2010-12-20
今日同老公囡囡在澳門返黎,成八點幾,冇掟去,埋唯有找野食,上環唔識路。埋塔的士落IFC,四周食市都好多人,好彩我一落船就打電話定位先,等左一陣就入得。以前同D同事黎食午餐,已經覺得個海景好靚,今晚加埋燈飾仲靚,一家三口好少有咁既機會下食晚飯。叫左份銀雪魚加牛肉既鐵板燒,好老實,唔知係唔係要坐鐵板果邊先會好味呢?好一般羅,講唔出邊度唔好食,但又唔會令人有好味既感覺,銀雪魚都係午市燒果D好味,叫左份D刺身,個侍應介紹既:有吞拿魚、池魚、油甘魚全部都好肥美;有牡丹蝦、帶子爽甜;有囡囡最鐘意既蟹籽壽司,她一個人食六件,有我同老公都好鐘意既海膽,外表有少少淋,但好新甜,好好味,我地一口氣人人食左三件,正!!!仲有三文魚老公食,我麻麻。仲叫左梅卷、青瓜卷和蘿蔔卷,冇爆已算合格。一家人食飯當然開心,但有好多小抽例如肥妹搞後面枱姐姐既頭髮(唔好意思);又不停跌野落地,要人幫她拾;自己食飽就想落地搞事。如果今晚得我同老公二人,成件事就唔同曬,對住個海景仲會好浪漫但果D日子已經買少見少
又不停跌野落地,要人幫她拾;自己食飽就想落地搞事。
但果D日子已經買少見少