2020-10-22 1027 瀏覽
多年前,一杯牛油果🥑沙冰,讓我驚為天人。一般沙冰,有大半杯的小冰,極之冰涼。這裡的沙冰似奶昔,不凍,沒有冰粒,不加糖,有新鮮牛油果味。與蟹膏蕃茄湯檬成絕配。 今天試了芒果沙冰,比牛油果沙冰甜,頗醒胃。超抵食!  $55 大大碗,極足料,喜歡它那酸酸濃郁的湯底。蟹膏製法獨特,不像蟹膏壽司的醬料狀,而是一大件,豆腐似的,食起上來更有質感,必食! 👍可能我期望過高,感覺一般,反而附送的沙茶醬幾好吃。口味清淡的朋友好喜歡。麵包外皮香脆,肉質 juicy,加上大量芫茜、青瓜,清新不油膩。價錢唔平,但真的好吃。 想試的班蘭綠荳膏,一早已售罄。🎉今期新發現 : 榴槤糕 ⭐⭐⭐⭐⭐外貌平庸,細吃一口,即爆發清甜榴槤味。(太急吃,忘了拍照) 榴槤控朋友說似在吃榴槤,有一種軟綿綿的感覺,而價錢只是 $6!!!!! 🤩 若不是近期WFH肥了,必定會外賣回家。 服務 : ⭐⭐⭐⭐主要由兩位伯伯及嬸嬸負責,嬸嬸接待客人反應快,伯伯則非常熱情,健談。 環境 : ⭐⭐⭐地方細細,清潔衛生,門口還裝有電子探熱器。
多年前,一杯牛油果🥑沙冰,讓我驚為天人。
牛油果及芒果沙冰

今天試了芒果沙冰,比牛油果沙冰甜,頗醒胃。

烤豬肉軟包

想試的班蘭綠荳膏,一早已售罄。
椰汁馬荳糕

🎉今期新發現 : 榴槤糕 ⭐⭐⭐⭐⭐

外貌平庸,細吃一口,即爆發清甜榴槤味。(太急吃,忘了拍照)

若不是近期WFH肥了,必定會外賣回家。

服務 : ⭐⭐⭐⭐

環境 : ⭐⭐⭐
地方細細,清潔衛生,門口還裝有電子探熱器。
2020-10-20
15 分鐘 (堂食)
牛油果及芒果沙冰
烤豬肉軟包
  • 牛油果沙冰
2020-10-13 623 瀏覽
哩間越南小店係深水埗經常排長龍🙈好彩我地個日好早去~6點半🕡 吾洗排隊😝 蟹膏蕃薯湯檬🍅🦀 💰55湯檬好濃蕃茄味 係偏酸開胃個種 我個人麻麻地蕃茄🙈 不過有豬紅 蟹膏 豆卜 蕃茄 哩個價錢算幾多樣 中意食蕃茄既你可能會中意越式法包 🌯 💰45法包餡料豐富 有豬五花肉 扎肉既肉香蘿蔔絲酸酸甜甜 有生菜青瓜 加埋秘製肝醬 搭配烘到香脆既法包包住食 口感味道都冇得輸😆 (頂唔順陣味 我走左芫荽 表示冇後悔🤭😆)榴蓮糕💰8 因為太心急試味吾記得影相🙇🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ 我覺得都重榴蓮味 不過甜左啲 有少少蓋左榴蓮既果甜 榴蓮比例再大啲就更正🤤雖然係深水埗街市附近 佢地既防疫措施都幾充足🧻🧼有哂搓手液 但係畢竟係冇乜裝修既小店 坐得麻麻地🤭 想食好野吾介意既你 快啲黎試下啦!CP: 4/5😋: 3.5/5回購: 3.5/5

