招聘中
$22,000+
月薪 (面議)
2021-12-15 63 瀏覽
#芋圓控 上水!呢碗糖水有齊店內煙韌三色芋圓、椰汁紫米,八寶當然有埋薏米、紅豆等等配料🤤糖水質感非常杰身,無水水流流,非常足料!味道唔算好甜,口感超級豐富😂而且好飽肚!食完飽飽暖粒粒🥰「18杯瘋味小杯甜品」HKD 268 (外賣自取仲有8️⃣折優惠HKD 214😍HKD 11.8就有一杯👀抵deal!嚟緊聖誕節開party,買「18杯瘋味小杯甜品」上去就啱哂😍 18杯唔同味道同配搭嘅小甜品,大家慢慢揀,咁先係老闆😝總有一杯啱你口味!就啱晒自取仲可享八折優惠($214),即係唔使$12就可以有一杯甜品,諗諗吓其實用嚟當散水餅或者同屋企人開party都得18款小杯甜品我最印象深刻嘅有😙🔻榴槤西米露一打開甜品蓋香濃嘅榴槤香味撲鼻,榴槤果肉毫不吝嗇!#榴槤控 必食!椰汁西米路配上榴槤蓉同步放入口,估唔到可以咁夾!下次要整多碗大嘅榴槤西米露自己慢慢食😍🔻草莓乳酪奶凍士多啤梨乳酪配上奶凍,乳酪香甜,奶凍香滑好味, 食完仲有胃口食第二杯!🔻芒果三重奏用鮮甜芒果肉、芒果乾同芒果布甸集合而成,每一啖都有濃郁嘅芒果香,層次細膩而豐富,芒果肉仲要好多,絕對係落足料😝🔻榴槤紫糯米一打開就已經聞到榴槤味,榴槤蓉嘅份
#芋圓控 上水!

18款小杯甜品我最印象深刻嘅有😙

🔻榴槤西米露

🔻草莓乳酪奶凍

🔻芒果三重奏

🔻榴槤紫糯米
一打開就已經聞到榴槤味,榴槤蓉嘅份量都唔惹少,煙韌嘅紫糯米加上椰奶,配上榴槤蓉一齊放入口,估唔到椰香中和咗榴槤嘅濃烈味道之後都幾夾,真係食多幾個都唔會膩😚
又到左最多gathering既季節!雖則現時市面上可以叫到會番屋企既小店不少,有關甜品既選擇卻不多,早排見到甜姨姨社交平台 有呢個甜品set,真係好岩我呢啲懶既人,因為佢一次過有18盒,一次過嘗盡不同味道,個個岩食個個開心。預早訂原來有early bird offer $298(原價$388)Box set好靚,透明盒身剛好裝下18盒甜品,帶去朋友家housewarming都唔失禮。等店員幫手準備嘅時候,仲叫左個芋圓八寶紫糯米,想講佢芋圓真係好chewy仲有淡淡薑味,最岩呢啲天氣食,不過真係好足料,兩個人share都夠食。入面都好多我中意食既:楊枝甘露、芒果三重奏、榴槤奶凍、紅豆麻薯、黑糖仙草芋圓⋯去到朋友家每人分左3-4盒黎食,真係好滿足一次可以試咁多款🤣

2021-12-09
5 分鐘 (堂食)
$50 (其他)
2021-12-11 61 瀏覽
之前成日都見到人哋比較甜姨姨同埋Shari Shari嘅冰 所以我哋近排去咗甜姨姨試吓佢哋嘅冰 唔知好唔好食呢😚👅400 𝑇𝑖𝑚𝑒𝑠 𝐷𝑖𝑟𝑡𝑦 (𝑚𝑎𝑑𝑒 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑁𝑒𝑠𝑡𝑙𝑒 𝐾𝑖𝑡𝐾𝑎𝑡 𝐶ℎ𝑜𝑐𝑜𝑙𝑎𝑡𝑒) $138呢個真係超級有驚喜‼️最上面有啲tiramisu嘅mascarpone cream 幾滑🤤啲冰有好濃郁嘅朱古力味同埋少少榛子味 就算食到底都唔覺得淡😋冰嘅中間仲有啲朱古力粉 同埋朱古力粒 令到口感更加豐富 真係超級正 啱晒朱古力控🍫之前成日聽到啲人話甜姨姨嘅冰麻麻哋 但係今次食完之後覺得甜姨姨嘅朱古力冰好食過Shari Shari 超級有驚喜🤩大家經過銅鑼灣一定要一試‼️😋 好味:8.69/10🤑 價錢:7.87/10🤗 服務:7.65/10😝 環境:7.53/10😚 衞生:7.69/10🤩 整體:8.63/10

