政局不穩, 旺角頓變成其中一個「戰場」…..少不免都會減少到旺角, 但旺角實在太方便了!!! 飯局後各自回家也容易得多, 就在前幾天就約定了朋友在旺角開餐, 基於樣樣都想食既關係, 任食放題成為左首要target, 上網一搵之下, 搵到近旺貿既日本放題<<番本>>, 評語都唔錯, 就鐵定去試試, 早一兩日打去book位, 店員回覆用餐時間有兩小時, 當晚七點多就準時到達, 地點來說, B2出口就對面已經係, 絕對不難找到當晚也挺多人喔, 沒有預訂的, 可能要在門外等一下, 幸好已預訂了位, 跟職員說了有預約, 找到了記錄就好快可以入座, 安排了一張二人桌, 一邊是背靠牆, 兩旁是張二人桌及四人桌卡位, 不是安排在路中心兩旁的位, 有食過放題既人都知道店員多數行來行去, 又或者拎住個大托盤, 有幾次差D俾撞到個頭, 真係認真牙煙~今次我同朋友仔仲upgrade左$50, 升級可以無限任叫赤蝦, 油甘魚, 北寄貝, 帶子刺身, 羊架, 蟹粥同青口, 除左青口之外, 樣樣都order左, 第一輪多數叫刺身+前菜+飲品, 前菜叫左枝豆, 螺肉, 豆腐沙津, 和風
今次我同朋友仔仲upgrade左$50, 升級可以無限任叫赤蝦, 油甘魚, 北寄貝, 帶子刺身, 羊架, 蟹粥同青口, 除左青口之外, 樣樣都order左, 第一輪多數叫刺身+前菜+飲品, 前菜叫左枝豆, 螺肉, 豆腐沙津, 和風白蜆, 唔知係咪好多人同時order野食呢? 唔計飲品(鍾意飲酒就正啦, 清酒梅酒可以任叫), 野食等左都3個字, 枝豆, 螺肉, 豆腐沙津也不錯, 和風白蜆味是ok, 但食落去有沙, 相信不會encore了, 赤蝦, 油甘魚, 北寄貝, 帶子刺身也OK
刺身就叫左三文魚, 白肉拖羅, 螺片, 赤貝, 甜蝦同希靈魚, 當中三文魚堅厚切呀! 味道仲好新鮮添~正~
之後就到壽司卷物, 叫左海膽甜蝦壽司, 黑松露三文魚壽司, 火灸三文魚腩壽司, 左口群邊三文魚, 香芒大蝦卷, 三色花之戀, 海膽甜蝦壽司賣相令人有點失望, 海膽少得可憐呢> < 而左口群邊跟飯一樣是白色, 差點就睇漏左條邊!!!
黑松露三文魚, 香芒大蝦, 三色花之戀只是普通而已, 火灸三文魚腩最好味!! 經燒過既三文魚, 油香跟壽司飯好match呀, 所以我同朋友仔決定再追加
食到呢到, 又點會少得燒烤炸物, 翠玉瓜, 粟米(冇影到), 味道還好, 燒完都仲好多汁, 鹽燒海老串, 焗蠔(這個是每次放題必叫的!!!), 燒菠蘿, 呢三樣都超讚的喔
先講鹽燒海老串, 好惹味; 焗蠔好juicy, 面頭上既沙津醬料, 烤得剛剛好; 燒菠蘿好甜又醒胃, 食到停唔到口啊, yeah 以上三樣野食都成為追加list上的首位
炸物選擇唔係好多, 而且炸野都係少食多滋味, 小試牛力叫左紫心香芋丸, 一口芝士豆腐同炸芝士年糕, 紫心香芋丸朋友說不錯的, 一口芝士豆腐這個有點取巧, 是有芝士, 但芝士只有一小粒在內, 而食落唔似豆腐, 似魚蛋多D, 炸芝士年糕就普普通通啦, 畢竟食一塊已經好飽肚麻
呢個時候, 之前order左既蟹粥就上桌啦, 店員竟然沒把碗匙一同拿來, 可能真的太忙, 也忘了給我呢, 是有蟹味, 加上粥內也有蟹蓋及半邊蟹, 份量果然足料!!! 兩人份, 每人分到兩小碗左右, 細食人士都盡量唔好叫啦
最後尾round, 所有追加encore既食物都食完, 「甜品胃」係時候出動啦, 雪糕同雪米磁真係唔少得, 炸香蕉都有? 咁真係要試下啦, 炸油都幾油下, 但入口又唔係話好味, 香蕉都幾甜, 嗜甜朋友不妨一試
雪糕是牛奶公司, 雪米磁就特別D, 有綠茶味, 溫馨小提示, 雪米磁可以早多少少叫定, 待溶解左個雪米磁皮軟身D先食, 就very good la
肚子大滿足, 食食下兩個鐘就過左, 食物都還可以, 除左上蟹粥冇俾碗之外, 其他時候都好主動加茶收碟, 埋單每位連加一要二百多元, 原來午時/六點半前入座有優惠, 只需$168, 假設唔要upgrade食物, 二百元內有找, 也不失為旺角放題之選, 可以一試
題外話/補充資料: 當我地食緊雪糕既時候, 羊架竟然上桌?! 食到最後先來, 仲點食得落架, 初初以為漏單, 都冇特別去催單, 話時遲那時快, 原來鄰桌四人座那邊正在催羊架, 唯有俾左佢地食, 冇謂浪費食物0麻
2014-11-19
  • 燒菠蘿
  • 鹽燒海老串
  • 火灸三文魚腩
話說曉晴現在正值Sem尾又是狂溫書考MidTerm趕Paper衝考試既好日子啦~自減肥成功後,曉晴努力去搵返自己係減緊肥時好想食既野去食返一來係讓自己既身體去習慣返正常人既飲食習慣二來就係圓返自己一個心願,趁自己仲Keep到呢個重量既時候食返餐好既~前幾日用左兩日時間溫左個Midterm,竟然係因為自己臨尾改答案而令自己答錯題實在好唔開心,加上功課又忙啦,黎緊又要試教啦,教案又未寫啦,真係好大壓力於是,我就look下Openrice d 食評啦~發現平時玩開個班Bloggers,例如popcorn個D最近都力讚一間位於旺角既新放題-番本都話好好食啦~我就俾旺角大部份既放題伏過好多次架啦,唔係食材唔新鮮,就係地方唔衛生,再唔係就服務極差,仲有漏單、錯單同扣單(即係點既數量唔足數,叫10件只黎2件咁!!!)有次試過食完之後食物中毒,屙到我要死 最傷心既就係受完呢堆屎一般既服務同食物之後,你仲要乖乖奉上三百元!個道氣就谷到上心口,真係俾錢買難受!自此就真係唔敢再食放題啦!但係見到咁多人都話好食既,又見到有羊架食,於是就即刻Call我最愛既細佬出黎陪我食餐勁既!!!!果然!!!!!!唔係係因
話說曉晴現在正值Sem尾

又是狂溫書考MidTerm趕Paper衝考試既好日子啦~

自減肥成功後,曉晴努力去搵返自己係減緊肥時好想食既野去食返

一來係讓自己既身體去習慣返正常人既飲食習慣

於是,我就look下Openrice d 食評啦~

都話好好食啦~

我就俾旺角大部份既放題伏過好多次架啦,

唔係食材唔新鮮,就係地方唔衛生,再唔係就服務極差,

有次試過食完之後食物中毒,屙到我要死

但係見到咁多人都話好食既,又見到有羊架食,

於是就即刻Call我最愛既細佬出黎陪我食餐勁既!!!!

