𓂃𖠚∗ᤲ𑀇· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·▎發現住咗咁耐大西北 都無咩去到朗屏附近食野最近朋友網上見到一間日式家庭定食小店嘅 ɪɢ ᴀᴅᴠ就搵咗晚帶我嚟到朗屏站天橋下邊轉角嘅小店 — 稚問過朋友都好評 覺得價錢又唔太貴 嚟試試佢嘅出品小店位置唔多 可容十二人 環境風格以木色系為主大概七點幾嚟到 店內係客滿狀態 外面都有數人等位好好彩過無耐 六點輪嘅客人就開始離場 就可以入得一入到去就發現鋪頭有唔少動漫主題佈景同型精品即帶俾我地一種細個睇緊 『 ᴄᴏᴄᴏ 』漫畫書嘅感覺食物方面就升級咗兩份主食為定食 包晒前菜、漬物、煎茶、味噌湯同珍珠米 而我地轉埋貓飯簡單嚟講即喺珍珠米白飯 配試紫菜、木魚片、豉汁、牛油等材料 熱辣辣時撈埋一齊食 首推!升級定食 HKD 30 份量多又抵食 數數埋埋好豐盛前菜有齊 玉子燒、蕃茄仔、醃蘿蔔等 關東煮漬物有白蘿蔔、福袋、獅子狗 而味噌湯有菇菌、蜆肉添西京燒比目魚 魚質滑溜 外層煎得香脆 可口多汁好厚肉得嚟仲好嫩口 出口質素好高 我就鍾意啦蔥燒牛舌我地誤會了喺厚燒生舌 不過都出色呢檸檬柚子雞翼 熱辣辣得嚟仲好入味 餐廳好好人幫大家開晒邊 容易咬得嚟
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇

大概七點幾嚟到 店內係客滿狀態 外面都有數人等位
好好彩過無耐 六點輪嘅客人就開始離場 就可以入得
一入到去就發現鋪頭有唔少動漫主題佈景同型精品
即帶俾我地一種細個睇緊 『 ᴄᴏᴄᴏ 』漫畫書嘅感覺

食物方面就升級咗兩份主食為定食 包晒前菜、
漬物、煎茶、味噌湯同珍珠米 而我地轉埋貓飯
簡單嚟講即喺珍珠米白飯 配試紫菜、木魚片、
豉汁、牛油等材料 熱辣辣時撈埋一齊食 首推!

升級定食 HKD 30 份量多又抵食 數數埋埋好豐盛
前菜有齊 玉子燒、蕃茄仔、醃蘿蔔等 關東煮漬物
有白蘿蔔、福袋、獅子狗 而味噌湯有菇菌、蜆肉添

西京燒比目魚 魚質滑溜 外層煎得香脆 可口多汁
好厚肉得嚟仲好嫩口 出口質素好高 我就鍾意啦
蔥燒牛舌我地誤會了喺厚燒生舌 不過都出色呢

檸檬柚子雞翼 熱辣辣得嚟仲好入味 餐廳好好人
幫大家開晒邊 容易咬得嚟 檸檬柚子仲可以更出
明太子釀魷魚 外觀處理得似釀腸仔咁 視角誤區呢
味淋魚干 配沙律醬一流 香甜得嚟又夠晒嚼勁 推薦!

🜸
▸ 西京燒比目魚貓飯定食 ┅ HKD 94+30+10
▸ 蔥燒牛舌貓飯定食┅ HKD 82+30+10
▸ 檸檬柚子雞翼 ┅ HKD 46
▸ 明太子釀魷魚┅ HKD 68
▸ 味淋魚干 ┅ HKD 48

