2022-12-19 212 瀏覽
怪不知,找不到啦!正想後補生日飯食評,才發現餐廳已結業! 幸好!當時,我選擇了這間餐廳,否則!就無機會嘞!當時,好姊妹為了慶祝我生日,特意挑選了兩間餐廳讓我選擇!最終,我挑選了位於銅鑼灣的花花打卡餐廳 <White Hse.>!我被那色彩繽紛的花花背景吸引,同時,其食物賣相亦吸引眼球呢! 令人賞心悅目!我們食到最後一枱走,才影到無人之境的花花餐廳背景!Menu金箔黑松露什菌蝴蝶粉 $141加上閃閃生輝的金箔,突顯華麗感更 Grand, 蝴蝶粉口感帶煙韌,均勻沾上濃郁 creamy 的黑松露忌廉汁,十分討好!紫醉金迷 $248紫,新鮮紫椰菜打碎配忌廉煮既意大利飯 醉,香氣撲鼻的清酒煮藍青口 金,原隻香草蒜茸烤大蝦灑上金箔 迷,希望食客會迷上 成品比我們預期大份,而且靚到好似一幅立體藝術花畫!以新鮮紫椰菜打碎與幼滑忌廉煮成的 risotto ,令每粒意大利飯也沾上粉紫色的忌廉汁;口味清新又夠味!芝士烤焗蝦既香口又夾得來,青口亦鮮美!蝶豆花綠茶 $45我獨愛紫色,特意點來一試!漸變紫藍色打卡一流! 攪拌後呈紫色!由於,本身不能少冰的關係,入口冰凍透心涼! 味道微甜,都幾大杯!
怪不知,找不到啦!正想後補生日飯食評,才發現餐廳已結業!
 幸好!當時,我選擇了這間餐廳,否則!就無機會嘞!

當時,好姊妹為了慶祝我生日,特意挑選了兩間餐廳讓我選擇!

我被那色彩繽紛的花花背景吸引,
同時,其食物賣相亦吸引眼球呢!
 令人賞心悅目!
我們食到最後一枱走,才影到無人之境的花花餐廳背景!

Menu
金箔黑松露什菌蝴蝶粉 $141
加上閃閃生輝的金箔,突顯華麗感更 Grand,
金箔黑松露什菌蝴蝶粉
紫醉金迷 $248
紫,新鮮紫椰菜打碎配忌廉煮既意大利飯

醉,香氣撲鼻的清酒煮藍青口

金,原隻香草蒜茸烤大蝦灑上金箔

迷,希望食客會迷上

成品比我們預期大份,而且靚到好似一幅立體藝術花畫!
紫醉金迷

芝士烤焗蝦既香口又夾得來,青口亦鮮美!
蝶豆花綠茶 $45
我獨愛紫色,特意點來一試!漸變紫藍色打卡一流!
 攪拌後呈紫色!
由於,本身不能少冰的關係,入口冰凍透心涼!
 味道微甜,都幾大杯!就算慢慢飲,我都飲唔哂!

蝶豆花綠茶
凍香草朱古力 $45
層次分明,滿載香甜,不錯喝!
凍香草朱古力
榛子先生 $86
甜品款式不多,我選擇了較為穩陣口味之選的榛子先生!

嘩!盡花心思的擺盤,的確令我好驚喜呀!