果然!!!!!!

唔係係因為我冇期望定點樣啦

番本真係好食,我指既係,佢係做到放題既水平,而我第一次食放題係被當作人去看待

學我細佬話齋,呢度D野先至係人食架喂!!!!!!

唔係賣廣告,係真係好食,服務真係好好 (收錢個下另計,陣間再講)

再利申,今次食放題我冇計住quota食,我真係狂食架~ 我細佬仲要餓左自己一日去食哈哈

但真係抵食既~~
我地前幾日book左8點,$188+1/person

我係經電話book既,真心燥底既,因為佢地個hotline係電話錄音黎,

姐係個D「廣東話,請按1字」個種

呢個電話錄音係冇問題的,問題在於,我每次想聽下時段及收費個陣,佢都係講講下斷線

我打左四次,四次都斷我線,

大佬你都係想做分流先set呢個電話錄音姐,點解又cut我線

最後都係逼我打去門巿問,我打左三次電話先comfirm booking,其實對前線員工係好大壓力

希望番本執執自己個booking hotline啦

番本係要準時上到去,建議大家預早15分鐘去到,因為去到都係要等

只係,你book左,你大概等5-10分鐘就一定入到去,其實都好快手

不過,又係真係人多到一個點,而員工真係有D亂,

前台個姐姐就不在狀態,同一個問題問左我幾次,而老世又講左另一個版本既答覆啦

重點係booking hotline個姐姐又book得唔清唔楚,結果搞到我超燥底

入面真係好full,張張檯都係搭檯的,好彩我一早book左姐~

食野就食兩個鐘,臨完前半個鐘就last order

加$50就可以升級,我明明booking既時候已經提過我要加錢升級

去到前台都有講我要升級,坐到埋檯竟然冇星級既標誌同點餐紙

又係要我chur d 員工俾點餐紙我,唔好咁啦/___\ 我知你地好忙,但我一早講左嘛......

唔緊要啦,之後有個好正既姐姐黎問候我,叫我快D叫野食就唔會唔開心,So Warm!!!
其實真係好多野食,有A-M既餐單,我是日就姨媽到,生冷野盡量少掂

但原來唔食生冷野都冇問題,都夠多選擇!真係估唔到!

加上曉晴唔食肉,熟食都有好多呢!唔鍾意食刺身壽司既,食素既都有顧及到

真係唔錯!
仲有星級餐單,有羊架同青口!! 粥粉麵都唔會掂架啦~主力貴價食物!

我同細佬食放題既習慣,就係每個種類都會叫一道,每一道叫一件

咁就唔怕食得滯同會食少左種類啦,而且咁樣入紙就以防佢漏單。

老實講,放題食物質素我真係冇期望D咩,

但係,番本既刺身、炸物、燒物同料理都係水準之上!

一開波就黎個冰梅酒先啦!幾乎所有放題,酒類都係要另外收費,呢度係任飲架!

難得有得任飲洒,梗係黎一枝先啦!

大家一定要趁凍飲,真係勁香梅味,仲要入口醇滑甘香,難得我飲完一杯又一杯!!好正!!

不過一個人飲一支好夠,全身暖晒同有些少醉
番本D野食係黎得好快,頭兩三次入單係幾乎唔使等就到齊,但之後就慢落黎

單既準繩度達九成既,有人話番本係唔會漏單,傻啦,我琴晚都漏左三次單

但係正常既,咁多人喎,漏單有咩出奇?但係已經比其他放題漏少好多!

而且唔會扣數!叫幾多有幾多,而且大大件,絕對唔會辜寒,一定令你食得鋸!

唔扣數呢樣野係令到我同細佬好滿意!
★麵豉湯(左上):夠濃,但稍咸,足料,難得

★人參雞湯(左下):幾甘香,幾清,算係咁啦,冇乜要求
★黃金焗蠔(右上):絕對係一定要叫架!!蠔夠大隻,沾住沙律醬同面頭既芝士真係好好味,

重點係夠熱!果然係即叫即製,真心好好食,唔係行貨!!

★燒翠玉瓜(右下):呢隻我encore左十幾串,真係好好食,唔係乾架,食落去充滿甜甜既瓜汁,不過如果可以唔要燒汁就好啦,但真係推介大家叫呢個,好好食!
刺身:我只係食左三文魚,夠厚夠新鮮,無雪藏味,但係一如細佬所講,係水準囉,係真係有驚喜既,唔係真係話好好好好好好食,當然冇得同洒店比啦,但平均上真係好食既!抵食,重點係你叫幾多片就有幾多片,我見其他檯係一大盤咁上~
★孜然牛串燒:真係極度唔鍾意孜然粉味,無晒牛味,唔好食既
壽司:偏向細舊,一啖食晒,岩晒女仔食,而且細細件又唔會食滯人,又可以試多D唔同種類既壽司啦~火炙三文魚係極度好食,大家一定要叫黎食

★軍艦:細佬話好好食,夠多汁,餡料好味

★手卷:呢個係星鰻手卷,細佬專登嗌俾我既,鰻魚好食新鮮,重點重點,飯夠黏又唔會太酸,紫菜係脆架!!!好耐冇食過脆紫色既壽司啊大佬!出面食既都係淋晒,呢個真係好好食,我encore左兩次~~
(唔好意思真係掛住食,冇影到近鏡~)

★炸香蕉朱古力(左最下,洒杯下面):因為有飯友講話呢個好快賣晒,所以一坐低就叫左呢個先,因為曉晴好易上火,所以叫一件兩份食就好了~其實只係炸香蕉,香蕉好甜,配上假假既朱古力漿,well,唔識欣賞有幾好食

★牛油蒜蓉炒帶子(中間,洒杯旁):呢個超級好食!牛油味就冇啦,但係真係夠獲氣,熱辣辣,帶子新鮮無沙好甜,成碟幾乎我食晒,好好食啊~~~

★炒芽菜(帶子的左邊):無乜特別,油淋淋,我食左啖就放棄,由細佬KO

★四川雞絲麻辣水晶粉(右上,洒杯上):對唔住,呢隻野係唔算辣,唔咸,但好油,水晶粉彈牙,但係曉晴係唔掂油野既,所以呢碗野,我一啖,細佬一啖就放棄了

★卷物(最上,辣粉後面):無乜驚喜,食唔到層次感,但花之戀幾好,其他都一般,寧願食返壽司算啦~

★炒魷魚:我唔食魷魚,細佬話一般,都係油啦,但夠獲氣,熱既,係新鮮炒既,誠意滿分!

