2014-08-22 310 瀏覽
個榴槤班戟整到好扁先黎,無曬moon 啦!我都未見過食呢個系用匙既,cream肉又吾香,食到濟……香芋焗西米?蒸西米就真,一d無焦既感覺,又吾系話好熱,西米淡到呢,整睇就吾系果様野,我都懷疑比我吖?講到呢度,大家就知佢系有幾好食,仲有貴到我都O曬,高質素得價錢,低質素的食物,我要俾廿十三十蚊,佢就比我十幾蚊既貨我!人地收得貴,有質素嘛,你地呢?
講到呢度,大家就知佢系有幾好食,仲有貴到我都O曬,
$50 (宵夜)
2014-04-04 315 瀏覽
那天吃完飯,帶媽咪和表妹去吃甜品,觀塘有幾間甜品店,但表妹想試新式甜品,決定帶她去甜戀人,本來一家人去吃甜點心情愉快,但遇上了沒禮貌的店員,心情不甜了.首先,已經一個一個慢慢點甜品,佢問完又問,點完入完單後,仲要走黎好串咁問,係咪個個都叫齊,奇怪~你自己唔識睇單?又要扮勁咁話你叫個咩同咩甜品,又要講錯曬,個女仔好有問題,亞媽係到,唔想罵佢,甜品黎到,真係好細件,係迷利版甜品.味道過甜.同相差好遠,真係圖片只供參考,佢亦有張相係話圖片只供參考,應該好多客話個甜品同相差太多.我點的蘋果卷,其他的有心太軟,冰極楊枝金露......等等.我們的份量都是很少,如果這個價錢,應該唔好比咁少客人,感覺寒酸...每碗好像只得三分二之間的,蘋果更是手指尾一半的份量,蘋果很貴嗎?心太軟又是迷利版,又沒有特別可可味,表妹極失望,比其他店的心太軟,差太遠,請給點心思做甜品給客人,才是王道.

題外話/補充資料: 比錢食甜品仲要受你氣,你以為自己好巴閉咁,個店員又串又九唔答八,轉雪糕口味,又話佢地係某某雪糕,同佢講要雲尼拿蜜糖脆脆味,佢又好串咁答佢地係某某雪糕,真係唔知佢係咪智障!以後都唔去!佢行為簡直有病!
2014-03-25
2013-11-03 148 瀏覽
一向都覺得觀塘乜都有得食,但每次想食糖水時,方發現原來呢區甜品店不多。唔計aPM內的滿記甜品,我地每次都係嚟呢度止甜品癮(當然只係剛好路過/位於觀塘才局限於此啦!)。是晚開完 Halloween Party,出到觀塘時覺得有點口痕同甜品癮起,於是乎捉朋友嚟呢度食第二餐。可能係星期日既關係,小店已滿座,我地要喺門口稍等一下,10分鐘左右,我地終於可以入座,但竟然係樓上雅座呢!這次是第三次幫襯,但呢刻先知原來樓上有位架!而且得一兩張枱有人... 咁點解要我地喺店外等位呢,唉!唔理了,一坐低就點吃的,4個人點了一客香烤雞翼,然後一人一個甜品。我點了綠茶紅豆鮮奶特飲,因為對抹茶系甜品有情意結,加上口渴,所以決定捨最愛既香蕉而取 "Maccha Latte"!老公則點了豆腐綿花冰,因為我又想吃芒果,所以叫佢加埋。朋友則吃焗西米紅豆布丁及戀人紅豆湯。除左焗西米布丁製作需時外,其他好快送嚟,雞翼熱辣辣,調味夠好香口,一人一隻有點唔夠喉呢!我杯特飲正常,好味!綿花冰冇乜特別,紅豆湯賣相一般但睇得出算足料。西米布丁個樣冇坊間既靚,我諗都係一般般啦!整體嚟講,這間甜品店同其他區既大路走年青人路線既甜品舖大

整體嚟講,這間甜品店同其他區既大路走年青人路線既甜品舖大同小異,新式﹑傳統糖水兼備,價錢合理,稍嫌樓下座位過逼,反而樓上真係雅座囉!喺觀塘想食甜品嚟呢度啱架嘞!

