平時幫襯開元朗店,今次黎太和店試下,點知中伏,差得離譜!牛扒評價👎🏻:點左一個牛排餐,上黎全部都係筋腱同肥肉位,基本上得三分一塊肉既部位係可以入口。平時呢d部位係應該放羅宋湯入面煲,估唔到佢會攞出黎比客放鐵板度煎👎🏻飯評價👎🏻:第一次食到白飯係凍既,估唔到放電飯煲入面都可以凍。冷飯配牛扒食真係好難食🤢羅宋湯評價👎🏻:去開元朗店食,個個食客都知呢間既羅宋湯好出色,正常係啖啖肉豐富既口感。但今次我黎太和店食唔係啖啖肉,得湯同超級細既肉碎,令人大失所望!整體黎講,唔會再有下次!以後唔會再去太和店食,大家唔好對太和店有咩期望,直接去元朗食更加舒服☹️☹️☹️☹️
平時幫襯開元朗店,今次黎太和店試下,點知中伏,差得離譜!

2024-02-16 194 瀏覽
#20240215 💛📍 神 @god_steak_hk 大埔太和路15號太和中心地下10號舖 🍽️元朗教育路103號鴻運樓2號地舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🥢 #自助吧 💭 沙律有正常粟米粒🌽 椰菜絲同蕃茄仔🍅同一般既差唔多🥗但佢取勝位係有好多醬汁可以揀,洋蔥汁甜甜地又有洋蔥粒好正🧅芝士凱撒沙律醬都係少見之選🧀湯得一款,係好濃烈既紅湯,好多料,淨係飲呢個都飽飽地👍🏼飯聲稱係珍珠米,不過煮得麻麻,飯素亦普通,但呢個價錢算性價比高🤩最特別係呢度唔止水或者茶飲,仲有青檸汁可以隨便斟,高級!.#燒安格斯牛舌芯 $99💭 呢度所有牛上枱果陣都係3成熟,之後想要幾熟就靠自己係塊石度控制,個牛舌芯都幾考功夫燒,唔好諗住牛生啲都無所謂,牛舌無返咁上下熟就會韌😅塊石唔夠熱可以換,不過預返啲時間等⏳好彩煮到尾啲牛舌都幾淋👅.#牛柳 #180g $89💭 其他扒有唔同gram數揀,見有飯唔敢叫咁大塊,相比起其他牛尼講,牛柳係最淋🥩輕輕辣下個面食已經好好味😋強烈推介隻甜椒牛排汁,點肉再撈飯食一流😚.#大埔美食 #大埔黃店 #🐷在大埔 #元朗美食 #元朗黃店 #🐷在元朗 #🐷_食
#20240215 💛
🥢 #自助吧

#燒安格斯牛舌芯 $99

#牛柳 #180g $89

2024-02-04 128 瀏覽
一踏入呢間店,間屋就好似帶咗我去咗個石頭時代,點解?因為我碌咗塊火山石牛扒上嚟!🥩🌋🤩 首先,個辣根醬牛油🧈好正,與牛扒結合得嚟,邊食邊流晒口水。佢哋個哥士嘅牛扒,真係滋味豐富,就算係單食都夠晒味,但人地話漢堡醬配牛肉係絕配,我都點咗小小試吓,結果一啖焗得啱啱好,鮮嫩多汁嘅肉質,同埋醬料撈埋一齊,係咪嘢嚟㗎!旁邊個自家製朱古力軟心蛋糕🍰,甜度啱啱好,入口即溶,美滿嘅一餐就咁收科。至於環境,就幾chill,放低成日嘅奔波,坐低慢慢嘆,真係一種小確幸。如果你想食返個異國滋味,唔駛飛出去,呢度就可以滿足到你!總括,呢間店值得推薦,無論係約會定係一個人靜靜嘆個午後時光,都好適合。下次再過嚟,我一定會試多啲唔同嘅菜式!🍴✨

2024-01-21 144 瀏覽
呢幾年石板燒開到成行成市,神嘅設計係參考日本自助販賣形式嘅食肆。呢一類食肆喺日本好常見,門口有自動售賣機,無咩特別都係客人自己搞掂。可能香港人未習慣又或者係技術問題,神嘅店員多數都會出黎幫手操作呢一部機。 入返正題,神嘅石板燒係半自助形式。除主食外,白飯、羅宋湯以及沙律都係自助放題,而當中最出色嘅係羅宋湯,牛肉同蔬菜都好足料,真係飲湯都可以飽。 今次嘅主食係燒安格斯牛舌心,最少唔會好似八號花園嗰間同類型餐廳咁樣燒到塊板著火。第一次咁樣食牛舌,唔可以話好好食,但係都OK嘅。 如果大家去神,記得飲多碗湯。

