2025-06-14
🥩 板前炙燒日本牛扒 HK$268・味道:好少可日本牛係既有牛脂香又有好重肉味🤌,入口既有半融嫩滑脂肪,又有牛肉肉香,加埋外皮燒到微微焦脆,出色!蔬菜都係鮮甜🥬,一啲都唔hea。加上個微甜嘅燒焦汁,中和咗牛脂嘅膩口,掂👍🏻!・口感:切到2-3cm幾夠咬口,有拉扯感但唔韌,每啖都咬到肉香加牛脂嘅香味,出色嘅。🦪 廣島蠔松前燒 HK$138・味道:清新帶甜嘅廣島蠔,冇腥味少少甘香,偏清爽唔係濃郁系。配檸檬汁+明太子醬+柚子醬,更fresh!又吊到蠔嘅海鮮鹹香🌊,正!・口感:肉質飽滿,好滑溜~🐙 牛油果八爪魚拌山葵醬油 HK$108・味道:呢個好surprise,好新鮮彈牙嘅八爪魚片加好綿密嘅牛油果🥑,加埋唔攻鼻嘅山葵醬油,夏天食好開胃,淡淡山葵香氣但唔辣係幾正的。・口感:一個清新一個濃厚嘅口感,好大對比但好夾。🍢 雞肉大葉串燒伴梅子醬(2串) HK$68・味道:雞皮幾脆口嘅,係雞扒啖啖肉幾juicy,靠梅子醬同紫蘇葉係幾香嘅,但份量可以多啲因為唔夠送咁大嚿雞XD・口感:雖然juicy,但又唔係嫩口㗎喎,有啲黑人問號,不過起碼唔柴😂~🍣 香蔥吞拿魚腩煙蘿蔔卷 HK$78・味道:吞拿魚腩新鮮嘅
板前炙燒日本牛扒
板前炙燒日本牛扒
🦪 廣島蠔松前燒 HK$138
・口感:肉質飽滿,好滑溜~
廣島蠔松前燒
廣島蠔松前燒
🐙 牛油果八爪魚拌山葵醬油 HK$108
・口感:一個清新一個濃厚嘅口感,好大對比但好夾。
牛油果八爪魚拌山葵醬油
🍢 雞肉大葉串燒伴梅子醬(2串) HK$68
雞肉大葉串燒伴梅子醬
🍣 香蔥吞拿魚腩煙蘿蔔卷 HK$78
・味道:吞拿魚腩新鮮嘅,冇筋純腩位,但可以揀啲更肥美嘅位會更滿足XD
・口感:打到好蓉,但如果留返小小吞拿魚粒,有啲咬口更好!
香蔥吞拿魚腩煙蘿蔔卷
🍛 日本和牛炒飯 HK$128
・味道:飯粒飽滿分明,炒得乾身,個人口味覺得再乾身少少,焦香味更重會再香口啲!和牛都係牛扒嗰款🥩,肉香脂香都有齊,加埋蒜片好香🧄,個口食到好臭好喜歡XDXD
・口感:蒜片烘得唔夠乾身唔夠脆,所以少少痴牙,但整體good嘅!
日本和牛炒飯
日本和牛炒飯
🍨 海鹽雪糕拼炸沖繩紅芋球 HK$68
・味道:入口都幾重鹹香,甜味慢慢出返嚟,唔算好重奶香,真係海鹽味冇fake臭XD!反而個炸沖繩紅芋球🍠,炸得乾身脆口,上枱出晒煙,食落似實心煎堆,內餡紅芋球係好香甜綿密嘅芋香,但個甜味係清甜,冇加奶,食返原本芋香嘅清甜,加雪糕好正😋!
・口感:雪糕綿密,唔會好重冰感,唔是雪葩質地,但入口又唔會好似好勁奶香嘅雪糕咁,係清爽的!
海鹽雪糕拼炸沖繩紅芋球
🍋🟩 青檸泡盛 HK$52
・味道:lime cocktail🍸,作為一飲酒就紅到關公咁嘅肚波,覺得都幾易入口,唔會好重酒精味,同時青檸味幾香,微甜,不錯喝!
・口感:酒類飲品嚟講佢個份量幾佛心,算大杯的。
🍊 四季柑汁 HK$48
・味道:出色!個甜味exact7ly係食柑蕊位最甜最甜嘅位,未到澀但就係最甜嘅位,好天然嘅柑香,正🍹!
・口感:同時又唔會甜到好漏喎,正!
・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:平時好少食居酒屋,因為覺得唔抵食,但呢個份量味道都做足畀你,食完係會滿足,覺得食到好西,quota冇嘥到🥰!仲係喺灣仔黃金地段,會再encore!