😋 好味:8.69/10
🤩 整體:8.63/10
400次髒髒冰
400次髒髒冰
2021-12-09 64 瀏覽
🍨 甜姨姨私房甜品🍨-佢地最近岀左個Boxset🤤入面有成18款!其中重有幾款係店舖嘅招牌,款式夠曬多啱曬開party個陣拎去!-18杯瘋味小杯甜品金箔西米奶凍 、 楊枝甘露 、 芒果三重奏 、 芒果紫糯米 、 芒果乳酪奶凍 、 榴槤紫糯米 、榴槤奶凍 、 紅豆奶凍 、 紅豆麻糬 、 OREO奶凍 、 OREO麻糬 、 草莓乳酪奶凍 、 草莓乳酪麻糬 、 黑糖仙草芋圓 、 芋圓四寶紫米 、 綠椰仙踪 、 抹茶蕨餅 及 黑糖蕨餅)杯杯都夠曬經典💕最香係榴連個2款!果肉超多🤤宜家早鳥優惠重有77折!要齊咁多杯300蚊都唔洗🤩-芋圓八寶紫糯米:紫米露用熱牛奶浸住,啱晒天氣凍食🥰食落去暖粒粒,入邊有勁多野😋 芋圓、粉圓、西米、薏米、紅豆等等🤤整體唔會太甜💕-(非專業,完全跟據個人口味☺)食物:8/10環境:8/10服務:8/10人均消費:$50———————————————▪店舖名稱: 甜姨姨私房甜品 (耀華街) (銅鑼灣)▪店舖地址:🔸 銅鑼灣耀華街11號地舖
🍨 甜姨姨私房甜品🍨

18杯瘋味小杯甜品:
(金箔西米奶凍 、 楊枝甘露 、 芒果三重奏 、 芒果紫糯米 、 芒果乳酪奶凍 、 榴槤紫糯米 、榴槤奶凍 、 紅豆奶凍 、 紅豆麻糬 、 OREO奶凍 、 OREO麻糬 、 草莓乳酪奶凍 、 草莓乳酪麻糬 、 黑糖仙草芋圓 、 芋圓四寶紫米 、 綠椰仙踪 、 抹茶蕨餅 及 黑糖蕨餅)

杯杯都夠曬經典💕最香係榴連個2款!果肉超多🤤
宜家早鳥優惠重有77折!要齊咁多杯300蚊都唔洗🤩

芋圓八寶紫糯米:

(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:8/10
環境:8/10
服務:8/10
人均消費:$50
———————————————
▪店舖名稱: 甜姨姨私房甜品 (耀華街) (銅鑼灣)
▪店舖地址:
🔸 銅鑼灣耀華街11號地舖
實在未試過有酸味的豆腐花致電去問,店員第一時間說係咪速遞無用保溫袋。但我是去拎的。然後那店員又說是否運送太耐?我由拎到回到家才35分鐘,食物還是暖的。後來店員就說豆腐花係即撞,係酸嘅。但我真的從未聽過有酸的豆腐花。最後才不情願說叫我保留收據,但無講如何處理。真的十分失望。
實在未試過有酸味的豆腐花
致電去問,店員第一時間說係咪速遞無用保溫袋。
但我是去拎的。
後來店員就說豆腐花係即撞,係酸嘅。
但我真的從未聽過有酸的豆腐花。
最後才不情願說叫我保留收據,但無講如何處理。真的十分失望。
豆腐花
2021-12-08 1297 瀏覽
去到甜姨姨食返個early甜品,就點左芋圓八寶紫糯米食下!一客都相當有份量,以椰汁紫糯米底再加上芋圓,蜜紅豆,西米,薏米同珍珠.口感豐富又充滿層次感,配上椰汁底更香滑.芋圓綿糯q韌,帶一陣芋香.西米彈牙又夠滑,再配上薏米珍珠更有咬口.紫糯米黐糯每粒紫米帶點嚼口感.咁啱仲見到佢地新推既product-甜姨姨18杯瘋味小杯甜品,18杯有唔同口味可以選擇.order左18杯裝仲有附送一個透明box set可以啱啱好fit晒18杯小杯甜品.18杯甜品有:•金箔西米奶凍:迷迷西米彈牙帶奶香•楊枝甘露:帶芒果甜果及柚清香•芒果三重奏:超濃郁芒果香又唔會過膩•芒果紫糯米:紫糯米煙煙韌韌充滿咬口•芒果乳酪奶凍:酸酸甜甜既乳酪開胃配香滑奶凍.•榴槤紫糯米:榴槤香濃creamy,配充滿咬口既紫糯米充滿層次感.•榴槤奶凍:加倍creamy既口感.•紅豆奶凍:粒粒紅豆甜而不膩又唔會煮得過,•紅豆麻糬:麻糬q韌帶奶香.•OREO奶凍:充滿曲奇碎,帶一陣陣朱古力曲奇香.•OREO麻糬:加倍香甜既感覺但同樣唔會過甜膩.•草莓乳酪奶凍:草莓香甜,帶位誘人既粉紅色.•草莓乳酪麻糬:q韌麻糬配草莓同樣夾.•黑糖仙草芋圓:

18杯甜品有:
•金箔西米奶凍:迷迷西米彈牙帶奶香
•楊枝甘露:帶芒果甜果及柚清香
•芒果三重奏:超濃郁芒果香又唔會過膩
•芒果紫糯米:紫糯米煙煙韌韌充滿咬口
•芒果乳酪奶凍:酸酸甜甜既乳酪開胃配香滑奶凍.
•榴槤奶凍:加倍creamy既口感.
•紅豆奶凍:粒粒紅豆甜而不膩又唔會煮得過,
•紅豆麻糬:麻糬q韌帶奶香.
•OREO奶凍:充滿曲奇碎,帶一陣陣朱古力曲奇香.
•OREO麻糬:加倍香甜既感覺但同樣唔會過甜膩.
•草莓乳酪奶凍:草莓香甜,帶位誘人既粉紅色.
•草莓乳酪麻糬:q韌麻糬配草莓同樣夾.
•黑糖仙草芋圓:迷你芋圓雪凍後仲可以保持q韌又帶點芋香,仙草嫩滑.
•芋圓四寶紫米:紫米配同樣帶嚼口既芋圓充滿口感.
•綠椰仙踪:椰香味濃又清新既配搭
•抹茶&黑糖蕨餅:超級綿糯又煙韌,黑糖味突出又唔會偏甜.咁啱仲見到佢地新推既product-甜姨姨18杯瘋味小杯甜品,18杯有唔同口味可以選擇.order左18杯裝仲有附送一個透明box set可以啱啱好fit晒18杯小杯甜品.
18杯甜品有:
金箔西米奶凍•楊枝甘露•芒果三重奏•芒果紫糯米•芒果乳酪奶凍•榴槤紫糯米•榴槤奶凍•紅豆奶凍•紅豆麻糬•OREO奶凍•OREO麻糬•草莓乳酪奶凍•草莓乳酪麻糬•黑糖仙草芋圓•芋圓四寶紫米•綠椰仙踪•抹茶蕨餅•黑糖蕨餅

適合唔同場合例如last day散水餅同唔同既慶祝活動!細細杯size啱啱好又唔會太heavy!
宜家仲有早鳥優惠可以趁早訂定!以原價$388 7拆訂購甜姨姨18杯瘋味小杯甜品.

下午茶
  • 甜姨姨18杯瘋味小杯甜品
  • 芋圓八寶紫糯米
2021-12-04 45 瀏覽
長期都係甘多人排隊幫趁,今次用左20分鐘左右入座,雖然有得坐但等舊冰都要再比啲耐性😂製作需時都要等15-20分鐘左右🤔每張枱都有食冰既教學,不過我地4個睇完都無咩用,都係災難級收場😂🍫🍧400次髒髒冰x kitkat $138舊咖啡奶泡好吸引🤩一擺到上台真係好壯觀,舊冰係大過我塊面😆香濃朱古力味😍中間夾雜一啲朱古力脆脆😋味道好似金莎😂佢建議係食到一半先落朱古力醬,反而覺得加左醬仲好味左😍真係食唔停口😋 不過唔知點解舊kitkat甘難食😂平時係超市買既都唔會唔好食架😂可能係霖左掛😂🍧初心·草莓乳酪 $98如果平時唔係好食得酸野既人記得要留意下,因為佢個口味真係偏酸,唔係個個人都接受到😂如果佢無甘酸既話就好了🙈,豆腐cream加埋啲草莓乾果脆脆口感幾特別,最底層有椰果、抹茶啫喱,食到中層再加埋草莓醬,都ok,對比之下,一定400次冰係好食啲既😂