如果大家去神,記得飲多碗湯。
2024-01-05 197 瀏覽
味道:⭐⭐⭐⭐⭐環境:⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐服務:⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐店舖門外有一部自助售賣機, 是專門售賣牛扒, 很有日本的味道。但可惜只可以用現金支付, 對於習慣用電子支付的人實在有不便之處。而店內環境不大, 都是單向坐位, 還有一個自助區可以任飲任食羅宋湯、沙律、珍珠米和青檸水。款式雖然不多, 但也已經很足夠食用。其中羅宋湯非常足料, 牛肉味很濃郁, 可以多喝幾碗也沒問題。牛扒有哥士牛扒、牛柳、西冷牛扒和安格斯牛選擇, 而且更加可以選擇180g、300g和400g的不同重量。牛柳 180g,$89西冷牛扒 180g $119西冷牛扒的質地可能較為堅實,口感可能較為有嚼勁,但缺乏嫩滑的特點。而牛柳應該擁有豐富的肉味和柔軟的口感,但在這家餐廳中可能未能展現出這些特點。味道方面可能也欠缺一些濃郁的肉味。如果您喜歡較嫩軟的牛扒,或者更喜歡其他牛扒種類,建議您嘗試一下店內提供的其他選擇。

味道:⭐⭐⭐⭐⭐
環境:⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
服務:⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

牛柳 180g,$89
西冷牛扒 180g $119

味道方面可能也欠缺一些濃郁的肉味。
2023-12-04 175 瀏覽
一間開心的小店街坊客臨立,呢枱係小情侶,那長枱成班排球隊員……能帶動開心愉快用餐點,就是這裡優點如日本遊一樣,看啱邊嗰餐,用現金在買票機,完成購買。就可以入座自選位座,交票給店員,就可以隨便取自助食品。蕃茄牛肉濃湯:之前睇d人話必飲,真係好好味,蕃茄味濃,牛肉又淋,我喝了兩大碗湯。沙律:選擇不多,只有椰菜絲(鮮甜),粟米(個人喜愛,添了半碗),小蕃茄(新鮮多汁)。珍珠飯:好顛,仲有飯素任加,真心可以食佢兩大碗飯。仲有檸檬汁隨便飲……仲未講,今次選了牛柳,因為可以自選三,五,七成熟,當然要嗰中價啦,看看材料如何。由石板上,燒著牛柳,免肉汁四踐,十分窩心。可以自行切大塊小塊,慢慢煎,當然,如果石板冰了,可以請服務員更換。牛柳大件,多汁,超合我心意,當然仲可以自己調配醬汁,多少隨。藉得再嚟。
一間開心的小店
街坊客臨立,呢枱係小情侶,那長枱成班排球隊員……
能帶動開心愉快用餐點,就是這裡優點

珍珠飯:好顛,仲有飯素任加,真心可以食佢兩大碗飯。

藉得再嚟。
2023-11-15 110 瀏覽
今晚嘅晚餐,真係入咗一個好奇妙嘅味蕾之旅 —   哥士嘅牛扒,居然係用神奇石頭送上枱,啲牛扒啊,真係揀咗好嘅牛肉,一啖入口,肉汁噴出嚟,口感滑嫩驚喜嘅係,原來呢個牛扒係用咗神奇嘅石頭煮嘅。咁個唔熟嘅名仔,令我覺得好神秘,咁就問咗一個侍應生。原來佢哋嘅廚師煮飯嘅時候,用咗一塊神奇嘅石頭。呢塊石頭唔單止係賦予咗牛肉獨特嘅風味,更令呢道菜有一種似魔法咁嘅神秘感。微妙嘅香料同埋肉汁嘅絕妙結合,令我深陷其中。
2023-11-09 106 瀏覽
店舖門外有一部自助售賣機, 是專門售賣牛扒, 很有日本的味道。但可惜只可以用現金支付, 對於習慣用電子支付的人實在有不便之處。而店內環境不大, 都是單向坐位, 還有一個自助區可以任飲任食羅宋湯、沙律、珍珠米和青檸水。款式雖然不多, 但也已經很足夠食用。其中羅宋湯非常足料, 牛肉味很濃郁, 可以多喝幾碗也沒問題。牛扒有哥士牛扒、牛柳、西冷牛扒和安格斯牛選擇, 而且更加可以選擇180g、300g和400g的不同重量。♡ 牛柳800g $128將原塊牛柳放在高溫加熱的石頭上, 上菜時還用一張紙巾蓋著, 然後依照自己的喜好將牛柳切成不同大小, 用石頭的溫度把牛柳煎成想要的熟度。牛柳肉質鮮嫩有咬口, 牛肉味很濃。如果想吃生一點, 就要吃快點或先夾起來, 不然會繼續被加熱。

