我們在遠方看到真味皇好像挺多人光顧,於是我們看過究竟,想知道道大家被甚麼美食吸引過來。原來這裡主賣四川小食,麻辣燙,牙簽雞,涼菜等,不過這次不吃川菜,而是嚐金牌火鴨腿碗仔翅。朋友問我吃過十八座的火鴨碗仔翅嗎,我答都沒有,家人都說不好吃,我也不必冒險吃吧。朋友說十八座的確不好吃,碗仔翅稀稀的,味道淡,不值一吃。相反這個屋邨金牌火鴨腿碗仔翅有水準得多,少許的麻油,胡椒粉提味,碗仔翅鮮甜味盡出,十分濃稠。火鴨腿肉味濃重厚實,冬菇肥嫩,木耳和粉絲亦給得不少,絕對是用料十足,這火鴨腿碗仔翅令我們一口接一口吃過不停。

金牌火鴨腿碗仔翅

金牌火鴨腿碗仔翅
2019-02-16 198 瀏覽
真係以後都唔會再食我估唔到第一次留食評居然為咗呢間野第一次漏蟹柳第二次又漏咗比牛柏葉之後有試過漏金菇到今晚頭先去買又唔記得比雞中翼,次次呃人一個餸好咩?之前同佢講嘅時候仲要態度非常差質疑人哋真係以後唔使旨意我會去幫襯
真係以後都唔會再食

我估唔到第一次留食評居然為咗呢間野
第一次漏蟹柳
第二次又漏咗比牛柏葉
之後有試過漏金菇
到今晚頭先去買又唔記得比雞中翼,次次呃人一個餸好咩?
之前同佢講嘅時候仲要態度非常差質疑人哋
真係以後唔使旨意我會去幫襯
2019-01-05 187 瀏覽
對肥雞嚟講碗仔翅呢一啲咁平民嘅小食 其實先係最後工架嘅 今次肥雞呢就係呢間真味王叫咗一碗碗仔翅試下 咁佢嘅材料除咗有粉絲木耳仲有啲鴨絲喺入面 佢嘅調味唔係話好龍 但係加咗啲醋同埋胡椒粉成個湯即刻好調味 喺冬天食呢碗碗仔翅係一流嘅
2019-01-05
2018-12-12 194 瀏覽
第一次幫襯食麻辣鍋,漏放點了的生菜,不過午餐肉煎香可加分,少辣也好味。第二次幫襯再食麻辣鍋,今次又漏放點了的蘿蔔,但午餐肉就冇煎,麻辣完全無,唉⋯⋯請店主留意和食物品質和水凖統一。謝謝。有點失望,明明點中辣,正碗湯只用豬紅韭菜個底,完全冇加到麻辣嘅元素,個湯底味道有冇,總之,就唔可以接受。所以應該都唔再幫襯啦。有一位畫眼線姐姐其實整得好味,相信她行開咗,希望店主可以將食物嘅品質多了解,免得一個煮一種味,另一個又煮一種味。
所以應該都唔再幫襯啦。
2018-12-12
2018-10-27 286 瀏覽
啟田街市出面一間麻辣舖頭,味道一流由佢一推出既麻辣燙已經開始得閒就買黎食下湯底味道不斷改良 好有heart👍🏻初初食小辣都真係辣到食唔到到中期辣道岩岩好 令人難以忘懷今次再食都係小辣 不過我覺得唔辣了如果可以變返麻辣濃郁啲就好不過都好好味!!下次再encore既話就試下中辣先!最少買$30, 今次叫左海帶,腸仔,豆腐串,紅薯粉第一次叫豆腐串,份量原來有咁多😍一碗好大兜, 好味又抵食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
啟田街市出面一間麻辣舖頭,味道一流

由佢一推出既麻辣燙已經開始得閒就買黎食下
湯底味道不斷改良 好有heart👍🏻
初初食小辣都真係辣到食唔到
到中期辣道岩岩好 令人難以忘懷

今次再食都係小辣 不過我覺得唔辣了
如果可以變返麻辣濃郁啲就好
不過都好好味!!
下次再encore既話就試下中辣先!

最少買$30, 今次叫左海帶,腸仔,豆腐串,紅薯粉
第一次叫豆腐串,份量原來有咁多😍
一碗好大兜, 好味又抵食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2018-10-27
2018-09-10 223 瀏覽
啓田商場新開食街,見到有麻辣燙就試下,最低消費$30,叫咗羅白+牛丸+土豆片配薯粉,剛好$30。餸同薯粉份量足,薯粉多到食淨👍🏻土豆片爽口👍🏻要左中辣但個人覺得唔夠辣,湯都唔夠香口😶羅白有渣,可能批深d會好d😶但價錢合理又夠飽肚,算係咁

餸同薯粉份量足,薯粉多到食淨👍🏻
土豆片爽口👍🏻
要左中辣但個人覺得唔夠辣,湯都唔夠香口😶
羅白有渣,可能批深d會好d😶
但價錢合理又夠飽肚,算係咁

2018-09-06 184 瀏覽
旁邊幾間店長期排長龍,位置通風一般又無冷氣熱到癲。見到呢間無咩人, 但又賣碗仔翅,仲講明有火鴨絲,咁咪試下買嚟食。味道同隔離店無太大分別,一樣材料十足,有粉絲、冬菇片、木耳絲... 總之好豐富,仲多左啖啖肉既火鴨絲,而且無鴨膻味,好食好滋味 😋😋😋雖然價錢貴接近雙倍,但真係幾多火鴨絲,又即買即有唔洗等好耐,所以亦都算叫以金錢換取時間,抵返。咁整體嚟計,可以打個和啦,都叫值得一食😋👍🏻 可以再食😝

咁整體嚟計,可以打個和啦,都叫值得一食😋👍🏻 可以再食😝
2018-09-05
5 分鐘 (外賣自取)