2021-06-08 554 瀏覽
是日藍母生日, 最好既生日禮物就係繼續帶佢食高質黃店.店員服務態度有禮制服整潔, 環境正常乾淨. 叫左6樣野:- 戈渣: 之前冇食過, 有D玉子豆腐既味道, 但口感又不盡相同. 熱辣辣YAM糖食又好鬼夾!- 豬肺湯: 每小盎有2舊豬肺好多豬肉. 豬肺好爽我鍾意, 但杏味唔出有D失望. - 叉燒: 偏瘦, 普普通通不過不失, 不叫也罷. 逸東果個出色好多.- 金華莧菜: 侍應話而家莧菜靚咪試下囉. 又幾好喎, 冇咩渣. 金華火腿建議切絲, 啪咁大塊太咸了.- 炸子雞: 早3日訂既. 出色之作! 真係外皮脆, 入面嫩滑又冇血水, 調味做得岩岩好. - 焗魚腸: 一D都唔腥唔苦, 焗到好脆口, 好食! 原本後加左個鱔炒飯, 不過食晒D野, 催左2次, 前後等左半粒鐘都有都仲未黎, 就cancel了. 樣樣都係手工心機菜, 好考功夫. 我係食得開心既, 但又唔算有驚喜. 一行4人埋單好似$1500左右.
是日藍母生日, 最好既生日禮物就係繼續帶佢食高質黃店.
店員服務態度有禮制服整潔, 環境正常乾淨.

叫左6樣野:
- 焗魚腸: 一D都唔腥唔苦, 焗到好脆口, 好食!

一行4人埋單好似$1500左右.
2021-06-05
  • 炸子雞
  • 太史戈渣
  • 鳳凰焗魚腸
2021-06-07 608 瀏覽
想試試留家廚房很久了~ 終於約到朋友過來吃, 當然是要點他們有名的食物啦! 第一個是太史戈渣, 雖然我不太知道是什麼, 不過以太史為名的 通常都很好吃 (笑) 這是以雞蛋的點心, 口感特別, 再配上沙糖, 鹹鹹甜甜的, 很有趣。之後再試了他們特制的叉燒, 果然名不虛傳! 肉質很鬆化,調味非常適中, 更有些烤燶的香味,令人回味無窮! 之後還吃了好些餸菜, 但是名字我都不太記得了...有一個是魚湯面, 我覺得非常好吃! 連湯都全都喝掉~~~雖然我有朋友說覺得有點腥, 但是我不太同意 (笑) 另外就是慢煮牛肉, 那牛肉入口即化, 真的超級好吃!!!! 還有訂位的時候他們已經問要不要冬瓜盅, 那個冬瓜盅材料十足, 非常鮮甜, 但又不失清新的味道~ 真的非常好喝! 整個晚餐我真的吃得很滿足, 很想再來! 如果要說唯一的缺點的話, 就是冷氣好像有點不足, 有點熱呢
2021-05-15
2021-05-09 8663 瀏覽
之前睇報導, 知道留家廚房對菜式有份執着,追求用料新鮮, 突出原味, 無雞粉味精, 食得健康放心. 如果對中餐有點要求, 可以黎一試呢份用心制作的真味. 食物新鮮唔會有雪味, 亦唔會有食完味精的口乾. 其實仲叫左其他菜式, 不過就揀左以下精選介紹一下. 留家叉燒: 招牌菜式當然要一試, 即叫即燒真係好食好多肉味夠, 嫩滑唔會霉, 肉質鬆軟香甜多汁,最正係唔肥膩, 有濃邊太史戈渣,Google下系同江太史有關, 近乎失傳的菜式由江太史後人傳承下去, 成份為雞蛋、粟米粉、上湯, 先將這三種材料調和等其凝固, 再切成菱形狀, 然後便放進滾油炸, 輕輕地一咬, 散發佔蛋香, 幾特別既菜式留家煙燻雞: 由玫瑰露、豉油醃製,再去煙燻,玫瑰露令煙燻的香氣變得更細緻酥炸大腸: 不油不膩,  外酥內軟,外皮炸得脆薄,內裏不會又乾又硬杏汁白肺湯: 呢款湯系中餐廳菜單有必點之選, 真材實料好味道, 杏汁味不算太濃菠蘿咕嚕肉: 要油多才炸得香脆, 家中不易做,當然必試,  咕嚕肉味道酸甜,開胃生津,肉質唔硬亦沒有醃肉的梳打粉