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

𓌈˒˒ 稚 ᴄʜɪʟᴅʜᴏᴏᴅ 𖠿
❜ 元朗俊賢坊18號權益大樓地下3號舖
Shop 3, G/F, Kuen Yick Building, 18 Chun Yin Square, Yuen Long
2024-10-29
  • 西京燒比目魚貓飯定食
  • 蔥燒牛舌貓飯定食
  • 檸檬柚子雞翼
  • 明太子釀魷魚
  • 味淋魚干
2025-07-01 0 瀏覽
一走入充滿日式風格的餐廳大門後,就見到很多日本動漫元素的擺設,而傢俱都以木造為主。餐廳位於朗屏權益大樓地下,港鐵站步行約四分鐘就到,非常方便。用餐時間係平日晚上八點,餐廳滿座要等十分鐘左右。眼見客人還源源不絕!- 汁煮豬軟骨定食¹²⁴豬軟骨經慢煮後入口軟糯,富膠質,口感Q彈。味道甜鹹濃郁,醬汁滲入軟骨增添風味!而定食有包含前菜、漬物、煎茶、味噌湯,珍珠米。我就選擇⁺¹⁰轉貓飯,之前未食過貓飯所以想點來試試,貓飯是珍珠米白飯配紫菜、木魚片、牛油等材料而成。未試過的朋友一定要一試喔!- 雞皮串⁺¹⁸雞皮串外脆內嫩,油脂香氣濃郁,微焦的外皮帶出煙燻風味,咬下時汁水四溢,簡單卻充滿滋味!- 西京燒比目魚定食¹³⁴比目魚甘甜鹹香,肉質細嫩、油脂豐富,入口即化,搭配微焦的外皮,口感層次豐富。醬汁甜鹹平衡,完美襯托魚肉鮮味!- 厚燒玉子³⁸厚燒玉子口感柔嫩濕潤,甜鹹平衡,帶微妙鮮香。外皮微焦,內裡滑嫩,層次豐富!總結餐廳無論食物質素價錢份量,服務態度,環境評價都好高,係一間好值得推介的日式料理餐廳!

- 汁煮豬軟骨定食¹²⁴

雞皮串
西京燒比目魚定食
雞皮串
2025-06-28 0 瀏覽
稚 @childhood.restaurant 寶藏級隱世小店餐廳空間不大 牆上貼滿動漫 廚房設玻璃窗可觀看廚師烹調過程🍱主打定食 小食 燒物人氣貓飯:鋪滿紫菜 木魚花 日本醬油 牛油⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🪱半條招牌蒲燒鰻魚定食細膩的蒲燒鰻魚脂香四溢 蒲燒得恰到好處肉質嫩滑厚身 定食附有蜆肉麵豉湯 足料鮮美關東煮份量多 蘿蔔鮮甜🥗沙律漬物清脆爽口滿足味蕾的日式經典享受 下次試吓升級貓飯·🧆香煎和牛漢堡扒定食和牛漢堡扒肉汁豐盈 外層煎得微焦 口感豐厚配搭日式咖哩 微辣濃郁🍛香氣令人回味無窮搭配炸薯餅 配菜沙律漬物清新 整體平衡完美·🍗檸檬柚子雞翼雞翼外酥內嫩大隻 檸檬與柚子的清新果香令人耳目一新 酸甜適中🍋能提振夏天的味蕾微微的烤焦帶出香氣 油亮亮的賣相超級吸引·🐂和牛可樂餅金黃酥脆的可樂餅內 包裹著嫩滑的和牛肉餡香氣撲鼻 外皮炸得剛好🍘內餡豐滿creamy口感豐富 搭配蛋黃醬汁更添風味 小食好高質
餐廳空間不大 牆上貼滿動漫 廚房設玻璃窗
金黃酥脆的可樂餅內 包裹著嫩滑的和牛肉餡
香氣撲鼻 外皮炸得剛好🍘內餡豐滿creamy
口感豐富 搭配蛋黃醬汁更添風味 小食好高質
2025-06-28 0 瀏覽
元朗有很多日本餐廳 但想找有質素定食 適合1-2人去食的話 #稚 一定會是個好選擇 久不久都會行過去食一次 平日都不少人叫外賣餐廳面積不大 但坐得唔會迫 而且有很多動漫圖做裝飾♡ 蔥燒牛舌定食 - 轉貓飯好多款都想食 最後點了蔥燒牛舌定食 雖然是薄切牛舌 但夾埋大蔥蔥花一齊食入口軟嫩Q彈 牛舌肉汁配埋鹹香蔥花好香 咬落仲有微微脆感 十分滿足稚的特色是配貓飯 其實是舖滿了紫菜、木魚花、日本醬油和牛油 基本上跟任何一款主菜都很搭配 大家黎到都要試吓♡ 燒三文魚腩串 (汁燒)本身想叫燒三文魚腩定食 但發現有燒三文魚腩串燒點 所以先試了串燒😆 望落燒到很脆口 咬落魚油香混合甜甜燒汁 入口即溶 外層微焦帶點脆 好想配番杯啤酒🤤
餐廳面積不大 但坐得唔會迫 而且有很多動漫圖做裝飾