美味抹茶紅豆牛奶特飲 ($28)
豆腐棉花冰 ($38)
戀人紅豆湯 ($19)
香烤雞翼 ($26)
焗西米紅豆布丁 ($24)
疑似海底撈野
楊枝甘撈
2013-10-27
$30 (其他)
美味抹茶紅豆牛奶特飲 ($28)
香烤雞翼 ($26)
疑似海底撈野
楊枝甘撈
2013-09-03 91 瀏覽
我們家一群人幫弟弟慶生後 就去吃甜品囉從APM走過去 差不多十幾分鐘吧因為人數多 所以要等了一下才有大台幾乎每個人都點了一款甜品只有壽星很貪心點了兩個 哈哈我點了最有名的《心太軟》72度的喔因為小妹我比較喜歡吃味道苦苦的巧克力賣相很不錯 外面烤得有點脆 裡面軟軟蛋糕朱古力醬很容易就流出來了 味道不會很膩《薑湯湯圓》的薑湯很香 薑味很夠 也夠辣湯圓的皮蠻Q的 芝麻餡也很香 但不夠流質《香芋西米露》椰汁很香 香芋和椰汁西米露兩種味道沒有搭在一起 好分開的感覺《蕃薯糖水》的糖水蠻好喝 好濃的蕃薯香但不過蕃薯本身樣子好像薯仔喔 味道也像=__=《楊枝金撈》的賣相很吸引 好像很好吃的下面放滿了用楊枝金露做出來的綿綿冰上面散佈了西米,芒果和柚子肉來點綴 好美!!《朱古力棉棉冰》的朱古力味好重好濃加上選了好幾樣配料 好豐富耶 弟弟好喜歡XD《焦糖燉蛋》是弟弟第2樣甜品 小小的一杯燉蛋的口感又滑又棉密 焦糖脆脆甜甜的 很香!!另外我們還點了店裡另一個招牌《梳乎里》在等待的過程中 店員A和顧客上演了一出鬧劇事原是因為一位客人想要一杯水給女兒而店裡沒有提供水的 只有膠樽裝的蒸餾水所以就隨便回應了”無喎 只
我們家一群人幫弟弟慶生後 就去吃甜品
《蕃薯糖水》的糖水蠻好喝 好濃的蕃薯香
但不過蕃薯本身樣子好像薯仔喔 味道也像=__=
《楊枝金撈》的賣相很吸引 好像很好吃的
下面放滿了用楊枝金露做出來的綿綿冰
上面散佈了西米,芒果和柚子肉來點綴 好美!!
《朱古力棉棉冰》的朱古力味好重好濃
加上選了好幾樣配料 好豐富耶 弟弟好喜歡XD
《焦糖燉蛋》是弟弟第2樣甜品 小小的一杯
事原是因為一位客人想要一杯水給女兒
而店裡沒有提供水的 只有膠樽裝的蒸餾水
所以就隨便回應了”無喎 只有蒸餾水 5蚊支”
然後就拿出自己的手機來玩 沒有再理會
客人就很不滿 開始大小聲的在發爛
當然店員A是懶理的態度是不當 應該慢慢解釋
不是不理不睬就可以安撫客人的不滿的那個女士愈講愈大聲 其他店員又不敢搭咀
最後那女士發脾氣的不要之後的甜品 立即走人
離開之時 店員B就小聲的教導那個店員A
下次不要再不理客人啦 慢慢解釋我們沒有人就好
因為我們沒有熱水器呀 所以再不會有人提供就在這個時候 那個女士就以為他們在說是非
開始罵人 另外一個男士 我猜是她老公吧
就跑進來用手指指著店員A的胸口說話
說什麼現在的年輕人都是什麼態度工作呀?
要找負責人之類 店員B就唯有出聲說負責人不在
一男一女又在大小聲說什麼要報警的 什麼的
說了一大堆粗口 在門口站了一會 就走了在這事件裡 我知道店員A的態度是有待改善
但那個客人又太誇張了 在女兒面前那樣子
也是做母親的一個應有的榜樣嗎?? 也應自我反醒吧
好了~ 故事就說完了 希望店員服務也認真一點
下次遇上比較難服侍點的客人 就不會再這樣囉因為鬧劇的發生 我們等待《梳乎里》的時間變少了
原因是那麼女人不要他們上菜 所以就先給了我們吃囉
哈哈XD 也是有優惠到了… 真謝謝那個”母親”
我點了一個原味和一個朱古力味 看看那個比較好吃
結果是原味的!!! 因為蛋香味好濃 巧克力那個不夠味 好淡
而口感方面 兩個都焗得蠻好的 發得蠻高的
上面有點焦焦脆脆的 而裡面是在軟軟的蛋糕中
又有一點CREAMY的口感 好像氣泡的!!
$35 (宵夜)
2013-08-27 81 瀏覽
間野係幾舒服嘅,靜靜地咁,晏晝去都冇乜人。不過啲野食真係唔太好,我叫左個紅豆湯,稀到呀,紅豆得幾粒,食完好似冇食過咁。我朋友食嗰碗仲慘,紅棗雪耳糖水,啲雪耳已經唔可以用一朵朵黎形容,要用"粒"。真係完全冇料,仲要啲糖水係唔好飲嘅。呢間甜品店真係暫時我食過最差嘅。最唔值嘅。
間野係幾舒服嘅,靜靜地咁,
晏晝去都冇乜人。