🍫🍧400次髒髒冰x kitkat $138

🍧初心·草莓乳酪 $98

• 400次髒髒冰
2021-12-03 40 瀏覽
🔅甜姨姨甜品店🔅銅鑼灣🔅甜品店🔅【甜品奇遇記】男友神神祕祕咁話帶我去慶祝,仲話我一定會鍾意,話個idea 夠瘋狂,又夠特別,包保我未試過。轉眼間佢帶我到銅鑼灣耀華街,竟然去左甜姨姨!呢間咪一直係萬千少女風摩,又有麻甩女子祖插畫加持嘅甜品鋪。男友叫我坐去埋一邊,我之前都有去食過。當時叫左芋圓八寶紫糯米,又煙韌又甜嘅手工芋圓,加上煮得剛好軟身而不爛嘅紫糯米,真係超推介~嗰次諗住下次去食雪花冰;但如果男友只係帶我黎食雪花冰,又有咩特別?🤔只見男友繼續神秘咁同店員落單,然後過左無耐,見到店員好忙亂咁準備緊好多野。男友不斷聲音導航講店員點準備,我估黎估去都估唔到~終於要開估了!原來佢點左「甜姨姨18瘋味小杯甜品」,一共18杯唔同口味,絕不重複嘅小杯甜品,佢笑騎騎咁話平時見我成日有選擇困難症,話今次可以甜品放題大滿足!甜品選擇絕不馬虎,當中唔少係甜姨姨嘅招牌甜品,一次過滿足晒咁多願望!我個人最鐘意芒果系列~等我續一推介下:🟧 芒果系列有楊枝甘露、芒果三重奏、芒果紫糯米。楊枝甘露有粒粒柚子同芒果,超有口感,甜而不酸~非常好食!芒果三重奏係由芒果粒、芒果乾、芒果布甸組食,芒果超有層次!芒果紫糯米就令我

🔅甜姨姨甜品店🔅銅鑼灣🔅甜品店🔅

🟧 芒果系列有楊枝甘露、芒果三重奏、芒果紫糯米。楊枝甘露有粒粒柚子同芒果,超有口感,甜而不酸~非常好食!芒果三重奏係由芒果粒、芒果乾、芒果布甸組食,芒果超有層次!芒果紫糯米就令我重溫幾好食嘅軟硬度適中嘅紫糯米,有剛好嘅椰奶襯托,正~

🟥 Oreo、士多啤梨、紅豆、榴連系列。呢四種口味分別配上奶凍同麻糬,所以每個口味各兩小杯,非常滿足到貪心嘅人類。當中士多啤梨味仲有士多啤梨乾同乳酪,非常有層次,好有心機!而榴連就好甜好香😂,配上奶凍係極之滑溜,雪白白啱晒我😍 麻糬就比較似台式麻糬,即係較濕,一開始凍啲果陣會煙韌啲,沾粉同配水果食就剛好!

🟪 西米露系列~分別有金箔椰汁西米露奶凍、芋圓四寶紫米同黑糖仙草芋圓!三款比較我想像中淡,唔會太甜。芋圓四寶紫米就係甜姨姨嘅招牌甜品,好足料,有珍珠、紫米、西米,全部好軟熟好味~

🟩 厥餅系列!小杯有綠茶同黑糖口味兩款,兩種厥餅都沾上滿滿嘅綠茶粉同黃豆粉,口感比較似啫喱,但超滿足!戰鬥到最後真係好飽,終於我快樂地打包番屋企!

拎走果陣,店員仲會幫你打包好,原來佢會準備好透明box set,等你自豪地打包甜品走~唔洗擔心一定要一次過食到飽~我最後同男友一次過KO左10杯,打包走8杯,完成左呢啲瘋狂嘅甜品盛宴!