香濃軟滑的榛子慕絲,不會好甜!
榛子先生

多謝好姊妹為我悉心安排的生日晚餐!
2022-07-15
生日
金箔黑松露什菌蝴蝶粉
凍香草朱古力
榛子先生
2022-09-17 94 瀏覽
白房子🏠💐打卡系餐廳,幾啱姊妹一齊去。成間都係以乾花裝飾,係一間細細嘅樓上鋪,就算禮拜五晚去都好少人,最啱大家去談心啦🤫啲嘢食賣相精緻,但價格偏貴,重點係其實唔好食🥺🥺🥺1️⃣紫醉金迷 $207用紫椰菜花、海鮮同忌廉整成嘅意大利飯,冇乜味,飯都唔夠軟身, cream唔夠多。食唔出椰菜花嘅味道,而且個芝士蝦嘅芝士味亦都唔重。雖然上菜上得好快但係完全唔熱😫2️⃣ 二重奏忌廉煙肉芝士短管麵 $143平平無奇,芝士唔算濃,份量唔算大🤏🏻3️⃣ 白房子曲奇杯 $86食得嘅曲奇杯幾有創意,不過依家唔係唯獨一間有埋咁嘅嘢,會覺得賣得幾貴🫠
白房子🏠💐

啲嘢食賣相精緻,但價格偏貴,重點係其實唔好食🥺🥺🥺

1️⃣紫醉金迷 $207

2️⃣ 二重奏忌廉煙肉芝士短管麵 $143
平平無奇,芝士唔算濃,份量唔算大🤏🏻

3️⃣ 白房子曲奇杯 $86
  • White Hse Cookie Cup
一間環境充滿浪漫氛圍嘅餐廳 - White Hse. 位置於銅鑼灣,室內佈置滿滿花卉,玫瑰花牆係絕佳打卡位置📸 店員亦十分之細心,先詢問有咩食物敏感或者唔食得再推薦菜式🥰泰式香葉辣炒煙肉蝴蝶粉 $138香氣令人垂涎嘅菜式🤤 煙肉蝴蝶粉融入泰式烹調,加入香茅油、金不換與紅辣椒乾,香葉小清新跟微微辛辣滋味交織出怡人Thai 🇹🇭風味,香而不膩!香蒜芫荽雜菌炒意粉 $109選用橄欖油炒香蒜蓉意粉,再加入切碎嘅芫荽與雜菌,充滿地中海風味嘅菜式,意粉煮至Al dente口感,純素食材配搭健康有營,係素食之選✅蝶豆花綠茶 $45草莓紅茶 $45用餐之後飲杯花果茶,賞心悅目嘅同時慢慢與好友暢談一番,細味生活小確幸~

泰式香葉辣炒煙肉蝴蝶粉 $138
泰式香葉辣炒煙肉蝴蝶粉

香蒜芫荽雜菌炒意粉 $109
香蒜芫荽雜菌炒意粉

蝶豆花綠茶 $45
草莓紅茶 $45

泰式香葉辣炒煙肉蝴蝶粉
香蒜芫荽雜菌炒意粉
前排見到有朋友嚟呢間餐廳慶祝生日,見到環境好似比花海包圍咁,而且食物都有好多花嘅元素,擺盤非常精緻,即刻bookmark低去試吓。White Hse原來係銅鑼灣嘅樓上舖,由於樓層較高,窗邊一排高檯仲可以欣賞到少少銅鑼灣避風塘嘅海景🫢 餐廳雖然唔大,但到處都佈滿了花系裝飾,極有心思,少女心十足之餘,仲有多面花牆作背景,影相打卡一流!紫醉金迷🦄$208擺盤非常吸睛,色彩繽紛,加上金箔的點綴,完全就係藝術品來🤣 芝士蒜蓉焗大蝦肉質彈牙,青口十分新鮮,底部嘅risottoo唔單止吸收左海鮮嘅鮮味,口感亦十分creamy,色香味俱全,不愧係餐廳嘅招牌菜,果然冇令我失望👍🏻金箔黑松露雜菌蝴蝶粉🦋 $141一上枱啲黑松露味已經撲面而來,蝴蝶粉煮得煙煙韌韌非常好味,雖然食落黑松露味冇聞落咁出,但整體調味幾好,好快就食晒成碟😋紫薯鮮奶🥛 $45呢度嘅紫薯鮮奶係我so far飲過最滿意嘅,紫薯味好出,而且甜度適中,朋友試完都覺得好正,打卡又靚,非常推薦❤️草莓紅茶🍓 $45依杯草莓紅茶都唔錯,味道非常清新,仲飲到粒粒草莓肉,個人幾鍾意🥰