不過啲野食真係唔太好,
我叫左個紅豆湯,稀到呀,
紅豆得幾粒,
食完好似冇食過咁。

我朋友食嗰碗仲慘,
紅棗雪耳糖水,
啲雪耳已經唔可以用一朵朵黎形容,
要用"粒"。
真係完全冇料,
仲要啲糖水係唔好飲嘅。

呢間甜品店真係暫時我食過最差嘅。
最唔值嘅。
2013-08-26
2013-07-31 44 瀏覽
觀塘好像沒太多糖水店可選擇,於是來到這間店。眼見很多兩人食客也坐四人台,二人台亦full了,而我們也很自然地坐四人台。但是在沒人等候的情況下,店員竟然叫我們與其他食客搭台坐,感覺蠻愕然,而且語氣也不太好。點了一個心太軟,而且有得選朱古力濃度,亦是menu推介之一,所以對它抱很大期望。沒想到心太軟的體積極少,很迷你,味道還可以,也有濃濃的朱古力醬,但不消數口便吃完。有點被騙的感覺,畢竟頗貴,但與食物份量不成正比。如果再有下次,不會再點心太軟了,可能點其他食物會更好。
觀塘好像沒太多糖水店可選擇,於是來到這間店。
但是在沒人等候的情況下,店員竟然叫我們與其他食客搭台坐,
感覺蠻愕然,而且語氣也不太好。
點了一個心太軟,而且有得選朱古力濃度,
亦是menu推介之一,所以對它抱很大期望。
心太軟
沒想到心太軟的體積極少,很迷你,
味道還可以,也有濃濃的朱古力醬,但不消數口便吃完。
有點被騙的感覺,畢竟頗貴,但與食物份量不成正比。

如果再有下次,不會再點心太軟了,
可能點其他食物會更好。

2013-07-08
2013-07-09 43 瀏覽
夜麻麻想食甜品,黎到呢間甜戀人,見門口都幾多人等位,諗住都無死啦,點知中伏了……推門入去諗住攞位啦,店員即刻叫返出去等,有位會叫。出面n咁多人等緊,唔派飛真係記得邊個黎先?後來發現大部份都係friends,唔怪得唔使排啦。終於等到位,舉手n次都無人理。唔係店員多野做,係佢地忙住吹水啫。落單唔夠十秒就黎嘅凍香芋椰汁西米露 ($20)勁悕加無味,芋頭未煮淋,十分失望。等左半個鐘先黎嘅焗香芋西米布甸 ($24)好細個,甜度適中,但並不香滑,連茶樓嘅水準都及唔上。而且份量只有三四口,好唔抵。埋單收錢位女店員找錢個陣係掉落枱,完全無禮貌可言。只能說句我沒下次了。

落單唔夠十秒就黎嘅凍香芋椰汁西米露 ($20)
勁悕加無味,芋頭未煮淋,十分失望。
等左半個鐘先黎嘅焗香芋西米布甸 ($24)

