2024-05-29 209 瀏覽
📍 田浦食肉話咁快對上一次去韓國已經係半年前既事🥸心心念念想去食韓國野,發掘到呢間好地道由韓國Oppa 主理既韓式燒肉店🤩餐廳主打韓式燒肉,夠曬正宗!🐷烤豬肉套餐 (五花肉+豬頸肉) 550g $470豬肉幾新鮮,望落去肉既紋理清晰,肉質粉嫩~肥瘦均勻,亦切得非常厚身!重要既係由Oppa親手燒,成個過程都唔需要自己郁手,坐喺度等食就得啦😏🥳五花肉燒到勁香,外層焦脆嘅口感,內𥚃既油脂好香同鮮嫩既口感~而豬頸肉就較爽口,配埋各種醬料一齊食既味道好唔錯👅配菜唔夠嘅話可以無限refill架😆🥣黃油炒飯 $68又係有專人幫手炒!😌店員會留意著客人進食既進度,然後去到差唔多嘅時候就會過嚟幫手炒個韓式炒飯~配料有芝士、牛油、大量嘅紫菜碎、泡菜同埋飯~炒到最後會用沙律醬畫個公仔,最後畫左Ryan!!! 好cute😙真係睇得又食得,味道酸酸辣辣,食到有飯焦,值得一試!🐥雞蛋羹 ✨免費🆓✨上枱嘅時候勁澎湃,望住佢脹卜卜同埋不停出煙!𥚃面有芝士、蘿蔔絲、粟米粒、蔥粒,蛋味濃郁,口感細滑;由於用石鍋,雞蛋羮食到最後都係熱辣辣😌重點係免費!!!宜家只要係社交平台 upload田浦食肉沙田店既店舖,食物既相或影片
📍 田浦食肉

前菜

🐷烤豬肉套餐 (五花肉+豬頸肉) 550g $470

🥣黃油炒飯 $68

🐥雞蛋羹 ✨免費🆓✨
上枱嘅時候勁澎湃,望住佢脹卜卜同埋不停出煙!𥚃面有芝士、蘿蔔絲、粟米粒、蔥粒,蛋味濃郁,口感細滑;由於用石鍋,雞蛋羮食到最後都係熱辣辣😌重點係免費!!!宜家只要係社交平台 upload田浦食肉沙田店既店舖,食物既相或影片都得,再tag埋location就可以免費獲得一個!

⭐️好味指數:7.7/10

📍 田浦食肉 (沙田)
沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖

#沙田 #田浦食肉 #京瑞廣場 #烤豬肉套餐 #五花肉 #豬頸肉 #黃油炒飯 #雞蛋羹 #oppa #韓國 #免費
前菜
雞蛋羹
. 📍#田浦食肉 (沙田) 對上一次黎石門都已經好耐,今次同老婆一齊黎覺得熱鬧咗,但唯一不變既我地仲係好鍾意食嘢,老婆安排左燒肉比我食,我最唔鍾意成面油,但佢話今次一定唔會😁😁😁仲有真OPPA 專人燒肉,夠哂正宗。🔥烤豬肉套餐PA (五花肉,豬頸肉)$470 2人 (550g)一間好既韓國餐廳,配菜必定都出色,我老婆未開餐前已食左一半,非常開胃,生菜同韓式配菜包可以無限添食。今次幫我地燒肉既係真OPPA,滿口韓文,火爐嚟我哋有段距離,有一個小小嘅屏風擋住啲油煙,非常貼心,五花肉肥瘦分明,再配上韓式辣醬,非常好味,豬頸肉屬於較小肥膏的肉類,但係唔嚡口,可以鎖住肉汁,兩款豬肉食完唔覺肥膩,份量仲好多,值得推介!🔥雞蛋羹 $88感覺好似疏乎厘放大版,雞蛋羹嚟到嘅時候好似火山咁係咁噴煙,真係好吸引,蒸蛋同芝士食落很滑溜,再配上沙律醬、蔥花等調味,拌飯一流。🔥黃油炒飯 $68呢個炒飯係餐廳職員即時係你面前炒,選用大量芝士,牛油,紫菜等炒飯給你,重點係韓式辣醬,包底必食嘅炒飯,最後畫了一個心心,非常窩心。**需另收加一服務費**——————————————- 📍 田浦食肉 (沙田)🏠沙田石門安群街

. 📍#田浦食肉 (沙田)

