發記甜品

發記甜品 (已結業)

Lucky Dessert
發記甜品 (已結業)
tunggg530
心太軟?邊到軟呀睇過
tunggg530
2018-05-01
關注
廢話唔多,圖片就已經能說明一切本人最愛既甜品係心太軟,所以都食過好多間大大小小甜品店整既心太軟頂多係味道唔好,但呢個全熟既朱古力蛋糕可以稱之心太軟嗎?發記 真係唔會有下次!查看更多
852FoodVoyage
賣相同味道不成正比
852FoodVoyage
2018-04-01
關注
去到佐敦等朋友,唔知食邊間糖水好,見到呢度環境唔錯人唔多,應該可以坐一段時間,所以入去試見到menu有咁多選擇開頭我都出現一陣選擇困難症.最後決定食waffle~朋友話想挑戰pancake,反正我地要吹水.不過真係無諗過會咁耐竹炭窩夫係o羊味?我可以講係無o羊味,有D似食緊舊炭,所以真係唔係好食.不過佢好脆,脆到硬-0- 更加似食緊炭中間D cream真係純粹超市cream,完全無味,得個肥,同竹炭窩夫唔夾,好彩有個雲呢拿雪糕加持,同窩夫一齊食有番D味~不過D糖漿又係怪怪的...總之唔知食緊甚麼=0=個芒果梳乎厘pancake 等到天荒地老,送到來都覺得真係好似得得地,但入口覺得味道唔算好好食,基本味道啦.不過蛋味怪怪的///芒果味道都好假,過甜,雪糕就普通味道,加埋食都入都口,好過D窩夫啦~~~總括而言,外型好睇但味道真係好普通,但真係可以坐響度吹水囉.查看更多
+ 9
sinpingkeung
👍80分,會再去
sinpingkeung
2018-01-10
關注
同女友睇完戲食完晚飯,路經廟街,見刭發記甜品,入去一試。環境装修靚,乾淨,但坐得唔係太舒服,又D迫,70分。榴槤蛋白燉鲜奶 $48,好正,個人好鐘意,好滑好香,90分。竹炭窩夫 $66,窩夫硬左DD,都0k嘅,有D漏,建議有D飽就唔好叫,食唔晒,70分。埋單$114 (無加一),平均每人$57,可以有更多選擇。整體80分,會再去。查看更多
榴槤蛋白燉鲜奶90分
竹炭窩夫70分
vmak00
一分錢一分貨
vmak00
2017-12-30
關注
一分價錢一分貨,有舒適的用餐環境,有水供應,又有Wifi和USB充電插口,楊枝甘露有三大塊芒果加大量柚子肉和小丸子,榴槤卷有足料榴槤肉和脆酥皮,雪糕不錯,如沒有七折現金劵,兩份甜品要149元我是不會幫襯的。查看更多
+ 8
battlestarvalkyrie
simple, but worth it
battlestarvalkyrie
2017-09-06
關注
many of their items are very fancy and instagram worthy, but I had a steamed eggs and milk dessert and whilst it was simple, it tasted great! the staff were friendly and the store had a nice ambience. they were very accommodating of our party of nine. 查看更多
April shiu
外表花心思的甜品
April shiu
2017-09-04
關注
嘩~浴缸配黃色小鴨布甸好幼滑(淡淡芒果味,內裡有滿滿榴槤肉,果肉好鲜甜)用沙冰造出泡泡浴效果(花心思)黄色小鴨口感似沙冰(芒果味)朱古力心太軟雪凍的玻璃罩(充滿煙霧效果)增加甜品的神秘感有煙霧效果另有雪糕球(雪得夠凍,不易溶掉)驚喜~朱古力漿巧多,好流心,好香濃朱古力味整體外表有心思,味道不錯查看更多
+ 5
榴槤浴缸布甸
朱古力心太軟
VincentLhm
well .... there must be a better option
VincentLhm
2017-08-23
關注
唔知自己食左的咩梳乎厘pancake裡面系生既....oreo沙冰連orea味都無....芒果沙冰就正正常常 (如果價錢平一半既話...)裡面環境系ok既但食物真的過唔去下次唔會再黎查看更多
仮大波宅男
好難食....
仮大波宅男
2017-08-21
關注
當晚食完飯....因為真係好熱..就諗住搵個地方坐底涼下順便食糖水..呢頭其實都算係戰區..有佳佳.有松記..有許留山...點解最後係發記?因為估佢唔會趕你走..去到門口..果然...入面得一台客....咁當然要入去喇...發記而家真係要轉型...裝修又好,入面的擺設又好...都變左現代好多...不過坐底左就知出事...因為真係冇人..所以的侍應同廚師真係當你冇到...明明鋪面出面播緊韓國歌...但廚房入面就大大聲...係到播RAP...播完RAP之後就香港歌...入面個女仔仲跟住一齊好大聲咁唱...唔講我仲以為去左演唱會...仲要係WAVE場...左手右手精神分裂....講返侍應...叫野個陣有問到的野可唔可以轉...侍應哥哥"唔可以"..完...其實一句唔好意思..我地定好左的係唔可以轉的...乜真係咁難咩...講返野食....睇完唔知食咩好...就叫左楊枝金露...心諗應該好安全..點知就中伏....碗野稀到呢....真係似水咁稀...食一啖...味道似係芒果雪糕+花奶...真係嚇一跳...芒果肉係有的...味道唔錯..但底個碗野真係0分...同行其他人食其他野都一樣好有趣..不過唔係自己食唔寫了...下次如果...仲有機會食佢再寫..查看更多