盒坐低開心share!我地叫咗8粒蛋沙律章魚小丸子,口感外脆內軟,大大粒章魚喺裡面!有燒汁同沙律醬都好夠味,配埋蛋沙律更加正~

2024-04-01
Donki那一層有許多小食,亦設有桌椅供客人使用,今天就來嚐嚐這一家章魚燒店。$55 章魚燒4顆+大阪燒+飲品,太大滿足了吧! 跟朋友兩個人吃剛剛好。大阪燒內有椰菜,表面掃上燒汁和美奶滋,雞蛋香氣突出。章魚燒內有大章魚,外皮焦脆,香脆可口,一口吃不完的大小。😋飲品方面,店員說飲品可以選擇無糖的抹茶,太好了!毫不猶豫選擇了,果然沒有選錯! 意想不到抹茶味十分濃郁,是香濃的茶味,但不會苦澀,亦不會感覺兌了太多水。總結$55的套餐性價比高,抹茶質素喜出望外。

大阪燒內有椰菜,表面掃上燒汁和美奶滋,雞蛋香氣突出。

章魚燒內有大章魚,外皮焦脆,香脆可口,一口吃不完的大小。😋

總結$55的套餐性價比高,抹茶質素喜出望外。
2023-12-13 78 瀏覽
放假行開屯門市廣場, 經開donki😝😝就比八爪魚丸吸引到,但係價錢係越嚟越貴!不過好彩而家出咗四粒裝,定係唔知係咪不嬲都有!但係真係啱晒我呢啲眼闊肚窄,又可以試吓口痕😝😝😝本身遠望嘅時候見到佢已經整定咗兩盒,心諗一定凍晒啦,但係行過去嘅時候店員超好!發現原來佢係即叫即整,又好細心呀講要唔要沙律醬,咬落去仲係熱辣辣!個皮又係脆卜卜不過八爪魚就係細粒啲,但係如果我下次經開,應該會再食🥳🥳🥳🥳
2023-11-07 71 瀏覽
今次行開donkidonki 見到隔離有檔章魚燒就順便食個下午茶見到佢一路整緊章魚燒啲油彈到滋滋聲嗌住熱辣辣實好食就嗌咗個玉子章魚燒但係佢係隔離拎咗盒整好咗嘅俾我有點小失望食落去就無之前食過嘅外脆熱辣辣啦加咗燒汁同沙律蛋成件事就係正常發揮
今次行開donkidonki
見到隔離有檔章魚燒就順便食個下午茶
見到佢一路整緊章魚燒啲油彈到滋滋聲
嗌住熱辣辣實好食就嗌咗個玉子章魚燒

但係佢係隔離拎咗盒整好咗嘅俾我有點小失望
食落去就無之前食過嘅外脆熱辣辣啦
加咗燒汁同沙律蛋成件事就係正常發揮
2022-08-07 348 瀏覽
屯門這間日本店不容易發覺,隱藏在Donki的門外!這店只做外帶,排隊人數不多!燒餅配上濃烈醬汁燒得剛剛好,配上和風沙律醬及木魚碎更是超級好吃、酸酸甜甜、CP值超高!小丸子中規中矩,不會太粉狀!
屯門這間日本店不容易發覺,隱藏在Donki的門外!

小丸子中規中矩,不會太粉狀!
外賣自取