2024-02-29 24 瀏覽
今次同觀塘朋友去食日本野見到有人抱住隻狗入餐廳先發現餐廳咁大,有個戶外區係pet friendly! 養寵物既人除咗去觀塘海濱之外,又多咗個選擇啦室內係掛滿🏮一個個日式燈籠,仲有好多趣味掛畫,和風十足座位都寬闊舒服,同朋友gathering唔錯牛肉他他 $88用燒汁、香草、大量洋蔥、蒜、鹽同黑椒攪拌蔥蒜味好突出🩷牛肉份!量!好!多!十塊以上、食極仲有🤣🤣而且一啲都唔嚡,睇落半熟但唔會有生牛肉既口感,配生雞蛋令口感更滑,好惹味開胃抵食又好味!推薦🩷神之特上刺身(6點盛) $198時令刺身,每款2切,全部厚切依個價錢竟然有鯛魚😳😳輕輕炙燒逼出魚油更顯豐腴刺身全部都好新鮮: 三文魚/吞拿魚/蝦/燒左口魚邊/帆立貝雜錦燒物 $1627串串燒係隨機既有雞肉棒😳幾驚喜,燒得外層帶少少焦香,又唔乾,正雞胸軟骨就有咬感除咗5款肉,仲有冬菇同翠玉瓜,烤完仍然多汁,可以平衡番油膩感鍋燒烏冬 $78主食都唔貴,烏冬正常發揮,份量都係大大碗,又係熱鍋上,算係幾有誠意如果隻天婦羅🍤可以另外上就更好了藍柑乳酸梳打 $28士多啤梨乳酸梳打 $28夠大杯!另外下次回訪想試:蒜蓉燒生蠔 $10@$10幾抵試,見好多枱都
今次同觀塘朋友去食日本野
見到有人抱住隻狗入餐廳

室內係掛滿🏮一個個日式燈籠,仲有好多趣味掛畫,和風十足

座位都寬闊舒服,同朋友gathering唔錯

牛肉他他 $88
用燒汁、香草、大量洋蔥、蒜、鹽同黑椒攪拌
蔥蒜味好突出🩷
牛肉份!量!好!多!十塊以上、食極仲有🤣🤣
抵食又好味!推薦🩷

神之特上刺身(6點盛) $198
時令刺身,每款2切,全部厚切
依個價錢竟然有鯛魚😳😳輕輕炙燒逼出魚油更顯豐腴

刺身全部都好新鮮: 三文魚/吞拿魚/蝦/燒左口魚邊/帆立貝

雜錦燒物 $162
7串串燒係隨機既
有雞肉棒😳幾驚喜,燒得外層帶少少焦香,又唔乾,正
雞胸軟骨就有咬感

另外下次回訪想試:

蒜蓉燒生蠔 $10@
$10幾抵試,見好多枱都有叫,睇落都大隻多蒜既
2024-02-29 27 瀏覽
- 觀塘|神木日本料理 -▪️神の特上刺身 (六点盛)有6款刺身,分別係左口魚、三文魚、拖羅、深海池魚、帆立貝,同埋赤蝦🦐,每款都係厚切,亦都好新鮮▪️雞五味盛🐔除咗常見嘅雞翼,仲有雞肝、雞心、雞頸肉、雞胸軟骨,可以一次過試到5款唔同部位,而且每款都燒得微微焦脆,但唔會太過乾,幾香口,同埋調味啱啱好,好夠味▪️牛肉他他🐮牛肉食落好軟腍,撈埋蛋黃就更加滑。另外黑椒味道香濃,加埋蒜蓉🧄、青葱、洋蔥🧅,就更加惹味▪️鍋燒烏冬🍲烏冬滑溜,配料有炸蝦天婦羅🍤、蟹棒、鳴門卷、冬菇等,湯底清清哋,唔錯▪️藍柑乳酸梳打🍹▪️草莓乳酸梳打🍓🍹乳酸味突出,酸酸甜甜咁神木日本料理📍觀塘巧明街114號迅達工業大廈4樓A室
- 觀塘|神木日本料理 -

▪️神の特上刺身 (六点盛)
神の特上刺身 (六点盛)
神の特上刺身 (六点盛)

