今日約咗朋友觀塘食Semi Buffet dinner,餐廳位於興業街The Wave二樓,搭扶手就能夠到達,一到門口就見到有酒庫,放置唔少酒類。餐廳環境舒適,以大自然作主題,充滿綠色植物。我地分別揀咗main course & salad bar同pasta & salad bar 嘅配搭,而價錢都只喺$298起,性價比甚高。自助salad bar 有唔少食物,比如冷盤有煙三文魚、肉腸、羽衣甘藍、沙律雜菜、羅馬生菜等等,客人可以自製沙律,一旁都有多款醬汁提供。除此之外,餐廳都有直接整好嘅沙律,包括希臘沙律、意麵沙律同埋紅菜頭沙律。海鮮方面有翡翠螺、凍海蝦、藍青口同埋北寄貝、墨魚魚生,當中北寄貝幾鮮甜,我地都忍唔住夾都幾塊。Salad Bar都有時令水果同埋甜品,不過款式就唔算好多~向職員request可以食雪糕~是日口味有朱古力曲奇﹑豆腐同埋抹茶雪糕,賣相不錯。<北海道鮮帶子意粉> $358呢碟意粉除咗有海參、半乾車厘茄、勝瓜及雲耳等配料之外,醬汁用上xo醬日式高湯,好有港式風格。xo醬味道濃厚,加埋兩粒鮮甜嫩滑的大帶子,呢個fusion都幾特別~<香煎蘇格蘭
<北海道鮮帶子意粉> $358
北海道鮮帶子意粉
<香煎蘇格蘭三文魚柳> $328
三文魚柳擺盤精緻,碟面用日式高湯忌廉汁畫圈,三文魚柳放於碟中,加上三文魚子和其他配菜嘅點綴,賣相吸引,三文魚皮香脆,肉質嫩滑,加上帶濃烈酒香既三文魚子,不但增加層次,並令三文魚柳既味道更為昇華。
2023-02-01 98 瀏覽
今日同朋友去左觀塘食飯,朋友話想食西餐,所以就帶咗佢去登堂,黎到先發現原來依到有得食Semi-buffet.我地叫咗個鮮魷魚手造闊帶麵,入面有魷魚子,魷魚好新鮮,質感好彈牙,加埋個咸蛋黃忌廉汁,好好味另一個就叫咗烤焗紐西蘭羊鞍開心果保雲蘇,羊鞍烤得好有水準,好嫰依家法國生蠔做緊特價,$108半打,好鮮甜,肉質爽脆至於出面自助餐有好多選擇,有沙律吧有甜品仲有好多款熟食,例如煮蜆,燒賣,小龍包,餃子等等,中式西式都有,真係好多選擇

依家法國生蠔做緊特價,$108半打,好鮮甜,肉質爽脆

至於出面自助餐有好多選擇,有沙律吧

甜品

2023-01-31 96 瀏覽
介紹下我上禮拜係觀塘食嘅一間Semi Buffet位於觀塘The Wave估唔到觀塘可以搵到咁抵嘅Semi Buffet🙀抵都唔緊要 仲要好高質😯可以話係極高性價比😽一入到黎就見到餐廳佈置了滿滿的聖誕裝飾閃亮✨的聖誕樹令餐廳望落格外熱鬧🥰餐廳環境唔錯 全部都係沙發🛋️位 坐得好舒服🤣Semi Buffet 形式係點一份主食➕任食buffet我點咗香煎蘇格蘭三文魚柳同炭烤美國特級肉眼扒三文魚表皮煎得香脆魚肉新鮮 口感鮮嫩😁牛扒🥩鮮嫩多汁 肉質軟淋😘留意返肉眼扒係可以無限任fill㗎🤣🤣食到過癮為止 啱晒鍾意牛扒🥩嘅朋友仔👬再睇吓出邊buffet都幾多嘢食🙀有青口 海蝦🦐 海螺🐚 生蝦刺身 赤貝仲有好多蔬菜甜品沙律糖果 熟食有包點 點心 炸雞翼 炸豆腐 醃三文魚 火腿 食飽仲可以去拎水果🍉真係應有盡有😍😍#自助餐 #任食 #抵食自助餐 #半自助餐 #觀塘美食 #852food #食物攝影
介紹下我上禮拜係觀塘食嘅一間Semi Buffet

