2020-02-25 67 瀏覽
看電影前先吃少許東西戲院附近有一個商場叫GoGoMall,電梯一上整層是美食廣場,有數十間餐廳令我花多眼亂😳由於我不是很肚餓,最後選了平時要排半小時隊的(章魚燒大師)〰️疫情關係顧客也變少了,只需等不夠十分鐘就可用餐了👍🏻🍴食物🍴烏冬+4粒原味章魚燒$38(送飲品):先喝一啖烏冬湯,味道較淡,烏冬也不算滑很普通不過主角章魚燒好好味,外皮不會淋而且有少少脆不錯!章魚也很大顆,溫度是熱辣辣的,整體不錯👍🏻🔹環境🔹開放式好處可以看到烹調的整過過程,眼見衞生,而且主要外賣為主。🔸服務🔸不知是否人不多,店員服務也特別好🤣(5❤️為滿)食物:❤️❤️❤️❤️服務:❤️❤️❤️❤️環境:❤️❤️❤️
看電影前先吃少許東西
🍴食物🍴
烏冬+4粒原味章魚燒$38(送飲品):先喝一啖烏冬湯,味道較淡,烏冬也不算滑很普通[吐舌]不過主角章魚燒好好味,外皮不會淋而且有少少脆不錯!章魚也很大顆,溫度是熱辣辣的,整體不錯👍🏻
🔹環境🔹
🔸服務🔸
不知是否人不多,店員服務也特別好🤣
(5❤️為滿)
食物:❤️❤️❤️❤️
服務:❤️❤️❤️❤️
環境:❤️❤️❤️
2019-10-08 198 瀏覽
屯門難得有專賣章魚燒的小食店,特意去買一份試一試。章魚燒口感較軟,但章魚料夠大,最少夠塞牙縫,咬落有料。本來有大蔥口味想試但每日限售幾份,所以沒嘗到有點可惜。一份6粒叫價$38,以小食而言(不當正餐分量計)個人覺得味道和分量,值得這個價錢。有機會再試其他口味!
屯門難得有專賣章魚燒的小食店,特意去買一份試一試。
有機會再試其他口味!
2019-08-28
2019-09-30 133 瀏覽
難得到訪屯門,跟隨有位為食的小朋友四圍覓食,結果想食個間章魚小丸子已結業了,於是覓到Go Go mall,發現了章魚燒大師就決定一試。叫了一盒6粒的飛魚子章魚燒,等待了10分鐘左右就有得食啦。飛魚子量超多,老闆一點都不吝嗇啊~ 把一大撮飛魚子往口裡塞好正!且飛魚子是甜甜的。到章魚丸子了,一盒6粒的小丸子粒粒都有點體型,漿跟餡比例算恰當,不會是整粒都是丸子漿。雖一是章魚小丸子不夠熱,吃時只是偏暖...若果可以是熱騰騰地呈上相信會更好食。

2019-09-25 119 瀏覽
Lunch唔係話好肚餓,諗住食個章魚燒!過下口癮就夠😆之前呢間喺虹橋嗰邊都有試過,嗰陣仲要排隊買!而家搬咗嚟新墟呢邊方便好多👍🏻6粒大大粒好飽滿👍🏻話就話係小食,不過其實食完都好飽😂今次叫嘅係原味🤤分量十足💕
Lunch唔係話好肚餓,諗住食個章魚燒!過下口癮就夠😆
6粒大大粒好飽滿👍🏻
話就話係小食,不過其實食完都好飽😂
今次叫嘅係原味🤤分量十足💕
2019-09-24 137 瀏覽
屯門雅都商場新開咗food court 一段時間,有次經過咁啱餓餓哋,走上去行下,決定食呢個章魚燒大師,午餐都幾抵食,唔洗$60,有烏冬、章魚燒同炸蠔再加汽水👏當然對淨烏冬就唔會有期望啦,但係難得烏冬都唔係cheap烏冬(你懂的😏)炸蠔係即叫即炸,脆口,呢個價錢真係好抵食👍小丸子無咩特別,可能貨過屯門虹橋好出名個個,所以對呢個章魚丸有一定期望... 所以有少少失望,但呢個價錢,確實交足功課👍加油小店❤️