★麻醬拌冷麵(最左偏上,芽菜隔離):細佬大讚好食,因為我怕肥,所以唔食麻醬,但細佬成兜KO左,可想而知真係好好食啦~
炸物(紫薯芋心球、炸一口芝士年糕):呢兩樣都係必叫既,如果你唔係易上火既呢,呢兩樣係真係無得頂!先講左紫薯芋心球,鍾意食芋頭既一定鍾意,芋頭係流心,熱既,紫薯又夠香甜,真係好食!但講到絕頂好食,連紫薯芋心球都唔夠相裡面既呢個炸一口芝士年糕好食,無一樣好食得過佢啦,成晚淨係記得佢,我仲一連食左兩舊!外表香脆但一D一D都唔油,咬落係熱到辣口,明顯係新鮮既,年糕軟糯,米味極香,咬到中間,芝士係會湧!出!黎!係啊!係湧!出!黎啊!!你明唔明有幾興奮???熱架!!!!除左個芝士真係咸左D之外,真係無話可說,好味到我呢加都想食!!!肥都抵!!!!

以下落黎就開始介紹星級菜單既食物啦~~~
★星級刺身,每款點一件,有赤蝦、油甘魚,帶子,北寄貝:赤蝦呢,細佬話冇味既,只係放大左既甜蝦;油甘魚,新鮮,算甜,有少少腥;帶子,我有食,好香但冇咬口;北寄貝,好味,但細舊左D嘻嘻~~
★燒羊架:呢舊野真係難食到講粗口,曉晴係食羊既專家,食羊就係要食佢既騷味,唔食個隻騷味,你不如食其他肉啦,咪一樣!!孜然粉味重到一個點完全食唔到羊味,又燒得過晒火,D肉梅晒淋晒,綿到不得了,完全唔使咬就化成一pat野,真係嬲!!!!
★牛油炒雜菌:十級推介,我自己一個人食左四碟!!!!!熱辣辣上檯不特只,仲要份量十足,牛油味就冇架啦,但就係勝在唔油,食完個胃唔會唔舒服,我食得勁開心!!!!!!
★忌廉煮青口:青口夠大隻、無沙、鮮味,忌廉夠香夠味冇溝水,配合青口食係一流!

其實D野細細碟都唔係好覺飽,然後,所以,我地兩個,甜品都食左兩round!

甜品就有頭先既炸香蕉,跟住就係芒果布甸,雀巢雪糕同雪米滋啦~我地樣樣都食過~~
★芒果布甸:細佬話好食,但甜左D,但放題黎講,水平不俗

★雀巢雪糕:有三隻味-雲尼拿、朱古力同芝麻,我食左兩杯芝麻,好正好開心~~~

★雪米滋:有綠茶同香芋味,細佬話綠茶好食,唔甜,我食香芋都食左兩粒,好好食,但建議黎到放一陣先食,因為雪到硬晒~~

飲品因為曉晴唔飲汽水,所以飲品除左點左冰梅酒就冇掂過啦~

兩個人食到好飽好飽~~~~~

到埋單係有少少唔開心既,因為應該係兩個人$188+1架嘛

第一次就計錯單,好彩我睇到

到第二次我俾左錢之後先醒起兩個人加埋都只係$514,何來$524呢??

番本博大霧收多$10 Service Charge???而且個Staff黎收錢都係催催催催既,

而我又飲到醉醉地,咁樣俾錯錢都好正常,但你都冇得咁樣架嘛!

嗚,今次$10買個教訓,下次唔好飲咁high同睇清楚張單先俾錢!