▪️雞五味盛🐔

▪️鍋燒烏冬🍲
鍋燒烏冬

▪️藍柑乳酸梳打🍹
▪️草莓乳酸梳打🍓🍹
乳酸味突出,酸酸甜甜咁
藍柑乳酸梳打、草莓乳酸梳打

神木日本料理
📍觀塘巧明街114號迅達工業大廈4樓A室
其實動物同人一樣,如果成日留喺屋企都會冇乜精神。所以今次就帶埋moppy 寶寶出嚟食番個晚餐,外出嘆一嘆!日系簡約打卡室外花園+寵物友善牛肉他他 香草碎、洋蔥、乾蔥、芥辣、鹽同黑椒攪拌,再配生雞蛋令口感更豐富,好開胃雜錦燒物: 隨機燒物, 翠玉瓜、 鮮冬菇、 豬五花 、雞心、 特別喜愛雞胸軟骨、雞肉串,燒得好均匀,外層帶焦香,又唔乾,高水準神之特上刺身三文魚 / 吞拿魚拖羅 / 赤蝦 / 左口魚 / 帆立貝 / 真鯛, 刺身好新鮮帶有光澤一口牛炒飯蒜香牛肉炒飯一口入魂!滿口幸福的牛肉味道

日系簡約打卡室外花園+寵物友善

神之特上刺身

一口牛炒飯
蒜香牛肉炒飯一口入魂!滿口幸福的牛肉味道

2024-02-21
  • 牛肉他他
  • 神之特上刺身(6點盛)
2024-02-22 34 瀏覽
牛肉他他🥩這道菜品以嫩滑嘅牛肉片為主,食落入口即溶🥰配上自家製嘅調味料,底層鋪上滿滿嘅洋蔥和蒜,令層次更上一層樓,味道和口感都十分出色💕鍋燒烏冬🍲烏冬材料豐富包括炸蝦、蟹柳、名門卷、冬菇、蛋、海帶及蘿蔔,鮮嫩嘅蔬菜配上香氣四溢嘅湯汁,十分美味🤤彩虹卷🍙叫得彩虹卷當然就有多款壽司啦🤣入面一共有六款唔同嘅壽司,可以一次過滿足你唔同嘅需求✌🏻魚生食落十分新鮮肥美,而且唔會腥😌而下面個飯團亦有紫菜和炸物,食落口感更加豐富😋雞五味盛🍢串燒烤得適到好處,而且每款搭配不同的配料及調味,令串燒各有風味😎藍柑乳酸梳打&桃園有子梳打🍹兩款梳打飲落都好清新,微酸微甜,夠曬Fresh🤤
牛肉他他🥩

鍋燒烏冬🍲

彩虹卷🍙

雞五味盛🍢

藍柑乳酸梳打&桃園有子梳打🍹
兩款梳打飲落都好清新,微酸微甜,夠曬Fresh🤤
2024-02-20 42 瀏覽
我和太太決定在觀塘巧明街114號迅達工業大廈4樓A室的神木日本料理享用晚餐。這家餐廳以提供正宗的日本料理聞名,我們對此充滿期待。我們點了幾道招牌菜品,其中包括了神之特上刺身。這道刺身盛合共有6種新鮮的海鮮,價格為198元。每一塊刺身都切得非常精緻,入口即化,散發出濃郁的海鮮風味。我們品嚐了各種不同的刺身,每一口都讓我們感受到日本料理的獨特之處。除了刺身,我們還點了雞五味盛,價格為118元。這道菜以嫩滑多汁的雞肉為主,搭配著五種不同的調味料,味道豐富多樣。每一口都散發出濃郁的雞肉香氣,讓人食指大動。彩虹卷是我們的另一個選擇,價格為88元。這道卷物色彩繽紛,卷裡包含了各種新鮮的蔬菜和魚肉。口感清爽,味道鮮美,給人一種視覺和味覺上的雙重享受。此外,我們還點了牛肉他他,價格為88元。這道菜以嫩滑的牛肉片為主,搭配著特製的醬料和蔬菜,口感豐富。牛肉的鮮嫩與醬料的香辣相互融合,讓人回味無窮。為了搭配這些美食,我們還點了兩杯飲品。其中包括了藍柑乳酸梳打和桃園柚子梳打,每杯價格為28元。這些清涼的梳打飲品帶有微酸的口感,和日本料理的風格相得益彰。整個用餐過程非常愉快,我和太太都享受著這次的日本料理之旅

