餐廳: 真味鮮廚
資訊:

好耐冇去過呢間酒樓,以前都唔係好㗎喇,依家仲難食,服務又差, 個個樓面掛住吹水,畀咗張咭我哋,入到嚟又冇人帶位,咁大個場要人尋寶,入到來又一張中枱搭3檯兩位,冇服務冇招呼,都唔緊要了,但啲餐具又污糟,黐住曬啲嘢,啲嘢勁難食,鮑汁鳳爪,硬掘掘,個流心奶皇包都無嘢流, 個四寶雞扎,個魚肚都唔夠淋,唯一最正常係杯茶同埋個燒賣,本身都未夠飽都唔敢再點了,唔怪得啲人上哂去消費啦,服務業真係畀佢哋搞彎哂,呢間嘢無下次………垃圾!
4天前
2024-05-14 0 瀏覽
今日食母親節晚餐,媽咪一向鐘意去酒樓,所以就試下真味鮮廚😆7點入去都好快安排到座位,環境都算乾淨。蒜蓉蒸蟶子 $38@1 夠多蒜蓉,所以食落好惹味,粉絲吸晒味,而蟶子都新鮮,唔錯!龍躉兩味 $298西蘭花炒龍躉件魚肉一夾就散,不過魚肉份量算多,而且夠鑊氣,可以搭救。金銀蒜蒸龍躉頭腩魚肉略少骨多,不過食落有鮮味,下面仲有金菇同木耳。乾煸肥腸 $108夠辣👍🏻🌶️我最鐘意食辣,所以食得好過癮,同我一樣鐘意食辣嘅朋友仔,可以叫嚟試下,好香口,送飯一流!
蒜蓉蒸蟶子 $38@1
夠多蒜蓉,所以食落好惹味,粉絲吸晒味,而蟶子都新鮮,唔錯!

龍躉兩味 $298
西蘭花炒龍躉件
魚肉一夾就散,不過魚肉份量算多,而且夠鑊氣,可以搭救。

金銀蒜蒸龍躉頭腩
魚肉略少骨多,不過食落有鮮味,下面仲有金菇同木耳。

乾煸肥腸 $108

2024-05-13
母親節
2024-02-15 516 瀏覽
朋友介紹這間餐廳,上年已經食過、質素維持好好。今次年初六老同學晚飯相聚,食套餐、價錢雖然較平日貴咗、但碟頭份量非常足,食物質素👍🏻👍🏻乳豬味道唔錯,上枱時仍然熱蝦仁伊面,爽口及味道😋西蘭花帶子珊瑚蚌-有鍋氣髪菜好市瑤柱甫-味道頂瓜瓜😋鹽燒鮑魚🥰🥰竹笙海皇翅好味,我哋13 人都夠晒食🫶🏻蒸魚味道可以及夠滑,size 就較細🐠燒雞5太咸,肉質鮮嫩多汁我朋友最喜愛個糯米飯,粒粒晶瑩有咬口。忘記咗影相🤪最後大蟠桃包,為大家帶來甜意😍整體來講,這間餐廳值得光顧,另外今晚個侍應蓮姐服務👍🏻👍🏻,笑容可掬。