♡ 蔥燒牛舌定食 - 轉貓飯

♡ 燒三文魚腩串 (汁燒)
午餐
【元朗超人氣日式小店🍱稚Childhood】-身為元朗地膽嘅小編bookmark咗呢間小店好耐🥹但次次去都好多人排隊😳今日早咗啲6:30去到碰吓運氣🍀等咗陣就位了🥰LuvkyLucky!-如果你係動漫迷一定會比佢牆上面嘅吸引🤩有齊晒經典動漫😎大家講得出幾多套呢😜?嘢食就推薦大家叫佢嘅定食套餐🍱有飯、關東煮🍢蜆湯同沙律🥗非常豐富!佢嘅小食同串燒都幾高質😋食到laamlaam👅!-😋和牛可樂餅🍤$58呢個請同我嗌爆佢💥超級無敵勁好食🤤用咗飛驒牛肉好香😚重點係入面嘅軟綿綿嘅薯蓉配合香脆嘅吉列外皮🙂‍↕️兩種口感互相碰撞😻😻好好味!好味到小編完全遺忘左點蛋黃醬😹好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕-😋蔥燒牛舌定食 $122蔥燒牛舌主食($82)加$30跟定食🤩仲可以額外加多$10將飯轉烏冬、茶漬飯或者貓飯🤪牛舌爽脆唔韌🙂‍↕️包埋啲香蔥一齊食😋正!佢嘅麵豉湯超足料😝入邊有連殼嘅蜆肉飲落鮮甜~關東煮有個腐皮福袋入邊包住煙韌嘅年糕🥳食完真係好滿足😌好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋半條招牌蒲燒鰻魚定食🐟$132半條招牌蒲燒鰻魚$92同樣跟咗定食🤪加咗$10轉做茶漬飯🍵鰻魚燒到焦脆😙茶漬飯高湯味道清新而且不膩japjapjap眨
【元朗超人氣日式小店🍱稚Childhood】

如果你係動漫迷一定會比佢牆上面嘅吸引🤩
有齊晒經典動漫😎大家講得出幾多套呢😜?

😋和牛可樂餅🍤$58

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕

😋蔥燒牛舌定食 $122

佢嘅麵豉湯超足料😝入邊有連殼嘅蜆肉飲落鮮甜~
關東煮有個腐皮福袋入邊包住煙韌嘅年糕🥳食完真係好滿足😌

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

😋半條招牌蒲燒鰻魚定食🐟$132

茶漬飯高湯味道清新而且不膩japjapjap眨眼就食晒!升級做定食仲可以用優惠價$18追加串燒😌
試咗佢嘅雞皮串😎香口得來有保持到雞皮嘅油脂感,唔錯👍🏻

📍 稚 (元朗)
元朗俊賢坊18號權益大樓地下3號舖
💸人均消費:$160
2025-06-25
10 分鐘 (堂食)
餐廳喺元朗已經開咗好多年,推開門簾即刻好似進入左京都町屋咁🤩 原木吧台、紙燈籠、漫畫牆壁、微光、開放式廚房。從吧枱望入去睇到職員專注製作料理,超有《深夜食堂》既視感!餐廳主打「百零蚊高質定食」,街坊價吃出職人魂🇯🇵【🍱主食】✨ 西京燒比目魚定食 $134 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻比目魚邊烤到好香脆,魚肉鬆軟,魚油甘香,配上熱騰騰貓飯 - 簡單但係好味😋✨ 照燒雞扒定食 $116 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻家庭式暖心作!雞皮燒至焦糖色,雞肉質嫩滑+ 有照燒汁甜香。配菜誠意滿滿,椰菜絲清甜、味噌湯飄著蜆肉香,茶漬飯好食 【🧆小食】✨ 🐮 和牛可樂餅 $58 👍🏻👍🏻👍🏻金黃式脆衣包著軟綿薯蓉+和牛碎肉,點埋日式豬扒醬更惹味😋✨ 味淋魚乾 $48 👍🏻👍🏻👍🏻魚乾整到微焦帶蜜香,肉質柔韌,配沙律醬+檸檬汁,咸甜酸三重奏🥰👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)

