稻坊

稻坊 (已結業)

Tao Square
稻坊 (已結業)
1K
HangKwanChan
抵食任食邊爐
HangKwanChan
2019-06-25
關注
突然之間就係好想食打邊爐,決定同朋友去尼間度試試。一坐低,首先叫左個雙拼湯底,係清湯同沙嗲既湯底。不過兩面都無咩味道,較失望,不過任食黎講,食材選擇多而且新鮮,唔伏。而且有青島同朝日啤酒任飲,好抵。要講講百幾二百蚊度,當中食材有得選埋蝦,花膠,鴨血,牛,豬,羊肉等,仲有埋雞子(不過雞子甘岩無貨),我覺得任食邊爐算係唔錯。環境有部份卡位,舒適而唔會太迫同嘈吵,我同朋友食飽飽,飲多陣啤酒,就完結是日晚餐。我覺得都幾抵食,可一試查看更多
優惠
2019-06-18
關注
現在的尖沙咀稻坊午茶時段真係好平價涼拌皮蛋2只雞絲粉皮 青瓜絲少少雞絲少量青瓜粉皮滑爽個汁採用日本料理的酸味麻醬效果幾好缺點是粉皮實在不成比倒地多這樣兩個凍盤每個約30元一起叫特惠58元班片時菜煎面餐牌上寫著炒面原價128特價68蛋面先發開慢火煎至兩面黃很難想像咁樣價錢竟然慢工出細貨斑片帶皮份量也足小棠菜紅椒片香菇片適量講究的我們慳錢的人客都係好讚這個煎面排骨因為我覺得有陣豬騷味吃了兩口就放棄了飯店環境裝修不俗氣是不間毫不稻香的店而且出櫃位埋單可以說非常經濟查看更多
+ 8
Peggy Po
高質素,低價錢,員工有線
Peggy Po
2019-05-17
關注
平靚正,值得推介!晚飯,火鍋都一流。在尖沙咀搵食,絕對困難,限時,價錢貴,質素唔穩定。今次搵到呢個地方食飯,價錢平,環境唔錯,員工友善,大件夾抵食。常常有優惠餐,每個月都有唔同款式。五月份我試咗優惠套餐,每碟餸菜十分大,足夠12人食有餘,值得推介蒸魚,糯米飯和芝麻糊。另外火鍋新鮮,蟹柳值得一試,新鮮生蝦,肥牛,花膠,墨魚滑等等…平靚正,值得推介。當日套餐,店長願意個名幫我更改餸菜,不另加收費,絕對有誠意。查看更多
+ 4
wilwilstkk
烚烚烚
wilwilstkk
2019-04-12
關注
自從讀完書之後都無咩去過博物館,今日一次過行哂歷史博物館同科學館,啲回憶返哂嚟!行哂出到嚟天都黑哂又肚餓,咁啱今日天氣涼涼地同班friend話不如去打個邊爐啦!結果最後嚟左中國五礦大廈嘅稻坊食飯!一嚟到嗌左個蕃茄濃湯,一上枱個湯勁紅好似好勁咁。肥牛都算唔錯嘅,雖然都有一大條肥膏,但起碼無咩渣。啲蝦好新鮮好鮮甜,同埋都夠哂大隻,唔錯!花甲都係大大隻,同埋都無咩沙,你知啦食呢啲最怕就食到成口都係沙。最最最最正係可以叫蠔,最鐘意食蠔呀!查看更多
+ 7
KaYan8888
尖東真心推介
KaYan8888
2019-02-26
關注
推介1 : 萌萌流沙包 (大點)- 軟熟、暖暖流沙軟滑地流入口中 😋😋推介2:珊瑚陳醋海蜇頭 $33 - 由於酒樓挑選海蜇頭入饌,所以它比其他一般海蜇菜餚更爽口、更具咬口推介3: 椒鹽魷魚鬚 $48 - 必食之選 - 微辣、外脆內軟、咬落聽到索索聲 🥰🥰推介4: 陳醋雲耳 $33 - 爽口、配紫洋蔥、酸甜易入口餐牌:查看更多
+ 1
萌萌流沙包 (大點)
珊瑚陳醋海蜇頭
椒鹽魷魚鬚
陳醋雲耳
shekashley
要求唔高可以試一下
shekashley
2019-01-21
關注
屋企話想打邊爐,又唔想買又唔想洗,於是老婆提議去依間,$198+10%,原本訂咗七點半,我哋七點到冇問題可以入座,好簡單嘅食後感想,一分錢一分貨,如果要求不高食嘢吹下水,都係唔錯選擇查看更多
Jason_ho2