整個用餐過程非常愉快,我和太太都享受著這次的日本料理之旅。神木日本料理提供的食物新鮮美味,服務也非常周到。這是一個令人難忘的夜晚,我們將會再次光臨這家餐廳,品味更多美食的精彩。
  • 彩虹卷
餐廳:神木日本料理 (觀塘)地址:觀塘巧明街114號迅達工業大廈4樓A室觀塘工業區呢間日式餐廳——神木日本料理🇯🇵,眨吓眼已經開咗兩年有多,仿竹林嘅設計🎋,加上天花掛滿一個又一個日式紙燈籠🏮,配合埋牆上充滿日本色彩嘅圖案畫作:哥斯拉、超人、高達,又真係幾趣緻😝。餐廳仲設有室外座位,可以俾你喺外面享受寧靜舒適又有清新空氣嘅空間餐廳午市主打日式定食,有壽司、丼飯、和食、招牌鐵板,晚市就有各式各樣刺身、串燒🍢、燒肉🔥。平日中午經過樓下有人派傳單同$10現金券,唔少喺附近做嘢嘅打工仔都因為咁而上嚟食晏,有優惠我都緊喺唔執輸啦😎✝️特選壽司定食配烏冬 $98呢個壽司定食都真喺飽肚之選,除咗有赤蝦、鯛魚、三文魚🍣、白身魚、吞拿魚蓉、赤貝同2件放咗炸蝦同cream cheese嘅卷物,另外仲有一碗烏冬同是日小食、加咗柚子皮嘅茶碗蒸、味噌湯,就算大食少少嘅你食完都應該會好夠飽👍✝️輕量版美國極上牛柳(120g) $90喺細細個鐵板放上兩舊牛柳🥩,上枱嗰陣仲喺熱辣辣「滋滋」聲,牛柳接近全熟,切開咬落有少少肉汁淺出💦,雖然有少少韌🤏,但喺肉香都尚算唔錯🤓,仲配上洋蔥🧅、秋葵、茄子同翠玉瓜,覺得唔夠食可以叫大份
餐廳:神木日本料理 (觀塘)
地址:觀塘巧明街114號迅達工業大廈4樓A室

仿竹林嘅設計🎋,加上天花掛滿一個又一個日式紙燈籠🏮,

✝️特選壽司定食配烏冬 $98
2件放咗炸蝦同cream cheese嘅卷物,
另外仲有一碗烏冬同是日小食、

✝️輕量版美國極上牛柳(120g) $90
喺細細個鐵板放上兩舊牛柳🥩,
雖然有少少韌🤏,但喺肉香都尚算唔錯🤓,仲配上洋蔥🧅、秋葵、茄子同翠玉瓜,覺得唔夠食可以叫大份少少160g嘅牛柳($108),加$28升級做套餐就有埋迷你飯素白飯🍚、味噌湯同沙律🥗
2024-02-19
2024-02-10 90 瀏覽
同朋友喺觀塘搵食,嚟咗位於工廠大廈內嘅神木日本料理工廈邊鄰近地鐵站,都算方便今日我哋就食咗神之特上刺身( 6點盛)師傅會揀選時令嘅刺身比客人,今次我哋就係三文魚、油甘魚、帶子、大蝦、赤貝、左口魚。每款刺身都好新鮮,食落好有鮮味。刺身都係厚切處理,食落啖啖肉,令人回味蟹籽沙律份量都好大,仲上沙律菜在配上脆卜卜嘅蟹籽,每一啖都好有口感,好開胃雜錦燒物燒雞肝、燒雞軟骨、燒雞肉,每一串都各具特色,外脆內軟,入面仲保留到肉汁,好味道燒翠玉瓜、燒蕃茄仔,微焦嘅香脆外皮,入面係鮮嫩蔬果,好refresh~ 鍋燒烏冬原鍋即製,烏冬棉質爽口彈牙,配上即炸海老,熱辣辣燒飯團好少機會食得到燒飯團,脆卜卜,仲有飯焦,心機炮製,不能錯過
同朋友喺觀塘搵食,嚟咗位於工廠大廈內嘅神木日本料理
工廈邊鄰近地鐵站,都算方便

