2025-06-16 0 瀏覽
今日同埋周一齊食佢十分之滿意差在飲酒未夠喉。 下次仍然打算再嚟之前已經去過灣仔嗰間呢一間同灣仔嗰間味道10分相似除了比較鹹之外服務態度很好我所有朋友也很滿意,唯一可以批評的就是米酒唔係太好飲,唔夠濃味。
今日同埋周一齊食佢十分之滿意
2025-05-05 208 瀏覽
**食評:失望的韓國餐廳體驗**最近去咗一間韓國餐廳,真係非常失望。首先,服務質量簡直唔得,水要我要求先有,根本唔會主動補充小食,啲Staff似乎完全冇留意客人需要,令人覺得唔受重視。所有的小食,例如泡菜同生菜,份量都極少,真係要一一開口要求,搞到我感覺慘過自己喺屋企整。至於食物質素,叫咗一個豚肉套餐,見到上面嘅肉,實在太肥,得一大嚿肉而且根本冇肉味,食落去完全唔好味,令人失望。此外,佢哋仲搞咩活動,話係OpenRice讚好就送雞蛋羹,但個雞蛋羹真係我食過嘅雞蛋中最難食,食咗一啖心諗真係要扔,好彩佢係免費,而我真係寧願唔要。最慘嘅係,呢一餐我哋得兩塊肉,收成900蚊,價格真係太貴!以呢個價位去其他地方吃,都可以食到質素高得多的食物。整體來講,無論係食物、環境、味道同埋服務,呢間餐廳真係冇質素。最後,地下仲好黏,黏到如同超能膠,實在讓人無法接受。總括而言,呢次經歷絕對冇辦法推薦,唔建議大家再光顧。

**食評:失望的韓國餐廳體驗**

總括而言,呢次經歷絕對冇辦法推薦,唔建議大家再光顧。

2025-04-20
2025-04-13 330 瀏覽
做緊promo, 留言有streamed egg送。做緊promo, 留言有streamed egg送。吾係第一次黎食,不過今日啲前菜爭啲味, 燒肉有人幫手燒埋,服務態度吾錯手。
2025-04-06 498 瀏覽
韓燒,一種結合了烹飪與社交的飲食文化,令人無法抗拒。最近我造訪了一間以高質食材與貼心服務聞名的韓燒餐廳,留下了深刻印象。餐廳的環境十分舒適,燈光柔和,讓人感到溫暖且放鬆。桌子上的烤盤設計精緻,減少了油煙的困擾。服務員細心地向我們介紹了菜單,並為初次體驗韓燒的朋友提供了建議。食材方面,肉類如牛肋條、豬五花肉都非常新鮮,醃製得恰到好處,既保留了肉的本味,又融入了韓式醬料的香氣。泡菜煎餅煎烤後散發出誘人的香味。至於配菜,這家餐廳的韓式泡菜令人驚喜,酸甜辣度恰到好處,成為烤肉的完美搭檔。還有多種韓式小菜如豆芽、菠菜和水冷麵層次分明又美味。整體來說,這次韓燒的體驗絕對是值得推薦的,既滿足了味蕾,又讓人享受到與友人圍著火爐聊天的溫馨時刻。如果你熱愛韓國料理,或者只是想嘗試一種新穎的用餐方式,不妨給韓燒一個機會吧!

