2022-12-11 990 瀏覽
和阿仔剛剛打完乒乓球🏓,熱辣辣🔥,沒胃口吃晚餐🙈,剛剛見到有間甜品舖,不自覺下,就入去坐下了😅。餐牌上📔有很多選擇,眼花繚亂。今次阿仔好快選定了心太軟,反而我就三心兩意😂,突然見到我的至愛飲品,‘’你今日飲咗未‘’🤣嘅益力多,當然要試下啦😋。益力多綿綿冰 $60 🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️有別於其他刨冰🍚,綿綿冰偏向薄而長,而且入口即溶,是我最喜歡的刨冰😍。益力多味剛剛好🥰,味道不會太濃或太淡,配上雜果啫喱條、不同口味的芋圓,口感豐富😋。不過我覺得最驚喜的是芒果爆珠🥭,一口咬下爆出濃縮的芒果汁🥭,配上益力多冰,感覺超一流☺️。朱古力心太軟 $60 🔶️🔶️🔶️🔶️🔸️蛋糕的朱古力味🍫很濃,裏面的流心做得很好,温暖而味濃,令人欲罷不能🤤。鮮忌廉非常綿滑,可以配上新鮮士多啤梨🍓和藍莓🫐一起吃;你又可用杏仁、曲奇碎搭上Movenpick 雪糕一齊食。1️⃣款甜品、2️⃣種溫度、3️⃣重口感,完美。總括而言,甜品種類選擇多,坐得舒服,服務勤快。今次試了兩款甜品都非常出色,下次再試其他,看看是否同樣出色😊。

益力多綿綿冰 $60 🔶️🔶️🔶️🔶️🔶️

朱古力心太軟 $60 🔶️🔶️🔶️🔶️🔸️

2022-12-08
$60 (其他)
  • 朱古力心太軟
  • 益力多棉棉冰
2023-04-27 28 瀏覽
去到旺角想食甜品就會諗到依度,位置在好景商業中心後面的的食食肆中。 環境好闊落又舒服,可以慢慢享受。水晶紅豆芋圓杯中間有大大粒的水晶,好搶眼。是水晶型的啫喱。另外西米混入脆珠,同時有軟和脆的口感,好有趣。重有甜甜的紅豆同芋圓,好滿足的芋圓杯芒果窩夫窩夫做得好好! 脆身又香口,配上忌廉一流。 另外有新鮮芒果,甜甜地,一啖芒果一啖窩夫好滋味。除左好味,佢地d 擺盤都好靚,環境都好好。 另外依度的甜品好多味道選擇,或者其他類型甜品,有棉棉冰,鬆餅,糖水,茶等等。味道都係好好的。

水晶紅豆芋圓杯

2023-04-18 56 瀏覽
係旺角食完晚飯,當然要食埋甜品才叫滿足,於是朋友推介去甜牙牙食西式甜品,好彩不用等位就可以入座😄蜂蜜肉桂窩夫 | $66配料有雪糕和忌廉,香蕉上有少許蜂蜜,還有肉桂粉和曲奇餅碎等;窩夫有濃濃蛋味,美中不足係窩夫口感未覺鬆脆水晶紅豆芋圓杯 | $52中間水間啫喱口感比普通啫喱爽口,Q彈;不過個碗好淺,所以芋圓、仙草、小丸子和西米露唔多,好快食晒😅榴槤小丸子西米露 | $62清新嘅榴槤香味,仲食到濃郁嘅榴連味,有大量嘅爆爆珠同西米、小丸子和芋圓,口感煙煙靭靭榴連鬆餅 | $82鬆餅需時製作,所以係最後上枱,鬆餅口感紮實,外層煎到有焦脆感覺,所以食落好明顯食到脆和軟既口感;榴連味濃郁,加上雲喱拿雪糕,朋友話好滿足
蜂蜜肉桂窩夫
榴槤小丸子西米露 | $62
榴連鬆餅
榴連鬆餅 | $82
2023-03-31
$70 (宵夜)
2023-03-26 114 瀏覽
解除口罩令的第一個週末,大部份人都出外報復式消費,大家都除去口罩,到各式各樣的餐廳享用美食,食完正餐都會找尋附近的甜品店,今次試到這間比較出名的甜品店,佢地主打甜品係心太軟和窩夫👅。當日很早食完晚飯,大概晚上8點到達店舖,人流不算很多,坐位比較寬敞。☝🏻 雪糕很快便溶化,窩夫不是很甜,整個配搭很易入口,令人食完又想再食。☝🏻芒果不是當造,味道比較酸,窩夫味道比較淡,全靠醬汁加持,豐富整體口感。