今日我哋就食咗

神之特上刺身( 6點盛)

蟹籽沙律

雜錦燒物

鍋燒烏冬
原鍋即製,烏冬棉質爽口彈牙,配上即炸海老,熱辣辣

燒飯團
好少機會食得到燒飯團,脆卜卜,仲有飯焦,心機炮製,不能錯過
2024-02-10 89 瀏覽
觀塘真係好多好嘢食, 想同朋友靜靜地食飯傾計, 去到餐廳嘅時候可能太早冇乜人, 點知食完差不多坐滿🫢夜繽紛 (刺身. 串燒拼盤. 飲品) $98唻到先知原來星期一至四有夜繽紛套餐, 刺身有油甘魚, 三文魚, 左口魚,全部都好新鮮👍🏻串燒嘅雞腎同雞軟骨質感同味道都好好, 加埋小蕃茄, 就唔會覺得熱氣😆雜錦魚生沙律 $45一般日式沙律都係凍冰冰同細細份, 呢個沙律出乎意料咁大份, 魚生好多好新鮮, 兩個人食都覺得好夠, 仲要咁平, 點可以唔叫🤭青龍炸蝦卷 $78炸蝦好夠脆, 加埋脆卜卜嘅蟹籽, 口感好好, 大滿足!鍋燒烏冬 $78凍凍哋想食啲熱嘢, 湯烏睇落好清淡, 但食落好夠味👍🏻而且好足料, 入面嘅天婦羅蝦好大隻😃

夜繽紛 (刺身. 串燒拼盤. 飲品) $98

雜錦魚生沙律 $45

青龍炸蝦卷 $78
炸蝦好夠脆, 加埋脆卜卜嘅蟹籽, 口感好好, 大滿足!

鍋燒烏冬 $78
又係星期一 觀塘打工仔新一個禮拜繼續捐窿捐罅覓食今次介紹嘅呢間日本料理係我覺得係觀塘區如果想食壽司or丼飯 質素比較穩陣同埋價錢比較實際嘅一個選擇之前我食過炙燒左口魚裙邊丼 ($98) 份量唔少 比較新鮮 價錢唔會太貴 而且坐得都舒服 今次係二訪 同同事一齊試💁🏻‍♀️🍽️特選壽司定食配烏冬 ($98)是日小食茶碗蒸味噌湯烏冬壽司(有赤蝦 鯛魚 三文魚 白身魚 吞拿魚蓉 北極貝 卷物 Total 8件)飽腹度100% 食得都好滿足😙位置方便易搵 就係巧明街創興銀行樓上我哋11:58am嚟到 係第一檯客 之後陸續爆場觀塘Lunch time都真係好繁忙嫁 口碑唔錯嘅餐廳遲多幾分鐘先到都唔掂阿😏
又係星期一 觀塘打工仔新一個禮拜繼續捐窿捐罅覓食
今次介紹嘅呢間日本料理係我覺得係觀塘區如果想食壽司or丼飯
質素比較穩陣同埋價錢比較實際嘅一個選擇

今次係二訪 同同事一齊試💁🏻‍♀️
🍽️特選壽司定食配烏冬 ($98)