蟹膏蕃薯湯檬🍅🦀 💰55

回購: 3.5/5
2020-10-04
  • 榴蓮糕
2020-10-07 793 瀏覽
1️⃣[ 烤豬肉撈檬🍝 ]ʜᴋᴅ55✍🏻 豬肉超級香 帶少少香茅味亦有啲炒香左嘅花生粒係面😽肉質一啲都唔鞋唔硬 非常好食魚露唔使自己加 已經加左係底✨配埋滿滿嘅蘿蔔絲 同爽脆蔬菜酸酸甜甜 非常開胃🥰🌟推薦指數:8/102️⃣ [ 越式法包🌭 ] ʜᴋᴅ45✍🏻 非常墜手嘅法包 材料十足😝有齊扎肉、肉鬆、腩肉同各式蔬菜淋上酸甜醬汁同肝醬 清爽又開胃 超正而且法包烘得脆香 一啖食落口🤓有齊扎肉腩肉嘅香鹹、蔬菜嘅清新一啖揉合晒唔同味道刺激味蕾諗返起都想再食😋😋呢款齊晒所有材料 第一次可以試呢個先🌟推薦指數:9/102️⃣ [ 紫米糕 | 芒果糕 🍮 ] ʜᴋᴅ6✍🏻 本身想叫嘅斑蘭糕賣晒就試吓呢啲比較平凡嘅糕點味道正常普通 勝在價錢平可以食完正餐過下甜品口癮🌟推薦指數:7/10______________________________🥑整體嚟講🥚細細一間店舖 賣嘅係滿滿誠意嘅餐點每一個都絕不欺場 份量十足價錢亦唔貴 值得一去再去😋好味指數:8.5/10🏃回頭指數:8.5/10🔎🏷️ #letus九龍 #我要吃掉全世界 #letus多國菜系列 🔍

1️⃣[ 烤豬肉撈檬🍝 ]ʜᴋᴅ55
酸酸甜甜 非常開胃🥰
🌟推薦指數:8/10

2️⃣ [ 越式法包🌭 ] ʜᴋᴅ45
✍🏻 非常墜手嘅法包 材料十足😝
有齊扎肉、肉鬆、腩肉同各式蔬菜
淋上酸甜醬汁同肝醬 清爽又開胃 超正
而且法包烘得脆香 一啖食落口🤓
有齊扎肉腩肉嘅香鹹、蔬菜嘅清新
一啖揉合晒唔同味道刺激味蕾

價錢亦唔貴 值得一去再去

😋好味指數:8.5/10
🏃回頭指數:8.5/10
紫米糕  芒果糕
5 分鐘 (堂食)
2020-10-01 556 瀏覽
今天因為媽媽工作太勞累的關係,於是媽媽不下廚,和我一起去外出吃晚餐。我們到荔枝角店的第一群食晚飯,第一群本來在天后也有分店的,可是我當時在港島區工作的時候也沒有光顧,深水埗的分店開張四年多了,我只是間中光顧。每次到店,必點是蕃茄蟹膏越南粉蟹膏是一塊的,我第一次吃的時候,以為散散,原來店主把蟹膏整成一塊。一碗粉內還有扎肉,蕃茄,蔬菜我最欣賞是湯不是太鹹味道另外,媽媽愛吃香茅豬肉粉豬肉另上,跟一般的香茅豬肉不同,有種說不出的味道媽咪本來不愛飲湯,但在這邊,他也喜歡。米卷,媽媽說得對,食東西是吃味道,若果米卷不點醬,一點味道也沒有吃完晚餐後,紅雨再黑雨,雨點小,仍難以回家,回家有點狼狽

每次到店,必點是蕃茄蟹膏越南粉

一碗粉內還有扎肉,蕃茄,蔬菜

我最欣賞是湯不是太鹹味道

另外,媽媽愛吃香茅豬肉粉

豬肉另上,跟一般的香茅豬肉不同,有種說不出的味道

媽咪本來不愛飲湯,但在這邊,他也喜歡。

米卷

吃完晚餐後,紅雨再黑雨,雨點小,仍難以回家,回家有點狼狽

2020-09-30
5 分鐘 (堂食)
米卷
2020-09-28 470 瀏覽
— 💛 呢間越式小店成日都排長龍架🤯 不過個門口真係超級隱世🤭 入到鋪頭走廊好好窄,冷氣好弱,但野食值得一試🤩—米紙蝦卷 ($35)  有兩大條抵食,小編大愛呀😍 首先佢睇落好普通,但係要一層層'mit' 食幾大啖都就翻自己,好得意😋 紙卷入面係非常紮實,爆多粉絲仲要大大隻鮮蝦🤩 雖然蝦味唔係好特出,但佢哋個秘製沙嗲醬真係好有料到架😚 絕對必試,必食💖🔥—扎肉撈檬粉 ($55) 個粉到既時候望落細細碗,但份量係夠兩個人分😉 絕對唔食芫茜既朋友真係唔好叫🤣 小編本身對芫茜麻麻,但佢啲魚露汁好新鮮,食落配埋好多蘿蔔絲,洋蔥,生菜,係夏天食凍凍地好正😋—價錢: 💋💋💋💋味道:💋💋💋💋抵食:💋💋💋💋💋環境:💋💋💋. ——地點:第一郡 Q1 (深水埗)地址:深水埗荔枝角道315號地鋪營業時間:Tues - Sun  11:00-21:00—

