2024-03-28 570 瀏覽
以往間中會去厚福街的福岡漢堡扒,最近發覺原來已經沒經營,在網上看到原來她們在V Walk開了新店,地點比以往更方便,當然要和太太來光顧😆✏️位置(9.5/10):西鐵上蓋商場,地點相當便利✏️環境(8/10):商場內小舖,比尖沙咀店明亮✏️服務(8/10):掃碼下單,上菜快,熱石比以往更熱✏️食物(8/10):水準依然,二人套餐性價比高🌟兩人套餐(Ver.3) - $359點了這款二人套餐,包括兩份芝士蛋蒜和牛漢堡扒、一份韓式豬頸肉丼飯及兩杯飲品🎉🍴芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)一大個圓球型的和牛肉的中份漢堡扒,鋪上芝士及蒜片,看上去已非常吸引,然後鐵板上放入雞液,鐵板的熱力令其變成很香的煎蛋,而主角的漢堡扒,需要自行放上熱石上自助燒熱,想要多熟也可以,口感香滑,芝士也令和牛更加美味🥰🍴韓式豬頸肉丼飯套餐包了一大碗飯,所以不用額外配白飯,豬頸肉夠多夠煙韌,韓式辣醬小辣惹味,配上燒過的漢堡扒食十分豐盛😁🍴百香果特飲/金橘檸檬特飲加$18可以把套餐飲品轉成特飲,我們點了百香果和金橘檸檬口味,大大杯,兩者都算開胃😉🏠福岡漢堡扒(深水埗)📬地址:深水埗深旺道28號V Walk 2樓L2-17號舖

✏️位置(9.5/10):西鐵上蓋商場,地點相當便利
✏️環境(8/10):商場內小舖,比尖沙咀店明亮
✏️服務(8/10):掃碼下單,上菜快,熱石比以往更熱
✏️食物(8/10):水準依然,二人套餐性價比高

🌟兩人套餐(Ver.3) - $359
芝士蛋蒜和牛漢堡扒

🍴芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)

🍴韓式豬頸肉丼飯
百香果特飲
金橘檸檬特飲

🍴百香果特飲/金橘檸檬特飲

🏠福岡漢堡扒(深水埗)
📬地址:深水埗深旺道28號V Walk 2樓L2-17號舖
2024-03-21
百香果特飲
金橘檸檬特飲
♡ 韓國過江龍石燒漢堡扒|福岡漢堡扒 ♡-漢堡扒就食得多‼️自己燒嘅又試過未? @hambageu.hk 呢間舖頭雖然寫住福岡 但係佢同福岡完全無關😝 佢只係一間韓國嘅過江龍,自己煎自己食 🥰 晚市二人套餐都好抵食😝 價錢大概$300至$400 包麵豉湯、配菜同埋沙律🥗- ♡ 菠蘿煙肉和牛漢堡扒 ♡ &♡ 芝士蛋蒜和牛漢堡扒 ♡ 漢堡扒有兩個口味和牛打成肉碎 加入調味料 搓成肉球 加埋菠蘿同煙肉 🥓 同埋滑捋捋嘅蛋 連埋一齊食真係好正😋芝士🧀蛋蒜味真係有啲邪惡😙 最重要係小朋友都可以自己整 十分安全👍🏻見到隔籬枱啲小朋友整得好開心 記住每3秒就反一反 如果唔係就會煎燶㗎啦‼️-♡ 韓式湯烏冬 ♡ 湯底用鰹魚同鯖魚做高湯 加埋特製醬油 烏冬煙煙韌韌味道濃郁-♡ 金橘檸檬🍋特飲 ♡ ♡ 百香果特飲 ♡ 佢哋嘅特飲都係大大杯唔使驚唔夠飲😝👍🏻飲品揀咗呢兩款 佢哋嘅果味都比較重味道好清新 而且解渴又解膩❥#⇢店鋪資料:福岡漢堡扒 (深水埗)深水埗深旺道28號V Walk 2樓L2-17號舖## 🔍尋找同區美食📍➾ #礦泥黃X深水埗-#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl
♡ 韓國過江龍石燒漢堡扒|福岡漢堡扒 ♡
呢間舖頭雖然寫住福岡
但係佢同福岡完全無關😝