🔥雞蛋羹 $88

🔥黃油炒飯 $68

**需另收加一服務費**

——————————————-
📍 田浦食肉 (沙田)
🏠沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖

• 雞蛋羹
  • 黃油炒飯
  • 五花腩肉
3天前 0 瀏覽
石門呢個美食沙漠終於有間好食既韓國嘢,泡菜可以refill,水冷麵好高質,一d都唔求其同埋上菜又快,份量都夠多來,滑順Q彈,搭配酸甜開胃的調味汁,頓時解渴消暑,好高質。會再黎食!
3天前
  • 水冷麵
五花肉(550g)五花腩肥瘦均勻又切得夠厚,五花腩呈金黃色,爽口彈牙腩肉仲可以包生菜辣京蔥一齊食肉味香濃嘅豬腩肉搭配住新鮮嘅生菜,簡直就係絕配。雞蛋羹 分量十足就嚟滿瀉,好似一座小火山咁一上枱就冒煙爆汁,呢個蒸蛋面有芝士、粟米粒,口感好軟滑香甜,用嚟送飯真係一流。黃油炒飯本身賣相已經好靚一粒粒飯已經係kimchi咁嘅色仲有芝士同紫菜一齊炒。炒飯均由店員親手烹調,店員會先問顧客喜歡的卡通人物,然後利用蛋黃醬在炒飯上面畫出卡通圖案,打卡一流。餐廳帶來良好食物同服務質素店員態度有禮食物嘅味道帶來好似處身喺明洞街頭一樣。
五花肉(550g)

五花腩肥瘦均勻又切得夠厚,
五花腩呈金黃色,爽口彈牙
腩肉仲可以包生菜辣京蔥一齊食
肉味香濃嘅豬腩肉搭配住新鮮嘅生菜,簡直就係絕配。

雞蛋羹

分量十足就嚟滿瀉,好似一座小火山咁

本身賣相已經好靚
一粒粒飯已經係kimchi咁嘅色
仲有芝士同紫菜一齊炒。

田浦肉食:正宗的韓式燒肉餐廳,在香港有多間分店包括大角咀分店:灣仔分店北角分店:中環分店:這裡的燒肉有多種套餐選擇。聽講:職員大部分也都是韓國人,服務員非常專業. 圍上擋油板幫客人燒烤肉塊。剪碎。讓你能夠輕鬆享受美味的燒肉。//招牌套餐五花肉+豬頸肉。選用肥瘦參半的五花肉,脂肪雖多卻不會太膩.口感豐富。豬頸肉肉質分布均勻,口感極佳。有如大理石.油花很漂亮,越嚼越香。//雞蛋羹雞蛋羹大大份。口感非常滑嫩,就像絲綢一樣。它的質地柔軟,入口即化,還加有粟米粒. 入口讓人感到舒適和滿足。//黃油炒飯侍應專業地當面炒黃油炒飯。炒好後在飯上畫上一個可愛笑容圖。炒飯入口帶有微甜的味道。粒粒分明。微焦。紫菜+芝士+泡菜口感豐富。//前菜非常豐富.地道。可以品嚐多種不同的風味。//生菜新鮮。將熟透的烤肉用新鮮的生菜包裹一起享用.不僅增添口感,還讓整道料理更加豐富多樣.
田浦肉食:正宗的韓式燒肉餐廳,在香港有多間分店包括
大角咀分店:
灣仔分店
北角分店:
中環分店:

//招牌套餐五花肉+豬頸肉。
選用肥瘦參半的五花肉,脂肪雖多卻不會太膩.口感豐富。

//雞蛋羹

//黃油炒飯

//前菜非常豐富.地道。可以品嚐多種不同的風味。

🌟石門開咗呢間田莆食肉。喺京瑞廣場二期地下🌟裝修好韓式style,一路播住韓國K-Pop歌,又有靚仔靚女侍應,好似1秒返咗去韓國咁🌟一坐低就放咗幾款韓式小菜,有泡菜,撈芽菜,撈菠菜,韓式醃蘿蔔片同埋醃洋蔥🧅🌟我哋兩個女仔叫咗烤牛排骨 (500g)(2人),雞蛋羹,同埋黃油炒飯🍖烤牛排骨 (500 g)(2人)($580)-⼀上枱忍唔住Wah 咗一聲-原條牛扒排骨直上,超大條,好震撼感-重點係有靚仔幫手燒,有得睇,又完全唔使用手-推薦烤牛排骨,肉質唔會韌,又有咬口,牛肉油香,真係越咬越香-有邊邊近骨位嘅肉,oopa 都會細心切埋落嚟,烤完好有咬口,好獨特-仲可以配搭枱上面嘅韓式小菜一齊配搭嚟食🥚雞蛋羹 ($88)-真係好大碗雞蛋羹-雞蛋蒸到好滑, don don 咁-仲有海量芝士,粟米粒一齊蒸🧈黃油炒飯 ($68)-好似去韓國咁,食完最後一定要食埋個炒飯,先夠滿足😌!-牛油嘅油脂香,配埋泡菜,紫菜炒飯,香氣一流-店員總會用炒飯畫公仔,好有驚喜😻-佢畫咗Melody, 好QQ

🌟石門開咗呢間田莆食肉。喺京瑞廣場二期地下

🍖烤牛排骨 (500 g)(2人)($580)

-⼀上枱忍唔住Wah 咗一聲

-原條牛扒排骨直上,超大條,好震撼感

-重點係有靚仔幫手燒,有得睇,又完全唔使用手

-仲可以配搭枱上面嘅韓式小菜一齊配搭嚟食

🥚雞蛋羹 ($88)

-真係好大碗雞蛋羹

-雞蛋蒸到好滑, don don 咁

-仲有海量芝士,粟米粒一齊蒸

🧈黃油炒飯 ($68)

-好似去韓國咁,食完最後一定要食埋個炒飯,先夠滿足😌!

-牛油嘅油脂香,配埋泡菜,紫菜炒飯,香氣一流

-店員總會用炒飯畫公仔,好有驚喜😻

-佢畫咗Melody, 好QQ

食店主打正宗韓式燒肉,但係無諗到店員好多都真係韓國人。聽到佢地用韓文交流,有一刻以為自己去咗韓國🇰🇷點好咗烤豬肉套餐,啱啱好分配到由OPPA 幫手燒。烤爐重有圍版隔住,就唔怕被油彈到🔅五花肉+豬頸肉 (550g) $470五花肉同豬頸肉剪得細細,食得方便豬頸肉彈牙;五花肉帶有脂肪,食落爽口夾住生菜,又可以減少油膩感覺🔅黃油炒飯 $68店員整咗個心心出黎,啱晒小編打卡伴住紫菜炒、飯底亦加入泡菜入口甜甜酸酸,炒得微焦香口,推介🔅雞蛋羹 $88滿瀉嘅雞蛋羹,入面重有芝士、粟米粒等等蛋夠香,又有芝士而且保持到熱度唔怪得見好多枱都有叫

🔅五花肉+豬頸肉 (550g) $470
五花肉同豬頸肉剪得細細,食得方便
豬頸肉彈牙;五花肉帶有脂肪,食落爽口
夾住生菜,又可以減少油膩感覺

🔅黃油炒飯 $68
店員整咗個心心出黎,啱晒小編打卡
伴住紫菜炒、飯底亦加入泡菜
入口甜甜酸酸,炒得微焦香口,推介

🔅雞蛋羹 $88
滿瀉嘅雞蛋羹,入面重有芝士、粟米粒等等
蛋夠香,又有芝士
而且保持到熱度
唔怪得見好多枱都有叫

4天前 0 瀏覽
沙田石門站附近開咗好多餐廳,今日去食正宗韓國燒烤。餐廳內裝修設計都非常地道,好似置身韓國一樣。大部分員工都是韓國人,用英文同廣東話溝通冇問題。這間燒烤是員工幫你燒,你可以同朋友一路傾偈食下前菜,好快就有得食,非常適合我😂。燒牛排骨套餐 500g (二人)$580一件非常大的牛骨,員工細心燒烤,熟後剪成肉粒,味道原汁原美,牛肉味濃。雞蛋羹 $88我第一次食,蒸蛋面上放上芝士,雞蛋非常滑溜,要來配送烤肉,減低油膩感。黃油炒飯 $68員工即場炒飯,用上黏着牛骨的肉和筋加上牛油,芝士,紫菜,泡菜飯,最後用沙律醬畫上貓貓圖案,飯粒非常香口。