題外話/補充資料: 服務態度一流,無西口西面,笑容滿面之餘,速度極快!好鍾意佢地既服務!
2014-11-20
  • 炸一口芝士年糕
  • 牛油炒雜菌
  • 牛油蒜蓉炒帶子
2014-11-20 2120 瀏覽
不論幾位或者一大班朋友聚會, 有時候都頭痛選地點、菜式等問題~每人喜愛都各有不同, 未免順得哥情失嫂意~因此, 食放題有時候不失一個好選擇, 食物多選擇, 總有一款合心意! 加上番本就在旺角中心對面, 極為方便。單是點菜紙都有十幾張, 像回到考試做mc 一樣的頭痛而且食放題是按每個人收費, 朋友是大食王都不怕了XD現在天氣已轉涼, 食火煱的確是不錯選擇。而且更有番本升級體驗, 只要加多$50 就多7樣豪華美食任點, 升級後會有星星以作識別。升級體驗 - 忌廉煮藍青口: 忌廉汁味道十分出色, 不會太膩或太鹹, 個汁好滑, 加上藍青口很新鮮, 這個很快已清光。牛油蒜香炒帶子: 一碟份量已好多, 帶子充滿蒜香味, 趁熱食味道較佳。升級體驗 - 日式蟹粥: 因為生活習慣, 喜歡先食點暖 (如湯) 的東西來熱胃, 粥是合適之選。之前食其他的放題, 蟹多數約手掌心大小, 第一次見咁有份量的蟹, 還有不少蟹膏。因為我太忙食其他食物, 食蟹太用時間已交給朋友, 朋友說很鮮味。如果我肚還有空間, 應該會再encore蟹粥, 加$50 值回票價~升級體驗 - 刺身包活 特大赤蝦、帶子、北寄貝等: 全部刺身
每人喜愛都各有不同, 未免順得哥情失嫂意~
單是點菜紙都有十幾張, 像回到考試做mc 一樣的頭痛
而且食放題是按每個人收費, 朋友是大食王都不怕了XD
忌廉煮藍青口
牛油蒜香炒帶子
日式蟹粥
升級體驗 - 刺身包活 特大赤蝦、帶子、北寄貝等: 全部刺身新鮮, 特大赤蝦對我來說份量適中, 彈牙爽口, 而帶子都算厚。
刺身 - 升級體驗
相對地這些甜蝦有點失色, 其他都算ok。
刺身
壽司: 我看到不少檯點了很多壽司, 而且用high tea stand 來盛放好特別。飯算軟熟, 三文魚配黑松露幾特別、而蟹捧壽司夠新鮮, 跟出外食壽司的沒分別。
壽司
黃金焗蠔: 怕食生蠔的朋友可以試這個, 絕對沒有蠔的腥味, 微燶的表面, 內有芝士、洋蔥幾惹味。
黃金焗蠔
鹽燒雞中翼: 燒物之中這個我最愛, 雞翼皮燒得好脆口, 鹽燒味道適中不會過鹹, 肉也好嫩滑, 這個我已encore多一次。
鹽燒雞中翼
日式芝士年糕、一口芝士豆腐: 全是番本推介, 咬開日式芝士年糕夠煙韌鬆軟及濃厚芝士香味, 而一口芝士豆腐相比口感起較普通, 咬開中間有芝士而已。
日式芝士年糕、一口芝士豆腐
少飲酒的我, 因為朋友點了也來輕嚐少許飲杯吧~左邊的冰梅酒易入口, 有微微梅香, 而右邊的清酒熱飲我覺得太濃不適合我。
其他的燒粟米 (較乾)、軟殼蟹手卷 (軟殼蟹未夠熱) 就一般般
甜品 - 除了這些外, 還有芒果布甸、雀巢杯裝雪糕。我較喜歡食雪米滋, 綠茶及香芋都不錯。而炸朱古力香蕉這個必點, 薄薄的炸皮包著香蕉, 咬入去香蕉還有微暖的感覺, 配上朱古力極滋味, 感覺幾溫暖幸福。
最後服務效率及態度值得一讚, 加上座位不擠迫, 大家都食得高興暢談這2小時。
2014-11-19
忌廉煮藍青口
刺身 - 升級體驗
鹽燒雞中翼
日式芝士年糕、一口芝士豆腐
上星期跟朋友們在旺角Shopping完,去左食日本放題醫肚仔。就在旺中後面,近花園街市那邊有一間樓上店子叫做"番本日式放題"。我們算早上去,差不多七點左右吧!等了一會兒就可以入座啦!全層都是屬於番本,地方頗大,但枱子都排得密麻麻的!因為我們只有兩個人,不能選擇梳化位置啦!一袋二袋的戰利品只好放在枱旁邊啦!這個時段九時便要交枱離開,我們快快開動啦!看看Order紙超誇張的啊!超厚的呢!將不同食物分類獨立分開一張張紙仔。見到已感興奮!不正妹最愛吃魚生刺身! 第一輪當然是先點刺身壽司啦!刺身會放在一盤,裝飾得靚靚咁上碟!夠哂凍!沒有雪藏味!很大件兼夾新鮮添!前菜我們點了三樣,分別是辣味螺肉,意式黑松露帶子沙律,及和風珍味浸白蜆。前兩者都正常啦!反而白蜆有點失望,因為有點沙,吃蜆真的要說運氣啦!我們額外加了HK$50享用升級菜單,當中吸引我的就是這個星級皇牌特大赤蝦啦!吃過這個,肯定你會再叫多幾轉!啖啖肉又鮮甜!超愛的!燒物一定唔少得! 叫了最愛的蠔及栗米!還多點了蝦和牛肉粒。吃得太多冷食,也叫了點熱啦!日式蟹粥,忌廉煮藍青口及日式鰻魚炒飯。這裡熱食都幾好味!都足料,不馬虎啊!最後一轉啦!兩個

我們算早上去,差不多七點左右吧!等了一會兒就可以入座啦!

全層都是屬於番本,地方頗大,但枱子都排得密麻麻的!

因為我們只有兩個人,不能選擇梳化位置啦!

一袋二袋的戰利品只好放在枱旁邊啦!

這個時段九時便要交枱離開,我們快快開動啦!

見到已感興奮!
不正妹最愛吃魚生刺身! 第一輪當然是先點刺身壽司啦!

刺身會放在一盤,裝飾得靚靚咁上碟!

夠哂凍!沒有雪藏味!很大件兼夾新鮮添!
前菜我們點了三樣,分別是辣味螺肉,意式黑松露帶子沙律,

及和風珍味浸白蜆。前兩者都正常啦!

反而白蜆有點失望,因為有點沙,吃蜆真的要說運氣啦!
我們額外加了HK$50享用升級菜單,

當中吸引我的就是這個星級皇牌特大赤蝦啦!

吃過這個,肯定你會再叫多幾轉!

啖啖肉又鮮甜!超愛的!
燒物一定唔少得! 叫了最愛的蠔及栗米!

還多點了蝦和牛肉粒。
吃得太多冷食,也叫了點熱啦!

日式蟹粥,忌廉煮藍青口及日式鰻魚炒飯。

這裡熱食都幾好味!都足料,不馬虎啊!
最後一轉啦!兩個女仔食量有限,

所以不同種類的東西都叫少少試下啦!

人蔘雞湯好濃味,可以給多點雞肉就更好啦!

手卷我們選擇了軟殼蟹手卷,

另外叫了天婦羅及燒菠蘿。

甜品來一客鮮芒果布甸,但略嫌膠粉太多。

下次來我會選擇吃雪糕作結尾啦!
食物方面就這樣啦!環境方面,可能是放題的關係,

實際為主,枱排得密密的,想坐梳化就要起碼4個人去食啦!

兩個人一定不能提供梳化位置。

服務方面,職員都頗勤快,清碟清得很密。

上菜亦很快,Order紙落左唔駛5分鐘就已經上菜,

這點非常滿意!兩個小時的時間,足夠令我們飽著肚子滿足地回家去。

大家如果想去試下,最好早些少去啦!

我們星期三去全場爆滿!

好啦!遲D再跟大家分享食文啦!

2014-11-12
  • 星級皇牌特大赤蝦
  • 升級菜單
2014-11-19 1199 瀏覽
上星期同姊妹s去行花園街睇吓有冇D轉季靚衫啱心水行花園街真係好似打仗一樣體力消耗勁大真係要食好啲好耐都冇食過日本放題所以就試咗呢間番本星級日式放題地點好就腳就係以前PCCW樓上食物款式真係超多由a-k一坐低即刻 like Facebook因為有大大隻赤蝦刺身送+$50 就可以追加我一坐低咩都唔理第一件事開始點刺身我最愛亦都係最貴重番本嘅食物食物水準唔錯刺身好新鮮個蟹粥好正壽司質素同班長差不多焗蠔好 creamy燒烤串串上枱嘅時候都係熱辣辣環境裝修都好乾淨入座計限時兩小時全晚都好full有心理準備坐位比較密我想講服務真係一般除咗有一位中年女侍應系好好禮貌之外其他年輕的小伙子簡直係做到黑面埋單每人二百二十真係抵食下次會考慮食lunch因為好似$168勁抵
上星期同姊妹s去行花園街