佢只係一間韓國嘅過江龍,
自己煎自己食 🥰
晚市二人套餐都好抵食😝
價錢大概$300至$400
包麵豉湯、配菜同埋沙律🥗
♡ 菠蘿煙肉和牛漢堡扒 ♡ &

飲品揀咗呢兩款
佢哋嘅果味都比較重
味道好清新 而且解渴又解膩

⇢店鋪資料:
福岡漢堡扒 (深水埗)
深水埗深旺道28號V Walk 2樓L2-17號舖
🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X深水埗
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處 #深水埗 #深水埗美食 #福岡漢堡扒香港
#香港美食地圖#香港美食指南

• 菠蘿煙肉和牛漢堡扒
2024-02-17 457 瀏覽
之前去過旺角店,原來南昌站上蓋V Walk都開咗分店,今日得閒,諗住食完午餐就去南昌上年新開的圖書館,真係好方便💗水準依然好好,仲多咗不同的菜式,今日揀咗二人套餐,有兩個和牛漢堡,前菜有味噌湯同泡菜,仲有一個沙律✨🌟#芝士蛋和牛漢堡扒 & #雞蛋和牛漢堡扒兩款和牛漢堡的造型都非常漂亮,係一個球體狀,和牛球上灑滿芝士,下面是一大塊蛋液,非常明亮鮮艷,令人食慾大增💗使用煎肉工具,剷一小塊和牛漢堡放在石頭燒上,開始時要不停按壓反覆煎香,好快就熟,配上白飯,肉香非常突出,真係又好食又好玩💗💗見到隔籬枱小朋友都識得自己煎,仲話自己親手煎出嚟的食物,特別好味🤣🌟#忌廉芝士沙律沙律的外觀非常誘人,沙律菜非常新鮮,散發出檸檬的清香✨ 味道非常平衡,檸檬汁的酸度恰到好處,既提供了清新的口感,又不會顯得太酸,而且食完唔會覺得Heavy💗忌廉芝士的豐潤口感和微微的甜味,與檸檬的酸度非常搭配👍🏻🌟#百香果特飲 & #金橘檸檬特飲食煎肉唔可以少得冰涼的飲品,這裏的特飲值得推介,非常大杯,而且味道清新✨今次揀咗百香果和金橘檸檬,兩款都非常生津解渴🫶🏻

🌟#芝士蛋和牛漢堡扒 & #雞蛋和牛漢堡扒

🌟#忌廉芝士沙律
忌廉芝士的豐潤口感和微微的甜味,與檸檬的酸度非常搭配👍🏻

🌟#百香果特飲 & #金橘檸檬特飲
  • 芝士蛋和牛漢堡
4天前 0 瀏覽
見過幾次排長龍,所以平日晚市去食,都要等一兩個位。叫咗嗰二人套餐,兩個芝士蛋蒜漢堡扒,包飲品同一碗豬頸肉飯。嗰熱石幾得意,可惜d肉完全唔掂,好散,無肉味,唔知食緊咩肉。蒜片又勁硬,麵豉湯得半碗,一開頭以為係醬嚟嘅。然後就係人手不足,得兩個侍應,見到佢哋好忙,但服務一般,仲要出錯飯俾我哋,同佢哋講都要等好耐兼提過幾次先俾番我哋,嗰碗到最後都無俾我哋,希望佢哋加人手。整體講,三百幾蚊真係完全唔值,唔推介去食。
見過幾次排長龍,所以平日晚市去食,都要等一兩個位。

整體講,三百幾蚊真係完全唔值,唔推介去食。
「福岡漢堡扒」真係令我驚喜到爆呢!好多朋友一直話我一定要嚐嚐佢地嘅漢堡扒,今次終於有機會來食,而且仲點了兩人套餐,實在太好啦!首先佢地嘅環境真係好舒服,店裡有種清新又放鬆嘅氛圍。由入座開始,我就深深地感受到有種貼心體貼嘅服務態度,好有親切感。說到今次嘅主角「漢堡扒」,絕對係亮點中嘅亮點。端上了一個熱騰騰的石板,表面散發著陣陣誘人的香氣。率先上碟嘅係「菠蘿煙肉韓牛漢堡扒」,睇落就已經吸引得食指大動。漢堡扒滿滿嘅牛肉,配埋香甜爽口嘅煙肉同香濃嫩滑嘅芝士,仲有新鮮爽脆嘅菠蘿,簡直係天衣無縫。咬下第一口,份量好足夠,肉質幼嫩多汁,煙肉同牛肉嘅鮮味交織,仲帶有少少煙燻香氣,令我不由自主發出讚嘆聲。「芝士蛋蒜韓牛漢堡扒」,表面金黃酥脆,切開後流出嘅芝士更是誘人至極,仲配搭外表鬆軟內裡蓬鬆嘅麵包,好滿足。單單就芝士呢樣,已經足夠令我口水直流。之後就連同蒜香濃郁嘅牛肉一齊咬下去,咀嚼間口感層次豐富,香氣撲鼻,實在太讚了。整個烹煮過程有趣,讓我彷彿化身一名大廚,倍感成就感!而且在品嚐的同時,還能欣賞到漢堡扒在石板上滋滋作響的景象,更增添了用餐的樂趣~除咗漢堡扒之外,「韓式湯烏冬」都令我印象深刻。濃郁嘅湯