紫醉金迷🦄$208

• 紫薯牛奶
  • 草莓紅茶
  • 金箔黑松露什菌蝴蝶粉
2022-08-06 94 瀏覽
早前朋友的女兒生日, 她是想要做花仙子,所以帶她來到一間是少女心滿滿的餐廳,我覺得好像進到花瓣飄落的夢幻世界!花兒延伸到把擺盤設計成藝術🎨一樣呢!我們分別點左有:二重奏忌廉煙肉芝士短管麵濃濃芝士把忌廉煙肉都融為一體,惹味又好吃!金箔黑松露什菌蝴蝶粉🦋香味四溢的黑松露和忌廉什菌很配襯!加上打卡的靚靚飲料是不二之選,味道清新香甜!白房子 White Hse. 餐廳銅鑼灣謝斐道508號 聯成商業中心 15樓 1501室

我們分別點左有:

二重奏忌廉煙肉芝士短管麵
濃濃芝士把忌廉煙肉都融為一體,惹味又好吃!

金箔黑松露什菌蝴蝶粉🦋
香味四溢的黑松露和忌廉什菌很配襯!

加上打卡的靚靚飲料是不二之選,味道清新香甜!

白房子 White Hse. 餐廳
銅鑼灣謝斐道508號 聯成商業中心 15樓 1501室
𝘞𝘩𝘪𝘵𝘦 𝘏𝘴𝘦. ✿*゚𖧷 ⁺.*.❁滿滿少女心的乾花裝飾有很多打卡位,而且食材上面都會有少少食用花來配合餐廳主題 ‎യ‎യ❁ 清新柚子煙鴨胸沙律 $84 少少柚子汁比較清新很合適夏天,但煙鴨胸是切成碎粒,份量比較少了一點❁ 二重奏忌廉煙肉芯士短管麵 $143 味道上有濃烈的芝士味,焗得剛好有少少拉絲,但煙肉碎依舊份量少,而且麵底有一小塊碎玻璃⋯❁ 香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉 $134蕃茄汁都很足夠,味道酸甜剛剛好,如果粉的份量上一點會較好❁ 青咖哩什菌義大利飯 $148 味道會有少少辣,但都食到青咖哩味,但什菌份量真係少左啲啲,唔係好睇得到✍︎ 整體食物味道唔錯,只係配料份量少得滯,以價錢來講會想有多少少。另外係食物入面有玻璃碎係嚴重既錯誤,希望可以正視問題。
𝘞𝘩𝘪𝘵𝘦 𝘏𝘴𝘦. ✿*゚𖧷 ⁺.*.❁

‎യ‎യ

❁ 清新柚子煙鴨胸沙律 $84

❁ 二重奏忌廉煙肉芯士短管麵 $143

❁ 香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉 $134
蕃茄汁都很足夠,味道酸甜剛剛好,如果粉的份量上一點會較好

❁ 青咖哩什菌義大利飯 $148

2022-07-29
2022-08-03 53 瀏覽
💖紫醉金迷 $208佢其實係紫椰菜花打碎加海鮮再加咗忌廉去煮嘅risotto❣️本人好欣賞海鮮竟然唔係雪藏🤩蝦係有膏同肉質爽口,至於青口係有海水味🤭飯既軟硬度都煮得好好,加左忌廉口感好creamy 同好香。至於外觀根本是藝術品,真心睇到chef 好有心機360度都砌得好靚,仲加左金箔去符合返"紫醉金迷"呢個名❤️💖草莓梳打漸變色既草莓梳打唔太甜,夏天飲更適合,上面仲有加左可食用花裝飾,打卡飲就啱哂❣️
💖紫醉金迷 $208