價錢: 💋💋💋💋
味道:💋💋💋💋
抵食:💋💋💋💋💋
環境:💋💋💋
. ——
地點:第一郡 Q1 (深水埗)
地址:深水埗荔枝角道315號地鋪
營業時間:Tues - Sun  11:00-21:00
2020-09-24 575 瀏覽
今日去左第一郡食野,水準有keep住,唔錯🤩蟹膏番茄湯檬-湯底充滿蟹膏味道,配上蕃茄酸味,湯底濃郁回味無窮😁面頭用蟹膏做嘅配料,啖啖充蟹膏味道,正。仲有一個特色係豬紅,一咬落去爆蟹膏汁, 10分特別👍🏼豬肉撈檬-唔太啱我口味,所以唔多講😝味道正常,不過不失鮮蝦米紙卷-足料👍🏼真鮮蝦,不是急凍蝦👍🏼糕點好味,全部唔會過甜,叫左斑斕綠豆糕,榴連糕,芋頭糕,不得不提榴連糕,啖啖榴連肉,勁香真榴連味。芋頭糕啖啖芋頭,但味道唔濃郁。
今日去左第一郡食野,水準有keep住,唔錯🤩

仲有一個特色係豬紅,一咬落去爆蟹膏汁, 10分特別👍🏼

豬肉撈檬-唔太啱我口味,所以唔多講😝味道正常,不過不失

鮮蝦米紙卷-足料👍🏼真鮮蝦,不是急凍蝦👍🏼

芋頭糕啖啖芋頭,但味道唔濃郁。
  • 蟹膏蕃茄湯檬
依間舖頭裝修簡單,唔留意應該會直接行過🙈但食物質素極好!「雞絲撈檬」份量好大,滿滿生菜絲青瓜絲檬粉,雞絲大大舊,完全唔可以用絲嚟形容🤣雞肉好嫩滑,而且有預先醃過,好夠味!撈檬嘅魚露亦都預先幫你調教咗,酸度適中。「烤豬肉撈檬」豬肉好香燒烤味,肉質唔柴,帶點焦香。甜品方面,「榴槤糕」好出色,好香濃榴槤味,食到絲絲榴槤肉,有驚喜!相反「斑斕綠豆糕」同「香芋糕」普通,有斑斕香味,口感煙韌,香芋糕就無咩香芋味😫
依間舖頭裝修簡單,唔留意應該會直接行過🙈但食物質素極好!
  • 榴槤糕
2020-09-20 668 瀏覽
🍅蟹膏蕃茄湯檬 $55必食每枱都見到蟹膏蕃茄湯檬蟹膏混合左蛋醬煎餅而成湯底偏酸味道超好有鮮味間中好彩的話湯底會有蟹腳有豆卜扎肉豬紅蕃茄做伴菜唯一不足是檬粉好易斷.🍲烤豬肉撈檬 $50已經調好味既撈檬唔洗自己加魚露有大量蔬菜生菜、酸蘿蔔仲有好多花生碎豬頸肉燒得好香成碗野越食越開胃.🦐米紙蝦卷 $35卷入兩大隻蝦作餡味道無特別.🍡斑蘭綠豆糕 $15好煙韌要用力咬斑蘭香氣清新中間既綠豆蓉軟糯又唔太甜幾有特色
🍅蟹膏蕃茄湯檬 $55