埋單每人二百二十真係抵食
下次會考慮食lunch
因為好似$168
勁抵
題外話/補充資料: 刺身order咗兩次 冇漏單而且上菜好快
大大隻赤蝦刺身
蟹粥
焗蠔
之前見朋友食過貼相真係好吸引,加上發現原來好評都幾多,終於忍唔住要試下睇下可以有幾正,有幾番本先!^^ 上網睇見個個都好似要訂座先入到去食,但難得家人生日,又想襯機會試一試,唯有碰一碰運氣,就10點半左右試下walk in入去,有個侍應問左問入面d人最後都比我地照入去食,真係太好了,不過得返1.5小時時間食,都比較趕,因為呢到11:15就last order了,不過不理了,事不而遲,即時睇下菜單紙有咩食,全部喪點就好了!首先刺身當然是頭號必點的,果然沒令我失望,所有刺身都很新鮮,特別是三文魚刺身,很肥厚很美味,應該是魚腩部分,真的太正了!少不免因為我是三文魚怪吧!^^ 而白肉拖羅也超好味!!!口感超正的。繼續三文魚系列,這個黑松露三文魚壽司都是我的推介,很少見放題有黑松露的,配上三文魚口感頗特別,都幾正的!後面的燒三文魚壽司也不錯。這個帆立貝也是必點的,肉質口感也是一流亦很惹味。這個芝士焗蠔也很正!!超多芝士的,喜歡芝士的朋友點可以唔點呢? 另外,牛柳粒我就覺得比較un左少少,相比之下比較失色。天婦羅炸蝦也炸得很脆,味道不錯,但沒蘿白溶配醬汁,就比較可惜,不過發現很多間都沒有提供,但其

這個帆立貝也是必點的,肉質口感也是一流亦很惹味。

另外,牛柳粒我就覺得比較un左少少,相比之下比較失色。

天婦羅炸蝦也炸得很脆,味道不錯,但沒蘿白溶配醬汁,就比較可惜,不過發現很多間都沒有提供,但其實配埋一齊食正好多。

放題的話都會必然點煮蜆試一試的,呢到居然有2個整法可選,2個都試了,上面那個清酒煮蜆味道都不錯,不過另外那個特別醬汁煮法味道更佳更特別!

說了那麼久,重點來了!!!

呢到不得不點這個人參雞湯,對於我呢個湯怪簡直就係天堂!真的太正了!!很難得見放題居然有人參雞湯飲,多數只有面鼓湯吧,淡淡的人參配濃濃雞味太滋味了!還可以無限添飲,多麼賞心樂事!

另外這個梅酒也是重點推介!!對於平時不好梅酒的我也甘拜下風!真的超好飲呢!易入口又唔會勁得制,岩哂喜歡清清地既人飲!真係清甜可口呢!!

最後放題也必嗌一堆甜品吧,要讚一讚呢到既雪米滋超好食呢!好少見放題有,太正了,之於牛奶公司就多數到到都有,同埋另外都有個芒果布甸都幾難得有,但我覺得麻麻,個整法不太喜歡沒傳統的芒果布甸那麼好味。如果有時間下次會喪點雪米滋好了!

最後整體而言,梅酒同人參雞湯呢2個真係加分亦令我覺得呢餐好滿足同番本的!食物選擇都算多款式的,不過唔係全部都好味,但大致上都ok的!而的確真係太多人既關係,都有漏單情況出現,同埋last order都好趕要人埋左單先再繼續食,呢到就爭左少少!令人食得不夠太盡興,不過漏單情況一發現都很快一下子食物全都來了,結果要一下子全部清,桌子也放不下,呢到可以再改善一下會更好。

不過最後為了個梅酒同人參雞湯我都會再來番單的^^ 因為真的太正了!
2014-11-07
  • 人蔘雞湯
  • 白玉拖羅
  • 梅酒
2014-11-16 1555 瀏覽
三五知巳一早約定飯聚,選了未曾光顧過的番本日式放題,早一天訂座六位八點已經滿座要九點才有位。該店位於商場三樓乘扶手電梯可到,早十五分鐘到達仍未可入座要等到九時正。在門口大型餐牌已看到每位加$50可升級包括皇牌特大日本赤蝦刺身/新鮮北海道帶子刺身/油甘魚刺身/北寄貝刺身/炭燒紐西蘭羊架/日式蟹粥/忌廉煮藍青口任點任食,毫不考慮一致通過升級。坐下後檯面放有大大一疊點菜紙分門別類刺身、炸物、飲品等,任叫任飲兩小時二話不說朋友埋頭苦幹填紙點菜,首選當然是已升級的項目,另外亦點了多款普通食品。點了皇牌特大日本赤蝦刺身/新鮮北海道帶子刺身/油甘魚刺身/北寄貝刺身/炭燒紐西蘭羊架/日式蟹粥/忌廉煮藍青口/牛油蒜香炒帶子/芝士焗蠔/三文魚/白玉拖羅/牛肉串燒/甜蝦刺身/牛肉粒/黑松露溫泉蛋/燒雞翼等。值得推介的有:1. 皇牌特大日本赤蝦刺身,比起甜蝦刺身真的大隻很多,肉爽鮮甜,但記得吃時要先將蝦腸抽出,否則滿有很多沙。2. 牛肉串燒,重牛味兼帶有牛肉膻味,肉質軟滑多肉汁,喜出望外。3. 芝士焗蠔,濃濃芝士味完全滲入連殼蠔肉,蠔肉亦嫩滑,好食。4. 日式蟹粥,又令人意外的一款,端上時只見到部份蟹蓋,撩起
值得推介的有:
4. 日式蟹粥,又令人意外的一款,端上時只見到部份蟹蓋,撩起粥內竟是頗大隻原隻花蟹,粥綿蟹甜,好吃。
5. 蝦天婦羅,脆漿不厚卜卜脆,蝦肉鮮甜,水準之作。
6. 黑松露溫泉蛋,溫泉蛋半生熟蛋黃流動,入口很滑加上不太濃黑松露,好吃。
汽水/啤酒/日本清酒及梅酒亦是任飲,待應服務態度好,要彈的是除了蝦外其他刺身只是一般,帶子總是覺得帶酸。
升級刺身
炭燒紐西蘭羊架/雞翼串燒
糯米茲/雪糕