整個烹煮過程有趣,讓我彷彿化身一名大廚,倍感成就感!

除咗漢堡扒之外,「韓式湯烏冬」都令我印象深刻。濃郁嘅湯頭,加上 Q 彈耐嚼嘅烏冬,真係超級對味。
最後,飲咗「金橘檸檬特飲」,酸甜適中,非常清新解膩,幫助消化真係太好了。同行嘅朋友點嘅「西柚特飲」,同樣清新怡人,而且帶有淡淡蜜糖甜味,仲好好夾食物。

福岡漢堡扒嘅每件菜式都精心製作,無論係在味道定係質素,都堪稱一絕。加上舒適環境同周到服務,真係令我留下深刻印象,絕對係極力推薦嘅好店。以後每次嚟到呢區,我都會重重覆覆嚟啦~
2024-06-08 0 瀏覽
I recently tried the hambageu at Fukuoka Hambageu 😆. We ordered the Original Hambageu, and the Egg Cheese Hambageu. Both dishes were accompanied by miso soup 🥣, rice 🍚, and a side salad 🥗. The Original Hambageu was straightforward yet flavourful, with a tender and well-seasoned hamburger steak. It was a comforting and satisfying dish. The Egg Cheese Hambageu featured a juicy hamburger steak topped with cheese, with eggs underneath 🍳, creating a delicious combination of flavours 👍🏻. The richness

The Original Hambageu was straightforward yet flavourful, with a tender and well-seasoned hamburger steak. It was a comforting and satisfying dish. The Egg Cheese Hambageu featured a juicy hamburger steak topped with cheese, with eggs underneath 🍳, creating a delicious combination of flavours 👍🏻. The richness of the egg and cheese paired well with the savoury beef.

The miso soup was warm and soothing 🥣, and the rich was fluffy and provided a good base for the main dishes 🍚. The side salad added a refreshing touch, with vegetables and a light dressing 🥗.

For drinks, we had Yuzu Tea and Lemon Tea. Both drinks paired well with the meal 🍽️.

Overall, our dinner at Fukuoka Hambageu was pleasant 🙂‍↕️.

2024-06-04
2024-06-04 0 瀏覽
今日行完V Walk商場發現有一間食漢堡扒的專門店, 入到去每個座位都有一個吸氣管裝嵌在餐枱上, 好特別的設計。打開餐牌,相片都好吸引, 原來餐廳用最頂級嘅韓國牛肉造漢堡扒,具有柔軟及奢華的口感。我哋點選二人餐墨西哥辣椒韓牛漢堡扒芝士蛋蒜韓牛肉漢堡扒韓牛乒乒乓拌飯罐裝飲品兩罐麵豉湯加kimchi 加沙律要享受漢堡扒原來要自己動動手,店員放上熱石對住吸氣管,將漢堡扒分成四份,每一份平鋪放上石頭上,每邊燒大約3至4秒,就可以食到熱辣辣非常美味的漢堡扒。燒第二件時記得除去石頭上的燒焦物。墨西哥辣椒,辣味非常惹味,芝士蛋蒜味濃郁又香,兩款漢堡扒各有特色,底部仲有煎蛋,好配合合同漢堡扒一齊食。韓牛乒乒乓拌飯記得加甜辣醬,清新又飽肚。這個套餐都幾有驚喜,價錢相宜,而且用上韓國牛肉性價比高,又有得玩又有得食, 真滿足。