中間既綠豆蓉軟糯又唔太甜
幾有特色
斑蘭綠豆糕
斑蘭綠豆糕
好多時候裝修最簡陋嘅餐廳先係最高質最正宗,就好似九龍城啲泰菜咁😂呢間位於深水埗嘅越南菜〔第一郡〕都唔例外,舖面低調,但食物卻好高質👍🏻🥖蟹膏蕃茄湯檬 ($55)對於55蚊可以食到蟹膏就真係唔會有太大期望,但湯底撈起真係有蟹腳,蕃茄酸味配上微微蟹鮮甜味又無味精👍🏻最驚喜係蟹膏蒸蛋索哂湯汁,有滿滿嘅蟹膏鮮味好特別😍扎肉都好真材實料,真係釀左啲肥膏入去,豬油味好出😂配料仲有入味豬紅、豆卜、蕃茄同生菜,勁澎湃呀👍🏻🥖肉鬆法包 ($43)又一驚喜‼️睇落乾乾地嘅包食落味道口感複雜,一啲都唔單調🤣法包香脆,入面配上醃蘿蔔同香蔥,味道酸甜開胃同醎香嘅肉鬆形成強烈對比✅以鵝肝醬作調味,令味道更添層次⭐️🥖牛油果沙冰 ($30)鎮店之寶之一,差唔多枱枱都有人叫😂鮮綠色嘅賣相一睇就知佢足料啦✨牛油果味道香甜新鮮🥑配上鮮奶同冰打勻,質感挺身入口棉滑,$30真係好抵🈹🥖斑蘭綠豆糕 ($15)斑蘭味香濃,口感煙韌,夾住微甜嘅綠豆蓉令口感味道層次有所提升⭐️味道唔甜,拿捏得宜,推介😍一句講哂,第一郡真係低調高手‼️價格相宜,食物品質又好,只係環境無咁舒適,夏天去真係有啲熱🥵不過為左食好西真係要將就下了😂

蟹膏蕃茄湯檬

🥖蟹膏蕃茄湯檬 ($55)

肉鬆法包

🥖肉鬆法包 ($43)

牛油味沙冰

🥖牛油果沙冰 ($30)

斑斕綠豆糕

🥖斑蘭綠豆糕 ($15)

肉鬆法包
牛油味沙冰
斑斕綠豆糕
香港有不少打著 “越南菜”的餐廳. 但係豬頸肉撈檬似食泰國菜;pho就似中國米線. 更加唔係每間餐廳都有banh mi.但係Q1 第一郡是少數脫穎而出的越式小店.在毫不起眼的大門口後是一間少於30座位, 主打撈檬,湯河和banh mi.菜單就是一張過膠A3 size, 所謂貴精不貴多.最難得的是在菜單上的相片同真實版本係一模一樣! 我最喜愛的是番茄蟹膏湯檬. 無論係材料(蟹膏餅,扎肉,豆腐卜,蕃茄,豬紅+生菜同羅勒)和濃厚的湯底, 都是令人十分回味. 魚露,新鮮切粒辣椒和檸檬汁是可以問姐姐另外上. 值得一提-個湯底是濃而不鹹.食完唔會覺得口渴.他們的banh mi也是十分出色,口味十分接近在越南食過的.在炎熱的夏天,滿足地一口咬落烘得脆脆的法包, 加上紮肉,酸菜,青瓜,肝醬等清新可口的餡料,是一個十分好的選擇. 他們的糕點也是十分歡迎. 雖然我自己未嘗試過,但不時聽到隔離枱的客人食到“唔!”滿足的一聲.在小店後面就是一班姐姐們預備材料的地方.見她們一絲不苟地準備羅勒,酸菜,蔥,青瓜等材料,更加似置身於越南的小餐廳. 自己一個月都去到兩至三次, 每次品嚐到的出品都是十分平均. 希望這間越

但係Q1 第一郡是少數脫穎而出的越式小店.

自己一個月都去到兩至三次, 每次品嚐到的出品都是十分平均.

希望這間越南家庭式小店可以繼續堅持落去.
蟹膏蕃茄湯檬粉
午餐
2020-08-28 526 瀏覽
呢一間越南菜,我朋友好久之前已經想帶我嚟食,一直指只聞樓梯響,終於有機會當日嚟到都好多人因為舖頭好細所以我哋喺門口等咗大概15分鐘試後就有兩個位。一坐低梗係睇下有咩好食米紙蝦卷 越南菜必食 呢度做得新鮮爽脆米紙皮夠煙韌 個汁好濃好香正蕃茄蟹肉湯檬 湯底非常鮮甜濃郁 有我最愛嘅蟹肉加埋入邊 錦上添花仲嗌左杯越式嘅滴漏咖啡 加埋煉奶同飲,本身帶苦澀味嘅越南咖啡即刻變得柔和順口好夾點樣飽都要食 越式發包 外皮非常香脆 內裏配菜酸甜爽脆 肉入味不鞋口 好正啊

