2023-11-13 55 瀏覽
每次嚟到九龍城經過嘅話,都一定會幫襯呢一間田園果汁😆❤️🧡💛💚💙💜蘋果甘筍汁🥕🍎$20 細杯份量今次飲咗蘋果甘筍汁,果汁係冇落到糖水,非常足料❣️❣️❣️蘋果甜味好充足,蘋果同甘筍仲雪到好凍,飲嘅時候有冰凍感覺🥰🤩🥳而甘筍方面,我望到佢用一條好粗好大條嘅甘筍去榨汁,仲要望落好新鮮👍👍不得不讚👍👍雖然我今次買細杯,但係佢嘅容量應該大概有500 mL左右,一杯啱啱好!!👍😽

蘋果甘筍汁🥕🍎$20 細杯份量
今次飲咗蘋果甘筍汁,果汁係冇落到糖水,非常足料❣️❣️❣️

呢日去咗排就嚟結業嘅串燒屋,真係人山人海到一個點,排到轉哂彎排足三個鐘😅,排到去果汁舖呢到。因為天氣太熱,所以都順便買返杯嘆下,同行亦有唔少人幫襯。價格就中等啦,始終係鮮榨果汁,水果都唔平嘛。呢到有各式蔬果水果組合任君選擇🍎🍐🍊🍋🍌🍑🥭🍍🍇🍈🥕,真係花多眼亂!我見主要係雙併果汁,size就有得揀細杯、大杯同樽裝。由於我本身鍾意食檸檬🍋,加上menu第一樣特別推介就係🍎蘋果拼檸檬汁,所以就叫咗一杯大嘅($23),個介紹寫住「新鮮天然果汁、香甜、好飲、美白、豐富維他命🤣。店主收到order後就即刻開機榨,好快就有得飲。估唔到果汁榨完出嚟係漸變色😍,幾靚!飲落幾fresh,檸檬味比蘋果味出,無落糖,但又唔會太酸,估計係蘋果中和返🤤,開胃解渴。底部有啲渣,証明係足料榨。果汁唔係冰凍,因為唔落冰,應該係靠生果本身凍維持個溫度,但都係凍嘅。總括嚟講,呢杯蘋果檸檬汁幾唔錯,幾清新,間唔時飲下果汁好過飲果茶啦😙。不過大杯裝都唔係好大,唔夠喉啊。如果下次經過,我都會再嚟幫襯,試下其他組合。

2019-11-01
2019-02-17 203 瀏覽
Went to this juice joint randomly as they had carambola juice.I requested it without sugar just in case it had sugar because some places do add sugar.Although there were lots of people, the juice came quite quickly.It was quite thick and syrupy but then some fruits are syrupy when they are blended.Overall, it tasted quite nice without the bitterness of the carambola skin.I didn't see them juice it but it makes me curious how many carambolas are needed for this large cup.
2018-03-14 250 瀏覽
好唔容易同同事經過旺角,佢話好口渴。於是我請佢飲過鮮榨果汁。我自己就叫咗杯,同蘿蔔西芹果汁。可能今日晏晝食嘅嘢比較肥膩,飲咗杯果汁人都精神啲。覺得腸胃舒服咗好多,加埋琴晚食咗咖喱,你一杯果汁對我好重要。v refreshing!佢自己就飲咗杯蘋果汁。佢話蘋果汁對女士皮膚好重要,可以令到皮膚更加白。我相信女士係唔會反對。個老細問我幾時再嚟,我話下次要再試多杯,但係怕 有些果汁比較酸。佢話下次可以加益力多,加埋就係一個好好嘅味道。又酸又甜,女士摯愛,就好似感情一樣。😘😊
2016-03-29 311 瀏覽
出街我好少飲珍珠奶茶果D因為覺得好多色素味精好似飲一杯糖醬落肚我喜歡飲新鮮果汁解渴同埋有機會食生果, 有益!幾喜歡尼間九龍城的小店, 第一眼吸引我的, 就係好多好fresh的生果放在店內所以一直過開黎九龍城食串燒都會幫襯!今次試左佢的特別推介:食到新鮮生果黎講, 20蚊杯, 仲平過珍珠奶茶, 抵見到佢即刻拎生果出黎切同揸汁不過即刻整既關係, 等耐左少少顏色好靚!! 飲落去好fresh, 正是我一直支持鮮果汁的原因唔係糖水的味道有時D果汁店飲落會好淡..比人溝左水咁我鍾意尼度整得夠濃!朋友飲左個芒果+士多啤梨的果汁 (唔記得影相!!!)顏色都好靚, 我試左一啖, 芒果味好濃下次要飲芒果+士多啤梨先!!整體黎講, 會繼續支持九龍城泰式串燒+鮮果汁 = 絕配
出街我好少飲珍珠奶茶果D
因為覺得好多色素味精
好似飲一杯糖醬落肚

我喜歡飲新鮮果汁
解渴同埋有機會食生果, 有益!

幾喜歡尼間九龍城的小店, 第一眼吸引我的,
就係好多好fresh的生果放在店內
所以一直過開黎九龍城食串燒都會幫襯!
今次試左佢的特別推介:
食到新鮮生果黎講, 20蚊杯, 仲平過珍珠奶茶, 抵
見到佢即刻拎生果出黎切同揸汁
不過即刻整既關係, 等耐左少少
顏色好靚!!
飲落去好fresh, 正是我一直支持鮮果汁的原因
唔係糖水的味道

有時D果汁店飲落會好淡..比人溝左水咁
我鍾意尼度整得夠濃!

朋友飲左個芒果+士多啤梨的果汁 (唔記得影相!!!)
顏色都好靚, 我試左一啖, 芒果味好濃
下次要飲芒果+士多啤梨先!!

整體黎講, 會繼續支持
九龍城泰式串燒+鮮果汁 = 絕配

2016-03-18
10 分鐘 (外賣自取)
  • 芒果士多啤梨果汁