熟食有包點 點心 炸雞翼 炸豆腐
醃三文魚 火腿 食飽仲可以去拎水果🍉
真係應有盡有😍😍

2023-01-31 98 瀏覽
🎏️ 觀塘區吃貨系列 — 登堂✨ Semi buffet絕對有驚喜🤫#90cp觀塘篇 #90cp西式篇➖➖➖➖➖就快到情人節一定大家都好心急諗緊食乜😏 節日氣氛梗係揀返西餐,但係要有特色仲要係中價位就有啲難度🥲 今次介紹嘅就係早排去呢間西餐廳,冇諗過佢居然係semi buffet dinner,有唔少主菜選擇之餘仲有個buffet bar俾你任執🤫 美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)🐄 澳洲和牛面頰肉醬大通粉,溫泉蛋 $268🐷 炭烤伊比利亞黑毛豬 $328主食方面分別叫咗一個粉面類同埋一個黑毛豬🥳 主食整體都真係有進步嘅空間,佢嘅通粉醬汁其實幾好食,酸酸地都幾開胃🫡不過略嫌煮得唔夠耐唔夠淋🙈 溫泉蛋方面都可以更流心,咁就更上一層樓!一分錢一分貨佢個黑毛豬的確更加出色🤞🏻 肉質咬落去都唔會好鞋好乾,配搭嘅黑椒汁同埋芥茉醬都的確係唔錯,唯一要挑剔嘅係佢嘅份量有啲細囉🤣 不過咁其實佢出邊嘅buffet選擇得非常之多!除咗有前菜沙律parma ham 等等,仲有smoke salmon 同埋田螺等等
#90cp觀塘篇 #90cp西式篇
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

🐄 澳洲和牛面頰肉醬大通粉,溫泉蛋 $268
🐷 炭烤伊比利亞黑毛豬 $328

不過咁其實佢出邊嘅buffet選擇得非常之多!除咗有前菜沙律parma ham 等等,仲有smoke salmon 同埋田螺等等,仲未計佢有其他飽肚成晚好似係粟米小籠包雞翼燒賣🤤 多到你數唔晒!食完一大輪仲有甜品添啊🍰 呢個價錢以食物種類來講佢完全係性價比極高!

💰Total: $656

✅ 環境其實都唔錯幾好feel,見到隔離都有唔少人類似包場嘅感覺空間都好大🥳 食物種類都多!

❌ 雖然以種類取勝不過食物嘅質素的確有進步嘅空間🙈

💡溫馨提示💡
如果想來嘅話記得網上訂位啊!同埋佢哋其實都有外賣㗎絕對可以一戰😤

➖➖➖➖➖
📍 登堂 (觀塘)

2023-01-30 83 瀏覽
如果喺觀塘出入開,或者返工嘅朋友,對呢間近期炙手可熱電視劇,百萬同居計劃嘅取景餐廳應該完全唔陌生😙😙除咗磊落雅致裝修帶俾食客優質嘅用餐環境,佢精緻可口semi buffet亦都享負盛名😛而餐廳更加特設獨立派對房,一大班親朋好友一邊嘆住西餐,一邊唱K把酒言歡都幾寫意㗎😍😍😍🌟Main Course + Salad Bar $328🥢美國特級牛柳威靈頓配黑松露野菌汁(+$170)精緻菠蘿包造型嘅wellington beef由美國特級牛柳製成,切開香烤酥皮原來夾層仲有一層火腿,有少少煙煙韌韌嘅感覺。黑松露野菌汁嘅味道,就比較含蓄以香味為主,唔會蓋過主角牛柳嘅鮮香。⭐️Pasta + Salad Bar $298🥢澳洲和牛面頰肉醬大通粉配溫泉蛋呢道肉醬大通粉Rigatoni,令我諗起出面嘅手工意粉😌肉醬方面就用上澳洲和牛面珠墩肉,食落特別細滑同大通粉口感互相匹配😍😍😍🥢Salad Bar (Semi-Buffet)嗌完主菜之後就可以馬上嚟到自助沙律吧食吓前菜🥰🥰款式數量都幾有誠意,有齊沙律、熱食海鮮、生果甜品等等😋😋今日嘅海鮮有大蝦同埋青口,仲有平時少見嘅翡翠螺😆😆埋尾甜品記得一定要試吓甜品吧