題外話/補充資料: 會限時前半小時截單
2014-11-15
15 分鐘 (堂食)
升級刺身
芝士焗蠔
芝士年糕/黑松露溫泉蛋
牛肉粒/牛肉串燒
鹽燒海老/蝦天婦羅
日式蟹粥/牛油蒜香炒帶子
2014-11-15 1565 瀏覽
平時巳經死慳死抵甘食難得放假,緊係要食番餐好啦 係咪先而且太耐無食放題lu所以我要揾間有素質既放題 上openrice search 旺角 放題 啦想試下番本啦~第一次黎到番本食放題 book 左8 點鐘早左10 分鐘到 巳經好多人門口等候準時8 點時入座計食2粒鐘 安排2人枱有好多選擇 有A 至G 既放題紙選由於超肚餓 選左唔少野 heed 效率超快手 一入完單 d 野食 都好快黎度啦我地第一轉食刺身 壽司先刺身:我最喜歡的三文魚刺身 好肥美 最緊要真係好厚塊新鮮壽司:估唔到有黑松露三文魚壽司 正手卷 又大舊 好有參味既人參湯 正 牛油炒帶子 xo 醬炒 魷魚呢個真係堅好食 好有獲氣一口芝士豆腐 紫心香竽丸 這些都是我最鐘意食 正 可以加錢升級~牛肉粒 細細粒容易食食埋呢個 消滯都食唔甜品了 食下食下都1個鐘頭半個鐘了又到下一輪放題另行一提 呢度d 人手收野好快手 完全無漏單值得一讚 番本 我下次都要再黎食 揾多黎食先
平時巳經死慳死抵甘食
難得放假,緊係要食番餐好啦 係咪先
而且太耐無食放題lu

刺身:我最喜歡的三文魚刺身 好肥美 最緊要真係好厚塊
新鮮

壽司:估唔到有黑松露三文魚壽司
手卷 又大舊

人參湯 堅有參味~

好有參味既人參湯 正

值得一讚

番本 我下次都要再黎食 揾多黎食先
好多選擇~
三文魚刺身~
人參湯 堅有參味~
2014-11-13 1942 瀏覽
豬大人的叔叔生日, 他好有心地提前BOOK了這間放題同叔叔祝壽。由於當天青蛙放工遲了,連累豬大人都要一齊遲到 >.<幸好豬大人的親友們一早到達食住等,我倆甫坐下就即時可以開動食食食喇!!刺身永遠走在最前,每款都非常新鮮!!當然青蛙最愛的甜蝦尚算大隻, 而且鮮甜!!三文魚亦肥美﹑貝殼類夠爽口甜美 ^^來到炸物~ 芝士年糕外脆內軟, 非常香口;炸餃子亦脆, 但皮較厚﹑而肉較少;炸芋丸有濃濃的芋頭味, 帶微甜好吃!!天婦羅蝦又是即炸辣口, 不過脆漿較多...至於炸蟹柳棒及蕃薯仔則一般。''番本''除提供汽水外,還有清酒~ 青蛙不懂品酒, 只覺得入口甜甜的, 酒味不強烈。又到了青蛙在吃放題時, 一件起兩件即止的壽司類喇!!今次也不例外, 眾多款壽司中,青蛙只挑了最上層的黑松露醬三文魚壽司!黑松露味相當突出, 香氣滿溢整個口腔,三文魚肥美, 惜壽司飯太大舊, 吃一舊已感覺膩 >.<松露醬帶子沙律中, 青蛙只挑了帶子來吃 ^^帶子十分鮮甜, 大小適中﹑松露味很香!!  火鍋: 青蛙沒有試,但豬大人說湯底不辣,反而有點像豬骨湯味。賣相極像兩磚腐乳的麻醬凍豆腐,入口凍凍
豬大人的叔叔生日,

他好有心地提前BOOK了這間放題同叔叔祝壽。

由於當天青蛙放工遲了,

連累豬大人都要一齊遲到 >.<
幸好豬大人的親友們一早到達食住等,

我倆甫坐下就即時可以開動食食食喇!!
刺身永遠走在最前,

每款都非常新鮮!!

當然青蛙最愛的甜蝦尚算大隻, 而且鮮甜!!

三文魚亦肥美﹑貝殼類夠爽口甜美 ^^
來到炸物~

芝士年糕外脆內軟, 非常香口;

炸餃子亦脆, 但皮較厚﹑而肉較少;

炸芋丸有濃濃的芋頭味, 帶微甜好吃!!

天婦羅蝦又是即炸辣口, 不過脆漿較多...

至於炸蟹柳棒及蕃薯仔則一般。
''番本''除提供汽水外,還有清酒~

青蛙不懂品酒, 只覺得入口甜甜的, 酒味不強烈。
又到了青蛙在吃放題時,

一件起兩件即止的壽司類喇!!

今次也不例外, 眾多款壽司中,

青蛙只挑了最上層的黑松露醬三文魚壽司!

黑松露味相當突出, 香氣滿溢整個口腔,

三文魚肥美, 惜壽司飯太大舊, 吃一舊已感覺膩 >.<
松露醬帶子沙律中, 青蛙只挑了帶子來吃 ^^

帶子十分鮮甜, 大小適中﹑松露味很香!!
火鍋: 青蛙沒有試,但豬大人說湯底不辣,

反而有點像豬骨湯味。
賣相極像兩磚腐乳的麻醬凍豆腐,

入口凍凍的, 豆腐口感較硬~
炒帶子: 份量挺多, 而且size剛好一口一顆, 味道不俗。

炒黑椒牛柳粒: 黑椒味夠香口、牛粒質感剛好不太韌。
炒粟米 (右前): 粒粒分明, 又甜又好吃。

炒魷魚(右後): 偏甜及韌。
手卷, 青蛙覺得吃了會飽而沒有試。
燒翠肉瓜: 想不到燒出來不乾身, 而且有天然的甜味。
燒蝦: 又爽又香口, SIZE亦適中。
燒魚干: 不得不吃的一道! 外表很乾醜醜的, 但入口非常香, 是很棒的下酒菜。
臨近尾聲才送到的人參雞湯,

青蛙沒有試, 但豬家人說有如喝有味水。
2014-10-03
2014-10-26 4732 瀏覽
話說個日同男朋友一齊放假去左旺角行街因為心血來潮想食放題, 所以就揀左呢個未試過既去試下 最早既時段係0530PM, 我地早左上去, 所以等左5分鐘就入得去 首先講下環境, 呢度地方都幾舒服, 感覺好乾淨衛生再黎就係服務態度, 相信好多人同我一樣, 次次食親放題最令人激氣既情況就係D員工個個做到燥哂 因為心急想要快, 所以自然服務態度就會變得一般, 但係呢間番本, 呢一點真係抵讚 即使1個鐘頭裡面同一個員工不停地為我地張台上菜同收碟, 都可以KEEP住每次行埋黎都好好笑容  , 好好禮貌, 唔該前唔該後相信今時今日有咁樣服務態度既放題真係買少見少 好啦, 到食物啦, 放題黎計, 呢度食物款式都算好豐富下刺身都幾新鮮, 連任飲既清酒都有兩款同埋冷熱可以揀, 要推介既係黃金焗蠔 , 好香好正好好味呀, 呢個叫左幾次都停唔到, 另外, 大多數放題都只有麵豉湯, 但呢度就多左個人參雞湯, 個湯都幾香, 感覺同韓式料理既人參雞湯不相伯仲, 出色 仲有個蒜香牛油炒帶子, 炒得好香好入味, 值得一試最後, 我仲點左個雪花肥牛湯烏冬, 同出面其他放題唔同既係, 平時叫親D湯烏冬類既料理, 都會好大鍋,
話說個日同男朋友一齊放假去左旺角行街
因為心血來潮想食放題, 所以就揀左呢個未試過既去試下

