2022-03-30 401 瀏覽
整小丸子阿叔冇咩禮貌會係咁sell你買多d都算 個語氣好似你去乞食咁仲成日見到食評同新聞話有人情味有條毛咩 比料咩都就住就住章魚小丸子得菜連汁 紫菜都係就住價錢貴 冇下次咁就呃左我27蚊(9粒)
整小丸子阿叔冇咩禮貌
會係咁sell你買多d都算 個語氣好似你去乞食咁
仲成日見到食評同新聞話有人情味
有條毛咩 比料咩都就住就住
章魚小丸子得菜
連汁 紫菜都係就住
價錢貴 冇下次
咁就呃左我27蚊(9粒)
2020-08-17 566 瀏覽
事關今日好想食小丸子,諗住$9@3粒買少少黎食下,過到去同佢講話要三粒小丸子,佢就係咁俾說話你聽,話咩人哋食九粒你淨係買三粒,係咁叫我買多啲😑同佢講話淨係要三粒,於是就不斷俾說話我聽。。。返到去祝啖粥啖食之後直情撩開嚟搵都搵唔到八爪魚🐙。。。下次想食小丸子都係去隔離嗰間櫻花樹下買好過,足料好多,起碼會搵到八爪魚以後都唔會幫襯呢間野
以後都唔會幫襯呢間野
叫左個薯格,即叫即翻熱但係炸完都係有啲淋 個料本身唔掂嗌佢又喺度講電話 第二次先廳到我講嘢份量都唔算少,中等問題就嚟啦,炸完之後正正常常就放落袋但放完落袋冇諗住比茄汁我要我叫先肯比之後我見佢吱咁少叫佢俾多少少得唔得 之後佢話 吱左好多比你啦喎仲多過你袋野呀我: ...........小小茄汁都慳 ???
叫左個薯格,即叫即翻熱
但係炸完都係有啲淋 個料本身唔掂

嗌佢又喺度講電話 第二次先廳到我講嘢

份量都唔算少,中等

問題就嚟啦,炸完之後正正常常就放落袋
但放完落袋冇諗住比茄汁我
要我叫先肯比
之後我見佢吱咁少
叫佢俾多少少得唔得
之後佢話

吱左好多比你啦喎仲多過你袋野呀
我:

...........小小茄汁都慳 ???
薯格
2018-02-11 591 瀏覽
抵達時接近晚上8時,老闆已經預備收工,但看到同行友人和我,還有另一個顧客的失望神情,特意為我們再開爐對比日本,這裡可能不夠當地的美味。但勝在價廉物美,20元可以選三個材料。本人選了芝士、紫菜還有蘑菇如圖所見,老闆落材的並不吝嗇。芝士並非落芝士絲,而是芝士塊(上圖右上的size,共放了3塊)。老闆還畫了個可愛圖案作點綴等侯期間,老闆不時和我們聊天。當得知我們並非居住天水圍區時,更非常熱情介紹天水圍。付出的20元,不但吃到美味熱辣的Q餅,還有濃濃的人情味

)。老闆還畫了個可愛圖案作點綴

付出的20元,不但吃到美味熱辣的Q餅,還有濃濃的人情味
2018-02-10
  • Q餅
其實唔只有小丸子買重有果汁,珍珠奶茶,魚旦,燒賣🤤🤤🤤🤤🤤🤤 滿足曬我掃街既意欲🤪🤪🤪🤪🤪好!入正題☺️小丸子係成為8蚊3粒😌😌😌鋪頭姐姐係不停新鮮製作🤤🤤登!登!登!又真係比出面買到既小丸子大粒☺️無好"厚麵(粉)皮"既情況出現😀總結☺️新北江lee 間係掃街既精選🤗🤗🤗

好!入正題☺️

無好"厚麵(粉)皮"既情況出現😀

總結☺️新北江lee 間係掃街既精選🤗🤗🤗
外賣自取
2017-09-05 330 瀏覽
呢間章魚丸係我目前食過最好味嘅,唔知正唔正宗,但就係我鍾意嘅味。咬落唔粉,每粒有足夠椰菜同章魚,外皮脆脆地,加埋個燒汁沙律醬同紫菜令人好滿足,唔捨得同人share,好在每次嘅同行友人都無興趣啫。13蚊有6粒,平過出面好多又好味,重點係整野食個阿叔八卦得黎好搞笑架
2017-08-31
2017-04-25 293 瀏覽
/童年小店🤤<真意小食>🌮q餅($19)▫️👧🏻細個成日行新北江,仲好鐘意依間小食店。以前成日買($5*3粒)章魚燒同($10)q餅🙆🏻👉🏾雖然加左價,但味道都算保持到嘅,好正宗嘅味道就不算,但幾好味。🌸($19)有三款餸揀!我揀左中華沙律,螺肉同肉鬆,細個成日都係依個組合,不過螺肉轉左做辣肉腸,依家無左依個餸😭👉🏾其實依家都幾少地方有得食q餅,雖然覺得同手抓餅有d似😂但味道係不同。🌸其實配料不算好多,見佢落料都無好重手,螺肉都切到勁細粒🙁只係個底d配料夾埋一齊睇落先多!👉🏾我覺得夾帶子裙邊好食惹味d。食手抓餅嘅話d配料人地比得好豪😂不過($19)就算la😬🌸沙律醬同燒汁係免費加,但就要一早講,黑椒都可以🙈有醬加左好食d,juicy d。👉🏾👴🏼記得以前係有位伯伯整,一路整仲一路傾計,好健談,仲會提你點食先好食,又會幫你吹吹風,等個q餅脆口d,今次個姨無吹,搞到個餅好韌😭
/童年小店🤤
<真意小食>
🌮q餅($19)
▫️
👧🏻細個成日行新北江,仲好鐘意依間小食店。
以前成日買($5*3粒)章魚燒同($10)q餅🙆🏻
2016-01-11 364 瀏覽
這小店常常擠滿排隊的人。是日試一試綠茶夾餅。 夾餠即叫即做,一出爐很熱很脆,有旦香。中間夾滿花生醬,沙糖,奶油同牛油。花生醬十分濃郁,香甜。夾餅的綠茶味並不突出,但以夾餅來說,真屬不錯。
這小店常常擠滿排隊的人。是日試一試綠茶夾餅。
夾餅
2016-01-10