2025-07-02
秋田鐵板燒刺身專門店🈸@akita.teppanyaki_鐵板燒係以套餐形式提供,價錢由$888至$1500一位都有📔 兩個套餐都有咁多款菜式同海鮮🦭 主要分別都係食材產地唔同🌏 其實覺得分別唔算好大,所以每次嚟都會揀最「基本」而性價比最高嗰個套餐💯 絕對係值得再三回味嘅高級鐵板燒體驗!二人前套餐🙋🏻食材方面絕對係無可挑剔😍 由生猛龍蝦🦞 鮮活鮑魚到油花均勻嘅鹿兒島A5和牛,每一道菜都用上高質食材🎖️ 經過師傅精心處理,完美呈現出食材最鮮美嘅一面👨🏻🍳 而份量亦唔失禮,足足成隻手掌咁大嘅鵝肝油脂香濃,用上紫蘇葉同海苔包住嘅厚身帶子,配埋魚子同金箔,完全喺奢華享受嘅代表✨鐵板燒師傅嘅手勢真係令人佩服🔪 即席烹調過程唔單止係視覺享受,仲令食物保持最佳嘅口感同溫度🌡️ 蒸蛋嫩滑細膩,厚切和牛嘅肉香,定係鐵板炒飯粒粒分明嘅香氣,到自家調製麵糊再現煎嘅銅鑼燒都喺一場盛宴🫘 龍蝦頭起火嗰一刻嘅震撼同時將氣氛推到最高🔥 清甜鮮味嘅龍蝦湯帶嚟一個完美中場過渡,令人更期待接下來嘅一道道菜🤤餐廳環境舒適,高雅而唔失溫馨。每次用餐都覺得被細心照顧,無論係服務態度定細節安排,都令人感受到誠意滿滿🙂↕️
@akita.teppanyaki_
二人前套餐