💖草莓梳打
草莓梳打
草莓梳打
2022-08-03 33 瀏覽
.@whitehse.cwb (銅鑼灣).呢間銅鑼灣嘅Cafe其實之前一直心思思想去.. 因為一開始佢哋係主子friendly.. 作為狗奴才嘅我哋👦🏻👩🏻其實好想帶佢地去..但.. 因為香港地.. 大家都知..而家已經唔可以帶🐶了🥹但.. 唔緊要今日我哋拍拖拖❤️去呢間位於銅鑼灣嘅超夢幻Cafe..無論係裝潢.. 嘢食類型.. 擺盤.. 格調.. 我都覺得非常有誠意..真係一個非常適合大家打卡 影靚相嘅地方🥹.1.二重奏煙肉芝士短官麵 $1439/10.我哋一致覺得係好味嘅首先 芝士味係香濃嘅.. 熱辣辣上盤嘅時候 係足到可以做到拉絲😛 口感係剛剛好的creamy度 你feel到漿口 但絕對唔係overwhelmed果款我鍾意食短管麵多過意粉 因為佢口感煙韌d suppose會比較膩口嘅口味但食完我哋一致覺得都唔會覺得滯🤤 煙肉份量都make sense至少我覺得佢唔會浪費quota煙肉芝士mood嘅你我覺得可以一試.2.紙醉金迷 $2089.2/10.單單個賣相已經贏曬..靚到我真係唔捨得破壞佢..📷好飽好滿足😆.第一眼見到紫色嘅Risotto我以為係紫薯口味 原來係新鮮紫椰菜花打碎
@whitehse.cwb (銅鑼灣)
呢間銅鑼灣嘅Cafe其實之前一直心思思想去..
但.. 因為香港地.. 大家都知..
而家已經唔可以帶🐶了🥹
但.. 唔緊要
今日我哋拍拖拖❤️
去呢間位於銅鑼灣嘅超夢幻Cafe..
真係一個非常適合大家打卡 影靚相嘅地方🥹
煙肉芝士mood嘅你
我覺得可以一試
2.紙醉金迷 $208
9.2/10
單單個賣相已經贏曬..
靚到我真係唔捨得破壞佢..
📷好飽好滿足😆
第一眼見到紫色嘅Risotto我以為係紫薯口味 原來係新鮮紫椰菜花打碎同忌廉一齊熬成
所以creamy之餘同上.. 係唔會膩🫡
口感方面有Risotto的顆粒感.. 煙韌度我就覺得適中 還好..味道方面.. 咸香味比較出..
有埋面頭嘅海鮮一齊入口 就真係夾好多..
香草蒜蓉芝士焗大蝦誠意滿滿 我哋係真係覺得新鮮 彈牙又入味.. 🦐 有埋青口都會覺得豐富d
我會覺得佢係一個好特別嘅餐點 味道方面我唔會覺得特別驚艷.. 但係幾與眾不同 會令你味道可以試試平時比較少食開嘅combo..🤤 📷滿足度就爆燈..
3.蝶豆花茉莉茶 $45
玫瑰花釀紅茶 $45
9/10
兩款對於少甜控 我會覺得啱啱好.. 睇到卡路里大家都會知道..真係唔甜..
溫馨提示.. 記得攪完先飲..
兩杯我會更加推薦玫瑰紅茶.. 因為玫瑰味真係好出🌹
但蝶豆花真係好Jable 🌸
其實綜合 環境 嘢食質素 賣相等等.. 雖然佢嘅價錢同一般Cafe定價係稍微高咁dddd🤏
但我覺得其實非常合理..
大家得閒可以睇睇佢嘅餐牌..
真係每一款都好特別
好精心..
仲要唔係得個樣😂
南瓜車果款我都好想試試 🎃
2022-08-02 45 瀏覽
上一次到這裡是兩年前,當時疫情稍緩放寬堂食、朋友即刻book位嚟呢間心儀已久的花花餐廳為另一友人和我慶祝生日;今年生日再次嚟食飯、繁花依舊仍然有種夢幻感覺,食物都有進步白房子生日漢堡> 生日蛋糕食得多,換下口味食生日漢堡!有小鮮花有心型蠟燭嘅雀籠擺盤充滿儀式感、公主感爆燈!漢堡用兩片厚身班戟代替麵包,口感厚實有彈性都幾香,裡面係更厚身嘅煎蛋都食到蛋香,加埋煙肉生菜豐富又滿足紫醉金迷> 我最鍾意紫色、覺得佢靚到氹一聲!淺紫意大利飯用咗紫椰菜加忌廉打汁煮,口感適中調味okay,上面舖咗蒜蓉煎嘅開邊大蝦和清酒煮青口香口惹味,綴以金箔食用花和香草,360°零死角咁養眼牛奶曲奇杯> 個杯嘅手工和畫功都唔錯,上面有隻戴咗口罩嘅超萌兔仔,杯內有層士多啤梨foasting,倒牛奶入曲奇杯就變成淡味草莓奶,飲完牛奶食埋個杯好有趣!曲奇杯味道還好,有啲唔捨得食㗎咁得意蝶豆花綠茶 > 第一次嚟時飲過比較淡無乜味,今次再飲甜味出啲,攪勻啲蜜糖就ok。漸變紫黃雙色永遠咁煞食搶眼