問番店員先知,比較少人係店入面二人KO,可能會一群朋友一齊慶祝;但更多係叫外賣做散水餅、喜慶甜品之類!聽完我真係覺得男友搵呢個做甜品放題嘅idea真係好crazy但又新穎😂

最終都要俾個叻佢!我都有八卦過價錢,298蚊兩人分,都OK!Menu話有個早鳥計劃好似再77折,120一個人咁玩法就幾抵🥰 不過今次同我慶祝,我就無理錢了😜

整體來講,抵玩!有創意!食盡招牌同出名甜品,啱晒貪心嘅為食鬼!☺️❤️推介!
2021-12-02 94 瀏覽
.📍甜姨姨私房甜品📍#饅頭去銅鑼灣 #饅頭食日本菜 #饅頭的港味道 #饅頭食甜品去銅鑼灣食冰除咗Shari Shari ,甜姨姨亦係一係好好嘅選擇,仲要係黃店💛,非常值得大家去支持。再次感謝友人為我提供相片😂 (佢影相真係有一手)。------------------------------1️⃣ 醬爆 ($98)因為同Shari Shari開喺同一區,難免會有比較。佢哋嘅刨冰份量大到要兩個人share先食得曬,雪花冰磨得細碎兼富空氣感,但整體口感相對鬆散,食到中間出現少少細硬冰粒,老實講就真係冇Shari Shari咁綿密,達到入囗即溶嘅境界,但都絕對收貨。甜姨姨主打嘅刨冰口味都係比較港式,今次呢款其實就係煉奶mix花生醬,花生醬質地較稀,似平時搽格仔餅嗰款,花生味尚算突出,同煉奶拼埋一齊,脂肪溝糖唔會唔好食🤪,不過整體味道偏甜比較單薄,一個人食曬絕對會覺得漏😬;刨冰上面有一嚿脆口西多,正正常常冇咩特別;入面會有香甜脆身嘅餅乾碎同芝麻,令刨冰口感唔會太過單調,夾塊花生醬,味道上有啲似食緊湯圓餡😋。另外,店家會額外提供一杯煉奶,畀大家食到落底唔夠味時再淋上。----------------
再次感謝友人為我提供相片😂 (佢影相真係有一手)。
1️⃣ 醬爆 ($98)

🔸整體評分:7.5/10
🔸小編回頭率:6.5/10
醬爆
醬爆
2021-12-01 767 瀏覽
之前已經聽過甜姨姨嘅糖水好出名~星期六下午黎到見難得唔洗排隊就trytry先係同男朋友堂食咗個芋圓八寶紫糯米~~💕一碗好大碗兩個人share都好够飽😉上面淋咗啲椰汁🥥~?同埋紅豆、薏米~最緊要係芋圓好煙韌!下面啲紫糯米好有咬口~~我地將啲椰汁同紫糯米撈均咗之後好夾✌️✌️食落微甜覺得好滿足~👀👀☺️甜姨姨18杯瘋味小杯甜品本身之前係諗住買黎當散水餅~~~但work form home之後見唔到同事嘅人resign餅都唔洗買!索性買黎今晚同屋企人黎個dessert feast都唔錯🥳😂😂😘😘-18杯瘋味小杯甜品,包括:金箔西米奶凍、楊枝甘露、芒果三重奏、🥭芒果紫糯米芒果乳酪奶凍、榴槤紫糯米、榴槤奶凍、紅豆奶凍、紅豆麻糬、OREO奶凍、OREO麻糬草莓乳酪奶凍、草莓乳酪麻糬、黑糖仙草芋圓、芋圓四寶紫米、綠椰仙踪、抹茶蕨餅及黑糖蕨餅🙈🙈🙈四個人一齊食各有喜好☺️☺️男朋友負責榴槤items~~男朋友媽咪中意食蕨餅~我就中意食oreo味!!!💁💁一人幾啖大家坐住係沙發睇住電視一齊share好開心😍😍18樣我地四個覺得樣樣都好唔錯!!!全部幾好食~~~d生果全部都好甜🥰完全無伏🥰值得一提係下午係鋪頭食過嘅
之前已經聽過甜姨姨嘅糖水好出名~
星期六下午黎到見難得唔洗排隊就trytry