乳豬味道唔錯,上枱時仍然熱

蝦仁伊面,爽口及味道😋

西蘭花帶子珊瑚蚌-有鍋氣
髪菜好市瑤柱甫-味道頂瓜瓜😋

鹽燒鮑魚🥰🥰

竹笙海皇翅好味,我哋13 人都夠晒食🫶🏻
蒸魚味道可以及夠滑,size 就較細🐠

燒雞5太咸,肉質鮮嫩多汁

我朋友最喜愛個糯米飯,粒粒晶瑩有咬口。
忘記咗影相🤪

最後大蟠桃包,為大家帶來甜意😍整體來講,這間餐廳值得光顧,

另外今晚個侍應蓮姐服務👍🏻👍🏻,笑容可掬。
2024-02-15
2024-01-19 439 瀏覽
一到年尾公司同屋企就會有好多團年飯飯團,食團年飯首選一定係中餐🥢今日介紹呢間係海港旗下餐廳,海港出名係燒鵝,今日呢個菜單係燒鵝x羊腩煲為主📍坑口 真味鮮廚我哋食咗8人餐:1️⃣原隻燒鵝 海港既燒鵝冇乜野可以挑剔,燒鵝半肥瘦,肉質鮮甜,唔會好乾同鞋。燒鵝都係最受歡迎既菜式之一。2️⃣羊腩煲加生菜羊腩煲唔騷,羊肉唔會太肥,支竹索晒啲羊汁好入味,飲埋個湯成個身暖晒。3️⃣蟹粉扒豆苗一上菜金黃色既蟹粉好吸精,超級大碟豆苗,大大啖蟹粉連埋豆苗一齊食好正。4️⃣芥蘭炒蠟味蠟味連埋芥蘭一齊炒即可以去左蠟味嘅油又可以去左芥蘭嘅草青味,另有一番風味。5️⃣日式鹽燒六頭鮑魚(8隻)鹽燒可以保留到鮑魚嘅鮮味,鎖實鮑魚嘅肉汁。道味恰到好處,唔會好咸。6️⃣咕嚕黑豚肉咕嚕肉酸酸甜甜好開胃,黑豚肉配咕嚕汁愈食愈好胃口7️⃣豉汁南瓜蒸白鱔白鱔肉質彈牙,啖啖肉。不過南瓜係底太油冇乜點食南瓜。8️⃣清炒河蝦仁河蝦本身肉質彈牙鮮甜,清炒可以保留本身鮮味,食左上面咁多肉,食返蝦仁感覺好清新。9️⃣番桃壽包最後配埋壽包做個完美結束8人餐燒鵝x羊腩煲💰1180 未計茶位加一,大家食到捧住個肚返屋企大滿足,真味鮮廚既餐大件夾抵食,食物質素都唔錯,除咗小菜仲有火鍋同

📍坑口 真味鮮廚

我哋食咗8人餐:

1️⃣原隻燒鵝

2️⃣羊腩煲加生菜

3️⃣蟹粉扒豆苗

4️⃣芥蘭炒蠟味

5️⃣日式鹽燒六頭鮑魚(8隻)

6️⃣咕嚕黑豚肉
咕嚕肉酸酸甜甜好開胃,黑豚肉配咕嚕汁愈食愈好胃口

7️⃣豉汁南瓜蒸白鱔
白鱔肉質彈牙,啖啖肉。不過南瓜係底太油冇乜點食南瓜。

8️⃣清炒河蝦仁

9️⃣番桃壽包
最後配埋壽包做個完美結束

8人餐燒鵝x羊腩煲💰1180 未計茶位加一,大家食到捧住個肚返屋企大滿足,真味鮮廚既餐大件夾抵食,食物質素都唔錯,除咗小菜仲有火鍋同飲茶。好岩一大班人聚餐。

10分滿分)
價錢:8/10
味道:7.5/10
環境:7.5/10
#hkfoodie #hkigers #hkig #hkblogger#chansfoodie#hkrestaurants
#hongkong🇭🇰 #hongkongfood #hongkonglocalfood
#hongkongtravel #hongkonginstagram
#hongkongfoodblogger
#hongkongcafe #explore #explorehongkong
#坑口美食
#將軍澳美食
2024-01-10 344 瀏覽
真味鮮廚的海鮮蒸鍋 非常 好味,材料新鮮, 特別推介鮑魚, 扇貝, 黃花魚 及沙白蜆 。 最後配以一個 南瓜粥底, 味道絕配 。 唯一可惜的是菜用蒸鍋的方法 不太習慣, 但其他都很好。 但因為不太多分店所以建議先要book位
2024-01-03 367 瀏覽
{五個點心下午茶 - $130}麻甩佬鐘意飲茶,但可惜屋企附近真心無一間好味,呢間真味鮮廚真係算係坑口最好味果間,可能係海港集團嘅關係,食物質素有啲保證,樣樣食物都唔錯!同埋下午茶都好平!不過最衰係員工嘅質素!睇返食評原來好多人都嬲過!佢地犯晒茶樓最差大忌!一,明明大概吉枱仲有細枱,所有兩三位客一定要搭枱,問啲員工點解,佢會話「而家無人一陣都會有」🤬之後原來熟客先唔洗搭枱二,樓面員工不停同熟客吹水,開茶落單加水等等,差唔多全部要客人自己做返或者要行埋個員工度叫佢做先做三,食物賣晒或者根本無,唔會同你講,直到你埋單問個收銀佢先會同你講無雖然食物ok,但每次黎都係嬲住走!美味程度:😋😋😋環境指數:🎇番食機會:🦍🦍📍 #真味鮮廚 (將軍澳)將軍澳坑口培成路18號海悅豪園地下10號舖
{五個點心下午茶 - $130}

雖然食物ok,但每次黎都係嬲住走!