2025-03-27
慶祝紀念
生日
2025-04-04 359 瀏覽
早排同朋友去咗「田浦燒肉」試吓,呢間係用明火石板燒嘅,店員會幫手烤晒啲肉同配菜,自己唔使郁手,坐定定食就得,好輕鬆舒服。我哋叫咗牛肋骨、牛五花、豬頸肉同埋豬五花。牛肋骨夠嫩夠juicy,好好味;牛五花有啲肥香,入口即溶;豬頸肉啱晒鍾意食有少少咬口嘅人,口感啱啱好;豬五花就肥瘦均勻,烤到微微焦香,食落香口唔油膩。店員仲好貼心幫我哋烤埋泡菜、大豆芽菜同雞脾菇,烤過嘅泡菜酸酸辣辣,幾開胃;豆芽菜爽脆鮮甜;雞脾菇就多汁鮮嫩,好好食。最重要係,將啲燒好嘅肉用生菜包住嚟食,再加少少烤泡菜同蒜片,仲有佢哋嘅特製醬汁,食落口感豐富又清爽,真係一流!另外一定要試佢哋嘅爆炸雞蛋羹,熱辣辣送到嚟,入口滑溜又香,完美咁平衡了燒肉的濃郁! 😆總括嚟講,「田浦燒肉」啲嘢新鮮好食,服務又好,環境舒服,約朋友傾計食飯就啱晒,下次一定會再嚟!

2025-04-04
2025-03-14 538 瀏覽
這是一間韓燒的燒肉店,位於荃灣,有豬肉、牛肉,如果你是素食者也不要緊,這裡有很多的生菜,如果水冷面沒有青瓜就好了,我的女朋友以為店員都是韓國人,她說了一些十分尷尬的說話,十分抱歉,mi ah nei yo,牛肉好吃,豬肉好吃,生菜好吃,雞蛋也好吃,泡菜好吃,店員們都10分友善,希望他們下次懂說廣東話就說廣東話吧!我還想在他們面前秀一波我的韓語,可惜好像是被別人看輕了,這使我感到有點尷尬,份量適中,可惜我有些是大了我還剩下很多食物我真是一個不懂惜食的人啊。
懶人福音,全程有人幫手燒既韓食一坐低好快就會上小菜小菜都有心機既,辣炸年糕好食叫左豬肉set,有三種豬肉唔洗自己動手燒就係正雞蛋羹,熱辣辣上枱加埋芝士粟米,香!

懶人福音,全程有人幫手燒既韓食

一坐低好快就會上小菜
小菜都有心機既,辣炸年糕好食

叫左豬肉set,有三種豬肉
唔洗自己動手燒就係正

雞蛋羹,熱辣辣上枱
加埋芝士粟米,香!
爆炸雞蛋羹
爆炸雞蛋羹
2025-03-07 564 瀏覽
燒肉豐富多汁,肉質鮮嫩,口感一流,油脂分布均勻。炭火燒烤出來的香氣令人垂涎欲滴,肉味濃郁,非常適合搭配蒜泥、辣椒醬或特製的燒肉醬,滋味無窮。餐廳環境舒適,服務周到,是享受美食的理想場所。🍖🥢😋
2025-03-06 522 瀏覽
第一次嚟到荃灣田舖食肉 好大間好有韓國feel叫咗個四百幾蚊嘅五花腩 再加雞蛋羹 雞蛋超好食 勁滑 工作人員服務態度好好下次再嚟 仲要勁多小菜 可以係咁refill 有泡菜芽菜蘑菇呢一間仲有年糕送
第一次嚟到荃灣田舖食肉 好大間好有韓國feel

下次再嚟 仲要勁多小菜 可以係咁refill
有泡菜芽菜蘑菇呢一間仲有年糕送
雞蛋羹
雞蛋羹
  • 雞蛋
2025-03-02 517 瀏覽
在大馬路旁地舖,好易搵,入面都算地方大,餐廳入面的都是韓國人,略懂聽少少廣東話,所以點餐無問題,嗌左個午市套餐,套餐已夠2人份,揀左餐入面的水冷麵,另外會配多2個白飯,水冷麵係好食既,嗌左就坐係到等燒,有人幫燒的,但唔係在枱上幫燒,係燒完拎碟肉比我地,過程完全唔會睇到製作過程,肉我地嗌牛,係唔係幾易咬開,成枱配料,包肉的生菜,包晒都無人refill 返,不過可能問佢佢會加..
2025-02-08 772 瀏覽
田甫係一間韓國燒肉餐廳,有驚喜!這裡的燒肉質素一流,肉質鮮嫩多汁,每一片都經過精心醃製,燒烤後散發出誘人的香氣。搭配特製的醬汁,味道更上一層樓,令人欲罷不能。特別值得一提的是,餐廳的職員會幫我們燒肉,讓我完全不需要擔心燒烤的技巧,只需專心享受美食。他們的專業和細心讓每一片肉都達到最佳的熟度,外脆內嫩,讓我對燒肉的熱愛更深一層。整體環境舒適,服務人員熱情周到,讓整個用餐體驗更加完美。如果你是燒肉愛好者,這裡絕對是不容錯過的地方!期待再來嘗試更多的燒肉選擇!