先係同男朋友堂食咗個芋圓八寶紫糯米~~💕

一碗好大碗兩個人share都好够飽😉
我地將啲椰汁同紫糯米撈均咗之後好夾✌️✌️
食落微甜覺得好滿足~👀👀☺️

甜姨姨18杯瘋味小杯甜品

-18杯瘋味小杯甜品,包括:金箔西米奶凍、
楊枝甘露、芒果三重奏、🥭芒果紫糯米

四個人一齊食各有喜好☺️☺️
一人幾啖大家坐住係沙發睇住電視一齊share好開心😍😍
值得一提係下午係鋪頭食過嘅芋圓八寶紫糯米係小杯甜品入面以細細粒嘅芋圓體現 可以俾佢地試埋一份堂食陣時覺得幾唔錯嘅items幾開心😎😎
我覺得無論係買黎做散水餅 定 開party 定同屋企人當飯後甜品一齊share都係the best choice!!!要有!👻👻👻👻👻
下午茶
  • 18杯瘋味小杯甜品
2021-11-30 614 瀏覽
話說bellofood身邊有好多天秤同天蠍寶寶♎️♏️所以11月特別多大夥兒屋企慶生活動🥳前排慶祝前途經甜姨姨 見到佢推出咗個Boxset🍮熱愛甜品嘅bellofood&fds就二話不說決定買黎加餸🤪-🍮甜姨姨18杯瘋味小杯甜品 $388呢個boxset有多款甜姨姨招牌甜品🤩分別係金箔西米奶凍、楊枝甘露、芒果三重奏、芒果紫糯米、芒果乳酪奶凍、榴槤紫糯米、榴槤奶凍、紅豆奶凍、紅豆麻糬、OREO奶凍、OREO麻糬、草莓乳酪奶凍、草莓乳酪麻糬、黑糖仙草芋圓、芋圓四寶紫米、綠椰仙踪 、抹茶蕨餅同黑糖蕨餅🍧一次過試到咁多款真係超滿足😼依家早鳥訂購仲有限時77折 姐係$298就有18杯😳買黎for喜慶節日同生日慶祝都真係幾蝦皮🥳-💜芋圓八寶紫糯米 $58面對寒冷天氣 我地仲嗌咗熱嘅芋圓八寶紫糯米❄️唔知大家細過有無食過八寶粥 呢款甜品比我一種頗懷舊嘅感覺😳每啖都軟糯香甜 加上煙韌嘅芋圓同地瓜圓真係好滿足啊🥰 冬天食真係好正☃️不過紫糯米真係幾飽 兩個人share黎食就啱啱好喇😆
話說bellofood身邊有好多天秤同天蠍寶寶♎️♏️

每啖都軟糯香甜 加上煙韌嘅芋圓同地瓜圓
真係好滿足啊🥰 冬天食真係好正☃️
不過紫糯米真係幾飽 兩個人share黎食就啱啱好喇😆
2021-11-22
係夏天嘅時候經常唔得閒去所以由夏天拖到秋天先食🙈小編真係特別興奮去到已經二話不說就叫刨冰🤣但係小編食食下就開始感到有點失望😿🐤一句總結:值得一試但可能會令到你失望🥺😎會回訪嗎: maybe等候時間:0 mins (平日晚上7:30PM)≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋😍Oreo黑旋風綿綿冰 $138 ▶️ 8.25/10 去之前只不過係社交平台上睇人哋啲相😂黎到嘅時候真係比個大小嚇親🤣除咗有咁多咁高嘅冰之外仲要有朱古力雪條紅豆朱古力粉同白玉😍甚至朱古力雪條係比曬成個內層仲可以食到oreo碎🤤份量真係大滿足又有驚喜🥰淋上朱古力醬嘅外層味道濃郁🍫啲冰都好有層次感🤩食落去好有解暑feel☀️白玉口感彈牙但其實冇乜味嘅😂不過失望嘅位係越食得越多嘅時候啲冰融雖屬自然現象😂但再淋啲朱古力醬都彌補唔到嗰種淡味😢上面嘅朱古力雪條個脆皮係淋嘅😿小編仲覺得個刨冰有點「漏」🙈係呢度就扣左啲分了🥲 😚環境 ▶️ 🐤🐤🐤🐤🐤/5 整體環境都唔細🙈周圍仲有啲花花牆可以打卡🌸😚衛生 ▶️ 🐤🐤🐤🐤🐤/5 個人覺得都幾衞生的🤩每張枱都有一支消毒液可供噴枱😬😚服務 ▶️ 🐤🐤🐤🐤🐣/5雖然等刨冰有小小耐但都未至於要吹佢哋嘅😂整
係夏天嘅時候經常唔得閒去
所以由夏天拖到秋天先食🙈
小編真係特別興奮
去到已經二話不說就叫刨冰🤣
但係小編食食下就開始感到有點失望😿