【🍱主食】
✨ 西京燒比目魚定食 $134 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

✨ 照燒雞扒定食 $116 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

【🧆小食】
✨ 🐮 和牛可樂餅 $58 👍🏻👍🏻👍🏻
金黃式脆衣包著軟綿薯蓉+和牛碎肉,點埋日式豬扒醬更惹味😋

✨ 味淋魚乾 $48 👍🏻👍🏻👍🏻

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
2025-06-19 0 瀏覽
店內既裝潢偏和風格調,木質既餐桌餐椅,牆上掛有畫作,有大量既動漫角色,不論經典和新作都並存,有種創新和經典相融既感覺。分別叫了兩個假日午市定食,除了主食之外,有埋前菜、漬物、煎茶、味增湯和一份自選小食,珍珠米可升級貓飯、茶漬飯或湯烏冬。蔥燒三文魚腩定食三文魚腩以一條條上碟,相當容易入口。魚腩經過炙燒過,魚皮口感少許脆口,魚腩肉質鮮嫩,肥瘦相間,魚油甘香純厚,加上燒汁,味道十分濃郁。蜜糖甜薯甜薯口感綿密,味道甘甜可口,有少許焦香味。招牌蒲燒鰻魚定食鰻魚口感軟熟,表面沾滿了蒲燒汁,味道甜蜜可口,咬落有一定韌度,肉質結實,份量都唔少,配菜有一座小山丘嘅椰菜絲配搭芝麻醬。唐揚炸雞內有紫菜包裹住,頗為特別,適合食肉獸既朋友。黃金醬燒蠔色澤炸得金黃,燒蠔肉質鮮嫩多汁,調味剛剛好,外脆內軟,有附蛋黃醬沾點食用。

蔥燒三文魚腩定食

蜜糖甜薯
甜薯口感綿密,味道甘甜可口,有少許焦香味。

招牌蒲燒鰻魚定食

唐揚炸雞
內有紫菜包裹住,頗為特別,適合食肉獸既朋友。

黃金醬燒蠔

2025-06-12 255 瀏覽
🍽️食物方面: 🐠西京燒比目魚定食💲134魚甜甜地滑捋捋 有啲沙律菜中和升級定食配漬物+玉子 關東煮有白蘿蔔+獅子狗+福袋 味噌湯有蜆+菇 熱茶再加錢轉貓飯(牛油+紫菜+木魚)🐷汁煮豬軟骨定食💲124肉好入味份量多 加錢轉茶漬飯(紫菜+木魚+玄米茶+脆粒)🐟白燒鰻魚串💲28鹹鹹地唔乾 有得揀汁燒 🧀流心芝士年糕💲28外表微脆 好多芝士📷打卡方面:木系裝修 日漫公仔牆🔈環境方面: 小店 好大冷氣 播最新日文歌💬其他資訊:稚 📍元朗俊賢坊18號權益大樓地下3號舖💰Total💲322‼️只收現金, 晚市人均低消💲100⏰人齊先入得, 限時60mins
🍽️食物方面:
🐠西京燒比目魚定食💲134
魚甜甜地滑捋捋 有啲沙律菜中和
再加錢轉貓飯(牛油+紫菜+木魚)

🐷汁煮豬軟骨定食💲124
肉好入味份量多 加錢轉茶漬飯(紫菜+木魚+玄米茶+脆粒)