是日小食
茶碗蒸
味噌湯
烏冬
飽腹度100% 食得都好滿足😙

位置方便易搵 就係巧明街創興銀行樓上
我哋11:58am嚟到 係第一檯客 之後陸續爆場

2024-02-08 49 瀏覽
放工想食日本嘢去咗間裝修幾日本風既 神木 日本料理食好多日本燈籠同原素裝飾一邊播住流行歌好好feel呀雜錦燒物$162叫左7串 其中有雞肉雞軟骨串 軟骨夠薄 口感啱啱好荷蘭豚五花(4片)$28肥瘦適中 唔錯雞腿肉棒$28啖啖肉仲混左啲雞軟骨 口感豐富 好正翠玉瓜$18食咁多肉點都要食啲菜 清甜好味 仲有少少辣既後勁 好惹味神之特上刺身六點盛 $198大帶子 拖羅 三文魚 牡丹蝦 左右魚裙邊 同油甘魚腩左口魚裙邊好肥美呀 油脂咇曬出嚟 好正拖羅都好肥美 係大拖羅嚟 牡丹蝦好鮮甜 牛肉他他$88唔算好生 啱怕生肉既我調味好惹味 越食越開胃蟹籽沙律$45份量幾多,味道ok神木日本料理 (觀塘)觀塘巧明街114號迅達工業大廈4樓A室
放工想食日本嘢

唔算好生 啱怕生肉既我
調味好惹味 越食越開胃

蟹籽沙律$45
份量幾多,味道ok

神木日本料理 (觀塘)
觀塘巧明街114號迅達工業大廈4樓A室
《神木日本料理の食評》 by@ihungry.hk一班frd除咗去打邊爐,仲有咩選擇?就係可以去居酒屋飲兩杯Chill Chill! 今日會同大家介紹一間位於打工仔熱點,觀塘嘅神木日本料理😘!神木日本料理主打日式和牛燒肉 午市提供和食定食、燒肉定食、時令刺身、壽司及串燒等等,除咗味道非常出色❤️,連老板都非常之有人情味,絕對係一間超Warm嘅日本🇯🇵居酒屋!🔸『魚之戀套餐- $398』▶️包括蟹籽沙律、串燒拼盤、三文魚手卷、日本空運原條刺身🔸『蟹籽沙律』沙律菜非常之新鮮,唔會有苦澀味,食落口爽脆多汁,超Fresh!蟹籽沙律上面亦鋪滿滿滿嘅新鮮蟹籽,卜卜脆蟹籽與多爽脆蔬菜相結合,口感豐富而多層次,加埋酸酸甜甜嘅沙律醬汁,非常之開胃啊!🔸『串燒拼盤』串燒拼盤包括數款雞肉串燒🐔,如雞胸軟骨、雞心、雞腎及雞肉棒,所有串燒都燒得啱啱好,唔會太過Over,完全保留到雞肉嘅觧嫩多汁,超正!特別要讚讚雞肉棒,雞肉棒內藏軟骨,口感超豐富,一哎咬落口超Juicy,真係出乎以外地咁好食🥰!🔸『三文魚手卷』軟糯Q彈嘅壽司米,酸度啱啱好,壽司米再包裹著鮮嫩肥美嘅三文魚,再加上外層酥脆紫菜,送進口中裡散發住陣陣魚香,
《神木日本料理の食評》 by@ihungry.hk

一班frd除咗去打邊爐,仲有咩選擇?就係可以去居酒屋飲兩杯Chill Chill! 今日會同大家介紹一間位於打工仔熱點,觀塘嘅神木日本料理😘!神木日本料理主打日式和牛燒肉 午市提供和食定食、燒肉定食、時令刺身壽司及串燒等等,除咗味道非常出色❤️,連老板都非常之有人情味,絕對係一間超Warm嘅日本🇯🇵居酒屋!

🔸『魚之戀套餐- $398』
▶️包括蟹籽沙律、串燒拼盤、三文魚手卷、日本空運原條刺身

🔸『蟹籽沙律』

🔸『串燒拼盤』

🔸『三文魚手卷』
軟糯Q彈嘅壽司米,酸度啱啱好,壽司米再包裹著鮮嫩肥美嘅三文魚,再加上外層酥脆紫菜,送進口中裡散發住陣陣魚香,超級邪惡😆!

🔸『日本空運原條刺身
今次嘅時令魚係池魚🐟,店家就選擇鹽燒池魚去烹調!池魚魚肉厚刺少,肉質鮮嫩肥美,脂厚油香,經過火灸後令魚肉更加之惹味,再配搭配日式酸醋及蘿蔔,酸酸甜甜,有油香而不膩,超正🔥!