🐤一句總結:值得一試但可能會令到你失望🥺
😎會回訪嗎: maybe
等候時間:0 mins (平日晚上7:30PM)
≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋

但都未至於要吹佢哋嘅😂
整體服務員都幾有禮貌
都會講下刨冰要點樣食🥰

😚推介指數 ▶️ 🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🥚🥚
(🐤為1分;🐣為半分)
總結而言刨冰以份量而言係幾正🥰

8:可以試但可能會令你失望😬
8.5:值得一試應該唔會令你失望😚
9:幾好食wor推介👍🏻
9.5或以上:深刻難忘一定要試😍
2021.11.21 Sunday sweet afternoon食完火鍋,要搵啲中式糖水潤下。。。一找尋之下,搵到呢間,幾好喎,裝修幾舒服,又呢啲時間,冇乜人,勁正😁各自揀好了,我要香濃石磨芝麻糊,另外兩個要薑汁迷你芝麻湯圓,即撞木桶豆腐花,女友同好友可以 share 食 😅湯圓嚟先,嘩!正喎,有薏米嘅,第一次遇見😃 試味先,掂喎,夠薑味又唔太甜,啱晒我哋,湯圓又靚,好味😋豆腐花都唔錯,又香又滑,除咗個木桶之外,因為我比較潔癖,始終木嘅嘢用得耐,咸覺都不太良好😝至於我個芝麻糊,正常啦,始終都係佐敦歷史悠久個間孖字名嘅糖水舖最出色。 但我就最正,我個芝麻糊完全可以夾哂佢哋兩個嘅糖水嚟食😁 一個人有得食晒三款糖水😆我都幾鐘意呢間舖,出開銅鑼灣,如果要食糖水,都應該會嚟返呢間😁

薑汁迷你芝麻湯圓

即撞木桶豆腐花

香濃石磨芝麻糊

2021-11-21
$41.6 (下午茶)
薑汁迷你芝麻湯圓
食甜野可以令人開心😊🧐咁……想開心到爆棚🎊呢?依個係一次過可以滿足你𝟏𝟖個願望💫既靚靚𝐁𝐨𝐱𝐬𝐞𝐭🎁~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪甜姨姨𝟏𝟖杯瘋味小杯甜品 (限時77折🈹 $298)原價$388,平左成舊水咁濟呀😱自選口味🪄可以𝟏𝟖杯都唔同❣️唔重複❣️仲有個透明盒裝住,外盒望入去已經心心眼😍盒面面仲貼左💕溫馨提示💕記住要雪❄️攞左出室溫記住1️⃣個鐘內要盡快食晒🥄.𝟏𝟖杯包括左💁🏻‍♀️🔸金箔西米奶凍 🔸楊枝甘露 🔸芒果三重奏 🔸芒果紫糯米 🔸芒果乳酪奶凍🔸榴槤紫糯米 🔸榴槤奶凍🔸紅豆奶凍 🔸紅豆麻糬🔸𝐎𝐫𝐞𝐨奶凍 🔸𝐎𝐫𝐞𝐨麻糬🔸草莓乳酪奶凍 🔸草莓乳酪麻糬🔸黑糖仙草芋圓 🔸芋圓四寶紫米🔸綠椰仙踪 🔸抹茶蕨餅 🔸黑糖蕨餅.大致分為💁🏻‍♀️▫️種類 (奶凍🍼 • 麻糬🍡 • 芋圓🍠 • 蕨餅🤍 • 糯米/紫米🍚)▫️口味 (芒果🥭 • 榴槤 • 紅豆♥️ • 草莓🍓 • 黑糖🤎 • 抹茶🍵 • 椰香🥥).整體黎講💁🏻‍♀️生果🥭🍓系列用料都好足,特別係榴槤,面頭果肉好多😆奶凍幾滑🧏🏻‍♀️,有一款仲有埋金箔⚜️蕨餅粒數都幾多🤪細細杯🤲🏻,就算冇𝟏𝟖個人都唔怕
食甜野可以令人開心😊
🧐咁……想開心到爆棚🎊呢?
依個係一次過可以滿足你𝟏𝟖個願望💫既靚靚𝐁𝐨𝐱𝐬𝐞𝐭🎁
甜姨姨𝟏𝟖杯瘋味小杯甜品 (限時77折🈹 $298)