未見過服務咁差又老屈人既酒樓
Jason_ho2
2019-01-19
關注
話說一大班朋友為左farewell 我離開香港,就book 了這裡的自助火煱,「多謝」稻坊,印象令人「畢生難忘」!==============================服務極差:1. 入席左二十分鐘都沒有任何人招待我們2. 下單的食物等了好久都沒有來到,最後發覺有很多點了的東西最後都沒有來到,也不會有任何人跟進,管理極為混亂3. 服務人員黑口黑面,態度惡劣老屈事件:有位朋友在飯局後半段才入席,她沒有進食任何食物及飲過任何飲品,但最後埋單竟然收左佢錢。(我班朋友實在太過友善⋯⋯)搞笑事件:在埋單的時候,有個阿姐(服務人員)走黎收起左我們桌上的幾件飲品,說我們已經過了火煱時段所以不能拿!==============================總結:冇下次!這些垃圾酒樓,野又難食,永遠都不會再幫襯。查看更多
glo2415
阿姐懶懶閒 唔想做
glo2415
2018-10-07
關注
(前篇打錯)朋友生日,3星期前訂位,訂7點但7點前巳到,話人齊才能入,人齊了,還要不知等什麼。見阿姐施施然懶懶閒咁碌塊圓枱版出來,原來未set枱🤣 你話好多人爆忙就話姐,一半吉枱,3星期前預訂+人巳到,都全無準備要客呆等?!都算!忍!一半吉枱都要比張近門口收銀的枱我地,用我地來扮有人等位,有客唔係吉的效果?我地唔想坐門口,怕熱,見一半吉枱就話比其他枱我地,阿姐話:「無枱喎,咁你地等下啦」🤣阿姐係咪覺得全尖咀得佢一間食店?我地無得選擇?😅阿姐倒米 預訂都唔做你生意....咁嘅員工,坐任低都唔會有好嘅服務,果斷決定去等二間食🤣查看更多
lokman0107
第一次食,都唔錯喎
lokman0107
2018-09-04
關注
星期日喺尖沙咀有活動,到左lunch time, 搵間酒樓飲茶。有人建議稻坊,話食物質素唔錯,就去試試喇。一坐低,未食野,先食風...🤣啲冷氣凍到呢...叫左個四人套餐,再加啲點心、炒野。食物好快黎,味道果然唔錯。最喜歡個燒腩仔,個皮好脆呀!個炒飯啖啖地,啱我食🤪有啲朋友就嫌佢唔夠味。XO 醬炒腸粉又係好正!夠入味!有個新出嘅炒烏冬就太油...感覺唔太健康😅查看更多
XO  醬炒腸粉
燒腩仔
午餐敘
2018-04-04
關注
幾意外在天文台道五礦大廈稻坊食午茶套餐-168$的特惠組合個燒鵝竟用火爐上而且是一大半下裝隻鵝脾大大地認識到現在生意有多難做也很可以接受的普洱⋯⋯真的比別的行家好喝大碟干燒伊面油多了點,無所謂啦,平價格兩款點心精明 的本人叫一個排骨又是大件多料!親友叫了一個饅頭我們外江口味,是會傾向食這種-,花卷餃子和飽子等:無論何時:都有強烈的慾望和美感只有我取肉不選菜他們趣趣的知情的叫一個十五蚊的蒸娃娃菜因爲燒鵝太不夠滑哥哥給我吃了我告訴你:難得糊塗雖不好吃肉不夠一級貨的滑溜香醇但燒鵝皮仍然很惹味⋯這樣挑剔-⋯⋯指我大佬:真折墮。查看更多
+ 6
聚會好去處
Leung Philip
2018-03-22
關注
昨晚已經是今年第三次去打邊爐,每位$208任飲任食,還可以食兩個半鐘,環境不差,食物種類亦很多選擇,質素亦很不錯,尤其喜歡吃肥牛和海蝦都不可以錯過,可能昨晚星期三,不是太多客人,所以食物上檯都十分快,基本落單後五分鐘就上齊。附註 :昨晚見到一個狀況,有3位客人9:45到來想打邊爐,有一位主任很有禮貌地跟客人說我們十一點就關門,十點半last order, 徵求他們有沒有問題,他們覺得時間很迫就離開了,相隔五分鐘後後一名相信是經理的男子衝出來狂鬧那名主任為什麼要說那麼多導致客人離開,我覺得那位主任向客人說清楚沒有錯,不過我朋友說他令公司做小了生意當然有錯,你們覺得呢?查看更多