2021-03-21
2021-04-30 6449 瀏覽
🇭🇰💛留家廚房 Kin's Kitchen🥢好想再食😆😆拎過米之連一星⭐️既良心💛中菜私房菜🥢今次👦🏻帶埋👩🏻去食👩‍❤️‍👨非常期待🤤餐廳係灣仔 銅鑼灣附近 環境舒適Staff服務周到 野食好好食帶屋企人黎食實好岩😋😋建議大家黎之前記得book位📞仲可以留定煙燻雞🐓🥃涼拌醉鮑魚(💰$58/pc)花雕酒香好重 鮑魚入哂味質地爽口得黎柔軟 非常易切開🍴而且價錢唔貴 可以一試🔥留家叉燒(💰$188)‼️必食平時👩🏻都係頹食叉燒多靚靚既叉燒真係好少食叉燒即叫即燒 肉質用左梅頭咀半肥瘦 油份充足 成舊沒有明顯肥膏瘦肉之分😍😍肉特鬆軟又滑又腍 帶燶邊 除左好食就是好食😋😋👍🏻2人KO 一碟冇問題🤰🏻🐓留家煙燻雞(💰$208/半隻)‼️必食煙燻雞唔係得個名聞到好香濃的煙燻味 感覺特別🌫滷汁味入哂隻雞 雞肉肥瘦適 嫩滑 不油膩 好食半隻都夠2人食 最後要打包😝😝🦐咕嚕蝦球(💰$208)👍🏻推薦蝦球件件都大大隻 份量多 啖啖肉唔會配料多過蝦球🦐🦐酸酸甜甜🍍開胃幾送飯螞蟻人👩🏻表示鐘意😍
🇭🇰💛留家廚房 Kin's Kitchen🥢好想再食😆😆
帶屋企人黎食實好岩😋😋
建議大家黎之前記得book位📞
仲可以留定煙燻雞🐓
涼拌醉鮑魚
🥃涼拌醉鮑魚(💰$58/pc)
花雕酒香好重 鮑魚入哂味
蝦球件件都大大隻 份量多 啖啖肉
唔會配料多過蝦球🦐🦐酸酸甜甜🍍開胃幾送飯
螞蟻人👩🏻表示鐘意😍
2021-04-30 1052 瀏覽
突然間想食點心,想搵間好d既餐廳食!「留家廚房」一路都未有機會試,見佢既午市套餐都幾抵喎,兩人餐先係$248,有點心、小菜、老火湯、飯同甜品,一於試下啦!上到去都已經兩點幾,所以都唔多人,安排坐梳化位,好闊落舒服點心揀左筍尖鮮蝦餃同松露燒賣王兩個點心都好新鮮,就算已經兩點幾都係新鮮蒸出黎,蝦餃好彈牙,好味小菜揀左豉汁帶子蒸豆腐呢個配搭比較少食,豆腐好滑,配埋帶子有雙重口感,加埋豉汁用黎送飯一流,如果大碟d就好啦另一個揀左迷你鮑魚雞煲呢個個味惹味好多,不過鮑魚真係好迷你份量少但係好味既食飽飽仲有糖水,好滋潤又唔會好膩,其實老火湯都好飲,不過唔記得左影,坐得舒服野又好食,讚!
突然間想食點心,
想搵間好d既餐廳食!
「留家廚房」一路都未有機會試,
見佢既午市套餐都幾抵喎,
兩人餐先係$248,
有點心、小菜、老火湯、飯同甜品
一於試下啦!
上到去都已經兩點幾,
所以都唔多人,
安排坐梳化位,
好闊落舒服