🐟白燒鰻魚串💲28

💰Total💲322
‼️只收現金, 晚市人均低消💲100
⏰人齊先入得, 限時60mins
1957 瀏覽
稚 Childhood📍元朗俊賢坊18號權益大樓地下3號舖大約3年前,我同初相識嘅朋友喺元朗呢間人氣小店食飯,當時除咗IG被瘋狂洗版外,亦有唔少元朗友極力推薦。闊別三年,店內嘅動漫裝飾越見精緻,亦多咗好幾套我至愛嘅作品嘅插畫,相信老闆們同我嘅taste都幾似。唔賣關子,稚嘅出品依舊高質素,食物水準穩定,客人亦絡繹不絕,屹立元朗多年,嚟過元朗但未試過嘅真係走寶! 💰$94西京燒比目魚定食 🐠朋友一眼睇中西京燒比目魚定食,上菜時見到有兩大件比目魚扒,外皮經醬燒後香甜焦脆,內層魚肉滑嫩無比,西京味噌醬嘅獨特香甜同魚油嘅鮮美經燒烤後,香氣彌漫整個空間。比目魚厚身嫩滑,西京味噌味甘不膩,用入口即化嚟形容都不為過。每份定食均配有一款指定小食、前菜、漬物、煎茶、味噌湯同珍珠米飯。朋友揀選唐揚炸雞,口感緊實酥脆,紅黃漬物酸甜清新,剛好中和烤魚嘅油膩感。 💰$94蔥燒三文魚腩定食 🐟我就揀咗蔥燒三文魚腩定食,肥美嘅三文魚腩肉質滑嫩,油脂豐富,加上蔥燒香味,提升咗魚肉嘅鮮味。我特別欣賞廚師處理魚皮時候嘅用心,每件三文魚腩均帶皮無鱗,令人食得方便又放心。比起比目魚,三文魚腩更有油香,魚皮魚肉煎得微焦帶脆,三
稚 Childhood
📍元朗俊賢坊18號權益大樓地下3號舖

💰$94
西京燒比目魚定食 🐠

💰$94
蔥燒三文魚腩定食 🐟

比起比目魚,三文魚腩更有油香,魚皮魚肉煎得微焦帶脆,三文魚控必食。

加多$10仲可將白飯升級貓飯,加咗牛油、日本醬油、木魚花同紫菜嘅升級版,果然更好食!

💰$25/2串
雞皮串 🍢
小食雞皮串烤至外脆內嫩,微微帶膠質感,雞皮鹹香十足,搭配特製醬汁,真係好滋味。
  • 貓飯
  • 味噌湯
  • 西京燒比目魚定食
  • 麵豉湯
  • 味增湯
  • 西京燒比目魚
  • 定食
呢間「稚」之前食過好幾次,今次再同大家介紹下呢間小店,唔起眼但元朗人都叫佢做「貓飯」,主打日式定食。小店午市時間都滿座,店內充滿人氣動漫掛畫,睇得出店家對於熱血動漫既喜愛!蔥燒三文魚腩定食$84+$10貓飯三文魚腩油脂豐富,外皮焦脆,魚肉同魚油充滿魚香氣,推薦!西京燒比目魚定食$84+$10貓飯比目魚燒到外脆內嫩,表面略微焦香,魚肉鮮嫩多汁,唔會梅淋淋,推薦!貓飯其實是紫菜、木魚花、日本醬油、牛油,是此店特色,與貓無關,醬油撈飯又有牛油香味,肥得抵!飛驒和牛可樂餅$58可樂餅即叫即炸,外脆內軟,餡料有牛肉碎跟薯仔,軟綿綿,點沙律醬好好食!小店野食都幾高質,食得出用心經營,唔係亂咁黎,所以我都回訪過幾次。

蔥燒三文魚腩定食$84+$10貓飯
三文魚腩油脂豐富,外皮焦脆,魚肉同魚油充滿魚香氣,推薦!

西京燒比目魚定食$84+$10貓飯

飛驒和牛可樂餅$58

呢間「稚」之前食過好幾次,今次再同大家介紹下呢間小店,唔起眼但元朗人都叫佢做「貓飯」,主打日式定食。小店午市時間都滿座,店內充滿人氣動漫掛畫,睇得出店家對於熱血動漫既喜愛🤩蔥燒三文魚腩定食$84+$10貓飯三文魚腩油脂豐富,外皮焦脆,魚肉同魚油充滿魚香氣🤤推薦!西京燒比目魚定食$84+$10貓飯比目魚燒到外脆內嫩,表面略微焦香,魚肉鮮嫩多汁,唔會梅淋淋,推薦!貓飯其實是紫菜、木魚花、日本醬油、牛油🧈,是此店特色,與貓無關😹,醬油撈飯又有牛油香味,肥得抵!😂飛驒和牛可樂餅$58可樂餅即叫即炸,外脆內軟,餡料有牛肉碎跟薯仔🥔,軟綿綿,點沙律醬好好食!小店野食都幾高質,食得出用心經營,唔係亂咁黎,所以我都回訪過幾次。

蔥燒三文魚腩定食$84+$10貓飯
三文魚腩油脂豐富,外皮焦脆,魚肉同魚油充滿魚香氣🤤推薦!