肥牛,海蝦
wingsimon
Fried goose
wingsimon
2018-02-18
關注
I love BBQ goose There is no goose in the USA 🇺🇸 At Tai Fong a lunch set includes roasted goose Good price indeed a dim sum we add a bowl of rice 🍚 Good 😊 a great pot of XO sauce green Chinese vegetables 🥒 that all of us have been fond of lots of shrimp 🍤 dried Tasty 😋 kale Chinese broccoli 查看更多
+ 7
yuchiro
一般大眾化火鍋放題
yuchiro
2018-02-04
4K 瀏覽
關注
約七點半左右來到稻坊,一心黎呢度打邊爐,天氣凍嘛。等兩張枱就有位了,原來間舖都好大,但伙計就得幾個人,睇見都覺得辛苦。一坐低就即刻落湯底,點野食啦,不意外地等左好耐都未黎嘅,根本不夠人手,個個做到黑哂面,枱枱客都係咁追……未有野食,朋友食左雪條先,哈哈,咩都食下啦。飲品只有一個雪櫃,坐在店尾,要行到店頭先拎到,飲任有鴻福堂系列,解茶,汽水,豆漿等,算係幾多款。啤酒要另外加錢,想開壺茶都係另計嘅。小食木耳同拍青瓜,酸酸地幾好開胃。金沙炸魚皮,是近期當紅的咸蛋黃炸魚皮,新炸起熱辣辣,咸咸地又夠脆,好味喎,即刻encore多一碟先。湯底要左芫荽皮蛋,無乜味,但至少無用師傅調味。第一round肉,要左羊肉片,牛舌,肥牛,腩片,肉味ok,但超薄切的透明狀,而且點幾多數量都係得一碟。蜆,豬紅,鱔片等,都新鮮嘅。蓮藕,菇,豆腐等,無乜特別啦。蟹籽丸,芝士豆腐,芝士腐皮角等,新款野喎好少見,幾好味。結冰蠔,幾肥的。Round2的肥牛,厚身左又靚左喎。甜品有雪條,雪糕杯,豆腐花,芝麻糊等,任食㗎,梗係要留肚食返條雪條啦。$198一位無雜費,都抵食嘅。一開始客人多時漏單超級嚴重,食到尾聲居然之前漏單嘅一次過補番哂黎,e.g.兩個鐘內無黎過嘅菜苗係最後十分鐘黎左三兜,所以追唔追單同重覆落單係無關係嘅,食物黎唔黎真係隨緣。查看更多
+ 8
venuschingman
唔想中伏就入黎睇!
venuschingman
2017-12-02
關注
星期六晚黎打邊爐,結果等左成個鐘都未黎野食,個煲煲到乾水都未有野食,枱枱都燥晒,侍應都話做唔切,個樣都勁唔好意思,唉無謂難為啲員工,都係管理層嘅問題!!明知星期六晚巿咁旺就安排好人手啦,編更好有問題,冇咁多人手就唔好開咁多張枱啦,呃左啲客入黎坐⋯⋯都唔知點做生意!大家見我咁得閒打咁多野就知我仲等緊,陰公⋯⋯奉勸大家唔想等就唔好黎,去返啲專食火鍋嘅舖頭啦⋯⋯查看更多
車呔人
朋友茶聚
車呔人
2017-11-15
關注
2點後,所有點心8折❤️約左兩個朋友黎飲茶,食物款式都幾多,另外食物都唔錯玫瑰花饅頭,外形做得幾靚,面團搓得唔錯,外皮滑滑地义燒包,饅頭外層軟熟,义燒唔會太肥鳳爪,味過濃,淡番少少會好d牛肚,有一陣「壓」味,我覺得唔好食茄子炆伊面,乾濕度剛剛好,不錯XO醬炒腸粉,呢個最好味,微辣,惹味查看更多