美味程度:😋😋😋
環境指數:🎇
番食機會:🦍🦍

📍 #真味鮮廚 (將軍澳)
將軍澳坑口培成路18號海悅豪園地下10號舖
2023-12-22 340 瀏覽
是一間壞了餐廳,員工在上菜的時候突然弄人家的頭不可容忍、、、、、、。我們每次來吃飯員工服務太度非常羞一星也不可彼。每次都很想投數,但是家人喜歡吃的以會一起食飯就來,所以不投數,但是這次很過分、非常離普。😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
海港酒家 坑口 真味鮮廚 👎👎👎當日食蒸氣石窩環境污糟, 食物質素一般, 份量與圖片差很遠, 經理態度差, 唔休做咁向經理查詢這是否$168西班牙黑毛豬, 為何與圖片差那麼遠. 他們回應賣了那麼久都是這樣的蟹是水的, 生蠔不是很新鮮還有殼, 其他食物都是一般
海港酒家 坑口 真味鮮廚 👎👎👎
當日食蒸氣石窩

他們回應賣了那麼久都是這樣的

西班牙黑毛豬

西班牙黑毛豬

蟹是水的, 生蠔不是很新鮮還有殼, 其他食物都是一般
題外話/補充資料: 最後經理說快要關門需要先加水, 枱下有一樽水侍應有條水喉拉過來加水, 原本那條抽水到粥底的水喉直接放在非常污糟及臭的地氈上, 加完再插回水樽....
2023-10-28
生日
  • 沒有
2023-05-19 1730 瀏覽
見到門口貼左張海報做緊西澳龍蝦每斤$188💰好似都好抵咁就入左食啦。由於只呢個價只係用上湯焗冇伊麵, 酒樓經理就介紹左個海鮮超特價餐🤩有約斤半既龍蝦加伊麵就$368, 如果再配一款海鮮就$458。最後決定左叫呢個海鮮餐, 叫左蒜茸粉絲蒸北元貝4隻🐚原本以為兩個人黎講呢個餐應該唔會太多, 點知上菜見到大大碟龍蝦同4隻大元貝, 真係有D眼闊肚窄🫣唔知係咪平日6點就去食, 客人未係好多, 上菜速度好快, 龍蝦伊麵唔洗10分鐘已經上菜✌🏻龍蝦啖啖肉, 煮得岩岩好肉質唔會煮到靭晒😌伊麵就太碎每次夾起都係得幾條。蒸元貝上既粉絲好多, 仲有少少金針菇, 元貝都大大粒好新鮮🤩總結係兩個人食呢個餐好飽, 而且呢碟都有麵食, 飽上加飽🫨

總結係兩個人食呢個餐好飽, 而且呢碟都有麵食, 飽上加飽🫨
2023-04-01 1220 瀏覽
因為有$100 coupon, 就晚飯時間去食下小菜。揀咗燒鵝例牌、黑松露蝦仁炒蛋、薑汁炒芥蘭,仲有酸菜龍躉片。燒鵝同芥蘭都正常好食,炒蛋好滑,比想像中好食!最驚喜嘅係酸菜龍躉片$128,湯底幾好,又多豆卜,仲有萵筍同薯粉。魚片同平時食開嘅唔同,炸過但幾嫩滑,值得試下!
因為有$100 coupon, 就晚飯時間去食下小菜。

揀咗燒鵝例牌、黑松露蝦仁炒蛋、薑汁炒芥蘭,仲有酸菜龍躉片。

燒鵝同芥蘭都正常好食,炒蛋好滑,比想像中好食!