西京燒比目魚定食$84+$10貓飯

飛驒和牛可樂餅$58

2025-05-13 224 瀏覽
之前試過豬軟骨定食好入味,今次同朋友一齊食~今日天氣好涼,lunch坐出面都好舒服叫左泡菜豚肉定食,加埋洋蔥炒香甜惹味加$10轉貓飯,有紫菜木魚片定食連埋麵豉湯,玉子,仲可以簡小食,簡左炸雞肉Lunch好抵食,咁豐富都$80左右
之前試過豬軟骨定食好入味,今次同朋友一齊食~
今日天氣好涼,lunch坐出面都好舒服

叫左泡菜豚肉定食,加埋洋蔥炒香甜惹味
加$10轉貓飯,有紫菜木魚片
定食連埋麵豉湯,玉子,仲可以簡小食,簡左炸雞
Lunch好抵食,咁豐富都$80左右
2025-05-11
2025-05-08 233 瀏覽
香煎和牛漢堡扒配日式咖哩汁定食 塊漢堡扒煎得好靚,外皮微脆,入面肉汁豐富,和牛香味濃郁。另外有特製日式咖哩汁,唔會太辣,然後淋喺飯上面一定超正!不過我叫咗茶泡飯,唔使撈汁都好好食好香~蜜糖香烤雞扒定食 雞扒好嫩滑,表層微焦帶少少蜜糖嘅香氣,唔會覺得甜。肉質唔乾身,咬落去仲有啲juicy,配白飯一流!咧度叫咗貓飯,係有木魚片同紫菜喺面,食落都幾特別厚燒玉子勁中意食玉子嘅我一定會叫,淨係望住都已經覺得好正!蛋香撲鼻,口感軟綿帶少少焦糖味,甜度控制得宜,一定係必試嘅side dish流心芝士年糕 咧個一定要趁熱食!外皮微脆,咬開嗰下啲芝士流出來,年糕好軟熟煙韌,微甜嘅年糕加埋濃郁鹹香嘅芝士,大推!!黃金醬燒蠔 雖然蠔肉唔係好大,但係店家秘製嘅黃金醬,再經焗制,表面微微焦香,入口鮮甜又creamy
香煎和牛漢堡扒配日式咖哩汁定食

蜜糖香烤雞扒定食

流心芝士年糕

黃金醬燒蠔
2025-04-28 194 瀏覽
呢間日式料理小店喺元朗開左好幾年 一直都係人氣店🥹Weekend 2點去都滿座 仲不停有人等位價錢好親民 唔洗$100已經好豐富😍製作feel到好有誠意 又好味汁煮豬軟骨定食 $86西京燒比目魚定食 $94除左飯同主菜 每款定食都有小食 漬物 麵豉湯 煎茶🍱主菜份量好多 豬軟骨煮到非常入味 面頭有啲溶咗嘅芝士 比目魚都好嫩滑 呢度招牌係貓飯 可以加$10轉配 會有木魚 紫菜 醬油牛油 食落去更香 就咁食碗飯已經好味🍚厚燒玉子 $34 大力推薦呢個小食 表面燒到少少焦脆 外脆內軟 好濃蛋香 蛋控唔可以錯過呀

汁煮豬軟骨定食 $86
西京燒比目魚定食 $94
除左飯同主菜 每款定食都有小食 漬物 麵豉湯 煎茶🍱

厚燒玉子 $34
2025-04-28 123 瀏覽
第二次幫襯呢間位於朗屏站附近嘅日式定食小店,今次同一個住左係元朗年幾兩年但唔知有呢間店嘅朋友去食😂午市定食七十幾蚊超抵食!朋友揀咗咖喱吉列豬扒跟烏冬咖喱汁同日式嘅口味相似,豬扒比較乾,烏冬正常,麵豉湯正常,前菜Ok!我揀咗南蠻炸雞定食南蠻炸雞除咗要皮脆肉嫩,醬先係南蠻雞嘅重點!呢度嘅炸雞口感合格的,個醬冇比到驚喜,普普通通。飯、麵豉湯、前菜都係正常!總結:以性價比黎講絕對合格,下次黎元朗想食日式定食嘅話都會再黎!
午市定食七十幾蚊超抵食!

朋友揀咗咖喱吉列豬扒跟烏冬

我揀咗南蠻炸雞定食