🌟Main Course + Salad Bar $328
🥢美國特級牛柳威靈頓配黑松露野菌汁(+$170)

⭐️Pasta + Salad Bar $298
🥢澳洲和牛面頰肉醬大通粉配溫泉蛋

🥢Salad Bar (Semi-Buffet)
嗌完主菜之後就可以馬上嚟到自助沙律吧食吓前菜🥰🥰款式數量都幾有誠意,有齊沙律、熱食海鮮、生果甜品等等😋😋今日嘅海鮮有大蝦同埋青口,仲有平時少見嘅翡翠螺😆😆埋尾甜品記得一定要試吓甜品吧嘅芝士蛋糕👅
🤩 觀塘豐衣足食半自助晚餐🧧 過年當然要吃得豐盛一點,在朋友推介下,到位於觀塘的登堂吃半自助晚餐。晚餐按主菜意粉麵食類由$298起,肉食主餐類由$328起,再加任取沙律吧食物,價格合理。🥗 沙律吧選擇種類繁多,凍海鮮有螺、凍蝦、青口、魷魚刺身,有幾款凍肉火腿、煙三文魚、預伴沙律及水果各有3款,熟食類有雞翼、蘑菇、燒粟米及南瓜湯,更有曲奇餅及糖果,實在是豐富,說實話,細食的女生,單吃沙律吧都夠飽。由於沙律吧十分豐富,想留肚吃多一點,主菜方面就挑選兩款肉食類。🐟 香煎蘇格蘭三文魚柳 $328擺盤真的十分精緻,白圓碟上以燒汁畫圈,香煎三文魚放在配菜上,加上三文魚籽點綴,賣相亮眼,三文魚外皮煎的香脆,肉質保持嫩滑,加上三文魚籽的爽脆口感增加味道層次,讓人印象難忘。🐑 烤焗紐西蘭羊鞍開心果保雲蘇·羊燒汁 (主菜+$60)另一道同樣出色的主菜烤焗紐西蘭羊鞍,選用啖啖肉,肥膏較少的羊鞍,挑戰7成熟,肉質鮮甜多汁。最讓人感到驚喜的是羊鞍外層鋪滿開心果保雲蘇脆脆,香酥脆脆的口感和羊鞍出奇地夾,配上一點薄荷啫喱同吃,更添風味。🔸小總結:餐廳精緻舒適,具空間感,適合放工和同事Happy Hour或親友聚餐
🤩 觀塘豐衣足食半自助晚餐

🐟 香煎蘇格蘭三文魚柳 $328

🐑 烤焗紐西蘭羊鞍開心果保雲蘇·羊燒汁
(主菜+$60)