埋單收錢位女店員找錢個陣係掉落枱,完全無禮貌可言。

只能說句我沒下次了。
2013-06-11
$22 (宵夜)
同朋友食完Table 18後, 好像麻麻地飽, 又想找個地方hea hea等其中一個朋友既女朋友過黎,於是我地一行4人就決定去食糖水啦!觀塘牛頭角一帶的糖水店不多, 記得apm附近有一間糖水舖出面掛住大大幅有好多紅豆既甜品既海報十分吸引, 我哩個超愛豆豆既肥妹仔二話不說就提議不如去試下啦!我地四個黎到甜戀人, 甜戀人店面不大, 但有兩層, 我地坐在下層。桌子很少, 座位亦不多, 我們4個人迫在細細的四方桌食糖水。兩位男生們點了「冰極。楊枝甘露」, 而我和另一位女仔朋友就點了熱糖水, 佢點了「黑芝麻杏仁糊」, 而我就當然係點左被大大粒紅豆所吸引既「戀人紅豆湯」啦!餐牌上的紅豆真的好吸引, 內裡是十勝紅豆湯配台式珍珠和年糕小丸子!朋友們的糖水都先上了!估唔到係「冰極。楊枝甘露」上最快!反而「芝麻杏仁糊」的要等上10分鐘...冰極。楊枝甘露我吃了一點他們的糖水... 冰極楊枝甘露是頗特別的, 跟其他糖水店不同的是, 這裡的是棉花冰底, 配上芒果粒和很多很多西米粒。然而西米又大又硬又乾... 配上整碗都是冰沒有水和汁的冰底, 食落好又凍又乾...不好吃!加上我本身不太喜歡西米的... 芒果更加
於是我地一行4人就決定去食糖水啦!
我哩個超愛豆豆既肥妹仔二話不說就提議不如去試下啦!

桌子很少, 座位亦不多, 我們4個人迫在細細的四方桌糖水
朋友們的糖水都先上了!估唔到係「冰極。楊枝甘露」上最快!反而芝麻杏仁糊」的要等上10分鐘...
冰極。楊枝甘露
我吃了一點他們的糖水... 冰極楊枝甘露是頗特別的, 跟其他糖水店不同的是, 這裡的是棉花冰底, 配上芒果粒和很多很多西米粒。然而西米又大又硬又乾... 配上整碗都是冰沒有水和汁的冰底, 食落好又凍又乾...不好吃!加上我本身不太喜歡西米的... 芒果更加是唔新鮮, 食落是熟到快要霉爛的質感.. 是熟爛的味道... 真的很難吃!

等了10數20分鐘, 見我心愛的豆豆遲遲未來, 便問問店員。
原來是他們漏了!!他們直認不諱, 亦沒有跟我說一聲不好意思~然後店員便走到水吧跟另外兩位店員覆單和繼續吹水說是非。由我追單到上糖水前後不用30秒.... 所有甜點早已是整定了..

眼看我的「戀人紅豆湯」..... 真的超級超級失望!
戀人紅豆湯
等了那麼久的竟然是一碗紅色的稀水!!!

說稀水真的一點也沒錯, 首先, 從頂部目測跟本一點湯料也看不到!好像什麼也沒有似的, 而色調告訴我紅豆沒有煲成棉棉的, 因為一點也沒有起沙
接著我用湯匙不斷係咁匹... 終於讓我匹到十數粒紅豆.......
看看眼前的, 再看看餐牌上的...
說好的紅豆呢?!?!

超失望呀!

匹一口紅豆湯喝一喝.. 湯身超級超級甜, 甜得很過份, 除了冰糖以外很顯然是加了很多砂糖, 甜味十分人工化不自然
跟住就係食豆啦!好彩, 佢用的真的是十勝紅豆!大大圓圓的尚算有點質感!而珍珠則未煲得淋.. 仲係偏硬的, 而且本身已經甜既珍珠加埋超人工甜味的紅豆水... 好像把一大匙砂糖放進口裡似的.. 很難吃!

年糕方便, 切得細細的, 軟軟煙煙靭靭的算不俗... 不過同樣的, 整個味蕾僅食到砂糖的味道.... 很差...

冰極。楊枝甘露和黑芝麻杏仁糊
三款糖水中, 要算黑芝麻杏仁糊味道最正常的了。
這碗等了10分鐘的糖水原來所花工夫不淺的... 見到另有客人點了糊品... 我們只見水吧的店員在櫃裡取出即沖糊粉倒出來煲... 每碗都是「即叫即製」的... 難怪等一客黑芝麻杏仁糊要比楊枝甘露耐了....