點心揀左筍尖鮮蝦餃同松露燒賣王
兩個點心都好新鮮,
就算已經兩點幾都係新鮮蒸出黎,
蝦餃好彈牙,
好味

小菜揀左豉汁帶子蒸豆腐
呢個配搭比較少食,
豆腐好滑,
配埋帶子有雙重口感,
加埋豉汁用黎送飯一流,
如果大碟d就好啦

坐得舒服野又好食,
讚!
2021-03-10
2021-04-23 3957 瀏覽
🏠㽞家·留家廚房🏠推介指數 ❤️❤️❤️🤍🤍㽞家、留家廚房、劉家廚房,都係講緊同一間食肆。店鋪由父子檔藝評人兼美食家劉健威和兒子劉晉,有睇數目字電視飲食節目「煮」角就會馬上認得佢啦!㽞家一改中菜做法,不以味精、雞粉、鬆肉粉等添加劑去做菜;對食材講究,務求用烹調而突出真味,係難得嘅「從農地到餐桌」中菜館。疫情下限聚令,一行7人需要分開2張檯,為咗食多啲唔同菜式,餸菜都係一齊叫店鋪幫忙分開碟上,所以相中大部分係半碟。🌀花膠螺頭燉雞湯需要預訂,材料豐富,份量十足,推介❣️🌀太史戈渣:北京街頭小食,以上湯雞蛋製作,外脆內軟,食落都幾特別。🌀留家香雲吞:雲吞皮包臭豆腐,香脆。🌀留家叉燒 :以稀有嘅脢頭咀即「第一刀」製作,一隻豬只有一舊第一刀。蜜汁惹味,質地軟滑。🌀酥香大腸🌀梅菜蒸芥膽🌀素煮生根炆豆腐🌀欖菜牛肉鬆炒飯🌀蔥油竹昇炒麵總結:-食物 ❤️❤️❤️🤍🤍環境 ❤️❤️❤️❤️❣️服務 ❤️❤️❤️❤️❣️.··餐廳:留家廚房 (灣仔)地址:灣仔軒尼詩道314-324號 W Square 5樓
🏠㽞家·留家廚房🏠
推介指數 ❤️❤️❤️🤍🤍

🌀花膠螺頭燉雞湯
需要預訂,材料豐富,份量十足,推介❣️

花膠螺頭燉雞湯

🌀留家香雲吞:雲吞皮包臭豆腐,香脆。

留家香雲吞

總結:-
食物 ❤️❤️❤️🤍🤍
環境 ❤️❤️❤️❤️❣️
服務 ❤️❤️❤️❤️❣️
餐廳:留家廚房 (灣仔)
地址:灣仔軒尼詩道314-324號 W Square 5樓
蔥油竹昇炒麵
  • 花膠螺頭燉雞湯
  • 留家香雲吞
  • 蔥油竹昇炒麵
  • 欖菜牛肉鬆炒飯
  • 太史戈渣
2021-04-11 948 瀏覽
High end 中菜推介:腐乳芝士牛肋肉:我從來冇食過呢種組合,腐乳同芝士好match!!!鹹香又creamy,牛肋肉油脂分布平均,一啲都唔韌。不過,牛肋肉本身調味偏淡,配埋濃味嘅sauce 就啱啱好。😋蝦籽柚皮:要花功夫嘅懷舊中菜,宜家已經好少見啦。呢度整得超好食!唔會有苦澀味,柚皮燜得又淋又入味,有高湯嘅鮮味,食完個口仲有回甘,加埋蝦籽,真係好好食!留家叉燒:肥瘦均勻,外皮充滿炭香味,仲有少少燶邊,配白飯一流!白飯:呢度有三種米揀:泰國米、柬埔寨米同埋珍珠米。柬埔寨米比較硬身,粒粒分明,有咬口。泰國米同珍珠米好common,呢度就唔介紹啦!P.S. 唔 recommend 食佢嘅煙燻雞,佢個煙燻味淨係係雞皮度,肉本身煙燻味好淡,同埋隻雞冇咩肉食😂😂同埋人均消費唔平嫁,afford 到嘅耐唔耐食一次都ok! 上菜速度唔快,預留多d時間食呀!
High end 中菜推介:

腐乳芝士牛肋肉:

蝦籽柚皮:

留家叉燒:
肥瘦均勻,外皮充滿炭香味,仲有少少燶邊,配白飯一流!

白飯:

• 蝦子柚皮
  • 腐乳芝士牛肋肉
2021-03-30 5738 瀏覽
留家廚房係一間以傳統天然粵菜打出名堂既中菜廳,仲係2011年榮獲米芝蓮1星殊榮,bookmark左好耐,終於有機會試留家叉燒選用豬既稀有部位「梅頭嘴」,唔用鬆肉粉&人造色素,以廖孖記醬料醃製,即叫即燒,燒至燶邊,叉燒好腍帶少少肥,蜜汁一d都唔吝嗇,好好味留家煙燻雞以鹵汁浸熟後以乾玫瑰花蕾,片糖、甘庶煙燻而成,隻雞真係好滑,淡淡既煙燻味芬香撲鼻,好出色太史戈渣以上湯同雞蛋製成,係北京既街頭小食,食落係有d似玉子,但質地係更加軟滑,幾得意鳳凰焗魚腸面頭放左d油炸鬼,魚腸份量都唔少,真材實料,平時真係好少機會食到呢道菜,可惜原來我不太喜歡魚腸既腥味蝦子柚皮柚皮製作工序繁多,需要花好多時間既一道傳統粵菜,柚皮一d苦澀味都無,個茨汁用上金華火腿雞湯熬製而成,再撒上蝦籽,濃郁好味懷舊芝麻卷唔太削亦都唔太爽,煙韌度岩岩好,甜度適中,芝麻味可以再香d就更好了蛋白杏仁茶杏仁味唔算好香,甜度則岩岩好芒果雪葩用上當造印度芒果新鮮製成,真係好似食緊啖啖芒果肉咁,清甜好食每一道菜都係心機菜,而且食完一d都唔會覺得口渴,價錢都合理抵食,CP值高既一間粵菜餐廳

懷舊芝麻卷
懷舊芝麻卷

蛋白杏仁茶
杏仁味唔算好香,甜度則岩岩好
蛋白杏仁茶

芒果雪葩
芒果雪葩

蝦子柚皮
開返晚市之後第一晚出嚟食飯!揀中咗一間咁高質素性價比高嘅米芝蓮餐廳食!食完之後嚇到係覺得好好味!極度欣賞佢個茶燻雞!仲有好多樣都好好味😋花雕浸鮑魚充滿酒香味,鮑魚蛋芽有口慢煮醉乳鴿個肉質超級正!如果大家食過慢煮食物嘅話都知啲肉係會好嫩口,呢個亦都唔例外,皮依然脆香,淡淡嘅走香喺口滲出嚟留家明蝦好味😋秘製蝦汁醃製,娃娃菜索晒啲蝦鮮味,陸續好味😋呢個陳皮蒸牛展就比較普通啲,雖然係正嘅餸,但係都太多油!喺咁高質素嘅食物比較之下,呢個要改善吓啦🙈成餐最好味之一嘅叉燒,因為四個人入面有三個都最愛依個🤣🤣我自己始終都係心繫茶燻雞🙈同時亦都10分認同呢個叉燒嘅實力!皮嘅焦香味啱啱好!半肥瘦嘅感覺適中!難以形容嘅好味羊肚菌蒸蛋白都好出色,以為佢會比較譚未,點知很美亦都10分濃郁,不過大家都一致認同佢太多汁~ 雖然都唔會扣佢分😳呢個就係令我每日都掛驗嘅茶燻雞,我甚至返屋企即刻上網查點樣可以整得,你都好無頭緒!相信佢係火候10分充足同埋用上一啲秘製嘅醃料雞腎雞肝雞皮雞肉都有濃郁嘅分香味我都唔識得形容!總之大家一定要試過先感受到!成餐食得好滿足好滿意果然係一餐完美嘅開年飯!當晚全場滿即可見呢間餐廳口碑極好!
花雕浸鮑魚充滿酒香味,鮑魚蛋芽有口
留家明蝦好味😋秘製蝦汁醃製,娃娃菜索晒啲蝦鮮味,陸續好味😋
雞腎雞肝雞皮雞肉都有濃郁嘅分香味

果然係一餐完美嘅開年飯!當晚全場滿即可見呢間餐廳口碑極好!第日有機會我都一定會繼續嚟食!
我想食茶燻雞丫
  • 留家煙燻雞
  • 羊肚菌蒸蛋白
2021-01-16 1634 瀏覽
Once a #michelinstar restaurant back in 2011, Kin’s Kitchen remains a classic place for Cantonese cuisine with showcasing traditional Chinese dishes: 留家煙燻雞Their Signature Smoked Chicken - a pure enjoyment with super tender texture, well marinated skins with soya sauce, and a super aromatic smoked feature. Just yum! 太史戈渣Deep Fried custard with chicken broth - a very very traditional dish, nearly gone extinct! It’s a originally a Beijing street food, made with eggs and broth and elevated by 江太史, t

太史戈渣
Deep Fried custard with chicken broth - a very very traditional dish, nearly gone extinct! It’s a originally a Beijing street food, made with eggs and broth and elevated by 江太史, the master of Cantofood!

頭抽炒粟米
Sweet corn bits fried with soya sauce. An interesting dish with both sweet and savoury flavours.