▪甜姨姨𝟏𝟖杯瘋味小杯甜品 (限時77折🈹 $298)
原價$388,平左成舊水咁濟呀😱
自選口味🪄可以𝟏𝟖杯都唔同❣️唔重複❣️
仲有個透明盒裝住,外盒望入去已經心心眼😍
盒面面仲貼左💕溫馨提示💕記住要雪❄️

🔸綠椰仙踪
🔸抹茶蕨餅 🔸黑糖蕨餅
大致分為💁🏻‍♀️

整體黎講💁🏻‍♀️
生果🥭🍓系列用料都好足,特別係榴槤,面頭果肉好多😆
奶凍幾滑🧏🏻‍♀️,有一款仲有埋金箔⚜️
蕨餅粒數都幾多🤪
細細杯🤲🏻,就算冇𝟏𝟖個人都唔怕,仲可以𝟏人試多𝟐個味🤣
❣️個人推介💁🏻‍♀️ 榴槤奶凍 • 金箔⚜️西米奶凍 • 芋圓四寶紫米💜
榴槤奶凍
金箔⚜️西米奶凍

💕年尾特別岩買依𝐒𝐞𝐭💕
👉🏻多人轉工💼,買黎做散水餅夠特別🤩
👉🏻黎緊又聖誕🎄🎅🏻又除夕🎊𝐏𝐚𝐫𝐭𝐲🥳慶祝岩晒
▪熱🔥 芋圓八寶紫糯米 ($58)
可揀凍❄️ / 熱🔥,天氣轉涼🌬左少少,
食碗熱啦🤪
椰汁🥥底,配紫糯米好夾👏🏻
配料方面有💁🏻‍♀️
紅豆粒粒 • 珍珠 • 薏米 • 𝟑色芋圓 • 仙草 • 西米......
薏米😍係我覺得最正,好有咬口🤓
芋圓偏軟身,帶少少煙韌🤏🏻
熱🔥 芋圓八寶紫糯米 ($58)
熱🔥 芋圓八寶紫糯米 ($58)

🔺免收加𝟏𝟎%服務費🙆🏻‍♀️
🔺自己去收銀處落單,堂食最低消費$40/位
🔺除左甜品,仲有鹹食三文治🥪 • 𝐁𝐚𝐠𝐞𝐥🥯

2021-11-24 45 瀏覽
甜姨姨經常都同唔同品牌合作,推出唔少新潮既產品,今次就見到出左個18杯瘋味小杯甜品,除左可以自選口味,仲有靚靚Boxset ,啱哂散水、開party或者野餐同一大班人share。今次就叫左甜姨姨18杯瘋味小杯甜品同芋圓八寶紫糯米,熱既芋圓八寶紫糯米食落暖笠笠啱晒冬天食,入邊有三色芋圓、珍珠、紫糯米、西米露同薏米,有唔同層次既口感之餘,仲有香濃嘅椰汁味。而18杯瘋味小杯甜品就有金箔西米奶凍、楊枝甘露、芒果三重奏、芒果紫糯米、芒果乳酪奶凍、榴槤紫糯米、榴槤奶凍、紅豆奶凍、紅豆麻糬、OREO奶凍、OREO麻糬、草莓乳酪奶凍、草莓乳酪麻糬、黑糖仙草芋圓、芋圓四寶紫米、綠椰仙踪 、抹茶蕨餅及黑糖蕨餅,總有一款滿足到你同你朋友既口味。我自己就最鍾情榴槤味,榴槤紫糯米同榴槤奶凍上面都有新鮮嘅榴槤肉,啖啖真材實料好香濃,而朋友就話芒果味最得佢歡心,早鳥訂購仲有優惠77折 $298,原價要$388架!