2023-03-11
2023-03-22 74 瀏覽
同朋友食完飯,好想食甜品,於是去附近甜牙牙食,可能因為時間早 ,等咗10分鐘就有得入。入到去發覺餐廳唔係好大,環境燈光光猛,感覺都舒服既。食物款式都幾多,有綿綿冰,窩夫,心太軟。朱古力窩夫$60,有朱古力雪糕,忌康,棉花糖,脆桶。蜂蜜肉桂窩夫$60,有雲尼拿雪糕,忌康,香蕉,蜂蜜,肉桂粉,曲奇餅碎。60蚊有呢個擺盤同份量我都幾滿意,窩夫外脆內軟,上枱果陣好熱辣。一啖窩夫一啖雪糕,一冷到熱咁食,口感好過癮,蜂蜜同玉桂粉好夾,雪糕口感好順滑

朱古力窩夫$60,有朱古力雪糕,忌康,棉花糖,脆桶。

2023-03-17 84 瀏覽
一大班人坐底唔夠五分鐘,已經有個侍應係咁催單,仲要黑口黑面,講嘢又惡又大聲⋯一來二去,再好食都冇晒胃口,服務態度一日唔改善,都冇辦法再推薦比朋友食,又或者幫襯第二次!
一大班人坐底唔夠五分鐘,已經有個侍應係咁催單
2023-03-09 111 瀏覽
趁住天氣冇咁凍,疫情又冇咁犀利, 梗係要同好姊妹出去旺角行吓,行完就要搵好嘢食,最近好似好多新舖頭開咗, 我哋就揀咗呢間新開張嘅西餐廳醫肚。 叫咗好多好嘢食,最令我驚喜係呢個蒜味大蝦,佢入面有好多蒜油,配上香菇同辣椒同埋新鮮嘅大蝦,側邊仲有麵包點啲汁, 我覺得根本就係酒店級嘅出品, 嘢食質素超高質,好惹味又飽肚。 另外見到佢呢度嘅裝修都好有心思,好似片場咁, 同埋門口仲有部大電視,播住咗好多韓國MV ,好有氣氛, 啱晒我。 環境好好嘢食好好, 一定要推介俾各位丫👏👏👏👍

環境好好嘢食好好, 一定要推介俾各位丫👏👏👏👍
2023-03-06 62 瀏覽
2023-01-11人氣嘅飯後甜品🍮同朋友食完晚飯😀去咗旺角附近食甜品☺️揀咗間叫甜牙牙西式甜品🥰晚市時段好多人食會爆場🌃甜品鋪設有繁忙時段😳只可以45分鐘用餐⏲主打食窩夫同心太軟🍨榴槤小丸子西米露,56蚊份💰有清新嘅榴槤香味,貓山王榴槤肉係表面,食到濃郁嘅榴連味,榴槤肉回味道超濃郁,綿冰有大量嘅爆爆珠同西米,每啖都有濃郁嘅榴槤香,榴槤控可以一試🤗椰子棉棉冰,50蚊份💰棉棉冰入口即溶,椰子味唔算太突出,味道不太甜,配上雜果啫喱條同芋圓口感豐富,仲有大量嘅芒果爆珠,每啖配上爆珠,濃縮芒果味嘅棉冰,味度恰到好處,口感層次十分有驚喜🥥整體環境幾熱鬧坐得較逼😂服務態度正常☺️甜品份量好多,味道都幾好食,經過附近可以食個飯後甜品🍨
2023-01-11