♡ 牛柳800g $128
2023-09-23 173 瀏覽
太和火車站行出來大約8分鐘路程,有一間食店門外,有一部自助售賣機⭐️,賣的不是飲品,而是牛扒。神的牛扒選擇很多,而且可以選擇不同磅數。光顧一份扒已經包括了沙律吧!我點的哥士的牛扒,用神石送上,厚厚的牛肉充滿香味。神石很熱,讓大家自己控制牛肉的熟透度👍。喜歡3成熟的朋友,可以只待一會兒便下刀。另外,神石冷卻了可以要求更換。沙律吧選擇不算多,但勝在可以不停吃。👉極力推介牛肉羅宋湯,真材實料,一碗不夠便再來。雖然店舖小小,但充滿味覺的體驗😋。📍神地址: 太和大埔太和路15號太和中心地下10號舖

哥士牛扒180g

沙律吧選擇不算多,但勝在可以不停吃。

👉極力推介牛肉羅宋湯,真材實料,一碗不夠便再來。

牛肉羅宋湯

雖然店舖小小,但充滿味覺的體驗😋。

📍神
地址: 太和大埔太和路15號太和中心地下10號舖
2023-09-23
哥士牛扒180g
牛肉羅宋湯
2023-09-05 122 瀏覽
食過元朗果間,又去試下太和呢間先。格局裝修基本上同元朗無乜分別,d枱都係好細張,拎多兩樣野成張枱full晒。門口依然係用果部日式售賣機。叫左兩份牛扒🥩,quality同其他同類型嘅店舖一樣,無話好定唔好。但係今次黎,並唔係為左個牛扒!!重點係佢沙律吧上嘅羅宋湯!!!羅宋湯!!!羅宋湯!!!🍲足料之餘,又好夠牛味!而且個湯仲係熱辣辣!直頭係顛峰之作!絕對唔係羅宋水。估計係將頭肉面d牛扒嘅頭頭尾尾掉晒入去煲,先會咁好味😋一飲便是四碗。至於個牛扒,由於飲湯都飲飽,只係食左少少,都唔差啦!太和店職員服務態度非常好,而且又唔會食完即趕人走。👍🏻
食過元朗果間,又去試下太和呢間先。

羅宋湯!!!羅宋湯!!!🍲

至於個牛扒,由於飲湯都飲飽,只係食左少少,都唔差啦!

太和店職員服務態度非常好,而且又唔會食完即趕人走。👍🏻

2023-09-03
  • 羅宋湯
2023-08-23 116 瀏覽
同日本啲拉麵店一樣,喺門口用自助機點餐比完錢就會出飯劵,入店內比店員坐定定就有得食喇!店內嘅自助吧只要嗌咗嘢食就可以享用,包括沙律、白飯、羅宋湯、青檸水任飲!調味料款式超過10款以上,性價比都幾高!☄️牛柳300g($128)牛柳食落有咬口得嚟又唔會太靭,食落去醃料味道唔會好濃,唔會蓋過哂牛嘅味道,整體表現個人覺得對得起價錢!☄️安格斯牛400g($198)對比起牛柳,安格斯牛就真係有少少令人失望。牛嘅肉質比較硬,食落有啲靭同帶有少少騷。餐廳舖面雖然細,不過除咗嘢飲得水同青檸水兩樣之外,自助吧嘅嘢款式都算多。白飯仲有飯素比大家揀,羅宋湯都落足料,隨手一羹都係滿滿嘅牛腩,算係幾有驚喜。

☄️牛柳300g($128)

☄️安格斯牛400g($198)