蝶豆花綠茶

牛奶曲奇杯/蝶豆花綠茶
生日
牛奶曲奇杯/蝶豆花綠茶
2022-07-29 27 瀏覽
Thanks for the invite White Hse! We had a great time trying out your signature dishes in this cute girly cafe💖🌸🏡 多謝白房子嘅邀請! 我哋喺呢間咁可愛又女性化嘅cafe 試咗佢嘅招牌菜, 好滿足 💖🌸🏡.Price價錢: HK$150-200ppQuality質素: 👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳Recommend推介: 💖💖💖💖Service服務: 💁🏻‍♀‍💁🏻‍♀‍💁🏻‍♀‍💁🏻‍♀️(Ratings out of 5, 滿分為五).Overall 整體: Located conveniently in the heart of Causeway Bay, we ventured to this hidden upstairs cafe. With girly decor, sea view and beautifully plated dishes - it’s a good spot to hangout with girlfriends! 🥰 位於銅鑼灣中心地帶,
Price價錢: HK$150-200pp
Quality質素: 👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳
Recommend推介: 💖💖💖💖
(Ratings out of 5, 滿分為五)
Overall 整體: Located conveniently in the heart of Causeway Bay, we ventured to this hidden upstairs cafe. With girly decor, sea view and beautifully plated dishes - it’s a good spot to hangout with girlfriends! 🥰 位於銅鑼灣中心地帶, 我哋去到呢閒隱藏喺樓上嘅小cafe。 呢度賣點係少女風格嘅裝飾, 海景同靚靚既野食-係同閨密聚會嘅好地方!🥰
Dishes 菜式:
🍪🥛White Hse cookie cup 曲奇杯子: perfect for ig pic, we found that the milk is perfect with the spicy spaghetti dish (see below). A sweet dish! 最岩打卡-我哋發現奶可以中和辣的意粉。曲奇好甜而不膩🍪
🍛Velvet risotto cooked with red cabbage, with prawn, mussels & gold leaf 紫醉金迷 (用紫椰菜煮既意大利飯, 配烤大蝦, 青口同金箔): beautiful presentation, our favourite dish. It looks as good as it tastes! 好靚既一道菜, 我哋最鐘意佢。真係又睇得又食得!😋
🍝Hell pasta 地獄式意粉: cooked with homemade spicy sauce, mushroom, bacon and onion. Try if you dare 🌶🌶🌶 秘製辣汁, 配搭什菌, 煙肉同洋蔥一齊煮。夠膽食辣就試下!
🥑🍌Avocado banana smoothie with honey 蜂蜜牛油果香蕉奶昔: great balanced taste between avo & banana, yum! 牛油果同加香蕉有好平均的配搭, 好味!
用餐優惠
試食活動
2022-07-28 35 瀏覽
被花海圍住心情已超靚🥳⋯⋯還有音樂有花有美味嘅食物。我叫左杯鮮奶,因為佢個杯做型好可愛,襯番我帶去嘅公仔,童真返晒嚟。1)Eastere CupWhite Hse Cooki2)金铕黑忪需什𦮗蝴蝶粉 Gold Leaf and Assorted Mushroom Farfalla Pasta with Truffle Sauce有金泊、食用花、沙律菜、嗅到好香嘅黑松露!襯落蝴蝶粉好靚。佢食落個醬汁(唔杰)菇🍄味好香,煮得好好食😋⋯⋯
被花海圍住
心情已超靚🥳⋯⋯還有音樂有花有美味嘅食物。
1)Easter
e Cup
White Hse Cooki
2)金铕黑忪需什𦮗蝴蝶
粉 Gold Leaf and Assort
ed Mushroom Farfalla Pa
sta with Truffle Sauce
有金泊、食用花、沙律菜、嗅到好香嘅黑松露!襯落蝴蝶粉好靚。
佢食落個醬汁(唔杰)菇🍄味好香,煮得好好食😋⋯⋯
行入呢間充滿花嘅餐廳,差啲以為自己置身花海,打卡度滿分。想食個fancy dinner俾花花擁抱嚟呢度一定無揀錯(˶'ᵕ'˶)𖦹 來自地獄的意粉 $135staff問我地食得幾辣,閨蜜話超辣,結果成碟都係辣椒,後勁特強,唔食得辣嘅唔建議亂嚟。加上菇同埋煙肉,意粉掛滿tabaco辣汁,惹味之選。𖦹 紙醉金迷 $208成件藝術品咁靚到唔捨得食,紫色嘅risotto係用紫椰菜花製成,非常creamy,啲飯略嫌糊咗啲,無咩咬口。香草蒜蓉芝士焗大蝦超新鮮,香口彈牙,仲有埋青口添。𖦹 easter cookie cup $86平平無奇嘅曲奇杯配牛奶,用朱古力畫咗可愛嘅小兔兔即刻生色不少,兔兔這麼可愛,怎麼可以吃兔兔?𖦹 玫瑰花釀紅茶 $45帶蜜味同玫瑰香嘅滋潤紅茶,解辣良物。𖦹 榛子先生 $86 (+$12)嗌任何甜品+$12就可以寫happy birthday同有束乾花仔做伴碟,呢件蛋糕食落係kinder味,睇得又食得。