🔸小總結:
餐廳精緻舒適,具空間感,適合放工和同事Happy Hour或親友聚餐。食物味道高質有誠意,店員親切有禮,會再回訪。

👅味道:4.8/5
💰CP值:4.8/5
🕴🏻服務:4.8/5
🔰餐廳環境:4.9/5
🍽 餐廳:登堂
🌐地址:觀塘興業街4號 The Wave 2樓

🐮 #cowing吃在觀塘

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #觀塘美食 #相機食先 #吃貨 #食好西 #登堂

2023-01-29
  • 香煎蘇格蘭三文魚柳
  • 烤焗紐西蘭羊鞍開心果保雲蘇
2023-01-28 87 瀏覽
登堂(Kwun Tong)難得黎到觀塘緊係要搵間好野食🫣 openrice搵附近餐廳點知有semi-buffet🍽️ 環境舒適闊落 食完就知簡直係高質半自助餐體驗喇😎😎⌖ 鮮魷魚手造闊帶麵🦑🍝💰$298一上台賣相已經好吸引🥹 鋪面有飛魚子 魷魚新鮮唔韌🦑 中間伴有嫩菠菜 自家製闊帶麵口感不錯 又夠掛汁😚 咸蛋黃忌廉汁好creamy 調味啱好 值得一試!😌😌餐飲揀左金桔檸檬冰茶🍹 冰涼得黎好fresh🍃🍃⌖ 美國特級牛柳威靈頓💰$328 + $170太想食威靈頓 所以忍唔住加錢食主菜 果然無失望呀!☺️ 威靈頓切開入面嘅牛柳仲係粉嫩色嘅 相當吸引🤩 食落夠嫩口😋 同外皮一如既往地夾 而且層次分明 心思之作🥰🥰 而底部嘅黑松露野菌汁有點睛嘅效果✨ 推薦~ 餐飲就一樣揀左金桔檸檬冰茶🍹 ⌖ 半自助餐沙律吧上述餐點價格已經跟左沙律吧任食傢 食物種類適中 不妨參考下🤓沙律🥗沙律菜有多種選擇 醬汁亦足足有六款😳 藍芝士醬同埋藍莓紅石榴油醋汁幾特別😌😌 附近仲有雜錦凍肉拼盤 食勻四款火腿超滿足😆小食🍢一共有七款 肉醬意粉🍝、肉丸🐷、燒賣、雞翼🐔等 小編今次太飽就無試曬呢度嘅小食 不過香烤雞翼嫩滑 恰到好
登堂(Kwun Tong)

⌖ 鮮魷魚手造闊帶麵🦑🍝
💰$298

⌖ 美國特級牛柳威靈頓
💰$328 + $170

⌖ 半自助餐沙律吧

沙律🥗

小食🍢
一共有七款 肉醬意粉🍝、肉丸🐷、燒賣、雞翼🐔等 小編今次太飽就無試曬呢度嘅小食 不過香烤雞翼嫩滑 恰到好處😉😉

海鮮刺身🦐
四款包括凍海蝦🦐、藍青口、翡翠螺、北寄貝 隔離配有檸檬角🍋、咯嗲汁 小編最鍾意凍海蝦同北寄貝 尤其新鮮 搭配醬汁更顯鮮甜😍
😍

甜品及水果🧁
甜品好欣賞芝士蛋糕🍰 夠綿滑甜度又適中 另外仲有多款糖果🍬餅乾🍪 而水果夠新鮮🍍🍉 埋尾一流~

☻ 回頭指數:8.5/ 10

❝ #Amiの九龍覓食記
#Fatshit_ami #Dinnertime #觀塘美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #半自助餐推薦 #觀塘半自助餐 #鮮魷魚手造闊帶麵 #美國特級牛柳威靈頓 #登堂 #觀塘必食 #buffet #觀塘buffet #觀塘party #自助餐 #觀塘自助餐 #外賣 #觀塘外賣 #downtownhk #kwuntong #觀塘登堂
  • 美國特級牛柳威靈頓
2023-01-27 1449 瀏覽
觀塘工業大廈近年多左好多喎同種類既餐廳🍽️有唔小都好高質,工廈既面積又比較大,餐廳都好闊落🤗今次黎到登堂,餐廳位於The Wave 2樓全層✌🏻晚餐晚形式係Semi Buffet,叫左main course之後揀有salad bar既選項就可以係自助Bar度羅野食😍自助Bar選擇都唔小,有海鮮、沙律菜、南瓜湯、唔同既小食等,好豐富😋主菜既質素亦好唔錯,擺盤都好靚🥳🥗Pasta+Salad Bar ($298)🦑鮮魷魚手造闊帶麵闊帶麵用左咸蛋黃忌廉做醬汁,麵條比一般寬條麵再闊啲☺️鮮魷魚爽口彈牙,仲有粒粒魚子😚口感豐富😜🍝鮮海蝦煙豬腩貓耳粉(+$20)我一向都好中意食貓耳粉😎貓耳既形狀令意粉既口感更豐富😉海蝦大大隻,爽口彈牙😝用巴馬臣芝士忌廉做醬汁,加埋半乾車厘茄,酸酸地好開胃🤓🥗Main course + Salad Bar ($328)🐟香煎蘇格蘭三文魚柳三文魚好高質,魚皮煎到焦香,好香脆😇魚肉厚實,一啲都唔腥😌加埋三文魚子提鮮,用埋日式高湯忌廉汁💯有驚喜❣️🐷炭烤伊比利亞黑毛豬鞍(+$80)黑毛豬鞍揀左七成熟,生熟度岩岩好😝肉質鮮嫩,一啲都唔韌😆加埋黑椒汁,好唔錯👍🏻/😋食物質素:7/1
觀塘工業大廈近年多左好多喎同種類既餐廳🍽️
有唔小都好高質,工廈既面積又比較大,餐廳都好闊落🤗
今次黎到登堂,餐廳位於The Wave 2樓全層✌🏻
主菜既質素亦好唔錯,擺盤都好靚🥳