不會再來了!
店員的態度很差, 全是後生仔後生女, 工作態度欠熱誠, 服務差, 甚至大聲講是非大聲笑說粗口又在工作期間走去食煙...
即使這區糖水舖選擇不多, 但我也不會再來的了。
2013-02-01
$25 (宵夜)
2013-02-12 18 瀏覽
同女朋友行完花市,搵個地方食個糖水,岩岩路經呢間,見入邊有位唔駛等,咁就衝左入去啦,點知野都未叫就要調台,2個讓你3個,我算,不過衰在有個肥仔金毛店員係好無禮貌咁叫,,,係未叫野食野之前,我都再問一問女朋友要唔要去第二到食,因為佢貼係牆既相,賣相真係好, 唔吸引-,- ,,,不過都算數啦,因為都成十一點幾,叫左個海底椰西米露同75% 朱古力心太軟配呍利拿雪糕,,首先黎既係個海底椰西米露,食完第一啖我個心諗,係你個雪櫃無電定你無錢交電費所以個雪櫃唔夠凍,D西米露一D都唔凍,我唔係要熱架,食左一半都冇再食,賣相同鋪內相片一樣,無咩差別,都係唔吸引,等左20分鐘,個心太軟終於黎到,用既碟同羹都係勁普通,可幸係味道都叫做食得落口,但環顧附近台叫個D,賣相都好唔吸引,除非我連水都買唔到係隔離便利店,否則我都唔會再黎幫襯,自己買盒日清係屋企雪凍佢仲好食,
2013-02-07
$30 (宵夜)
  • 沒有
2013-01-23 19 瀏覽
夜晚時分,想見個面,找個地方坐下食少少野,食糖水就係最好不過記得哩間甜戀人夏天黎幫襯過,但冇特別深刻印象,所以b話約我去觀塘食糖水我只想起萬寧附近的葫蘆同未食過既港記本來想試港記,皆因自己偏愛中式糖水多d,但b就話去返我地第一次果間,即係甜戀人店入面係橙色格調,燈光柔和,感覺上係企理過葫蘆館既menu一睇都係綿綿冰呀,pancake,心太軟,焦糖燉蛋,咩撈黑珍珠呀咩撈涼粉之類都係大路普通糖水鋪多數有既野,中式糖水都有少量選擇。腐竹蛋,蕃薯糖水哩d自己都好易煲到就唔會響出面食啦,諗緊食邊款之際比我見到有香滑南瓜露仲括住有南瓜粒我仲唔揀哩個?相對芝麻糊,杏仁糊哩個唔係間間食糖水都有,仲要寫住有南瓜粒,心諗正呀碗南瓜露一黎,只見淡橙色的一碗,色水唔多對路,心知不炒用羹撩幾下,南瓜粒細得可憐,寥寥無幾um,大概手指尾指甲咁既size左右囉,的確有點失望因為我except係起碼七八大大粒然後會放響面,就算唔食得個樣都呃得下人先啦試味道,偏甜而且冇咩南瓜味,奶味重,都唔知自己食緊咩。唔可以話好難食既,甜既一碗野囉,唔想嘥野所以最後都係食哂。b就揀左雜果椰汁黑珍珠($38)雜果份量唔算多,不過有西瓜

我只想起萬寧附近的葫蘆同未食過既港記

店入面係橙色格調,燈光柔和,感覺上係企理過葫蘆館既
都係大路普通糖水鋪多數有既野,中式糖水都有少量選擇。

碗南瓜露一黎,只見淡橙色的一碗,色水唔多對路,心知不炒
用羹撩幾下,南瓜粒細得可憐,寥寥無幾
um,大概手指尾指甲咁既size左右囉,的確有點失望

試味道,偏甜而且冇咩南瓜味,奶味重,都唔知自己食緊咩。
唔可以話好難食既,甜既一碗野囉,唔想嘥野所以最後都係食哂。
b就揀左雜果椰汁黑珍珠($38)
雜果份量唔算多,不過有西瓜哈蜜瓜香蕉好似記得b話仲有奇異果?
試左一啖,椰汁係底,味道唔濃,我唔鍾意椰汁類甜品食完都唔覺有咩大問題
黑珍珠比想像中冇咁有咬口,食完冇想再食下啖既衝動,食完就係咁

之後b兩個朋友入左黎吹下水,其中一個叫左個冰極楊枝甘露
佢食左啖之口就話「哇,好鬼難食」,另一個朋友食一啖就話:「唔係呀,幾得意呀」
同佢地唔熟所以冇食佢地口水尾,我望望,見到個楊枝甘露唔係平時果d流質style,而係好似冰底咁
唔知係咪唔鍾意哩隻口感啦?

