2021-09-20 430 瀏覽
比隔黎街市打冷仲要差食物:魚滑蝦滑貢丸。有宿味圖呢粒蝦子丸。外皮硬。內裡唔知食緊d咩魚皮煮整都唔會淋餐紙上寫送雪糕。轉頭話雪糕已冇晒。員工話比人偷走晒。唔知咩公司店內外都係睇到最大隻129排隊前面一家人都質問明明129到比錢收139話樓下有寫如果話好食既。果個人一定好低質。啤酒冇味。好似飲水咁冷氣機又滴水。超級超級超級差
比隔黎街市打冷仲要差

食物:魚滑蝦滑貢丸。有宿味
圖呢粒蝦子丸。外皮硬。內裡唔知食緊d咩
魚皮煮整都唔會淋

餐紙上寫送雪糕。
轉頭話雪糕已冇晒。
員工話比人偷走晒。
唔知咩公司

店內外都係睇到最大隻129

排隊前面一家人都質問
明明129
到比錢收139

話樓下有寫

如果話好食既。果個人一定好低質。
啤酒冇味。好似飲水咁
冷氣機又滴水。
超級超級超級差
2021-09-20
2021-04-01 665 瀏覽
屯門大興邨做足多年街坊生意的餐廳😀晚上主打108蚊免加一任食火鍋🤩雖然選擇唔算多而且質素一般😶但平民價都吸引到大量食客😏今次去食都係要等位先入得既😑可能因為太多客人,上菜算慢😔不過佢唔限時唔趕人走都算公道🤤細食既都可易回到本既😝如果真係要我推介🤔我會建議大家揀鯇魚片同埋魚滑😛因為新鮮整既唔洗驚食到雪藏野😁其次如果嫌上菜慢,大家其實可以去熟食區食住啲蝦餃,燒賣,咖哩魚蛋頂住肚先架!😙最後,都係會有雪糕任食既,滿足!😁
屯門大興邨做足多年街坊生意的餐廳😀
晚上主打108蚊免加一任食火鍋🤩
雖然選擇唔算多而且質素一般😶
但平民價都吸引到大量食客😏
今次去食都係要等位先入得既😑
可能因為太多客人,上菜算慢😔
不過佢唔限時唔趕人走都算公道🤤
細食既都可易回到本既😝

如果真係要我推介🤔
我會建議大家揀鯇魚片同埋魚滑😛
因為新鮮整既唔洗驚食到雪藏野😁

其次如果嫌上菜慢,
大家其實可以去熟食區
食住啲蝦餃,燒賣,咖哩魚蛋頂住肚先架!😙

最後,都係會有雪糕任食既,滿足!😁
  • 雞胸
2020-09-16 706 瀏覽
其實之前一直有幫襯開佢地打邊爐,99蚊任飲任食,呢個價錢當要唔好咁高要求啦,但之前佢地又做得算係咁,所以經常同朋友食話說尋日再幫襯下啦,叫左雞煲食住先,仆街,d汁得個咸字, d雞又少又鞋,炸魚皮好似放左幾年咁一d都唔硊,d呀姐又係咁走黎sell月餅,最好食既竟然係小食亭d炸雞翼。另外要提既係維生情況,佢d碗碟好多都洗唔乾淨,今時今日,呢樣野係好重要。幫襯在咁耐,我會比多次機會佢,如果都係咁就byebye啦
幫襯在咁耐,我會比多次機會佢,如果都係咁就byebye啦
2020-09-15
2019-12-19 1146 瀏覽
食圍餐食到嬲,樣樣都難食,乳豬成隻都肥,個翅全部都係澱粉,隻雞梅嘅,完全成個圍餐全枱都無人食過,做街坊生意做到咁真係祝佢“生意興隆”,如果唔係方便都一定唔會黎食。
2019-12-19
2019-01-21 2127 瀏覽
系一個星期三既晚上,搵左一間街坊酒樓打邊爐,見百四位左右就試下,一行出去有自助吧,果到有好多蔬菜同丸類選擇,又由一般豉油同香料配搭,另外枱面有點心紙比你剔,裹面有肥牛,牛柏葉,年餐肉,果D基本野,同啤酒,汽水,涼荼,種種任君選擇,而最估唔到有茶葉蛋食,見現場咁多人幫襯就知低食LA
2019-01-09
2018-12-12 2104 瀏覽
今朝一早起身,就撘車返咗去屯門探家人,又同家人嚟咗真鮮嘆早茶,呢度嘅環境相當唔錯,感覺好舒服,酒樓內大部份都係屋邨嘅老街坊,而且D服務員真係幾有禮貌,令到我覺得份外有親切感好喇~講番呢度嘅出品先,呢度嘅點心水準幾好,而且早茶時段更設有特價點心及孖寶套餐,我同媽咪點咗山竹牛肉、七彩炒米粉同榨菜蒸排骨飯(細),價錢平又有水準,屋邨內嘅酒樓確實不比油尖旺區比較有名嘅酒樓遜色榨菜蒸排骨飯~呢個做法相當聰明,因為榨菜本身夠咸香,其實已經好送飯,再加上D排骨肉質鮮美,同我喺九龍區大部份嘅酒樓所食到嘅真係好唔同,因為有某D酒樓所醃製嘅排骨,唔知係咪加咗好多糖嘅關係,一食落口真係甜到……,搞到盅飯根本冇辦法食落去,但呢度絕對冇呢方面嘅問題,而且飯粒好煙un,粒粒分明兼有米香,掂!酒樓內環境相當乾淨企理,而且大部份坐位都貼近大型玻璃窗,可俯瞰街景(晨早/下午/晚上),感覺份外良好!心寧神會嘆早茶(榨菜蒸排骨飯榨菜咸香,加上有紅辣椒絲帶些少辣,令人促進食慾,加上惹味排骨,再嚟一碗不足為奇七彩炒米粉賣相十分討好,奪目繽紛材料豐富~有炒蛋絲、西芹絲、火腿絲、青葱絲、紅蘿蔔絲、榨菜絲及椰菜絲🤗,集齊七種唔同顏色

榨菜蒸排骨飯~呢個做法相當聰明
,掂!

心寧神會嘆早茶(榨菜蒸排骨飯

七彩炒米粉
賣相十分討好,奪目繽紛
材料豐富~有炒蛋絲、西芹絲、火腿絲、青葱絲、紅蘿蔔絲、榨菜絲及椰菜絲🤗,集齊七種唔同顏色嘅食材,而且米粉質感好煙un,唔會炒到碎濕濕,呢個炒米粉其實真係好有營養,集合多款嘅瓜菜,相當唔錯!可惜落油重手咗少少,但係都可以接受

山竹牛肉(前),質感彈牙
,配以喼汁一齊食,果真係平民嘅美味,其實人生~並非要每餐都要食山珍海味,奢華飯局,簡簡單單嘅一餐早茶,只需要幾十元嘅價錢,對我嚟講就已經相當滿足了
😋☺🤗

順便一提:呢度晚上係有得打邊爐,而且價錢幾平,每位都只係$138元(任飲任食),good!
2018-12-11
$50 (早餐)
  • 七彩炒米粉/山竹牛肉/榨菜排骨飯😋