榴槤小丸子西米露,56蚊份💰

椰子棉棉冰,50蚊份💰

整體環境幾熱鬧坐得較逼😂
服務態度正常☺️
甜品份量好多,味道都幾好食,經過附近可以食個飯後甜品🍨
2023-03-06 43 瀏覽
我叫咗個朱古力窩夫,佢都好大份,係二人份量,賣相超靚,好適合去打卡。最啱同朋友去食,當生日蛋糕咁食。窩夫上面有朱古力味嘅雪糕,雲呢拿味雪糕,同忌廉,朱古力脆脆。我初初食嘅第一啖朱古力窩夫,我覺得沒有朱古力味好失望,但後期加埋朱古力雪糕同忌廉,就覺得甜度啱啱好。所以最啱一啲唔鍾意食太甜嘅人去食。而且佢個環境非常舒服。我嗰日係下午茶時間去,所以唔使排隊,仲坐咗好耐傾計。但如果夜晚去,就要排隊啦!🫶🏻😍😍
2023-03-02 56 瀏覽
今日經過旺角, 行完街攰攰地就要搵好嘢食。 見到呢度有間新開嘅西餐廳,地舖門面好光猛,一於就揀佢啦。 叫咗個香草油封鴨髀,餐牌上面係形容佢喺95度由溫下慢煮12個鐘,再儲放48小時後先可以食用,再慢火烤15分鐘。 淨係呢個工序已經值回票價啦,但係價錢都只係$128, 真係性價比好高。 果然佢啲肉係好軟香,佩戴住有一陣䣬香嘅鳳梨醬,簡直係一絕,好夾好好味。另外都叫咗一個陳醋意式沙律,好開胃呀,小蕃茄配陳醋再加一啲蔬菜, 上面仲有食用花,影相打卡一流。 感覺到佢哋係好用心製作食物,好有心思, 下次要試埋其他先。

感覺到佢哋係好用心製作食物,好有心思, 下次要試埋其他先。
  • 慢煮油封鴨髀
2023-02-21 79 瀏覽
{甜牙牙}旺角精美甜品小店.紅日晚上 大家食完飯 都會心思思去食甜品🍮仲要係旺角呢啲地方 周圍都大排長龍可以考慮下甜牙牙~ 因為佢係廣華街有2間店當晚排左15分鐘就有2人枱啦(ノ*°▽°)ノ.(對面黑色個間)進店後長方形格局 一眼望曬~ 所以枱同櫈都排得密 會唔覺意聽到隔離枱嘅尷尬對話LOL而佢哋嘅甜品好多元化 從人氣窩夫🧇到芋圓都有.✎  朱古力心太軟 HK$68賣相小扣分 因為未食啲朱古力已經流出不過無影響到佢嘅味道୧(◜ω◝)୨❤️外層鬆脆 呈曲奇質感 配上香濃朱古力醬~再加一羹雲尼拿雪糕 冰火相交 好味啵✽好味指數:★★★★/5.✎  水晶芋圓仙草小丸子西米露 HK$52打卡度滿分 份量半分( .. ) 個碗仔好淺 所以除咗中間水間啫喱外芋圓、仙草、小丸子、西米露都唔多味道正正常常 CP值一般‪( ´・・)ノ‬✽好味指數:★★★/5.⚐ 甜牙牙 地址:  旺角廣華街3號百利達廣場地下4號舖人均消費:$60 (2ppl)回訪指數:🤤🤤🤤🤤/5環境舒適:🪑🪑🪑🪑/5
{甜牙牙}旺角精美甜品小店
而佢哋嘅甜品好多元化 從人氣窩夫🧇到芋圓都有
✎  朱古力心太軟 HK$68
賣相小扣分 因為未食啲朱古力已經流出
不過無影響到佢嘅味道୧(◜ω◝)୨❤️
外層鬆脆 呈曲奇質感 配上香濃朱古力醬~
再加一羹雲尼拿雪糕 冰火相交 好味啵
✽好味指數:★★★★/5
朱古力心太軟

✎  水晶芋圓仙草小丸子西米露 HK$52
打卡度滿分 份量半分( .. )
個碗仔好淺 所以除咗中間水間啫喱外
芋圓、仙草、小丸子、西米露都唔多
味道正正常常 CP值一般‪( ´・・)ノ‬
✽好味指數:★★★/5
水晶芋圓仙草小丸子西米露