燒牛排骨套餐 500g (二人)$580

雞蛋羹 $88

黃油炒飯 $68
  • 黃油炒飯
  • 雞蛋羹
  • 燒牛排骨套餐
5天前 0 瀏覽
服務一流,位置方便,食物有保証,牛肉好好食,豬肉好好食,海鮮好好食,現場好好氣氛有專人幫我哋燒嘢食。牛肉好好食,豬肉好好食,海鮮好好食現場好好氣氛有專人幫我哋燒嘢食!推薦再嚟!
韓燒
剛剛步出石門地鐵站,如置身於深圳中的感覺,這裏兩旁都有很多食肆,今晚便選擇了這間以韓國人為主理的韓國料理。烤牛排骨(500g)$580,店員每張牛肋骨肉,方便燒烤,之後再將最接近牛肋骨部份的肉剪碎,方便進食。牛肋骨肉的口感比較彈牙,牛肉味道濃郁,加上生菜和辣醬一起吃,味道非常正宗。吃完牛肋骨肉部份,店員還會將近牛肋骨的根位剪碎,方便進食。雞蛋羹$88,這個在石鍋上的雞蛋羹,內裏非常之熱,雞蛋帶點芝士香味,很像其他韓國食肆燒烤爐旁邊的烤蛋。黄油炒飯$68,店員會在客人面前將炒飯炒熟,味道帶點,酸酸甜甜,如果配合牛肋骨肉,味道更佳。

吃完牛肋骨肉部份,店員還會將近牛肋骨的根位剪碎,方便進食。

2024-06-13 0 瀏覽
原本想黎呢度預祝生日叫oppa畫隻韓國kakao ryan俾我開心下,點知...呢期多啦A夢太hit甘就變左多啦A夢生日"飯"了..哈哈~燒肉都係由oppa幫你燒好埋,客人可以舒舒服服甘等食牛肋骨係超大條同厚肉,燒肉燒完包埋生菜,牛肉厚切粒,好香濃肉味juicy。芝士蒸蛋,芝士好多仲可以拉絲甘,蒸蛋入面仲有粟米粒好健康甘大煲都幾抵食。黃油炒飯oppa會幫你炒好再用沙律醬畫上卡通人物造型好岩打卡。雖然畫錯左哈哈~

燒肉都係由oppa幫你燒好埋,客人可以舒舒服服甘等食

2024-06-11 0 瀏覽
°•五花肉+豬頸肉550g $470本來還以為點一個應該不夠飽,居然份量超級多,而且還配了生菜可以包起來吃,吃到差點吃不完呢~因為當天有一個美美的仙女店員幫忙燒肉,心情很好,燒肉也燒得剛剛好,平面燒至焦香也保持了肉汁,特別愛五花肉,一口下去滿滿都是油脂香,但如果怕油膩吃一下豬頸肉也是十分不錯的💓°•黃油炒飯$68烤肉後店員會幫忙炒飯,將牛油爆香鍋再炒泡菜飯,最後加上芝士和紫菜炒一炒,再由美美店員畫上一個可愛的貓貓完成,將一道炒飯昇華再於有人在客人面前精心製作,而炒飯都真的好好吃,米飯加上紫菜和芝士根本絕配,價錢也不貴可以一試😋°•雞蛋羹 $88 免費!!!只要在社交平台 upload田浦食肉沙田店的食物相片或影片,tag location就可以免費獲得一個!超級飽滿的一大碗雞蛋羹,口感很soft很順口,蛋香也十足✨️
°•五花肉+豬頸肉550g $470

°•黃油炒飯$68

°•雞蛋羹 $88
五花肉+豬頸肉
2024-06-11 23 瀏覽
田浦食肉入座先上泡菜、醃菜類嘅荳芽、青瓜、菠菜, 當中蘿蔔好香腍入味. 雞蛋羹 $70蓬鬆膨脹有D似Soufflé, 面頭有少少粟米同芝士, 味道較清淡, 無中式蒸蛋咁滑, 反而有D似爐邊蛋烤牛排骨 500g大份會有韓國店員為每一枱客人烤肉, 唔使驚會燒到濃晒或者唔好食, 而爐邊仲貼心有架起圍板, 就唔怕油脂彈到. 抽氣系統都幾好, 唔會食完成身煙味. 多餘嘅油脂會順著紋路流落紙杯黄油炒飯 $68烤完肉, 最後韓國店員會將牛油、芝士同泡菜加入炒飯, 同剪埋牛排骨隔黎近骨頭位剩下少少肉一齊炒. 呢邊近筋位反而更有咬口同重牛肉香味, 底部仲有少少飯焦好香, 店員好有心機,砌左個豬型用Mayonnaise 畫左豬樣俾我地打卡🫶🏻田浦食肉沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖
田浦食肉

