2025-07-09
今次係第一次到訪呢間餐廳,亦都相信係最後一次。體驗好差,最初,問服務員係咪有提供特定套餐時,同我地無餐牌,要我地出去自己揀海鮮。我地揀左幾款落左單,之後再問服務員點解冇餐牌,佢話坐房都係熟客,係無餐牌(但係我哋係第一次去,坐房都係佢哋安排,不是我們選擇)我亦都係第一次聽到去餐廳食嘢冇餐牌😅佢哋既回答明顯地避重就輕,未提及有餐牌內容。這種不誠實的行為讓我們在無知情況下選擇了出去落單。更令人困擾的是,店員的態度讓人感到不快。即使在我們點完單後再次詢問有關餐牌的問題,他們依然堅稱沒有提供特定套餐。經過多次要求,終於比我們睇到餐牌,才驚訝地發現原來餐廳提供了我們一直在尋找的套餐選擇。這樣的體驗讓人感到困惑和不滿。餐廳應該要以誠信和良好的服務態度來對待顧客,而不是採取隱瞞資訊和不友善的方式。在追問下,同我哋講今日寫價錢既同事無開工,所以沒有餐牌提供,咁唔通員工放假就沒有價錢可以提供?之後再同我哋講,老闆大把熟客,唔休做,聽到真係火都黎。肯定唔會再幫襯呢間無良食肆。
之後再同我哋講,老闆大把熟客,唔休做,聽到真係火都黎。
肯定唔會再幫襯呢間無良食肆。