🥗Pasta+Salad Bar ($298)

🦑鮮魷魚手造闊帶麵
闊帶麵用左咸蛋黃忌廉做醬汁,麵條比一般寬條麵再闊啲☺️
鮮魷魚爽口彈牙,仲有粒粒魚子😚
口感豐富😜
鮮魷魚手造闊帶麵

🍝鮮海蝦煙豬腩貓耳粉(+$20)
我一向都好中意食貓耳粉😎
貓耳既形狀令意粉既口感更豐富😉
海蝦大大隻,爽口彈牙😝
用巴馬臣芝士忌廉做醬汁,加埋半乾車厘茄,酸酸地好開胃🤓
鮮海蝦煙豬腩貓耳粉

🐟香煎蘇格蘭三文魚柳
三文魚好高質,魚皮煎到焦香,好香脆😇
魚肉厚實,一啲都唔腥😌
加埋三文魚子提鮮,用埋日式高湯忌廉汁💯
有驚喜❣️
香煎蘇格蘭三文魚柳

🐷炭烤伊比利亞黑毛豬鞍(+$80)
黑毛豬鞍揀左七成熟,生熟度岩岩好😝
肉質鮮嫩,一啲都唔韌😆
加埋黑椒汁,好唔錯👍🏻
炭烤伊比利亞黑毛豬鞍

😋食物質素:7/10
🍽️用餐環境:8/10
💰性價比:7/10
👣回頭率:7/10

📌登堂 (觀塘)
2023-01-18
鮮魷魚手造闊帶麵
鮮海蝦煙豬腩貓耳粉
炭烤伊比利亞黑毛豬鞍
2023-01-25 101 瀏覽
今次去左觀塘哩間半自助餐食野上網見到好多人都話佢好抵食試完之後又覺得真係唔錯🐏烤焗紐西蘭羊鞍開心果保雲蘇 羊燒汁叫左7成熟黎到既時候仲有粉嫩既肉切落去個時仲會有肉汁流出黎🤩切落都十分juicy😋而且肉質夠軟淋 加埋上面啲脆脆地既保雲蘇食個時口感會再正啲😎唯一可惜既係個羊味唔算好重驚羊膻味既話會好鐘意但我自己就鐘意重啲既👀👍🏻推薦指數4.5/5🐽炭烤伊比利亞黑毛豬鞍 黑椒汁個豬就咁聞已經好香😎叫左7成熟切個陣都係啲肉汁出哂黎😚好juicy又唔韌個隻強烈建議點醬食🤩因為加完個醬會令到個味更加豐富😋👍🏻推薦指數4.5/5出面都有好多款熟既小食簡個人覺得比較特別既係意大利芝士番茄肉丸同麻辣豬肉燒賣不過我既重點梗係甜品到😎而最特別既就係泡芙(圖9)仲要唔係長擺係出面Waiter refill左3輪每次都勁快比人掃哂😳唔同顏色代表唔同味👍🏻深啡朱古力 淺啡榛子綠色薄荷朱古力 黃色芒果紅色紅莓 啡色藍莓芝士自己最鐘意就係榛子同薄荷朱古力🥰佢地既cheesecake 都好食😋係我鐘意個種new york cheesecake個種實淨既texture😋雪糕都有幾款我地簡左椰子同雲哩拿味椰子款上面仲有啲椰
今次去左觀塘哩間半自助餐食野