炸蠔係即叫即炸,脆口,呢個價錢真係好抵食👍

• 吉列炸蠔
2019-08-17 112 瀏覽
呢度既小丸子非常足料👍🏼今次叫左個雜錦小丸子有12粒😋原味,明太子,Wasabi同埋蟹子❗️個人覺得Wasabi最出色👍🏼佢個味唔會太攻鼻加埋沙律醬好正😋明太子同蟹子個份量都幾多❗️值得一試
2019-07-20
2019-07-21 125 瀏覽
原來,以前紅橋的章魚燒大師在新開的GoGo Mall也找到!想起章魚燒就不禁食指大動。見到有個試四種口味,$68的選擇,不用想,即叫。好似挑戰十八件雞塊有四種醬一樣,十二粒章魚燒有四種味道,有原味,明太子味,蟹子味和wasabi味。而且可見店主一點也不吝嗇醬料,好好味!個人取向的第一位是wasabi味,好惹味,配章魚燒出奇地夾! 第二位是蟹子味,好多,真係好多,可以撈其味食,好滿足。第三位是明太子味,本以為明太子會是我的最愛,但是竟然不夠味,不夠咸,有點失望。最後是原味,可以食慣,沒有新意。但其實要讚個章魚燒本身,粉漿不厚,好輕食,但章魚無偷工減料,正!

第二位是蟹子味,好多,真係好多,可以撈其味食,好滿足。

2019-07-11 149 瀏覽
畫圖一事,終於完結,今天中午可以好好GoGo Mall覓食一番,其中一站是在屯門有名的章魚燒大師。章魚燒大師由紅橋搬到GoGo Mall,方便很多,從前去紅橋感覺有些遙遠。搬到GoGo Mall後章魚燒大燒亦有新氣象,從前只專賣章魚燒,現在新增各類小食,炸蝦,炸蠔,湯烏冬,溫泉玉子及多款薯餅,挺吸引的。不過我要留肚子吃吃的店,所以只吃六粒明太子四郎。章魚燒即時製作,故一拿上手時新鮮熱辣。圓滾滾的章魚燒撒上橘紅的明太子,份外誘人。明太子四郎味帶鹹鮮,外脆內綿密,八爪魚足足佔章魚燒三份之一,吃完大滿足。

2019-07-08 123 瀏覽
每次泥雅都商場都係食薩利亞或者譚仔😂依家終於多咗好多選擇啦!GOGO Mall 大約有20間掃街小食店,部份店舖外有座位,咁章魚燒大王就冇既,不過就可以喺出邊望住師傅整👍😻章魚燒即叫即整,師傅都密密做!等左10分鐘可能人都比較多,蟹子集中晒係左邊同柴魚片係哂角位,唔緊要!最緊要章魚燒好味!口感我都幾驚喜,外酥內軟,淋滿各式各樣的醬汁,我好唔鍾意個d成粒小丸子全部都係菜!呢間你見住佢整係真係每一粒都有一粒幾有份量嘅章魚🐙😻

章魚燒即叫即整,師傅都密密做!等左10分鐘

2019-07-07 88 瀏覽
🔻章魚燒大師屯門雅都商場裝修成GoGoMall🌱入面好似Food Court咁有好多小店為食嘅小編試食左幾間 等我慢慢出post介紹😆.章魚燒新鮮製作 仲有好多口味😀😀有明太子、Wasabi、大葱、蟹籽,今次揀左大葱🤓.等左10分鐘左右終於買到🙆🏻‍♀️一打開個盒 就會見到有海量大葱舖係面😯翻開仲見到好多木魚絲👍🏻醬汁依舊有沙律醬同燒汁 配埋大葱好夾😋食落好清新 無咁滯🌱另外章魚大大粒 只是個人喜歡再脆身D嘅章魚燒😌
🔻章魚燒大師
屯門雅都商場裝修成GoGoMall🌱
入面好似Food Court咁有好多小店
為食嘅小編試食左幾間 等我慢慢出post介紹😆
章魚燒新鮮製作 仲有好多口味😀😀
有明太子、Wasabi、大葱、蟹籽,今次揀左大葱🤓
等左10分鐘左右終於買到🙆🏻‍♀️
一打開個盒 就會見到有海量大葱舖係面😯
翻開仲見到好多木魚絲👍🏻
醬汁依舊有沙律醬同燒汁 配埋大葱好夾😋
食落好清新 無咁滯🌱
另外章魚大大粒 只是個人喜歡再脆身D嘅章魚燒😌
第四站:章魚燒大師商場掃街小食,又點少得章魚燒? 章魚燒大師在屯門算是薄有名氣,原本是開在紅橋後巷的小店,隨後搬到蝴蝶邨領匯街市, 店主似乎對「山旮旯」位置情有獨鍾,是名乎其實的隱世小店。要嚐到章魚燒大師的出品可不容易,高峰時期排一小時隊屬等閒之事,故此當大師落戶Go Go Mall時,屯門友自然是聞風而至,令章魚燒大師成為人氣熱店之一。原味章魚燒價錢不太貴, 價錢分別是$20(4粒)、$26(6粒)、$32(8粒),但要試飛魚子、大蔥、明太子等特別口味就要付出更多,不過可配成烏冬餐是一大突破,如此就照顧了來開飯的屯門友。雖然新店的章魚燒仍要等20分鐘, 但比起以往既要取籌又要排隊, 新店的運作明顯純熟得多,邊吃邊等時間很快就過去了。明太子、飛魚子章魚燒是熱賣,在想多試幾家的心態下,還是點原味章魚燒($20/4粒)好了。堂食的章魚燒以小紙勺盛著, 大量的木魚絲、紫菜粉、沙律醬,加上香甜而不嗆口的燒汁,在賣相方面誠意可嘉。 微微脆口的章魚燒外層, 內裏口感軟綿綿的,小顆章魚但總算是真材實料, 沒有魚子等佐料會顯得平凡,但作為過口癮的小食是達標了。
第四站:章魚燒大師