🔸『牛肉他他 - $88』
用生牛肉做他他🐮,新鮮就最重要👍!牛肉他他外皮經過稍微火灸,裡而就保持半生熟嘅感覺,食落口一啲都唔會腥,只有豐富嘅牛肉油脂香氣!另外,加埋超級邪惡嘅蛋黃同洋蔥,令列整個口感Rich得嚟又有層次,令牛肉香氣更加之濃郁,超級推薦🤩!

🔸『鍋燒烏冬 - $78』
以彈牙烏冬麵條為主要食材,湯底經過精心調味燉煮而成,帶有陣陣海帶香甜味,絕對唔係味精湯!鍋燒烏冬亦搭配豐富蔬菜、鮮嫩肉片同埋炸蝦,重點仲有一隻半生熟蛋,超足料之餘,又可以喺一碗熱騰騰嘅鍋燒烏冬,感覺立即暖入心🔥!

🤪iHungry肚餓指數:9/10
2024-02-06 32 瀏覽
新年前同朋友都好忙,但幾忙都要見一見。鍋燒烏冬 $78湯底是鰹魚湯,有炸大蝦、雞肉、蟹柳、生蛋黃、日式魚片及蔬菜,無負擔的味道。雜錦魚生沙律 $45沙律開胃,有大量蟹籽、三文魚、北寄貝等魚生,味道同口感都不錯。夜繽紛 $98沒有想到連日本餐廳都有夜繽紛🤣🤣夜繽紛套餐會有刺身、串燒及一罐飲品。同朋友叫了兩個試一試。刺身會有三文魚、北寄貝及一隻大蝦。串燒有三款,包括多汁的燒車厘茄、燒雞腎及燒雞肉串。飲品就有不同的汽水,同朋友選擇了C.C. Lemon同梳打水。餐廳環境不錯,有不少日系裝潢。
新年前同朋友都好忙,但幾忙都要見一見。

雜錦魚生沙律 $45

夜繽紛 $98

餐廳環境不錯,有不少日系裝潢。
2024-02-06 38 瀏覽
觀塘工廈一向都係隱世美食嘅集中地,有唔少高質嘅餐廳。香港人一向都鍾意食日本嘢,今次去嘅呢間餐廳絕對稱得上係高性價比嘅日本餐廳,人均唔洗300蚊已經可以食到刺身、串燒、小食,啱晒平時成日都想食日本嘢嘅朋友~------------------------------🐟◖神之特上刺身◗ $198呢個拼盤有六款刺身:三文魚、吞拿魚拖羅、真鯛、左口魚、帆立貝同赤蝦。刺身全部都幾新鮮,最鐘意拖羅同赤蝦,拖羅油脂非常豐富,入口即溶;赤蝦卷埋唔覺,食落都幾大隻,口感軟糯!🍢◖雞五味盛◗ $118串燒試咗雞嘅五款部位,餐廳用咗日本嘅薩摩赤雞嚟做串燒,分別有:二節翼,雞肝,雞胸軟骨,雞頸肉,雞心。雞肝同雞心個人最鐘意,塗咗啲照燒汁上面,味道甜甜哋,雞肝口感喺粉粉地,雞心都幾大塊,有啲口感~🥩◖牛肉他他◗ $88呢個他他同印象中嘅有少少唔同,用咗和牛牛肉切成厚片,再搭配蛋漿、醬汁、蒜蓉、蔥花攪拌一齊食,蒜香味略嫌濃咗少少,會有啲搶咗牛肉味,不過口感同味道夠曬豐富~🍜◖鍋燒烏冬◗ $78烏冬有天婦羅蝦,蟹柳,雞蛋,用咗鐵鍋上,影完相仲保持到熱辣辣,湯底嘅鰹魚湯底好濃郁,全部都入晒味~🍓◖草莓乳酸梳打
🐟◖神之特上刺身◗ $198