2025-02-02 1194 瀏覽
第一次嚟每次都係聽人講覺得好好味 完全未試過 但今次一嚟完全係經驗到我嘅好味 真係超級好好食!鍾意食韓燒一定要黎🫶🏼🫶🏼 服務又好 而且係有韓國人嘅Staff過嚟幫我哋燒!!一定會再返嚟食!thank you
值得試嘅韓燒🫶🏼🫶🏼
2025-02-02
值得試嘅韓燒🫶🏼🫶🏼
  • 烤牛排骨
2025-02-02 1360 瀏覽
好耐無食燒肉喇,今次聽朋友介紹嚟到位於荃灣寶石大廈嘅田蒲燒肉店,一入鋪就聽到店員用韓文歡迎,店內裝修都好地道,坐低之後點餐,店員效率好快上餐,今次叫咗牛排骨+五花肉+豬頸肉,呢度採取嘅係全程店員幫手燒同幫手剪埋,負責食就可以喇~肉嘅質素非常之高,五花肉同豬頸肉好爽脆,牛排骨牛味十足,另外仲叫咗水冷麵,好解膩,推薦大家都可以叫!
  • 爆炸雞蛋羹
2025-01-26 1292 瀏覽
同朋友經過見到就入嚟食,有驚喜!好有韓國風味,大部份員工都係韓國人,非常地道點菜之後仲有專人幫你燒,非常professional !掛住食就得🤣牛肉,配菜,豆腐湯,牛肉拌飯都好味😃幫我哋燒肉好出色㗎啦坐得非常舒服😄可以再encore😀😀😀朋友第一次食對配菜讚不絕口體驗不錯下次可以再嚟試吓其他菜式😗發現呢度冇乜客人同埋都幾闊落,所以都幾開心裝修都係韓國風格,好似去咗韓國街頭咁😆推薦一下!
同朋友經過見到就入嚟食,有驚喜!
好有韓國風味,大部份員工都係韓國人,非常地道
點菜之後仲有專人幫你燒,非常professional !
掛住食就得🤣
牛肉,配菜,豆腐湯,牛肉拌飯都好味😃
幫我哋燒肉好出色㗎啦
坐得非常舒服😄可以再encore😀😀😀
朋友第一次食對配菜讚不絕口
體驗不錯
下次可以再嚟試吓其他菜式😗
發現呢度冇乜客人同埋都幾闊落,所以都幾開心
裝修都係韓國風格,好似去咗韓國街頭咁😆
推薦一下!
2025-01-26 1181 瀏覽
全程由oppa幫忙燒肉。服務態度可以五花肉比牛排骨好食但可選的肉類不多豬皮十分不推薦。不像在韓國食的煙韌(入口即化)水冷麵還完度極高加芥辣醬10分惹味雞蛋糕的鬆化同埋味道都10分OK但是肉類就真係普通🙈
全程由oppa幫忙燒肉。服務態度可以
五花肉比牛排骨好食但可選的肉類不多
豬皮十分不推薦。不像在韓國食的煙韌(入口即化)
水冷麵還完度極高加芥辣醬10分惹味
雞蛋糕的鬆化同埋味道都10分OK