As a Chinese fine dining restaurant, the set lunch here was of a very approachable price. Of course, to try their signature chicken you have to pay extra. But it’s definitely my always go-to place!

📍Kin’s Kitchen
314 Hennessy Rd, Wanchai

#chicken #smoked #deepfried #custard #chickenbroth #corn #soyasauce #chinesefood #cantonesefood #michelinstar

@hkdiningco
2021-01-12 4688 瀏覽
之前一直好想試呢間留家廚房, 可惜佢實在太遠啦Lunch得一個鐘嘅大食妹就一直都無得去好在朋友放假搵大食妹食晏, 一於叫佢早啲攞位加落定order, 咁時間就啱啱好啦大食妹見平日有午市套餐, 兩個人只要248, 而且包兩項點心同兩項小菜, 仲有老火湯、白飯同甜品, 好似好抵, 就嗌左呢個set啦<松露燒賣皇>松露燒賣皇比較細粒, 但口感彈牙幾香, 得兩粒食唔夠喉呀<蕃茄湯鮮竹卷>蕃茄湯鮮竹卷湯底偏甜, 但鮮竹卷好索汁, 又幾好食喎<魚香茄子>魚香茄子竟然去皮? 魚香茄子嘅靈魂就係煎得脆脆嘅茄子皮, 雖然味道唔錯, 但少失望<黑椒京蔥什菌炒牛肉>黑椒京蔥什菌炒牛肉黑椒味幾重, 好下飯牛肉都好軟嫩, 有啲鑊氣<老火湯>老火湯都幾足料, 冬天飲幾暖胃<甜品>甜品係紅豆沙, 味道比較淡, 料都唔多
之前一直好想試呢間留家廚房, 可惜佢實在太遠啦
Lunch得一個鐘嘅大食妹就一直都無得去

<松露燒賣皇>
松露燒賣皇比較細粒, 但口感彈牙幾香, 得兩粒食唔夠喉呀

<蕃茄湯鮮竹卷>
蕃茄湯鮮竹卷湯底偏甜, 但鮮竹卷好索汁, 又幾好食喎

<魚香茄子>
魚香茄子竟然去皮

<黑椒京蔥什菌炒牛肉>
黑椒京蔥什菌炒牛肉黑椒味幾重, 好下飯
牛肉都好軟嫩, 有啲鑊氣

<老火湯>
老火湯都幾足料, 冬天飲幾暖胃

<甜品>
甜品係紅豆沙, 味道比較淡, 料都唔多

• 蕃茄湯鮮竹卷
  • 黑椒京蔥什菌炒牛肉
2021-01-12 1875 瀏覽
又到左一年一度大事慶祝嘅家庭聚會嚟呢度嘅時候仲係四人限聚好彩book枱時有講,幫我哋安排咗兩張好近嘅枱千挑萬選揀左留家廚房上網睇以為係好舊式嘅茶樓咁但係上到去都幾光猛都幾多西裝人喺度食飯飲酒呢個係另加嘅京酥鴨主角話食嘅我哋見到呢隻鴨全部嘩嘩聲因為真係好大隻同埋我哋嗌左兩個四人餐隻鴨嚟嘅時候我哋已經食到一半,已經飽咗一大半另外仲嗌咗呢個太史戈渣睇咗食評話係推介,果然好好味好似食梗一粒雞湯咁🙈🙈不過其實功夫嘢 (google話我知)套餐包湯、冷盤、主菜、飯麵其實4個人真係唔使食一個四人餐八個人食咗兩個四人餐仲要加多隻鴨個個都食到投曬降仲包咗三四盒外賣確實價錢我唔知道,因為冇份點餐夾錢比例仲要人人唔同😅😅最緊要係大家食得開心主角們一路食一路讚☺️☺️
又到左一年一度大事慶祝嘅家庭聚會
嚟呢度嘅時候仲係四人限聚
好彩book枱時有講,幫我哋安排咗兩張好近嘅枱