首先講下環境, 呢度地方都幾舒服, 感覺好乾淨衛生
再黎就係服務態度, 相信好多人同我一樣,
次次食親放題最令人激氣既情況就係D員工個個做到燥哂

因為心急想要快, 所以自然服務態度就會變得一般,
但係呢間番本, 呢一點真係抵讚

即使1個鐘頭裡面同一個員工不停地為我地張台上菜同收碟,
都可以KEEP住每次行埋黎都好好笑容
, 好好禮貌, 唔該前唔該後
相信今時今日有咁樣服務態度既放題真係買少見少

好啦, 到食物啦,

放題黎計, 呢度食物款式都算好豐富下
刺身都幾新鮮, 連任飲既清酒都有兩款同埋冷熱可以揀,
要推介既係黃金焗蠔
, 好香好正好好味呀, 呢個叫左幾次都停唔到,
另外, 大多數放題都只有麵豉湯, 但呢度就多左個人參雞湯,
個湯都幾香, 感覺同韓式料理既人參雞湯不相伯仲, 出色

仲有個蒜香牛油炒帶子, 炒得好香好入味, 值得一試
平時叫親D湯烏冬類既料理, 都會好大鍋, 一個人根本食唔哂,
因為我男朋友係唔食牛肉的, 所以同佢去食放題, 都唔係好敢叫牛肉類, 怕浪費
但呢度既雪花肥牛湯烏冬, 就係一人份量, 對我黎講剛剛好,
可以食到自己想食既野, 又唔洗驚會浪費, 而且D肥牛仲好靚添!!

總括黎講,
我覺得番本真係可以番到本

下次要再去食放題的話, 我諗我都會返黎呢間
仲會推介比朋友
2014-10-22
  • 黃金焗蠔
  • 人參雞湯
  • 雪花肥牛湯烏冬
  • 牛油蒜香炒帶子
  • 刺身
2014-10-25 5113 瀏覽
旺角都真係好多放題, 但想係旺角食到有質素既放題其實都唔容易, 今次我就揀左呢間番本!好在我之前已經BOOK左位, 所以唔係點洗等就入左去啦, 入到去個環境都係同一般放題咁上下, 不過我既目標係食物, 所以OK LA!佢其實都算係有幾多野食, 我見到佢好似可以加50蚊變做星級放題, 有帶子同大蝦刺身仲有個蟹(竹)添, 不過由於我唔係幾好刺身既關係, 所以我冇加到. 但係其實佢有個驚喜就係佢有清酒同埋梅酒任飲, 係放題黎算係一件幾難得既事, 所以即刻揀左佢個梅酒黎試下!佢個梅酒都真係可以一試甜甜地又有啲酒味, 幾岩女仔飲!之後就黎左啲刺身呀, 壽司咁, 刺身就一般啦,都夠新鮮, 但係本人就唔係太好, 而壽司方面就值得推介比大家試下, 幾好食飯唔太散又唔會太大, 剛剛好, 而且款式獨特熟食方面就一定要食佢個牛肉粒, 夠香夠惹味, 特別係我中意食牛肉, 所以見到佢都流口水!有D想送飯食tim呀><而炸物方面就一定要食呢個炸雞軟骨, 又香又夠脆, 上到枱都冇(林), 加埋梅酒感覺非常夾! 送酒一流咪lee d囉 ^333^而另外佢個芝士年糕都要一試, 夠香,芝味又濃, 可以一食

牛肉粒

而另外佢個芝士年糕都要一試, 夠香,芝味又濃, 可以一食再食! (不過都幾膩ga)
栗米
燒物中最愛一定係呢個粟米啦, 本身我就好鍾意食粟米ga,  因為佢真係夠甜, 岩晒我口味!翠玉瓜都不錯既, 但唔係特別野, 唔一定要食
最後甜品方面, 都係啲雪糕同糯米滋咁, 唔特別, 冇咩驚喜!!

