2025-06-30 0 瀏覽
平日來這裏都是吃午餐第一次在早餐時間幫趁粉麵選擇不在我考慮範圍選了自選配搭蜜糖雞扒其他還有點芝士煎蛋上餐時間較耐不過出來蛋是熱的芝士也半溶化可放多士吃飲品選推介的祥仔茶走只有大半杯不過甜度適中也夠滑果然是推介(要加4蚊)
平日來這裏都是吃午餐
可放多士吃
飲品選推介的祥仔茶走
只有大半杯
不過甜度適中也夠滑
果然是推介(要加4蚊)
簡單一個黑松露滑蛋·奶油脆豬 點解個奶油豬會有黑松露蛋煉奶?都唔知自己食緊啲乜嘢垃圾,沙嗲牛撈通粉通粉硬嘅兩個出前一丁要等半個鐘係咩事?等出嚟嘅?又唔好食,又要等得耐。
簡單一個黑松露滑蛋·奶油脆豬

點解個奶油豬會有黑松露蛋煉奶?
都唔知自己食緊啲乜嘢垃圾,沙嗲牛撈通粉通粉硬嘅
2025-06-19 192 瀏覽
好正呀,脆邊雙蛋,3日3夜羅宋湯底又好飲足料,港式奶茶好滋味。而且餐廳開好早,價錢相宜。我好滿意。餐廳的早午晚餐都食過,祥仔餐廳分店雖然減少,但食物品質沒改變。
2025-06-07
早餐
  • 羅宋湯
  • 奶茶
2025-06-19 0 瀏覽
餐厅菜品丰富,味道超赞,真的很值得推荐。无论是和朋友聚餐还是家人一起,都能吃得开心。这家餐厅环境干净整洁,食物外形美观,味道更是一绝。菜品选择多,价格也亲民,很适合带家人一起去享受。
2025-06-15 126 瀏覽
之前經過過好多次,今次第一次食祥仔,坐低點好餐就上羅宋湯,羅宋湯多蔬菜,好大兜,已經飽左半個肚。佢d食物擺盤都ok,碟好大,睇落好似有d grant,總體不過不失,鐵板餐分量足夠,食得都舒服
2025-06-15 148 瀏覽
今日出尖沙咀行街睇戲。睇完戲,再次來到K11Art mall的祥仔食下午茶。上次食咗香辣蒜片虎蝦意粉。 好味。不過今日就揀另外一個意粉試試。兩個人。一個揀咗黑椒香煎慢煮厚切牛脷意粉加太陽蛋腸仔。另外一個豬扒包下午茶餐。賣相好。意粉硬度適中,黑椒味濃。厚切牛脷就好有口感。沙律係火箭菜。豬扒包好脆,不過意粉黑椒汁就多了一些。而豬扒包的汁也略嫌汁多了一些。配茶走。茶味香濃。豐富完美的下午茶。今晚餐飯都可能唔使食咁多。
不過今日就揀另外一個意粉試試。
2025-06-15
2025-06-07 269 瀏覽
来香港最踩雷的一家餐厅,又贵又难吃,两个人点了一个饭一个面就花了270,还要收将近30块钱手续费,上菜速度还特别慢,重点是收了手续费就算了,先上了一份面,我的面吃完了,小伙伴的饭都还没上,等了好久催了服务员她立马就端上来,估计是把我们的餐忘记了吧……就这样子的服务还要收服务费,我真是无语笑了,送上来的餐不是甜的就是太油腻了,(我们点的不是甜的)太难吃了,还不如路边随便找一家店吃吃,难吃难吃难吃,重要的事情说三遍
2025-06-06 250 瀏覽
羅宋湯好好味,豬扒飯好食,揸得脆卜卜,又夠大塊鬆脆,個飯啲汁好好食麻辣雞扒煎蛋飯,麻辣味啱啱好環境寬敞擠迫,侍應有禮貌,員工態度友善。遞交。餐廳衛生整潔裝修企理爭唔計。
羅宋湯好好味,
豬扒飯好食,揸得脆卜卜,又夠大塊鬆脆,個飯啲汁好好食
麻辣雞扒煎蛋飯,麻辣味啱啱好
環境寬敞擠迫,侍應有禮貌,員工態度友善。遞交。
餐廳衛生整潔裝修企理
爭唔計。
2025-05-30 226 瀏覽
我們往尖沙咀K11食晚餐,點了鐵板餐和葱油雞髀煎蛋飯配羅宋湯,雞扒炸得金黃香脆,雞扒好厚身,食落香脆啖啖肉,口感一流!太陽蛋有蛋香,拌飯一流,香腸食落爽脆,而白飯飯粒分明,食落軟綿,食落啖啖肉,口感滿足。