千挑萬選揀左留家廚房

主角話食嘅
我哋見到呢隻鴨全部嘩嘩聲
因為真係好大隻
同埋我哋嗌左兩個四人餐
隻鴨嚟嘅時候我哋已經食到一半,已經飽咗一大半
京酥鴨

另外仲嗌咗呢個太史戈渣
睇咗食評話係推介,果然好好味
好似食梗一粒雞湯咁🙈🙈
不過其實功夫嘢 (google話我知)
太史戈渣

套餐包湯、冷盤、主菜、飯麵
其實4個人真係唔使食一個四人餐
八個人食咗兩個四人餐仲要加多隻鴨
個個都食到投曬降
仲包咗三四盒外賣

確實價錢我唔知道,因為冇份點餐
夾錢比例仲要人人唔同😅😅
最緊要係大家食得開心
主角們一路食一路讚☺️☺️
京酥鴨
2020-12-29 1554 瀏覽
一向喜歡這店,食物出色外;老闆對美食的追求和毅力也很令人欣賞。每次來也是晚膳,今次就嚐嚐午市美點吧。懷舊蝦多士酥脆可口,蝦肉爽彈,加小許沙律醬,更覺惹味。家鄉鮮蝦粉果餡料豐富,皮薄餡靚,確不錯。叉燒腸皮薄剔透,叉燒不乾澀帶肉汁;收貨。蘿蔔糕煎得香脆,蘿蔔絲夾雜其中,一點也不粉雷雷,好吃!百花釀魚肚,前者彈牙鮮味、後者軟而不過腍、索滿了汁料;不錯吃。懷舊蝦多士 $36,家鄉鮮蝦粉果 $28叉燒腸粉 $38,蘿蔔糕 $28,百花釀魚肚 $48留家廚房地址: 灣仔軒尼詩道314-324號 W Square 5樓電話: 25710913

每次來也是晚膳,今次就嚐嚐午市美點吧。

懷舊蝦多士酥脆可口,蝦肉爽彈,加小許沙律醬,更覺惹味。

家鄉鮮蝦粉果餡料豐富,皮薄餡靚,確不錯。

叉燒腸皮薄剔透,叉燒不乾澀帶肉汁;收貨。

蘿蔔糕煎得香脆,蘿蔔絲夾雜其中,一點也不粉雷雷,好吃!

懷舊蝦多士 $36,家鄉鮮蝦粉果 $28
叉燒腸粉 $38,蘿蔔糕 $28
,百花釀魚肚 $48

留家廚房
電話: 25710913
2020-12-15 1305 瀏覽
最近同屋企人嚟慶祝生日,估唔到原來依間餐廳咁好食!由於我哋想食到自己想食嘅餸,所以我哋五個人無叫套餐,而係散叫。一共叫咗七個餸。雖然地方有啲隔涉,唔近地鐵站,但嗰晚都好多客人,但店員都好好服務,唔會話好難先叫到佢哋落單或添茶。個涼拌醉鮑魚好重酒味,但鮑魚整得好夠林,用刀叉一切就食得。另外個雞好新鮮,好有雞味同埋肉質好滑。個五花腩唔會太肥,因為有好多時肥到油淋淋嗰種好難入口,但依個唔會,攞嚟送飯一流!之後到太史戈渣,我都真係未試過,原來咁好味,外脆內軟。最最最好味係個鳳凰焗魚腸,我都真係唔知佢點整,但入口即溶,好好味啊!價錢唔算平,都真係中上,但食完之後都會覺得佢係有原因收咁貴。我覺得同老人家食生日飯真係唔錯,但如果平日嚟嘅話就可能略嫌少貴喇。

2020-11-24 1069 瀏覽
Deep-fried Custard of Chicken BrothI was so excited to try this dish as I haven’t even though of broth being deep-fried. Prepared by supreme chicken broth, eggs and flour with high level skill, this is a dish nearly forgotten by most Chinese. The deep-fried mixture had a crispy texture outside and a soft & fine texture inside. The chicken broth was melted in mouth gently.Signature smoked chickenUnlike Western-style smoked chicken, Chinese style smoked chicken isn’t cooked by grill. It kept the j

Signature smoked chicken
Unlike Western-style smoked chicken, Chinese style smoked chicken isn’t cooked by grill. It kept the juiciness of chicken with a whiff of smoked aroma. The aftertaste was still lingered for a while.

Soup dumplings with crabmeat
Similar to Xiaolongbao, they are steamed dumplings consisting a paper thin wrapper enveloping a seasoned pork and crabmeat filling and hot broth. What a deluxe dish you should try.

Steamed rice roll with spring roll
It was very flaky inside and wrapped by a soft steamed wrapper. It was so interesting to have 2 different textures in one dish.

Baked fish intestine with egg
I don’t normally like eating organs, except this dish. Baked with some dried orange peel, the fishy smell of the fish intestine completely disappeared.  It tasted like Chinese steamed egg but with a much more sophisticated taste.