⚐ 甜牙牙
地址:  旺角廣華街3號百利達廣場地下4號舖
人均消費:$60 (2ppl)
回訪指數:🤤🤤🤤🤤/5
環境舒適:🪑🪑🪑🪑/5
15 分鐘 (堂食)
$60 (宵夜)
朱古力心太軟
2023-02-18 39 瀏覽
同完朋友游完水,去食下甜品吹下水,見到店餐牌好多甜品種類選擇,樣樣都好吸引,但最後同朋友都係揀左最basic嘅雪花冰❄️ 同埋仙草芋圓糖水💖叫左好多味嘅雪花冰,朱古力、抹茶、牛奶味嘅都有🤣 就係要叫basic野先睇得出間甜品鋪係咪真係好食😼 食咗就覺得味道中中等等,就係一間可以一班朋友聚會嘅甜品店,係個氣氛唔錯嘅,用來做宵夜糖水都正,夏天食同埋做完運動食幾爽🤣 不過冬天食都幾好,反正款式種類好多,熱辣辣嘅都有~
同完朋友游完水,去食下甜品吹下水,見到店

2023-02-16 46 瀏覽
做完facial 就梨9點,食完串燒就梗係甜品直落,繼續邪惡增肥😂🤣😂呢頭附近都幾多甜品店,呢間店平時見佢飯後時間成日都要排隊,所以放棄左,難得今日夜咗,唔使排,一於去試試佢。朱古力窩夫派對好吸引,2人份量,我同朋友都鍾意食朱古力,一於就食佢。外表真係好吸引,熱辣辣都都煙靭有口感,但係窩夫真係冇乜朱古力同蛋味,配上朱古力同雲呢拿雪糕球都好食既。不過性價比就唔算話好高,但係見到個咁靚嘅甜品都好開心既☺️

2023-02-15
宵夜
  • 朱古力窩夫
2023-02-15 46 瀏覽
星期五飯後甜品🤭一定要食但係每一間都排晒隊冇特定選擇,幸好半小時就有位入座後發現全部都係年輕人😂感覺自己都變年輕人多就自然要搭枱,5+8 成13人一枱餐廳規定一人至少叫一款甜品芒果綿綿冰 $68🆒爆珠,椰果,芒果(一個芒果的份量)鍾意食綿綿冰,就一定會order朱古力心太軟 $60🆒杏仁,藍莓,士多啤梨,忌廉,朱古力醬伴碟好靚😍即叫即整,居然唔太甜🤔🤔水晶芋圓仙草 $48🆒水晶啫喱球,仙草,芋圓,小珍珠芋圓彈牙,但份量真系好細經典焦糖燉蛋 $48經典之作😂無特別評價
星期五飯後甜品🤭一定要食
但係每一間都排晒隊
冇特定選擇,幸好半小時就有位
入座後發現全部都係年輕人😂感覺自己都變年輕
人多就自然要搭枱,5+8 成13人一枱
餐廳規定一人至少叫一款甜品

芒果綿綿冰 $68
🆒爆珠,椰果,芒果(一個芒果的份量)
鍾意食綿綿冰,就一定會order

朱古力心太軟 $60
🆒杏仁,藍莓,士多啤梨,忌廉,朱古力醬
伴碟好靚😍即叫即整,居然唔太甜🤔🤔

水晶芋圓仙草 $48
🆒水晶啫喱球,仙草,芋圓,小珍珠
芋圓彈牙,但份量真系好細

經典焦糖燉蛋 $48
經典之作😂無特別評價

2023-02-11 57 瀏覽
(自費食評) 高質甜品店Sweet Tooth🍰🍧🍮🧁今日來到旺角甜牙牙旺角店吃甜品,大家記得早吃,否則要排長龍了🍴榴槤鬆餅❤️即叫即製,製作時間大約等候10-15分鐘左右,它的賣相非常吸引,有一種非常滿足的感覺,這種甜品,有兩塊又大塊又厚身的鬆餅,好鬆軟,口感好正,再配搭當鬆餅上的榴槤蓉忌簾,十分美味可口。除了兩大塊鬆餅外,還有雲呢拿雪糕(左),它的雲呢拿雪糕很濃奶味,好甜😍。右邊就是榴槤肉球。中間就是鮮忌簾。🍴抹茶綿綿冰😍製作速度快,很香濃抹茶味。紅豆小丸子西米多多。足料。正