原味章魚燒
2019-06-22
原味章魚燒
2019-07-01 89 瀏覽
原定去這個商場其中一間餐廳,當電梯上了一層,眼見數不盡的小食店,又怎能不去先看看。當中章魚燒大師第一眼便吸引了我去排隊。我前面有大約4個人排隊,但等了5分鐘都仲有3個人係我前面,因太肚餓,所以決定食完正餐再排過。其後再排等了十多分鐘才下單,再等了十多分鐘才可取。明太子四郎^以我個人喜好覺得偏咸了點|wasabi 五郎芥末味沖上鼻頭,正!因不等有客購買,所以章魚燒都是即做的,整體味道不錯,丸內的章魚較大但靭了點。

明太子四郎^以我個人喜好覺得偏咸了點

|wasabi 五郎芥末味沖上鼻頭,正!

2019-06-30
$30 (其他)
2019-06-24 178 瀏覽
去到gogomall 見呢間章魚燒排長龍老公都好鐘意食所以當然唔執輸啦排排下發覺點解老闆咁熟面口個menu 似層相識呢🤔原來呢間係老公好鐘意係紅橋買既章魚燒而家就更加就腳方便買黎食喇~~排隊排左一個字左右老闆娘講要等15-20分鐘咁我地都唔介意因為見佢地都做到冇停手最後應該都等左20分鐘建議大家買左先再去其他店行我地買外賣番屋企食既番到屋企半鐘鐘到食時覺得冇紅橋店咁好食做到外脆內軟既感覺但覺得都係好食既~相信老闆會慢慢改善到!不過建議小店剩係做章魚燒就夠喇大部份人都係買章魚燒如果好似當日咁中途有人買10塊炸豬扒同埋20粒炸蠔黑面就唔好啦😂😂今次買左6粒原味章魚燒好足料,每粒章魚燒都有粒大既章魚係入面醬汁夠多同好濃,食完你仲會想撩埋啲醬黎食上面既木魚碎亦好夠多整體黎講都係中上水平~!
去到gogomall 見呢間章魚燒排長龍
老公都好鐘意食所以當然唔執輸啦
排排下發覺點解老闆咁熟面口
個menu 似層相識呢🤔
原來呢間係老公好鐘意係紅橋買既章魚燒
而家就更加就腳方便買黎食喇~~

排隊排左一個字左右

我地買外賣番屋企食既
番到屋企半鐘鐘到
食時覺得冇紅橋店咁好食
做到外脆內軟既感覺
但覺得都係好食既~
相信老闆會慢慢改善到!

不過建議小店剩係做章魚燒就夠喇
大部份人都係買章魚燒

今次買左6粒原味章魚燒
好足料,每粒章魚燒都有粒大既章魚係入面
醬汁夠多同好濃,食完你仲會想撩埋啲醬黎食
上面既木魚碎亦好夠多
整體黎講都係中上水平~!

• 章魚燒