👍🏻推薦指數4.5/5

出面都有好多款熟既小食簡
個人覺得比較特別既係意大利芝士番茄肉丸同麻辣豬肉燒賣

不過我既重點梗係甜品到😎
而最特別既就係泡芙(圖9)
仲要唔係長擺係出面

而主菜同甜品都表現唔錯
再加上個環境舒適
個人認為十分值得黎一試😎
2023-01-25 86 瀏覽
呢間餐廳環境光猛企理,仲要好闊落有梳化位,坐得好舒服🛋️!食物方面主打半自助式西餐,有意粉同主食可以揀,低至$298就可以嘆番個靚靚西餐同任食沙律吧🥗!佢主要有兩款價錢:Pasta🍝同Main Course🥩,價錢分別係$298同$328起,有啲菜式可能要加少少錢~但係整體都好高質抵食!------------------------------🐟◖香煎蘇格蘭三文魚柳◗ $328呢款唔使加錢,大大舊三文魚柳配三文魚子同日式高湯忌廉汁。件三文魚好厚肉,煎到外皮脆卜卜,肉質都唔會好乾,但食落就冇咩味~要同啲三文魚子一齊食,會有啲鹹鹹香香,幾提鮮幾好食~🐂◖美國特級威靈頓牛柳◗ $498呢款要$328加$170 就可以嘆到比較少見嘅威靈頓牛,一定要試吓佢!威靈頓牛整到粉紅色,然後舖咗啲巴馬臣火腿同酥皮一齊拎去焗,出到嚟效果好食又靚!酥皮切落去好鬆脆,然後食到少少巴馬臣火腿嘅甘香,最裏面就係粉紅色嘅牛扒,牛肉偏瘦但肉質又唔會韌,點埋佢自家製嘅黑松露野菌汁,好香味道好夾,口感豐富😌!🍋◖冰檸檬茶◗ 跟餐🍯◖熱柚子蜜◗ 跟餐👩🏻‍🍳◖自助吧◗ 自助吧有餐湯、沙律、凍海鮮、熱食、甜品同埋水果!佢嘅

🐟◖香煎蘇格蘭三文魚柳◗ $328

🐂◖美國特級威靈頓牛柳◗ $498

🍋◖冰檸檬茶◗ 跟餐
🍯◖熱柚子蜜◗ 跟餐

👩🏻‍🍳◖自助吧◗
自助吧有餐湯、沙律、凍海鮮、熱食、甜品同埋水果!

佢嘅凍海鮮有青口、海蝦🦐同埋螺🐚,全部都大大隻鮮甜肥美,refill得都密!尤其是佢個海蝦,肉質好彈牙,平時唔食凍蝦嘅都encore咗兩次!

沙律吧有好多唔同款式嘅沙律菜同醬,可以自己配搭,仲有幾款現成嘅沙律,個人幾鍾意佢個紅菜頭沙律,啲紅蘿蔔同紅菜頭幾清甜,又酸酸地咁,好開胃!

甜品就每次都唔同,質素正正常常,嗰日去有雲石芝士蛋糕🍰,味道正常,但咁啱款式比較少呢~

🌟Encore指數:8.5/10
2023-01-25 82 瀏覽
登堂 Downtown2023年美食攻略 觀塘區自助沙律吧+主菜一款,觀塘呢間係22年尾已經想食,人在日本,MARK低左就係1月約人食飯去試下比想像中更好每人一個主菜,另加任食沙律吧加小食,飲品包一杯,可加錢任飲樽裝野飲主菜有意粉類或扒類,單價由$2XX起平均消費約$300左右連加一黑毛豬鞍連骨上,有炭烤香氣,7成熟,全熟也可,本身油脂同肉汁豐富,點食都岩食7成肉質仍粉嫩,食起上黎夠油香沙律吧食左2轉,好新鮮仲有幾款醬汁配另外仲有3-4款海鮮供應,實際上幾抵食服務態度快,準,好要訂位,午市更有加有優惠平均消費$300評分8/10觀塘興業街4號The Wave2樓2/F, The Wave, 4 Hing Yip Street, Kwun Tong
登堂