2023-07-30
2023-06-25 715 瀏覽
#神 #sorriso_大埔區 #sorriso_元朗區-有次食厭左學校啲野食就出左去大埔食,見到呢間火山石扒店有咁平午市套餐,就入左去食,仲要任飲任食足料羅宋湯、沙律、珍珠米,仲有青檸水,但要留意返係星期一至五12:00-17:30供應,個湯真係勁好飲,post完story唔止一個fd讚佢啲湯🥩【牛小排件200g】 午市限定$58 (9.3/10)我覺得佢啲湯真係好好飲,雖然就唔係傳統羅宋湯,但我更加鍾意呢個湯🥴,入面有超多牛肉、紅蘿蔔,我食兩次都飲兩三碗,因為真係好好飲,沙律有粟米、車厘茄同埋椰菜,只係我唔鍾意食車厘茄所以先冇拎到, 粟米同椰菜我配麻醬食都唔錯我講返塊牛先,好多人會一上塊牛就會即刻切哂佢,咁樣其實係會令到塊牛過熟唔好食,我食一塊先會切一塊嘅份量放落塊石整熟,牛小排咬落去一啲都唔韌,食落去食爽口同入味,汁方面我加左少少鹽同埋牛扒汁已經好夠味,佢有好多隻汁,我覺得牛油扒汁同塊牛唔夾🥩【哥士牛排180g】 $78 (8.2/10)呢塊牛比起牛小排多脂肪,所以比較難切,肉質偏厚實,記得唔好順住啲紋嚟切,真係會韌,兩塊扒我覺得牛小排好食啲#sorriso_太和 #sorris
#神 #sorriso_大埔區 #sorriso_元朗區
牛小排件200g

🥩【牛小排件200g】 午市限定$58 (9.3/10)

哥士牛排180g

🥩【哥士牛排180g】 $78 (8.2/10)

#sorriso_太和 #sorriso_元朗 #sorriso_新界
📍【神】 @god_steak_hk
大埔大埔太和路15號太和中心地下10號舖
元朗教育路103號鴻運樓2號地舖
🕑Mon to Sun 12:00 ~ 21:00

#foodie #foodiehk #hkeats #黃店 #黃色經濟圈 #不專業食評 #打卡 #相機食先 #黃店地圖 #食好西 #食評 #852foodie #yellowshop #foodstagram #foodphotography #大埔黃店 #新界黃店 #良心小店 #元朗黃店
牛小排件200g
哥士牛排180g
2022-12-28 1132 瀏覽
地址-大埔太和路15號地下店舖名稱—神環境/設施-石版燒特色-白飯醬汁小食任食人均價格-100評分-9/10大埔(神)石版燒,佢最著名嘅就係門口嗰部日本販賣機,因為全程落單就好似喺日本入銀仔,禁飛仔,坐低嘅地方唔算闊落,當你坐低嘅時候你就可以去準備一啲小食啦,煩啊,飯裏面仲有一啲醬汁,沙律等配菜,我每一次都飲佢嗰個羅宋湯,因為佢嘅羅宋湯裏面真係有放好個牛腩,非常好味非常入味,一定要試,當然主角就係石版牛,當你切落去嘅時候佢本身裏面大概係得三成熟左右,石版好嘅行五成剛剛好送飯一流,每一次我都起碼食三碗白飯
地址-大埔太和路15號地下

店舖名稱—神

環境/設施-石版燒

特色-白飯醬汁小食任食

人均價格-100

評分-9/10

2022-12-08
  • 羅宋湯
我已經幫襯了他超過一年,平均一個月去一次, 牛扒很新鮮好味, 任食沙律任飲 超級好味 牛腩羅宋湯, 檸檬水食都好好飲. 非常值得去. 價錢只是大概九十至一百多元 一塊 石燒牛扒, 任食沙律,飯, 牛腩羅宋湯, 凍檸檬水
2022-12-08
2022-11-24 678 瀏覽
📍神 🗺️太和有段時間好興既石頭燒牛扒,好耐無食了,發現呢間都幾平!唔好意思唔記得影meun, 因為入完錢買飛店員就催我入去,影左我食個餐,牛小排(切件)$58有200g仲包任飲任食,可能係頭尾切出黎但一d都唔差,真心推薦呀,但只限午餐有呢個牛小排特價!!!🧃任飲既只有水&青檸汁🥣 湯係羅宋湯,非常足料,入面連牛都有好多亦大件🍚白飯任裝 有飯素提供🥗 有椰菜絲(?) 粟米粒 車厘茄🥩牛小排有驚喜!都唔係好細件,生熟自己決定✌🏻不過最後塊石唔夠熱,生得濟有d un (店舖可以提供換石,只係我懶得換)$58無加一真係抵到爛,大家快d去試下!
📍神 🗺️太和

有段時間好興既石頭燒牛扒,好耐無食了,發現呢間都幾平!

🧃任飲既只有水&青檸汁
🥣 湯係羅宋湯,非常足料,入面連牛都有好多亦大件

🍚白飯任裝 有飯素提供

🥗 有椰菜絲(?) 粟米粒 車厘茄

$58無加一真係抵到爛,大家快d去試下!
2022-11-23