2020-08-08 1116 瀏覽
Q1第一郡✖️原本諗住去長沙灣食鰹烏冬,但係天氣咁熱真係唔想徒步行到去深水埗。於是今日第一餐就決定係深水埗食越南法包,地點超好揾,就係鼎鼎大名嘅康瑞甜品隔離。沒有特別裝潢,簡簡單單,小店一間有貓屎咖啡?用餐半小時,幾十個客出出入入買外賣,例牌都係聽到買:斑斕綠豆糕、榴槤糕紫米糕、米紙蝦卷、越南法包。個個都一定會買糕點,睇嚟水準一定好好。如果唔係堂食同外賣都冇咁多人點名喇!睇下前後枱,大多數都係呢個組合:法包+湯粉+沙冰+糕點。望到隔離枱碗『蟹膏蕃茄湯檬』哇,個蟹膏餅好似臭豆腐咁大嘅?再睇下大家都點咗紅毛榴槤沙冰。雖然我唔食榴槤,但係呢杯嘢飲喺香港來講確實係幾特別,但係價錢都唔平㗎,差唔多要$50。呢幾樣野就係呢度嘅王牌:我一條友仔淨係叫咗普通基本款越式法包,加配牛油果沙冰。我未去過越南未食過正宗嘅越式法包,但係我覺得都好好味噃,如果可加多啲肉鬆同芫荽仲會更香口添。如果要略嫌嘅話,我就覺得杯沙冰唔夠冰涷,如果真係可以再凍啲再沙啲就正晒喇!

沒有特別裝潢,簡簡單單,小店一間

有貓屎咖啡?

2020-07-29 922 瀏覽
疫情之下冇得出去食只可以外賣,今日就諗住一氣呵成試晒三間唔同地方嘅越南法包!第一間就嚟到呢間,老闆娘很有禮貌一落order等咗唔係好耐法包就到手一拎上手個麵包好有重量法包果一部份做到好完美,外脆內院。個麵包一食落去就知道唔會係隔夜個麵包一拎上手熱辣辣,超級正細啖細啖係食唔到嘅,一定要一大啖咬落去好味到喊咗出嚟!!!啲扎肉好好味。一食就知係新鮮整唔會係隔夜有時候有啲扎肉會有一浸怪味,但係呢個非常新鮮我覺得應該係老闆娘自己親手做嘅。特別之處係呢一個法包係食得出越南嘅味道。同我之前去過越南旅行食嘅味道係一模一樣。一啲都唔誇張,可能仲會仲好食過越南。入邊仲有啲酸蘿蔔同埋酸紅蘿蔔,兩隻都非常入味非常好味。咬落去脆卜卜。仲有好多青瓜同埋芫荽。本人好鍾意食芫荽,最怕就係啲包得一兩條 總括來講,就算再遠啲都一定會過嚟食。好可惜銅鑼灣分店已結業 一定要多多支持深水埗店

第一間就嚟到呢間,老闆娘很有禮貌
一落order等咗唔係好耐法包就到手
一拎上手個麵包好有重量

法包果一部份做到好完美,外脆內院。
個麵包一食落去就知道唔會係隔夜

個麵包一拎上手熱辣辣,超級正

細啖細啖係食唔到嘅,一定要一大啖咬落去

好味到喊咗出嚟!!!