總括而言,食過2次,哩間野d野都係一般
下次再黎觀塘食糖水我會企硬試港記,
除非想食心太軟pancake之類先再考慮黎唔黎哩間

2013-01-20
2012-09-18 12 瀏覽
中左四海遊龍的〝伏〞後, 去到同一條嘅甜戀人食甜品以慰藉心靈.兩個人叫左一份雪花冰- 和風戀人篇, 一份心太軟,餐點來了, 店員放了匙羹在我的枱面????!!!!喂~你個枱面唔慌乾淨得去邊架wor? 點會係咁將匙羹放起枱面?別的店會先放一塊餐紙, 再把餐具放在餐紙上,一係會把餐具擱在客人餐點的碟邊,唔會係咁擺起個枱面就算, 一個細節已經令我對店子印象分大減.(膽小的我沒有即時向店子反映意見, 希望負責人看到我的食評, 可以加以改善)說回甜品部分, 和風戀人篇是綠茶雪花冰, 配上紅豆+小丸子+白芝麻, 整個組合也是perfect match! 雪花冰如綿花細密, 比前幾天在石磨坊食的的綿密. 真材實料的綠茶雪花冰, 加上綠茶味醬, 令綠茶味濃上加濃, 與紅豆芝麻的味道互相映襯, 可以說是天衣無縫. 不過以$42的價錢而言, 有點小貴, 如份量可以多一點更好.心太軟外層較厚, 像熱的朱古力蛋糕, 少了一般心太較外層的脆, 但多一分軟熟, 而且有濃濃的蛋味, 是我喜歡的口味, 內裡的朱古力漿亦夠滑夠足料反而雪糕沒甚可取, 吃完都不知道是什麼味道, 是牛奶味還是雲呢拿味??? 只有雪糕上的焦糖
兩個人叫左一份雪花冰- 和風戀人篇, 一份心太軟,
餐點來了, 店員放了匙羹在我的枱面????!!!!

喂~你個枱面唔慌乾淨得去邊架wor?

點會係咁將匙羹放起枱面?
別的店會先放一塊餐紙, 再把餐具放在餐紙上,
一係會把餐具擱在客人餐點的碟邊,
正~和風戀人篇
雪花冰如綿花細密, 比前幾天在石磨坊食的的綿密.
正~心太軟
心太軟外層較厚, 像熱的朱古力蛋糕,
內裡的朱古力漿亦夠滑夠足料
反而雪糕沒甚可取, 吃完都不知道是什麼味道, 是牛奶味還是雲呢拿味??? 只有雪糕上的焦糖醬的味道.
心太軟價值$38, 份量又是不是少了一點?

不過我還是較愛金滿堂的心太軟,用果醬在碟邊畫花畫蝴蝶令人滿心歡喜

而且份量比這小店還要大

甜品水準中上, 但有點小貴, 小細節做得不夠好(匙羹擺位),
希望老闆和店員多加留意, 大事做得夠好了(甜品水準), 不要讓店子在小事上失分.

正~和風戀人篇
正~心太軟
2012-06-11 6 瀏覽
當日去答車回家之濟,經過呢間去望望~發現心太軟~~又去試試~!!!右上的~白雪黑珍珠所謂的白雪是椰子冰~但冇乜椰子味.....淡戊戊......芒果唔甜......左下 : 這個 叫 72%的心太軟配雲呢拿雪糕買相 唔得 個碟 有4個 崩位 ,,,,,,冇咩~用糖漿做淋面唔得....太甜喇~ 再配有d七彩糖粒~唔夾~呅到粒超硬糖粒....雪糕都有小小雲呢拿味主角心太軟....唔夠"挺"身 一"督" ...未切開側邊....個底己爛...朱古力由底流出.....朱古力味道一般~~唔算好甜.....可以.....

右上的~白雪黑珍珠
芒果唔甜......

左下 : 這個 叫 72%的心太軟配雲呢拿雪糕
買相 唔得 個碟 有4個 崩位 ,,,,,,
雪糕都有小小雲呢拿味
朱古力味道一般~~唔算好甜.....可以....