𖦹 來自地獄的意粉 $135

𖦹 紙醉金迷 $208

𖦹 easter cookie cup $86

𖦹 玫瑰花釀紅茶 $45

帶蜜味同玫瑰香嘅滋潤紅茶,解辣良物。

𖦹 榛子先生 $86 (+$12)

2022-07-21
  • 來自地獄的意粉
2022-07-27 28 瀏覽
环境很好 🌴🍀🌿装饰装潢设计🎨🎨🧱🧱都是难以忘怀的除了打卡拍照之外 📸📸我觉得可以作为经常光顾🚶🏼‍♂️🚶🏼‍♂️的餐厅🍴🍴之一 不一定是为了拍照纪录 🎥🎥去那里就是和朋友👩🏾‍🤝‍👩🏼👨🏾‍🤝‍👨🏽👫们来这悠悠闲闲的吃个下午茶🫖🫖🍵也是相当不错的选择食物挺好吃😋😋的 质量很高 而且摆盘🍽🍽🍽也让人赏心悦目在 很放松 期待她们在出新品 ☺️☺️☺️
环境很好 🌴🍀🌿
而且摆盘🍽🍽🍽也让人赏心悦目在
很放松 期待她们在出新品 ☺️☺️☺️
2022-07-27
2022-07-26 22 瀏覽
之前見過朋友去呢度食,花,全部都係花,真係好靚😍我前晚就同好姊妹去咗😉一入去餐廳,周圍都係花,心情已經好好☺️到食物上枱,又係靚到暈😍每碟食物同飲品都一樣有花花🌸🌺唔止靚,味道都唔錯喎!紫醉金迷 紫椰菜忌廉海鮮意大利飯,啖啖粉紫色嘅飯,仲有金萡係上面,味道香濃而不膩,有青口、大蝦,蝦係用芝士焗過,好香口👍🏻冬陰公蜆肉炒意粉冬陰公味好香,唔算好辣,食落少少酸辣味,好醒胃😋草莓紅茶一朵小花,將一杯平凡嘅草莓紅茶變得精緻吸引,不得不讚嘅係,有紅茶香但卻沒有茶嘅苦澀味👍🏻紫薯牛奶紫薯香甜,加入牛奶味道非常夾😋兩杯飲品上枱時都係漸變色,好靚嘅😍但記得飲之前要攪勻,如果唔係,下面太甜上面太淡,攪勻先會好飲㗎😆😋價錢係稍微貴啲,但環境同食物都咁靚,擺碟有心思,味道也不錯,都值嘅,下次再約姊妹girl talk應該都會再來呢度食飯😊