2025-05-24 339 瀏覽
呢度嘅蛋撻真係無得輸!酥皮鬆化,蛋漿香滑,一啖咬落去甜度剛剛好,熱辣辣出爐仲會流心㗎~招牌脆脆豬扒仲驚艷,外皮金黃脆到「咔嚓」聲,肉質juicy唔乾柴,蘸埋秘製醬汁簡直停唔到口!兩樣都係必食之選,食過返尋味啊~
蛋撻好好味
蛋撻好好味
2025-05-04 260 瀏覽
經過K11,嚟到地牢嘅祥仔Ricky’s Kitchen!🍽️竟然有位仲趕得切食下午茶餐!🍽️見到經典重量級粒粒花生醬西多士,超級邪惡,但係佢不停喺度呼喚我!😱就試吓佢有幾邪惡!賣相非常吸引,成張床褥咁!點不知一切落去,外面脆卜卜裏面軟綿綿!好似酒店枕頭咁裏面嘅花生醬,好軟滑咁流出嚟😋但係仲係粒粒花生🥜碎,(個人唔鍾意冇花生水嘅花生醬)再加上糖漿,雖然真係極邪惡!但係食完真係好幸福!💗$58 西多士雖然唔算太平,但係呢個地點呢個份量我已經覺得係值得嘅!✅再嘆返杯咖啡☕️好滿足😍👍🏻

竟然有位仲趕得切食下午茶餐!🍽️

就試吓佢有幾邪惡!
賣相非常吸引,成張床褥咁!
點不知一切落去,外面脆卜卜裏面軟綿綿!
好似酒店枕頭咁
裏面嘅花生醬,好軟滑咁流出嚟😋
但係仲係粒粒花生🥜碎,(個人唔鍾意冇花生水嘅花生醬)
再加上糖漿,雖然真係極邪惡!
但係食完真係好幸福!💗
再嘆返杯咖啡☕️
好滿足😍👍🏻
經典重量級粒粒花生醬西多士
經典重量級粒粒花生醬西多士
2025-04-28 226 瀏覽
下午茶食物選擇不多,食物不新鮮豬扒油益味,一的都不新鮮賣相很差公仔麵煮到好腍,食物唔夠熱凍咖啡完全沒有咖啡味全杯都係冰,服務員一啲服務質素都沒有,可能我哋係香港人不接受香港人,只招呼國內人,以前都幫襯過很多次今次嚟完全不是以前那一回事,完全不似祥仔本人對食物的要求連一間普通茶餐廳都不如,為什麼現在食物變成這樣?其實本人都沒有什麼要求一間茶餐廳可以做一樣出色連基本要求食物標準都沒有,真的令人很失望。
2025-04-28
161 分鐘 (堂食)
  • 豬扒午餐肉,炒蛋出前一丁
香港要吃上香港茶餐廳風味地道鉄版餐必到尖沙咀地標K11 嘗嘗✨地鐵直達 方便易找Ricky 祥仔是我們香港🇭🇰的星級廚師🧑‍🍳經常出現在電視雜誌介紹各式美食📺這家號稱星級茶餐廳 平民價錢 今天就專程試吃一下 🩷超重量級雜扒鉄板餐 跟配熬煮兩日兩夜羅宋湯 🥣羅宋湯內里滿滿的切粒蔬菜 帶點辛辣味🌶️ 作為前菜暖暖胃真不錯 👍🏻 整個鉄板餐肉量很豐富 超適合愛吃肉的寶寶包含了嫩滑多汁牛扒🥩雞扒 跟司華力腸 我特別選了平常比較少見的車打芝士汁 用來配各式肉類 🍖風味加倍 🩷脆脆豬扒飯 聽說這道菜是排行榜之首 售完即止超厚身肉眼豬扒足足有一隻手那麼大用上日本麵包糠炸得金黃酥脆 而且是現點現炸 配上超濃郁蕃茄醬🥫一口一啖脆豬扒 吃得超滿足 👍🏻🩷話梅雪碧冰菠蘿🍍菠蘿冰真的有菠蘿🍍 而且用上專用菠蘿樽 影相打卡一流 味道清新解渴 配搭肉食一流 📍祥仔茶餐廳香港尖沙咀K11 購物藝術館 B2 樓 B234A
香港要吃上香港茶餐廳風味地道鉄版餐

📍祥仔茶餐廳
香港尖沙咀K11 購物藝術館 B2 樓 B234A
2025-03-21
2025-04-10 236 瀏覽
第一次嚟祥仔,食物質素有驚喜!幾鍾意佢個花椒瑞士雞翼配豬骨湯通粉另外有個野味黑椒餐肉配4.3牛乳滑蛋飯仲有個兩日兩夜羅宋湯都好濃味大家喺尖沙咀附近又唔知邊度食下午茶祥仔係不錯嘅選擇
第一次嚟祥仔,食物質素有驚喜!
幾鍾意佢個花椒瑞士雞翼配豬骨湯通粉
另外有個野味黑椒餐肉配4.3牛乳滑蛋飯
仲有個兩日兩夜羅宋湯都好濃味
大家喺尖沙咀附近
又唔知邊度食下午茶祥仔係不錯嘅選擇
本身趕車,預留兩個小時,霖住在K11吃野,點知點餐之後等50分鐘一直沒有上餐,店員叫繼續等。請問一間正常的快餐店會等50分鐘沒有上任何野嗎?正常?Black List之後不會再去。