雞蛋羹 $70

烤牛排骨 500g

黄油炒飯 $68

田浦食肉
沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖
2024-06-11 0 瀏覽
一間有韓國oppa幫你燒肉既餐廳🫶🏻😺當然,食物質素都唔差🙈🙈首先,烤牛排骨🥓在oppa的巧手下燒得恰到好處肉質鮮嫩多汁,外層的烤糊帶來了微妙的香氣和口感我哋仲叫咗道雞蛋羹🥘超蓬鬆啊食落超香蛋味,應該落咗好多隻蛋🥚燒肉食到咁上下oppa就幫我哋炒埋飯是牛油炒飯,飯的質感鬆軟,混埋少少燒肉口感一流,oppa仲畫咗個多拉A夢比我哋添🤣🤣平日晚上都算多人流,大家可能經過不坊一試~~~
一間有韓國oppa幫你燒肉既餐廳🫶🏻😺

當然,食物質素都唔差🙈🙈

首先,烤牛排骨🥓
在oppa的巧手下燒得恰到好處
肉質鮮嫩多汁,外層的烤糊帶來了微妙的香氣和口感

我哋仲叫咗道雞蛋羹🥘超蓬鬆啊
食落超香蛋味,應該落咗好多隻蛋🥚

燒肉食到咁上下oppa就幫我哋炒埋飯
是牛油炒飯,飯的質感鬆軟,混埋少少燒肉
口感一流,oppa仲畫咗個多拉A夢比我哋添🤣🤣

平日晚上都算多人流,大家可能經過不坊一試~~~
2024-06-10 0 瀏覽
2024年5月28日 星期二好耐之前喺石門已經好想試呢間餐廳,今日見到網上評價唔錯,好有韓國feel,今日終於有機會同老婆嚟一坐低已經提供咗前菜同調味料俾我哋,四款前菜分別有泡菜、魚糕片同芽菜等等,泡菜酸酸辣辣幾開胃,而魚糕片都好彈牙,芽菜就夠爽口餐牌主要分咗套餐同散叫,套餐根據唔同人數而有所增減菜式,由於我哋得兩個人,所以就要左個烤牛排骨套餐,再加一份雞蛋羹,價錢都算合理,同埋餐牌方便任何種類嘅人瀏覽,因為寫左中文、英文同韓文等咗一陣食物就開始嚟到,冇諗過個牛排骨會咁大嚿,見到上面嘅紋理好清楚,好明顯係上等牛肉,而且店員仲會幫我哋燒埋,如果得我哋自己燒,都唔知點樣切啲肉出嚟有店員幫手真係唔同啲,完全係專業嘅表現,好快已經將成舊牛排骨拆晒啲肉出嚟,仲剪開晒細細較方便進食,食落去充滿肉味之餘,仲充滿肉汁,加埋生菜一齊食感覺會冇咁油膩,而且仲可以加蒜片同辣醬,口感會更加豐富,食到停唔到口呢一個係雞蛋羹,蒸完出嚟之後成個波咁,熱辣辣但裏面嘅雞蛋仍然好滑溜,之前從來冇食過,完全唔知雞蛋可以咁樣煮,上面仲有溶咗嘅芝士,充滿鹹香最後有黃油炒飯,黎到嘅時候所有配料都未撈勻嘅,原本以為需要自己再撈上去
2024年5月28日 星期二

最後有黃油炒飯,黎到嘅時候所有配料都未撈勻嘅,原本以為需要自己再撈上去,點知店員話其實佢哋會幫忙代勞,因為仲需要拎上個鑊度炒

睇到店員眼明手快將所有配料同飯都放落個鑊度,而且再用熟練嘅方法極速炒勻佢,每一粒飯都炒到粒粒分明

最後店員仲喺個飯上面用沙律醬畫咗個多啦A夢嘅圖案出嚟,用嚟打卡一流,食落去沙律醬同炒飯嘅味道都幾配合,味道唔錯,而且個炒飯裏面仲加咗頭先嘅牛排骨肉碎添,食埋呢個飯都真係好飽
2024-05-28