2012-06-10
(非會員)
去到 要等一陣位,之後叫位小姐企圖俾後黎既人入去先,安排混亂!!其實之前去都係咁。之後被安排上閣樓,又迫又暗又焗,真係唔知係唔係合法既營業範圍,有待查探。叫左兩個炒冰, 一個正常,第二個所謂既招牌楊枝甘露炒冰, 一放落黎已經係熔熔地,水汪汪,炒冰得知兩啖,中間全是西米即刻叫知STAFF 黎,佢話天時熱,係正常<﹣﹣ 問題係一放低已經係溶,仲有又唔見其他個D一樣事實:炒冰比例 1:10 <﹣﹣我宜家唔係叫西米露食過唔可以換<﹣﹣我冇食過,我“不”過 JA WO,仲要係佢地貨不對板佢地堅拒換第二款,只肯加冰, 最後,我完全冇食, 負責人堅持食過要收錢。完全係不負責既服務, 一次比一次差, 貨不對板應為常事,所以收客有理, 請大家有心理準備!!P。S。已BLACK LIST !!

事實:炒冰比例 1:10 <﹣﹣我宜家唔係叫西米露

P。S。已BLACK LIST !!
2012-04-11 3 瀏覽
芒果布甸 <<< 味道ok, 不過佢加左d彩色的糖碎喺面就怪怪地咁,但總算好食的;芒果黑糯米 <<<< 好食, 我之前外賣都食過, 我鍾意佢黑糯米冇落芋頭,不過芒果唔夠多;心太軟 <<< 有兩種揀,一種係較濃,朋友揀左冇咁濃果隻,但仍然係偏苦;芒果汁 <<< 一般話說當日係假期前夕, 我地一班朋友,一行十人去食宵夜。我地都知夜左, 01:00時打電話去問左佢幾點閂門,員工話02:00閂門, 01:30 LAST ORDER我地先出發。我地揸車由藍田去,十五分鐘內已經去到, 入門口坐低時只係01:20。我地各人坐低, 廚房內員工分別清晰、大聲地講左兩次『臨收工先黎!!XXXX』<<<兩次都有提及眾人母親!! 何謂LAST ORDER?!! 如果係要早收工, 就好心同人講收一點啦~而家呢D係乜野態度? !食甜品好多時都係食氣氛, 當晚我地成班比呢間野搞到冇哂mood。

芒果汁 <<< 一般

話說當日係假期前夕, 我地一班朋友,一行十人去食宵夜。
我地都知夜左, 01:00時打電話去問左佢幾點閂門,

兩次都有提及眾人母親!!
而家呢D係乜野態度? !
2012-04-05
$30 (宵夜)
2012-03-19 6 瀏覽
忙碌了一整天 宵夜一定要吃點甜食慰勞一下自己XD於是來了觀塘那兒蠻有名的《甜戀人》椰汁紫米露 – 紫米蠻香 不會很糊 味道不錯 只是椰汁太多焦糖香蕉班戟 & 焦糖芒果班戟 – 薄薄的班戟皮 軟軟的不錯 裡面有滿滿的吉士 不太甜放入了香蕉 或 芒果的果肉 包著再淋上小小的焦糖 不錯!!白雪黑糯米 – 下面有濃濃的椰汁冰冰 好香喔!!上面放著芒果粒粒和黑糯米 配在一起味道不錯喔~~~
忙碌了一整天 宵夜一定要吃點甜食慰勞一下自己XD
於是來了觀塘那兒蠻有名的《甜戀人》

椰汁紫米露 – 紫米蠻香 不會很糊 味道不錯 只是椰汁太多

焦糖香蕉班戟 & 焦糖芒果班戟 –
薄薄的班戟皮 軟軟的不錯 裡面有滿滿的吉士 不太甜
放入了香蕉 或 芒果的果肉 包著再淋上小小的焦糖 不錯!!

白雪黑糯米 – 下面有濃濃的椰汁冰冰 好香喔!!
上面放著芒果粒粒和黑糯米 配在一起味道不錯喔~~~
椰汁紫米露
焦糖香蕉/芒果班戟
白雪黑糯米
$20 (宵夜)
椰汁紫米露
焦糖香蕉/芒果班戟