啲扎肉好好味。一食就知係新鮮整唔會係隔夜
有時候有啲扎肉會有一浸怪味,但係呢個非常新鮮
我覺得應該係老闆娘自己親手做嘅。

總括來講,就算再遠啲都一定會過嚟食。
好可惜銅鑼灣分店已結業

一定要多多支持深水埗店

外賣自取
2020-07-16 708 瀏覽
第一郡番茄蟹膏湯檬烤豬肉撈檬越式法包價錢💲: $55/ $55/ $45好味程度😋: 4.2/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 3.3/5性價比🥢: 3.6/5回頭率😚: 3.8/5-深水埗呢間越南小店真係好唔顯眼,但成日聽到人讚佢,就即管去試下💛 一入到去真係好小位,仲要冇咩服務員理你🤨同埋係冇lunch set架全日都係個個餐牌🤔-第一樣就食左番茄蟹膏湯檬😆呢款有1/4個冇剝皮蕃茄🍅有啲豆卜索湯,因為個湯真係幾鮮甜,有小小蟹王的味😚 仲有2粒我好中意的豬紅!呢個質地啱啱好,唔會太鬆散,味道都唔腥🥰 最特別的係佢一舊蟹膏餅,我覺得撈埋食可以提升到碗粉的鮮味,但怕腥的朋友仔就未必中意啦🙈佢的檬粉都係比較似米粉,有啲碎🧐-另一款就叫左烤豬肉撈檬。呢到的撈檬係幫你調好汁,唔洗好似平時咁自己落🤩 味道啱啱好,酸酸地有啲魚露咁,夏天食好開胃🥳 佢有好多配菜絲,切好一條條,一齊食好爽脆🤗烤豬肉都好香,有陣香茅的味,邊位小小脆,正!👍🏻 唯一挑剔的係佢有種香料我唔中意,同埋食到尾見到佢係咁出水🤢-最尾仲有一款越式法包!好小食呢啲,但呢個真係好好好脆!🤯一食好多碎跌落來🤪 入面咩都有,有扎肉,芫茜,肝
第一郡
番茄蟹膏湯檬
價錢💲: $55/ $55/ $45
好味程度😋: 4.2/5
服務🍴: 3.5/5
環境🗾: 3.3/5
性價比🥢: 3.6/5
回頭率😚: 3.8/5
最尾仲有一款越式法包!好小食呢啲,但呢個真係好好好脆!🤯一食好多碎跌落來🤪 入面咩都有,有扎肉,芫茜,肝醬,酸蘿蔔,青瓜,葱等等😚一咬啲料多到塞滿口。女仔食一條一定飽☺️仲有個酸甜的醬,令到個包冇咁乾😀 但小心唔食芫茜葱的,記得走‼️‼️因為超大味,我接受佢哋的都覺得太濃,仲要生食唔係個個接受到。但呢間係環境差左啲,啲粉ok既👀
2020-07-10 719 瀏覽
地方好易搵,裝修簡單,有親切感。一睇到凍櫃有幾款糕,諗都唔洗諗就叫左紫米同榴槤。兩個味都幾好食,榴槤味有驚喜,一來其他地方少有,二來真係好香榴槤味。米紙蝦卷造型好得意,拎上手食唔會易污糟隻手,好方便。本身米紙卷味道清淡,所以加埋個醬汁一齊食,相當唔錯。米紙卷透透地,仲會見到材料,會見到蝦既切片,幾靚仔。令我最驚喜既係呢個越式法包,首先係佢個法包一咬落去係脆,而唔係又乾又硬又難咬果種黎,夾住既材料就係檬粉青瓜果啲,整體黎講呢個包真係相當出色。本身我同朋友都唔太鍾意牛油果做成飲品果種感覺,但基於實在好多人都叫,甚至有人特登入黎只買佢,令我地都好好奇究竟係咪咁好飲呀?所以叫左一杯黎試下,又真係幾好,雖然唔係我鍾意果類,但唔會係怪。朋友都話唔係佢鍾意果類,但覺得幾好,最後無飲曬就埋單走,店員黎執檯時,好奇問我地係咪唔要了?可能係無乜人會飲剩佢呢杯名物。整體性價比高,價錢抵,味道好,下次有機會再來食~
地方好易搵,裝修簡單,有親切感。

一睇到凍櫃有幾款糕,諗都唔洗諗就叫左紫米同榴槤。

米紙蝦卷造型好得意,拎上手食唔會易污糟隻手,好方便。
本身米紙卷味道清淡,所以加埋個醬汁一齊食,相當唔錯。
米紙卷透透地,仲會見到材料,會見到蝦既切片,幾靚仔。

令我最驚喜既係呢個越式法包,
首先係佢個法包一咬落去係脆,
而唔係又乾又硬又難咬果種黎,
夾住既材料就係檬粉青瓜果啲,
整體黎講呢個包真係相當出色。

本身我同朋友都唔太鍾意牛油果做成飲品果種感覺,
但基於實在好多人都叫,甚至有人特登入黎只買佢,
令我地都好好奇究竟係咪咁好飲呀?
所以叫左一杯黎試下,又真係幾好,
雖然唔係我鍾意果類,但唔會係怪。
朋友都話唔係佢鍾意果類,但覺得幾好,
最後無飲曬就埋單走,店員黎執檯時,好奇問我地係咪唔要了?
可能係無乜人會飲剩佢呢杯名物。

整體性價比高,價錢抵,味道好,下次有機會再來食~
  • 米紙蝦卷