🍢◖雞五味盛◗ $118

🥩◖牛肉他他◗ $88

🍜◖鍋燒烏冬◗ $78

🍓◖草莓乳酸梳打◗ $28
🍊◖桃園柚子梳打◗ $28
兩杯梳打都唔會太甜,個人比較鍾意柚子梳,味道偏酸更加開胃~

🌟 Encore指數:8.8/10
2024-02-06 32 瀏覽
竹 (2人前)(包括頭4樣) 🐟日本空運原條刺身 - 池魚刺身池魚非常新鮮鮮甜,一啲都唔會惺,肉質緊實而且爽口池魚本身都幾多骨,要起晒啲肉而不浪費都真係不是易事,所以師傅刀工真係好勁👍🏻 🍣日本吞拿魚腩蓉手卷吞拿魚腩蓉份量都唔少,食到落去都重有👍🏻 🍢串燒拼盤(7款)有5肉2素,包括雞腎,雞胸軟骨,豬五花,免治雞肉棒,雞頸肉,車厘茄,豆角個人私心雞肉棒,調味好好,燒得又香,而且肉同雞軟骨既比例好好另外雞胸軟骨都好正,又可以食到爽脆既軟骨,又可以食到肉🤭 🥗蟹籽沙律沙律好大份,蟹籽同蟹柳都幾重手🤣正 🥩牛肉他他牛肉粉粉嫩嫩,配上生雞蛋,令牛肉食落更滑不過個人覺得蒜蓉太多,太搶味😂 🍜鍋燒烏冬份量都幾多烏冬彈牙,仲有天婦羅蝦,獅子狗,菇菇做配料,不過我地掛住影相,天婦羅淋左🥹 .__. .__. .__.🐥🐥🐥.__. .__. .__. 總結: 池魚刺身真係好好食🥹要試!地方非常闊落舒服如果黎既朋友,真係試個竹set都好足夠✨ 環境:🐥🐥🐥🐥🐣/5服務態度:🐥🐥🐥🐥🐣/5 食物質素:🐥🐥🐥🐥/5 性價比:🐥🐥🐥🐥🐣/5 回頭率:🐥🐥🐥🐥/5

竹 (2人前)(包括頭4樣)

🐟日本空運原條刺身 - 池魚刺身
池魚非常新鮮鮮甜,一啲都唔會惺,肉質緊實而且爽口

🍣日本吞拿魚腩蓉手卷
吞拿魚腩蓉份量都唔少,食到落去都重有👍🏻

🍢串燒拼盤(7款)
另外雞胸軟骨都好正,又可以食到爽脆既軟骨,又可以食到肉🤭

🥗蟹籽沙律
沙律好大份,蟹籽同蟹柳都幾重手🤣正

🥩牛肉他他
牛肉粉粉嫩嫩,配上生雞蛋,令牛肉食落更滑
不過個人覺得蒜蓉太多,太搶味😂

🍜鍋燒烏冬
份量都幾多

總結: 池魚刺身真係好好食🥹要試!地方非常闊落舒服
如果黎既朋友,真係試個竹set都好足夠✨

環境:🐥🐥🐥🐥🐣/5
服務態度:🐥🐥🐥🐥🐣/5
食物質素:🐥🐥🐥🐥/5
性價比:🐥🐥🐥🐥🐣/5
回頭率:🐥🐥🐥🐥/5
2024-02-05 29 瀏覽
觀塘嘅餐廳真係超級多,呢排我行工廈嘅時候又俾我見到一間日式餐廳睇落都唔錯。我首先牛肉他他,牛肉切得薄片,口感嫩滑,配上特製的他他醬汁,味道豐富而濃郁。作為一個開胃菜係絕對吸引。然後我地仲叫左鍋燒鳥冬,有炸蝦、蟹柳、鳴門卷同雜菜等等作為配料,整體都ok。不過炸蝦擺咗落湯之後,就會淋咗,冇咗本身嘅脆口,但係變到好飽肚。餐廳嘅雞五味盛都非常正,有雞全翼、雞肝、雞胸軟骨、雞頸肉和雞心等,調味都幾好。特別想推薦雞胸軟骨,它的雞肉口感非常嫩滑,戴上脆骨嘅爽脆,絕對是令人垂涎欲滴的美味。而飲品方面梗係要飲梳打啦,藍柑乳酸梳打就味道偏甜,桃園柚子梳打味道啱啱好,唔會太甜或者太淡。