我哋點選二人餐
芝士蛋蒜韓牛肉漢堡扒
韓牛乒乒乓拌飯
罐裝飲品兩罐
麵豉湯加kimchi 加沙律

2024-06-03 0 瀏覽
🥩福岡漢堡扒 Fukuoka Hambageu🥩韓牛漢堡扒(細) $115 芝士蛋韓牛漢堡扒 (細) $124脆脆紫菜生卵飯+$16漢堡扒的面層被煎至半熟用鏟子切開一部分生肉平鋪在石上可自行加熱至喜歡的熟度桌上有吸氣管 所以燒個陣無咩油煙味不過燒個陣容易被油彈到有胡麻醬椰菜絲做沙律前菜普通嘅麵豉湯 少量泡菜同燒肉汁底層嘅金針菇可以放在石上燒熟漢堡扒肉汁滿滿 配上蛋同芝士一齊食 翻倍好食🤤脆脆紫菜生卵飯珍珠米加紫菜芝麻飯素同日本生雞蛋🌄環境店鋪細 座位少 得3枱2人位 4枱4人位晚市好快就坐滿 需係門口排隊🛎️服務店員會主動幫忙換黐底的碳石服務還不錯👍🏻
🥩福岡漢堡扒 Fukuoka Hambageu🥩

漢堡扒肉汁滿滿
配上蛋同芝士一齊食 翻倍好食🤤

脆脆紫菜生卵飯
珍珠米加紫菜芝麻飯素同日本生雞蛋
韓牛漢堡扒(細)
芝士蛋韓牛漢堡扒 (細)

🌄環境
店鋪細 座位少 得3枱2人位 4枱4人位
晚市好快就坐滿 需係門口排隊

🛎️服務
店員會主動幫忙換黐底的碳石
服務還不錯👍🏻
韓牛漢堡扒(細)
芝士蛋韓牛漢堡扒 (細)
2024-05-24 15 瀏覽
嘢食冇問題 中規中矩 漢堡扒幾入味 汁幾好服務員態度就一流喇 勁過澳牛 一入去就西口西面 成枱人對佢唔該前唔該後 但佢都係繼續西口西面 講嘢冇尾音 呀 佢有笑架 佢對住同事對住電話嗰陣咪有反應 本身對住我地講嘢又細聲又晦氣 對住同事就咁有中氣有講有笑已經冇無理要求 落柯打都自己用 QR code落 都可以受你地員工嘅氣你地一定對員工好差喇 唔該審視一下你地對員工係咪好差 所以要對客出氣 要西啲客—————呢一句嘢係為咗夠數字而要打嘅句子
嘢食冇問題 中規中矩 漢堡扒幾入味 汁幾好

—————
呢一句嘢係為咗夠數字而要打嘅句子
  • 肥仔哥哥西口西麵
大鄉里未行過V walk, 同另一半去拜訪一下,我地大概兩點左右來到餐廳食個lunch,呢個時間可能無乜人,不用排隊,職員仲非常好,見我地拎住一袋二袋,所以安排四人座位俾我地。芝士蛋韓牛漢堡扒套餐(大)- 來到呢度當然要叫個漢堡扒啦!套餐會有沙律菜、麵豉湯、白飯,職員見到我哋好似唔知從何入手,主動埋黎問我地之前試過未,之後十分詳細同我地講可以點煎漢堡扒,三秒就要反一反,仲提我地圓鐵板十分熱,十分貼心。估唔到漢堡扒肉汁鮮嫩,我哋仲意將芝士煎得微微香口,十分好食,連平時好少食漢堡扒嘅我,都停唔到口😋。東武里牛丼飯(套餐) - 至於牛丼飯就較普通,雖然牛肉份量沒想像的多,幸好肉質尚可,一點也不靭,不過不失。

2024-05-19
2024-05-19 8 瀏覽
平時都唔會特登寫食評,但係呢間嘢個服務態度差都算,啲嘢仲要唔好食。我去澳牛嗰啲態度都冇咁差。叫咗個炸雞完全冇味。唔怪得成間商場得呢間嘢有位。第一次食飯全家人都唔滿意。
早兩日去咗呢間新開冇耐嘅“福岡漢堡扒”分店,呢度特別之處係俾塊漢堡扒你自己逐少放上舊熱石度煎,又好玩又可以打卡。我同朋友試咗佢哋嘅二人套餐,份量啱啱好,幾抵食!⭐芝士蛋蒜韓牛漢堡扒漢堡扒比想像中大,面頭加咗啲芝士同炸蒜片,令牛味更加香濃。漢堡扒肉質都好嫩,唔會太乾。配埋蛋一齊食,感覺冇咁油膩⭐墨西哥辣椒韓牛漢堡扒呢個組合幾特別,漢堡扒上面加咗墨西哥辣椒,帶有辣辣地嘅味道,同時又充滿香濃韓牛味,兩者混合起嚟,味道好有層次⭐和牛乒乒乓拌飯呢碗係和牛肉碎拌飯,肉質淋,味道濃,配上一隻太陽蛋、新鮮蔬菜同韓式辣醬,撈埋一齊食好惹味⭐樂天忌廉梳打整體而言,呢度嘅野食幾唔錯,值得我再去,而且餐廳環境舒適,服務都好好,職員會主動幫客人換熱石,值得一讚!