總括黎講食物質素同埋服務都好好, 不過走單既情況就小不免既, 但咁既價錢我一定會再做回頭客既!
2014-10-17
牛肉粒
栗米
2014-10-21 4799 瀏覽
order纸由A~M分類,食物種類也很多,刺身以三文魚和甜蝦最吸引,厚切肥美三文魚,甜蝦的size也比一般的大,但其餘的刺身質量就一般。海鳗手卷,飯太多朋友則推介軟殼蟹手卷,和風牛肉粒味道很好。日式炸芝士年糕和紫心香芋丸,超好食。黃金焗蠔,賣相不錯,但配料反而變了主角,焗蠔勁缩水,感覺是食了一堆有蠔味的芝士洋葱,烤有機菠蘿甜酸適中,共食了十件。侍應服務细心,殷勤有禮,上菜超快,整體感覺良好。
朋友則推介軟殼蟹手卷,和風牛肉粒味道很好。
,烤有機菠蘿甜酸適中,共食了十件。
侍應服務细心,殷勤有禮,上菜超快,整體感覺良好。
和風牛肉粒
烤有機菠蘿
炸香蕉
黄金焗蠔
天婦羅
題外話/補充資料: 本來訂了6:30pm,$198一位,我們早到了5分鐘,原來6:30pm前入座只須$168,好彩早到了。
2014-10-20
和風牛肉粒
烤有機菠蘿
炸香蕉
天婦羅
  • 有機烤菠蘿,芝士年糕,三文魚
海倫這個週末又去了番本星級日式放題了~因為很想念甜甜的梅酒喔~但因為這次的同行朋友"戰鬥力"較低~所以照片不及上次多呢~還是一疊厚厚的~但外表改變了囉~~經過上次的經驗~海倫沒有選擇升級~因為升級菜單中比較吸引的是赤蝦~但海倫覺得那麼大一隻很膩呢...第一輪!!!先點了一堆刺身~當然要有梅酒囉!!!海倫跟朋友都是為了梅酒而來的~~梅酒甜甜的~如一貫的好喝~~然後有一堆的刺身~甜蝦真的很鮮甜好吃呢~而希靈魚和赤蝦是海倫的最愛~每次都會點一堆希靈魚的~但海倫很多朋友都覺得希靈魚怪怪der......燒物當中必不可少有雞翼~但海倫明明記得上次來有燒羊架還羊鞍的...而燒菠蘿亦是一大推介呢~燒過後的菠蘿特別甜喔!!!天婦羅區最好吃的還是甜薯跟紫蘇葉包雞~~而壽司的推介是炙燒三文魚跟比目魚裙邊~而壽司飯不算大顆~所以多點幾個也不怕啦~~還有一個不錯吃的是燒魷魚鬚~~
海倫這個週末又去了番本星級日式放題了~
因為很想念甜甜的梅酒喔~
但因為這次的同行朋友"戰鬥力"較低~
所以照片不及上次多呢~
還是一疊厚厚的~
但外表改變了囉~~
經過上次的經驗~
海倫沒有選擇升級~
因為升級菜單中比較吸引的是赤蝦~
但海倫覺得那麼大一隻很膩呢...
第一輪!!!
先點了一堆刺身~
當然要有梅酒囉!!!
海倫跟朋友都是為了梅酒而來的~~
梅酒甜甜的~
如一貫的好喝~~
梅酒
然後有一堆的刺身~
甜蝦真的很鮮甜好吃呢~
甜蝦
而希靈魚和赤蝦是海倫的最愛~
每次都會點一堆希靈魚的~
但海倫很多朋友都覺得希靈魚怪怪der......
希靈魚,赤貝
燒物當中必不可少有雞翼~
但海倫明明記得上次來有燒羊架還羊鞍的...
燒雞翼,燒帆立貝
而燒菠蘿亦是一大推介呢~
燒過後的菠蘿特別甜喔!!!
燒菠蘿
天婦羅區最好吃的還是甜薯跟紫蘇葉包雞~~
甜薯,茄子
壽司的推介是炙燒三文魚跟比目魚裙邊~
壽司飯不算大顆~
所以多點幾個也不怕啦~~
炙燒三文魚壽司,炙燒比目魚裙邊壽司
還有一個不錯吃的是燒魷魚鬚~~
炒八爪魚鬚
  • 希靈魚赤貝
  • 甜薯茄子
  • 炙燒三文魚壽司炙燒比目魚裙邊壽司
2014-10-18 8169 瀏覽
I have been in Banmoto for a few times and this time is the most impressive of all, especially they have upgraded and include a lot of popular tasty food options that keep your mouth busy for the 2 hour buffet time period. I was impressed when those plentiful new little menu sheets are full of check boxes that I would love to tick. The grilled and deep fried stuff here such as cheese sticky rice cakes and shrimp tempura are particularly enriched to fine pepper and salt flavour on their skin. Tha
Hamachi, prawn, scallop sashimi, fresh and generous
Sticky rice balls with taro and cheese inside. Must eat.

The grilled and deep fried stuff here such as cheese sticky rice cakes and shrimp tempura are particularly enriched to fine pepper and salt flavour on their skin. That is amazing.
Hot Spring Eggs
truffle salad with scallop and vinegar
They have added Hamachi among the army of sashimi, which is really fresh and lovely. The scallop sashimi is the best among the options as it always keeps its freshness every time I visit. The mega-sized prawn sahimi in the upgraded menu, the swordfish as well as shellfish sashimi are also fresh and juicy. For others, their quality and freshness are not as consistent. The deep fried taro sticky rice balls is a MUST-EAT! Its sweet taro paste and the sticky rice are perfect flavour combination with hot and crispy surface. As usual, the Japanese plum wine is great for sweet wine lovers who don't like tannins.

Recommended: Tasty beef cubes, baked oyster with mayo, grilled chicken wings with seasalt, freshy swordfish/scallop/hamachi/shellfish/prawn sashimi,deep fried cheese sticky rice cakes, deep fried mini taro sticky rice balls, hot spring eggs, truffle salad, Japanese plum wine, deep fried chicken bone pieces

Service and environment: The staff are very polite. Although they miss my orders still quite frequently as usual, their courteousness and willingness to help can't make me angry with them. The restaurant is as clean and neat as usual, but be careful as Japanese All You Can Eat buffet are always lack in space with narrow corridors.
plum wine
2014-09-23
Hot Spring Eggs
plum wine
  • Hamachi prawn scallop sashimi fresh and generous
2014-10-16 4134 瀏覽
因感冒早咗收工之後同 mami 去MK行街街,原本打算是是旦旦的填飽個肚就算,行到近某條街的轉角位就接到這間放題店的廣告傳單,感覺超吸引,因為很少吃覺食放題,就咁樣我地就跟著傳單的地址去了。Set 得齊齊整整,真係未食 先興奮呀!只要加多50蚊就可以有「升級體驗」。「升級體驗」就係可以食到特大赤蝦刺身、 油甘魚、北海道帶子、北寄貝刺身 等等。大赤蝦刺身的蝦膏夠甘香,肉又甜又彈牙, very good! 北海道帶子,肉地厚身又鮮甜。 北寄貝、油甘魚 都係又鮮又夠肥美。淨係呢幾樣刺身,真係番叫多一兩次來食都已經可以番本啦!梅酒、Sake 、汽水,全部都係任叫任飲。壽司/軍艦,好多款式! 多到跟本唔知食乜好 只點佐一d特別的來食。紫菜好脆口,壽司飯好柔軟。真係好好味道呀! 但係就比較大件囉。芝麻醬豆付,滑溜又夠味道,依家諗番起都口水流。串燒牛肉粒,燒得好惹味,肉質夠 tender 又 juicy。 好想番叫可惜個胃已經冇乜空位。燒羊架,都係燒得好惹味,不過羊味較重,唔係好啱我,不過 Mami 就超 like 。當晚其實我地仲叫咗一啲食物嘅,不過我手機冇電,又冇帶奶媽,結果影唔到相,搞到依
Set 得齊齊整整,真係未食
先興奮呀!
只要加多50蚊就可以有「升級體驗」。

淨係呢幾樣刺身,真係番叫多一兩次來食都已經可以番本啦!
梅酒
梅酒、Sake 、汽水,全部都係任叫任飲。
壽司
壽司/軍艦,好多款式! 多到跟本唔知食乜好
只點佐一d特別的來食。
芝麻醬豆付,滑溜又夠味道,依家諗番起都口水流。

當晚其實我地仲叫咗一啲食物嘅,不過我手機冇電,又冇帶奶媽,結果影唔到相,搞到依家寫唔到囉。我覺得呢間放題店嘅食物都幾好食,希望 keep 得住啦。 I will be back 。