2018-07-25
尖沙咀不嬲都好多好嘢食,不過日本野就真係唔知邊間最好食。今次發現到依間新餐廳,佢嘅裝修都非常特別吸引左我同朋友入嚟試吓佢嘅嘢食。一入到去嘅感覺有一種好舒服同埋fusion嘅感覺,七點幾嘅時候唔算太多人,唔使等位就入得。餐廳所提供嘅食物種類都有好多,裝修亦都非常之日式。首先我同朋友就叫咗一個刺身拼盤,所有嘅刺身都非常新鮮包括左三文魚腩、油甘魚、帶子、魷魚、北寄貝。刺身嘅質素比我想像中更加高,即使係一啲普通平價嘅刺身都係較高質素,而我最鍾意就係油甘魚同埋魷魚,因為魷魚中間夾左紫菜食落去嘅口感脆脆地好特別。壽司方面我哋就叫咗幾款,當中嘅池魚同埋帶子壽司我哋都覺得幾好食,加上壽司嘅份量都幾足料,我同朋友食完都覺得幾飽。而其他嘅刺身都係有店員介紹。壽司方面嘅質素真係幾高下,而且食落去係非常之新鮮所以真係幾值得讚。之後就叫咗幾款特色嘅串燒,雖然串燒等嘅時間會長少少但係質素都唔錯,我哋就叫咗豚肉、免治雞肉串燒同埋雞皮,味道都唔錯唔會太咸幾適合我哋嘅口味。最後嘅甜品仲叫咗一款日式甜粟米,粟米嘅味道非常之清甜可以話係我食過最甜嘅一款粟米,食完仲好想再食多條tim!間唔中試吓新餐廳估唔到真係有好驚喜
間唔中試吓新餐廳估唔到真係有好驚喜