⭐芝士蛋蒜韓牛漢堡扒

⭐墨西哥辣椒韓牛漢堡扒

⭐和牛乒乒乓拌飯
和牛乒乒乓拌飯

⭐樂天忌廉梳打
樂天忌廉梳打

前菜

2024-05-16
$195.5 (晚餐)
和牛乒乒乓拌飯
樂天忌廉梳打
前菜
《福岡漢堡扒》來自韓國的自助石燒漢堡扒店主打自助石燒的漢堡扒店當天點了二人套餐set3,分別有兩份芝士蛋蒜韓牛漢堡扒漢堡扒圓碌碌,用小剷子把肉放上熱石,瞬間發出“滋滋聲”,香味撲鼻而黎把漢堡扒煎至微微焦香,配上芝士蛋蒜更美味套餐有一份韓式豬頸肉丼飯,豬頸肉份量好多,肉質爽口彈牙,醬汁微辣,非常惹味另外加錢點了兩杯特飲,清爽又解渴
《福岡漢堡扒》
來自韓國的自助石燒漢堡扒店

主打自助石燒的漢堡扒店

當天點了二人套餐set3,分別有兩份芝士蛋蒜韓牛漢堡扒

把漢堡扒煎至微微焦香,配上芝士蛋蒜更美味

另外加錢點了兩杯特飲,清爽又解渴
之前喺尖沙咀食過已經覺得幾好玩又好食🤣原來VWalk開左新嘅分店,對我嚟講仲方便左😎我地點左兩人套餐Set 4 $366 套餐包泡菜、沙律、麵豉湯、菠蘿煙肉和牛漢堡扒(中)、芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)、韓式湯烏冬與燒肉,基本包兩罐罐裝飲品,加$18就可以升級做特飲😋叫左金橘檸檬特飲同百香果特飲!建議一定要加特飲,因為超級大杯勁抵,要兩隻手先拎得穩😂職員預先會教我哋點燒,亦都有指示牌教你程序,所以手殘都識燒😌芝士蛋蒜韓牛漢堡扒芝士控一定要叫呢個因為超級多芝士😂同埋芝士同漢堡扒必定夾!加埋蒜香更加出色,再加埋蛋一齊食,成個口感相當豐富!菠蘿煙肉韓牛漢堡扒另外呢一個相對就冇咁膩,菠蘿既加入令到漢堡多一份酸甜,同煙肉嘅鹹香互相融合,令到漢堡更加Juicy,增添層次~韓式湯烏冬,鰹魚湯清甜,烏冬煙韌彈牙,中和咗食漢堡嘅膩感,配上燒肉,份量多,燒前已可以食住燒肉,滿足食肉獸嘅慾望,相當貼心😋
之前喺尖沙咀食過已經覺得幾好玩又好食🤣
原來VWalk開左新嘅分店,對我嚟講仲方便左😎

我地點左兩人套餐Set 4 $366

芝士控一定要叫呢個因為超級多芝士😂

菠蘿煙肉韓牛漢堡扒

2024-05-10 6 瀏覽
又有得玩又有得食!呢間餐廳主打手打牛肉漢堡。叫左份兩人套餐$359,包括有芝士蛋蒜韓牛漢堡扒兩份、一份韓式豬頸肉丼飯;再加左$18/杯的特飲:巨峰提子特飲同百香果特飲。牛肉漢堡係圓形肉球狀,最好玩既係可以自己DIY煮熟啲牛,放心唔會周身油煙,因有個圓柱體咁嘅物體吸走油煙,牛肉上有蒜片,底有鐵板雞蛋。二人餐有前菜泡菜食,飲品+18係勁巨型嘅巨峰提子soda,超好飲又鄧消滯。@福岡漢堡扒 (深水埗)#福岡漢堡扒 #牛肉漢堡 #抵食
又有得玩又有得食!呢間餐廳主打手打牛肉漢堡。

叫左份兩人套餐$359,包括有芝士蛋蒜韓牛漢堡扒兩份、一份

@福岡漢堡扒 (深水埗)
#福岡漢堡扒 #牛肉漢堡 #抵食