7成肉質仍粉嫩,食起上黎夠油香
沙律吧食左2轉,好新鮮仲有幾款醬汁配
另外仲有3-4款海鮮供應,實際上幾抵食
服務態度快,準,好
要訂位,午市更有加有優惠
平均消費$300
評分8/10
2023-01-22 82 瀏覽
朋友知我鍾意食自助餐,帶左我黎食呢間食Semi buffet,話可以用一個勁抵既價錢去滿足鍾意任食既我🤣呢度的玩法係先叫一個主菜, 然後出面既野食係任夾. 先講一講個主菜,我叫左個北海道帶子意粉, 個帶子非常新鮮鮮甜, 而且好大粒, 估唔到以一間做自助餐既餐廳同埋價錢咁平黎講都有呢個水準, 值得一讚! 👍👍👍👍👍為食的我當然唔夠候啦, 出去海鮮吧食盡佢! 雖然無生蠔,但都有我最鍾意的青口同螺,每樣食左廿隻都有, 超級滿足!! 🤩呢度仲有個salad bar可以俾我清清腸胃, 仲有好多topping可以揀, 有我最鍾意的車厘茄, 夾左超多😂😂食到咁上下就去左食下甜品同生果. 西瓜好甜好多汁, 個芝士蛋糕都唔錯, 都幾有芝士味. 最後埋單只係每人三百零蚊, 鍾意任食的朋友一定要來試試!
2023-01-22 84 瀏覽
觀塘 the wave2樓有間 食semi buffet, 價錢唔貴,無論任食還節還是main course都幾多選擇。場地新裝乾淨,空間夠夠大!自助沙律bar夠精緻,多款配料醬汁可以 mix and match, 用料都幾新鮮!海鮮section有甜蝦,螺,蝦等等!甜蝦鮮鮮甜,螺幾清新帶咬口,蝦肉彈牙質數都唔錯,食完再食供應都幾充足。還再其他熟食,甜品等任食,飯品方面包一杯餐飲或加10蚊任飲可樂,令外亦有啤酒供應。我就平平地食個澳洲和牛面頰肉醬大通粉,topping有隻温泉蛋令質感幾 creamy又滑溜!肉醬味道濃郁惹味,整整包住通粉,所以非常入味!大量芝士粉令成件事更加香。份量都幾大份!整體環境,食材,服務,價錢都相當不錯!係食 semi buffet既好選擇。

自助沙律bar夠精緻,

海鮮section有甜蝦,螺,蝦等等!

甜蝦鮮鮮甜

2023-01-21 76 瀏覽
想食自助餐但胃口又唔太大的朋友,最岩黎呢度啦~事源朋友介紹呢間既自助餐模式係semi buffet,今次黎左呢度試下,的確係比一般自助餐平,晚市semi buffet都只係每位三百幾。佢係包你一個主菜,咁出面自助既位置就而輕食為主。當然呢個價錢就唔好期望有龍蝦鮑魚呢d啦,不過都有提供唔同既海鮮,有青口,有螺,有蝦等等~對於唔太大胃口既人黎講都真係夠食有餘!👍最好既係呢度都可以叫埋素食既朋友一齊黎食,皆因佢有個沙律吧,所以黎食自助餐都可以食得健康🤣今次主菜我叫左個三文魚,雖然唔太大舊,但焗得剛剛好,唔會過熟,同埋冇腥味,幾好。身為甜品控既我梗係要提一提下個甜品吧,佢冇酒店咁多款,但so far幾樣甜點都食落唔錯,對得住個價錢。🍧
想食自助餐但胃口又唔太大的朋友,最岩黎呢度啦~

佢係包你一個主菜,咁出面自助既位置就而輕食為主。

2023-01-20 63 瀏覽
今晚嚟咗觀塘「登堂」食dinner,知道又可以食main course,仲有個semi buffet,一次滿足兩個願望😚同埋食物質素真心高質炭烤伊比利亞黑毛豬鞍配黑椒汁真心好有水準,7成熟食落好juicy,肉質好嫩又有咬口,配搭濃濃嘅黑椒汁同芥末醬,滋味倍增😋手拆鮮蟹肉扁意粉都唔錯,蟹肉滿瀉,幾乎條條意粉都沾滿晒,而且意粉軟硬適中,食落都好好味😍buffet bar真心冇得彈,有齊沙律、湯、刺身、熟食、甜品等等,佢啲凍熟蝦好正,鮮甜彈牙,loop咗三大碟🤣刺身魷魚、甜蝦好有鮮味☺️佢啲火腿都好正,仲有埋各式各樣嘅生果,大推buffet啊💯熱柚子蜜香甜暖入心,天氣凍嘅時候飲一流;凍柑桔檸檬冰茶酸甜醒胃,食buffet飲佢更佳🤤值得一贊係餐廳設計好靚,好有格調,空間感又夠,而且乾淨企理,食得舒服又開心😚如果

如果
2023-01-16