2023-03-28
2023-03-17 925 瀏覽
諗住疫情過後,同媽媽 同初生BB去嘆個茶。入到去酒樓,無人幫手帶位都算喇,所以自己行入去搵位喇,見到有卡位 同響正角落,諗住行去坐。 點知個侍應話卡位要收三個茶錢,講完眼尾睇都唔睇我地,勁無禮貌,一副唔歡迎你,想你唔好幫襯嘅樣。咁我見其他卡位都係坐2個人喇,所以我問佢:點解人地得?我地唔得,我話俾3個人茶錢,我地想坐卡位。佢就好惡咁話:我地架BB車會阻住佢地條路! Bb車大部我地明,咁你咪俾其他位我地囉。咁姐係間酒樓好撚大牌,你唔歡迎有BB車嘅客人喇。我地諗住一個半個侍應係咁姐,於是行去其他位,搵其他侍應幫手,😀結果都係一樣,一係望你一眼唔答你,一係就話:噢2位呀,望幾下就借D意行開。 我見都好多公公婆婆係度食嘅,相信你地都唔愁做我地呢啲未來公公婆婆生意,希望你地生意興隆。
諗住疫情過後,同媽媽 同初生BB去嘆個茶。

2023-03-17
$100 (早餐)
2023-02-21 1106 瀏覽
好多年無食,諗住海港集團都唔會太差。同家人黎食晚飯,叫左4個食送1)小炒王 : 4個餸入面叫比較正常,但有燒腩肉2)安格斯牛柳粒 :牛柳粒咬落去係有血水滴出嚟,肉入面仲係紅紅地,咬落去極級韌;有懷疑過佢係咪嗰啲注脂牛,冇理由安格斯係咁樣;仲要唔知點解係會有生菜係底3)日式雜菜煲 :無咩味,係底的粉絲一d 都唔淋4)菠蘿咕嚕肉 : 本身係我最期待的菜式,點知咕嚕肉好韌。。。真係失望,食完呢餐屋企人異口同聲講真係無下次,亦都唔會再幫襯。呢個價錢,我相信可以有更好嘅選擇。

1)小炒王 : 4個餸入面叫比較正常,但有燒腩肉

3)日式雜菜煲 :無咩味,係底的粉絲一d 都唔淋

2023-02-05 768 瀏覽
同家人晚飯,叫咗幾個小菜,叫咗條兩斤龍躉,條魚無魚味,仲要連豉油都無乜味,燒鵝就咸到必須叫白飯先食到,咸到要同無味嗰啲魚一齊食。最恐怖係個發財蠔豉,完全同張相唔同,同個身形健碩嘅金頭經理講佢仲唔理,一句都唔講行咗去,個傳菜員先好熟練地講咗一句,張相參巧用嘅,大佬,差好遠下喎,參巧啲乜,啲料薄唔緊要,髮菜少到似汁上啲麻油咁多,條朱脷薄到,係你都比多啲菜係底啦。最正常係咕嚕肉,叫做最正常,其他得碗白飯最好味。
2022-12-01 944 瀏覽
下午茶時段, 大約等15分鐘就可以入座。 入到去發現原來都幾多位😆, 不過還被安排了搭枱🤔。 點了七款點心, 鳳爪排骨飯$15.8、 鮮竹牛肉球$15.8、 養顏紅棗糕$15.8、 蟹籽燒賣皇$20.8、 沙律明蝦角$24.8、 翡翠蝦餃皇$24.8、 鮑魚罐湯餃$32.8。 每款點心都正常發揮😊, 我比較喜歡蟹籽燒賣皇, 口感紮實, 肉質新鮮。 兩位埋單大約$188, 經過都可以一試。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。     真味鮮廚地址: 將軍澳培成路18號海悅豪園商場地下10號

蟹籽燒賣皇$20.8

蟹籽燒賣皇$20.8
鮮竹牛肉球$15.8
養顏紅棗糕$15.8
2022-10-12 856 瀏覽
今日同肥妹仔經過坑口突然間好想食小菜但係附近又冇乜好選擇所以經過真味就一於入去試吓原來佢係海港旗下所以質素都唔會差得去邊黑椒豬手煲原隻上非常大隻肉炆到好淋但係皮依然好脆卜卜加埋佢個黑椒汁好惹味用煲上熱辣辣小炒王非常出色佢入面有原條魷魚鬚仲有啲燒肉整體來講好豐富加埋好有鑊氣味道同口感都好有層次呢個下次嚟都會再叫呢個欖角骨調味非常之好而且排骨炸得好脆口醬汁啱啱好掛咗上去拎嚟送酒一流今次嚟食小菜非常滿足而且坐得幾舒服會繼續嚟幫襯
今日同肥妹仔經過坑口
突然間好想食小菜