之前見過朋友去呢度食,
花,全部都係花,真係好靚😍
我前晚就同好姊妹去咗😉
一入去餐廳,周圍都係花,心情已經好好☺️
到食物上枱,又係靚到暈😍
每碟食物同飲品都一樣有花花🌸🌺
唔止靚,味道都唔錯喎!

紫醉金迷
紫椰菜忌廉海鮮意大利飯,
啖啖粉紫色嘅飯,仲有金萡係上面,
味道香濃而不膩,
有青口、大蝦,
蝦係用芝士焗過,好香口👍🏻

冬陰公蜆肉炒意粉
冬陰公味好香,唔算好辣,
食落少少酸辣味,好醒胃😋

草莓紅茶
一朵小花,將一杯平凡嘅草莓紅茶變得精緻吸引,
不得不讚嘅係,有紅茶香但卻沒有茶嘅苦澀味👍🏻

紫薯鮮奶

紫薯牛奶
紫薯香甜,加入牛奶味道非常夾😋

兩杯飲品上枱時都係漸變色,好靚嘅😍
但記得飲之前要攪勻,如果唔係,下面太甜上面太淡,
攪勻先會好飲㗎😆😋

紫薯鮮奶
  • 紫薯牛奶
  • 冬陰功蜆肉炒意粉
2022-07-25 21 瀏覽
🌹🌸踏進這花花世界🌸🌹一邊享受美麗環境,一邊嘆住美食,令人心情特別愉快❣️呢間餐廳一直都好想嚟,睇相已經覺得好靚,嚟到置身花花世界中,更加令我心心眼😍。打完一輪卡,叫野食先🍽🍴金箔黑松露什露什菌蝴蝶粉 $141閃閃生輝嘅金箔佈滿整碟蝴蝶粉,令成碟粉感覺更矜貴;黑松露味道剛好唔會太濃,與什菌汁互相輝映。🍴二重奏忌廉煙肉芝士短管麵 $143濃濃芝士配上忌廉汁口感香濃,短管麵軟硬適中,口口都有香濃汁醬,雖然碟麵好邪惡,但真係好食令人到停唔到口。🍹草莓紅茶 $45酸酸甜甜,開胃解渴,啱晒呢個炎炎夏日。🥛Easter cookie cup $86以曲奇餅製作成一隻杯,杯上有卡通公仔及餐廳名,外觀造型攞滿分好有心思,加入牛奶落曲奇杯飲,打卡必選!餐廳除咗每個地方都充斥住💐美美花海💐外,每份食物及飲品都會加上食用花🌺來點綴,呢度環境同食物都一樣咁靚。

🍴金箔黑松露什露什菌蝴蝶粉 $141

🍴二重奏忌廉煙肉芝士短管麵 $143

🍹草莓紅茶 $45

酸酸甜甜,開胃解渴,啱晒呢個炎炎夏日。

🥛Easter cookie cup $86